Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65711 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049578 indlæg i 100422 emner
0 nye indlæg i dag
Fontana skrev:Fin artikel
Fra artiklen: "så gør det primært fra andre fisk end rovfisk, såsom fladfisk, torsk, kulmule, kuller, sej, torskerogn, eller opdrættede ørreder og laks (15).
Opdrættede laks og ørreder er som sådan ikke rovfisk, og man kan vel heller ikke anklage torskerogn for at være en rovfisk. Fladfisk, specielt de større arter, er dog i den grad rovfisk og opnår en størrelse og alder som muligvis kan være "bekymrende" ift. tungmetaller. Torsk, kulmule, kuller og sej er også i den grad rovfisk.
Fontana skrev:Størrelsen på rovfisk er ikke den eneste faktor. Aborren som sjældent bliver mere end 1-2 kg. tung, kan have abnorme mængder kviksølv qua deres høje levealder ift. dens ferskvands-konkurrenter gedde og sandart.
Reelt er opdrættede fisk i lukkede anlæg "på land" vel det mest sikre mht. tungmetaller
Franz Biberkopf skrev:Bagte kartofler, den var ny for mig.
Ville man kunne inkludere paranødder på en liste over fødevarer der kun er sunde i små mængder?
Jeg har nemlig set Joel Fuhrman argumentere for at disse selenbomber kun bør indtages i små mængder og slet ikke på daglig basis, hvis man vil undgå selenforgiftning. Jeg har ikke selv haft behov for at undersøge påstanden nærmere, da paranødder er den eneste nød, jeg ikke er god til at fordøje i ret store mængder.
Jeg spiste selv mange paranødder en overgang, da det er svært at vurdere hvor meget selen der reelt er i de plantebaserede fødevarer man spiser, da meget siges at afhænge af kvaliteten af den opdyrkede jord.
ProteanDK skrev:Skal det forståes at det er chokolade der indeholder cadmium, eller at det er i kakaoen det kommer fra?
NikolajBach skrev:
Det ved jeg faktisk ikke, men jeg tvivler umiddelbart. Jeg har ikke undersøgt hvornår man kan tale om for meget selen, men for den brede befolkning er udfordringen klart at få nok selen, ikke mindre.
NikolajBach skrev:
Det ved jeg faktisk ikke, men jeg tvivler umiddelbart. Jeg har ikke undersøgt hvornår man kan tale om for meget selen, men for den brede befolkning er udfordringen klart at få nok selen, ikke mindre.
Lever du 100% plantebaseret? Ingen fisk?
Franz Biberkopf skrev:NikolajBach skrev:
Det ved jeg faktisk ikke, men jeg tvivler umiddelbart. Jeg har ikke undersøgt hvornår man kan tale om for meget selen, men for den brede befolkning er udfordringen klart at få nok selen, ikke mindre.
Lever du 100% plantebaseret? Ingen fisk?
Ikke 100%
Fx. spiser jeg infrekvent leverpostej, foruden at varm leverpostej jo smager godt når det lykkes mig at abstrahere fra hvad det er, så er det en gardering jeg har tilvalgt, da man får ren A-vitamin, mens der er noget evidens for at en signifikant minoritet af mennesker, er pivringe til at konvertere plantebaseret beta-caroten (forstadie) til A-vitamin.
Mange former for fisk ser jeg slet ikke noget etisk problem i at spise, og jeg medgiver det er meget sundt, men jeg kan bare ikke tage lugten og smagen af fisk. Det er synd, fordi omega 3 til 6 ratio er nok mit svageste punkt, især da jeg tyrer mange omega 6 rige nødder. Jeg var på kostseminar, hvor Signe Rømer Juul udfordrede min ellers rationelle tankegang, ved at sige det blot var et spørgsmål om at prøve fisk nok (hun nævnte vist evidens for 16 gange? lol).
Køber/tilbereder aldrig kød, mens spiser med velbehag når andre laver gode retter.
Mælkeforbrug lavt, et kreativt benspænd der kun gør min kost mere spændende. Ellers K2-vitamin fra Gouda ost.
Tak for i år!
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 16 gæster