Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65711 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049578 indlæg i 100422 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1456
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1454

Følg bodybuilding.dk på

5 fødevarer der kun er sunde i små mængder


Diskussion af artiklerne i arkivet

Tilbage til Artikel-diskussion





5 fødevarer der kun er sunde i små mængder

Ny artikel fra yours truly:
https://www.bodylab.dk/shop/5-foedevare ... 932c1.html

I denne artikel skal vi se på 5 fødevarer, der traditionelt opfattes som sunde, men som kun er sunde at spise i små mængder. Og tro det eller ej, ironisk nok er der faktisk et par "superfoods" på listen.

Der er nemlig også adskillige ”hele” og ”naturlige” madvarer, som mange betragter som sunde, men som vi i virkeligheden kun bør indtage i små mængder. Det kunne være fordi folk forherliger enkelte gavnlige komponenter i fødevaren, såsom omega 3, men glemmer at tage højde for andre bestanddele som vi bør minimere indtaget af, såsom rester af miljøgifte. Derfor skal man altid se på den komplette fødevare, og hvor stor en del den udgør af den samlede kost.


Billede

Kom med din kommentar til artiklen i denne tråd.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tun blendet med appelsinjuice.. jeg mangler ord :afraid: :lol:

Omkring fisk er jeg klar over, at indholdet af giftstoffer og tungmetaller afhaenger af art, led i foedekaeden, alder/stoerrelse, hvor de er fanget og sikkert flere andre faktorer. Eksemplet med dioxin/PCB i Oestersoeen var nyt for mig. Kender du nogle gode kilder/websites med oversigter over faktorer, man boer vaere opmaerksom paa?
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 155
Tilmeldt: 5. jan 2012, 13:04
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Fin artikel

Fra artiklen: "så gør det primært fra andre fisk end rovfisk, såsom fladfisk, torsk, kulmule, kuller, sej, torskerogn, eller opdrættede ørreder og laks (15).

Opdrættede laks og ørreder er som sådan ikke rovfisk, og man kan vel heller ikke anklage torskerogn for at være en rovfisk. Fladfisk, specielt de større arter, er dog i den grad rovfisk og opnår en størrelse og alder som muligvis kan være "bekymrende" ift. tungmetaller. Torsk, kulmule, kuller og sej er også i den grad rovfisk.

Størrelsen på rovfisk er ikke den eneste faktor. Aborren som sjældent bliver mere end 1-2 kg. tung, kan have abnorme mængder kviksølv qua deres høje levealder ift. dens ferskvands-konkurrenter gedde og sandart.

Reelt er opdrættede fisk i lukkede anlæg "på land" vel det mest sikre mht. tungmetaller
Brugeravatar
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 108
Tilmeldt: 27. jul 2014, 14:53
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Fontana skrev:Fin artikel

Fra artiklen: "så gør det primært fra andre fisk end rovfisk, såsom fladfisk, torsk, kulmule, kuller, sej, torskerogn, eller opdrættede ørreder og laks (15).

Opdrættede laks og ørreder er som sådan ikke rovfisk, og man kan vel heller ikke anklage torskerogn for at være en rovfisk. Fladfisk, specielt de større arter, er dog i den grad rovfisk og opnår en størrelse og alder som muligvis kan være "bekymrende" ift. tungmetaller. Torsk, kulmule, kuller og sej er også i den grad rovfisk.


Tak for feedback :)

Anbefalingen kommer herfra (denne kilde er ved en fejl ikke kopieret ind i web-versionen, kan jeg se):
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvb ... -fisk.aspx

Jeg skal se om jeg kan finde de oprindelige data, dette er baseret på. Men rationalet er at fladfisk trods alt kun spiser mindre havdyr, og derfor er bioakkumulationen lavere, end tun der ligger meget høj i fødekæden (særligt albacore, der selv spiser store fisk).

For stoffer som dioxin har det lave fedtindhold i fladfisk også betydning, da dette ophobes i fedtvæv.

Fontana skrev:Størrelsen på rovfisk er ikke den eneste faktor. Aborren som sjældent bliver mere end 1-2 kg. tung, kan have abnorme mængder kviksølv qua deres høje levealder ift. dens ferskvands-konkurrenter gedde og sandart.

Reelt er opdrættede fisk i lukkede anlæg "på land" vel det mest sikre mht. tungmetaller


Bestemt, alder er altafgørende - kommentarer omkring størrelse var mere tænkt inden for samme art. Som i at en stor tun har mere kviksølv end en lille tun, fordi den er ældre (og givetvis feeder på større dyr).
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Bagte kartofler, den var ny for mig.

Ville man kunne inkludere paranødder på en liste over fødevarer der kun er sunde i små mængder?

Jeg har nemlig set Joel Fuhrman argumentere for at disse selenbomber kun bør indtages i små mængder og slet ikke på daglig basis, hvis man vil undgå selenforgiftning. Jeg har ikke selv haft behov for at undersøge påstanden nærmere, da paranødder er den eneste nød, jeg ikke er god til at fordøje i ret store mængder.

Jeg spiste selv mange paranødder en overgang, da det er svært at vurdere hvor meget selen der reelt er i de plantebaserede fødevarer man spiser, da meget siges at afhænge af kvaliteten af den opdyrkede jord.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz Biberkopf skrev:Bagte kartofler, den var ny for mig.

Ville man kunne inkludere paranødder på en liste over fødevarer der kun er sunde i små mængder?

Jeg har nemlig set Joel Fuhrman argumentere for at disse selenbomber kun bør indtages i små mængder og slet ikke på daglig basis, hvis man vil undgå selenforgiftning. Jeg har ikke selv haft behov for at undersøge påstanden nærmere, da paranødder er den eneste nød, jeg ikke er god til at fordøje i ret store mængder.

Jeg spiste selv mange paranødder en overgang, da det er svært at vurdere hvor meget selen der reelt er i de plantebaserede fødevarer man spiser, da meget siges at afhænge af kvaliteten af den opdyrkede jord.


Det ved jeg faktisk ikke, men jeg tvivler umiddelbart. Jeg har ikke undersøgt hvornår man kan tale om for meget selen, men for den brede befolkning er udfordringen klart at få nok selen, ikke mindre.

Lever du 100% plantebaseret? Ingen fisk?
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Skal det forståes at det er chokolade der indeholder cadmium, eller at det er i kakaoen det kommer fra?
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 359
Tilmeldt: 15. jun 2016, 20:56
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 131.00
- Squat: 172.00
- Dødløft: 187.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



ProteanDK skrev:Skal det forståes at det er chokolade der indeholder cadmium, eller at det er i kakaoen det kommer fra?


Det er kakaoen. Derfor mørk chokolade, og i særdeleshed ren kakao, har et højere indhold.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



NikolajBach skrev:
Det ved jeg faktisk ikke, men jeg tvivler umiddelbart. Jeg har ikke undersøgt hvornår man kan tale om for meget selen, men for den brede befolkning er udfordringen klart at få nok selen, ikke mindre.



Helt enig! Ligesom D-vitamin er et rigtig godt kosttilskud i det mørke Nordeuropa burde selen også være det, da den danske jordbund er relativ selenfattig.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



NikolajBach skrev:
Det ved jeg faktisk ikke, men jeg tvivler umiddelbart. Jeg har ikke undersøgt hvornår man kan tale om for meget selen, men for den brede befolkning er udfordringen klart at få nok selen, ikke mindre.

Lever du 100% plantebaseret? Ingen fisk?


Ikke 100%

Fx. spiser jeg infrekvent leverpostej, foruden at varm leverpostej jo smager godt når det lykkes mig at abstrahere fra hvad det er, så er det en gardering jeg har tilvalgt, da man får ren A-vitamin, mens der er noget evidens for at en signifikant minoritet af mennesker, er pivringe til at konvertere plantebaseret beta-caroten (forstadie) til A-vitamin.

Mange former for fisk ser jeg slet ikke noget etisk problem i at spise, og jeg medgiver det er meget sundt, men jeg kan bare ikke tage lugten og smagen af fisk. Det er synd, fordi omega 3 til 6 ratio er nok mit svageste punkt, især da jeg tyrer mange omega 6 rige nødder. Jeg var på kostseminar, hvor Signe Rømer Juul udfordrede min ellers rationelle tankegang, ved at sige det blot var et spørgsmål om at prøve fisk nok (hun nævnte vist evidens for 16 gange? lol).

Køber/tilbereder aldrig kød, mens spiser med velbehag når andre laver gode retter.

Mælkeforbrug lavt, et kreativt benspænd der kun gør min kost mere spændende. Ellers K2-vitamin fra Gouda ost.

Tak for i år!
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz Biberkopf skrev:
NikolajBach skrev:
Det ved jeg faktisk ikke, men jeg tvivler umiddelbart. Jeg har ikke undersøgt hvornår man kan tale om for meget selen, men for den brede befolkning er udfordringen klart at få nok selen, ikke mindre.

Lever du 100% plantebaseret? Ingen fisk?


Ikke 100%

Fx. spiser jeg infrekvent leverpostej, foruden at varm leverpostej jo smager godt når det lykkes mig at abstrahere fra hvad det er, så er det en gardering jeg har tilvalgt, da man får ren A-vitamin, mens der er noget evidens for at en signifikant minoritet af mennesker, er pivringe til at konvertere plantebaseret beta-caroten (forstadie) til A-vitamin.

Mange former for fisk ser jeg slet ikke noget etisk problem i at spise, og jeg medgiver det er meget sundt, men jeg kan bare ikke tage lugten og smagen af fisk. Det er synd, fordi omega 3 til 6 ratio er nok mit svageste punkt, især da jeg tyrer mange omega 6 rige nødder. Jeg var på kostseminar, hvor Signe Rømer Juul udfordrede min ellers rationelle tankegang, ved at sige det blot var et spørgsmål om at prøve fisk nok (hun nævnte vist evidens for 16 gange? lol).

Køber/tilbereder aldrig kød, mens spiser med velbehag når andre laver gode retter.

Mælkeforbrug lavt, et kreativt benspænd der kun gør min kost mere spændende. Ellers K2-vitamin fra Gouda ost.

Tak for i år!


Det giver god mening, der er heldigvis en del animalske produkter, som der ikke er nogen etisk problemstilling ved at spise. Fisk, skaldyr, valleprotein, etc. Hvad med skaldyr, kan du heller ikke få dem ned?
Dåsemakrel er næsten lige så god som frisk, hvis det gør det nemmere at springe tilberedningen over. Ellers er der jo også diverse rogn du kan forsøge dig med.

Tilberedning hjælper dog en del på tilgængeligheden af beta-caroten (og dermed mere at omdanne) fra vegetabilske fødevarer:
https://www.bodylab.dk/shop/myten-om-de-2531c1.html

Gouda er åndsvagt lækkert. Tak, i lige måde!
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Skaldyr ikke, men giver de andre ting du skriver et skud.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Artikel-diskussion




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 16 gæster



cron