Riberrock skrev:Fin artikel.
- Vil det være muligt at lave en funktion så artiklerne let kan laves til PDF filer, sådan at de kan gemmes på computeren, også man lige kan strege de vigtige ting? Når jeg forsøger at udskrive siden som PDF bliver layoutet rodet sammen.?
Jeg kunne forestille mig at Bodylab foretrækker man læser artiklerne på deres hjemmeside, men du kan prøve at skrive til dem. Jeg er blot tilknyttet som ekstern skribent så formatet på hjemmesiden har jeg slet ikke noget med at gøre (:
Riberrock skrev:De to studier du henviser til, Witard og Macnaughton, der skriver du at de indtog protein efter træning, men var det på et "naturligt tidspunkt" at indtage protein, f.eks. fordi det havde været 3-5 timer siden sidst, eller var det umiddelbart efter træning, som i "Window of opportunity" ?
De indtog protein umiddelbart efter træning, men jeg kan ikke lige huske hvordan deres ernæring inden træning så ud. De har nok været fastende i nogle timer for at der ikke skulle være "støj" i målingerne af MPS. Jeg graver lige fulltexts frem igen.
Riberrock skrev:Du skriver at det er vigtigt at indtage protein 3-4 gange om dagen, men har man i nogle af disse forsøg taget optagelsen af protein i betragtning? Her tænker jeg på, at hvis man på papiret indtager svarende til 30-40g protein i en oksekøds bøf, sammen med nogle kartofler, lidt grøntsager og lidt sovs, vil man så ikke forvente at "food matrixen" har indflydelse på optagelsen af protein?
Det har jeg faktisk svaret på i artiklen:
Ved en sammenlægning af data fra tidligere studier (7,8) fandt man at 0,25 g protein pr. kg kropsvægt i én dosis gennemsnitligt var nok til at maksimere muskelproteinsyntesen, i forbindelse med styrketræning. Dette skalerede man op til 0,40 g pr. kg, for at imødekomme den statistiske standardafvigelse, og dermed individuel variation – og for at tage højde for at størstedelen af studierne, der har målt proteins indvirkning på muskelproteinsyntese, har anvendt valleprotein. Valleprotein er den proteinkilde som har det højeste indhold af leucin, og øger derfor muskelproteinsyntesen i højere grad end andre kilder til kvalitetsprotein, hvorfor man skal anvende lidt større doser af disse for at opnå samme respons (6, 13). Sluttelig har man i forsøgene typisk givet protein isoleret, hvor man i den virkelige verden oftest indtager protein som en del af komplette måltider. Og her kunne man forestille sig at tilstedeværelsen af kostfibre, fedt, og andre fødeemner i det hele taget, kunne have en dæmpende effekt på muskelproteinsyntesen.