https://www.bodylab.dk/shop/faar-kunsti ... 638c1.html
Denne skepsis mod aspartam har mange fødevareproducenter taget konsekvensen af, og erstattet aspartam med andre kunstige sødemidler, som acesulfam K eller sucralose. For eksempel anvender Bodylab sucralose som sødemiddel i deres proteinpulver, i stedet for aspartam.
Disse sødestoffer har selvfølgelig også været genstand for en del mistro – og for nogens vedkommende mere velbegrundet, end hvad der er tilfældet for aspartam. Man har nemlig spekuleret i om indtagelse af visse kaloriefri sødestoffer, for eksempel i light sodavand, kan medføre blodsukkerstigning ligesom man ser det ved indtagelse af almindeligt sukker.
Dette er baseret på en at man fundet receptorer i fordøjelseskanalen, som er sensitive over for søde smagsstoffer. Og i en række studier på cellulært niveau, og kortvarige studier i rotter, tyder det på at kunstige sødestoffer som sucralose muligvis kan påvirke blodsukkeret gennem disse receptorer (1).