Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65711 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049578 indlæg i 100422 emner
0 nye indlæg i dag
Flakes skrev:Igår smider jeg glad en pakke hakket oksekød 14-18 % på panden - i alt 500 gram, men da jeg så for sjov vejer bøfferne efter stegningen vejer de tilsammen kun 290 gram!?
Nogle der har et bud på hvor meget næring de har mistet af sådan en tur? synes det er urimelig svært at regne ud
Blunt skrev:Nærings indhold er alligevel målt før stegning så dont you worry !
Der tabes ikke store mængder protein under varmebehandlingen. Gennemsnitlig for alle stege var der et tab på 0,3 g protein pr. 100 g råt kød (...) For småkød (tern og strimler) var der et gennemsnitlig tab af protein på 1,5 g pr. 100 g råt kød (...) Stege, stykstege, småkød samt hakkebøffer tilberedt i storkøkken, tabte gennemsnitlig hhv. o,5 g, 0 g, 1,5 g og 0,9 g protein pr. 100 g råt kød
• Magert hakket kød (<10% fedt) optager fedt ved stegning (ca. 1 g fedt pr.
100 g råt kød).
• Fedt hakket kød (> 10% fedt) afsmelter fedt ved stegning. Jo mere fedt i
kødet, jo mere fedt afsmeltes (fra 2 - 6 g fedt pr. 100 g råt kød).
Fedttabet afhænger som tidligere vist af flere faktorer, bl.a. af kødets vægtsvind
• Vægtsvind 10 - 20% (y = 0,088x - 0,46)
• Vægtsvind 20 - 45% (y = 0,29x - 1,6)
• Vægtsvind 40 - 70% og fedtindhold 25 g / 100 g (y = 1,0x - 19)
Flakes skrev:tak for jeres gode svar!
Vil det sige at mine 500 gram 14-18 % som indeholder 1098 kcal inden stegning cirka indeholder 780 kcal efter stegning?
Udregning:
1098-(40*8) = 778
Lean2000 skrev:Man måner altid. Kalorier i fersk stand. Og det er minimalt hvad forskellen er når det er tilberedet.
Der sker en kemisk proces når man tilbereder maden.
I har vel hørt om kemi i køkkenet.
Lean2000 skrev:Man måner altid. Kalorier i fersk stand. Og det er minimalt hvad forskellen er når det er tilberedet.
Ole_S skrev:Jeg tænker bare, at hvis man har oksefars med en fedtprocent på 6-10%m', vil størstedelen jo steges væk, hvilket vil reducere antallet af kalorier...?
The Juice skrev:Lean2000 skrev:Man måner altid. Kalorier i fersk stand. Og det er minimalt hvad forskellen er når det er tilberedet.
Nej. Hvis man steger større mængder oksekød med en høj fedtprocent, vil der være et ikke-ubetydeligt svind i fedtindholdet (det steger væk/fordamper), hvilket påvirker det totale makronutrientindhold.Ole_S skrev:Jeg tænker bare, at hvis man har oksefars med en fedtprocent på 6-10%m', vil størstedelen jo steges væk, hvilket vil reducere antallet af kalorier...?
Korrekt. Jeg har dog ikke nærlæst rapporten fra Sundhedsstyrelsen nok til, at jeg har sat mig ind i deres udregningsformler. Personligt ville jeg ikke gå op i det. Fedtsvindet kan evt. betragtes som en skjult gevinst for din diæt.
andreas7074 skrev:Fedtsvindet er minimalt, det meste svind der forekommer er vand, fedtsvindet i 10-15% oksekød er ca. 3%+-
Ole_S skrev:andreas7074 skrev:Fedtsvindet er minimalt, det meste svind der forekommer er vand, fedtsvindet i 10-15% oksekød er ca. 3%+-
Okay, er det noget du, du er sikker på?
I så fald bør jeg indtaste oksekød med en fedtprocent på 3-7% i stedet for i min kostplan? Altså hvis det kun er vand og 3% fedt der steget ved under tilberedningen... Det kan jeg ikke rigtig få til at stemme oppe i mit hoved... Hehe
Hvis det er tilfældet, vil det jo være dumt at købe det fedtfattige oksekød med en fedtprocent på 3-7%.
Ole_S skrev:Ole_S skrev:andreas7074 skrev:Fedtsvindet er minimalt, det meste svind der forekommer er vand, fedtsvindet i 10-15% oksekød er ca. 3%+-
Okay, er det noget du, du er sikker på?
I så fald bør jeg indtaste oksekød med en fedtprocent på 3-7% i stedet for i min kostplan? Altså hvis det kun er vand og 3% fedt der steget ved under tilberedningen... Det kan jeg ikke rigtig få til at stemme oppe i mit hoved... Hehe
Hvis det er tilfældet, vil det jo være dumt at købe det fedtfattige oksekød med en fedtprocent på 3-7%.
andreas7074 skrev:Ole_S skrev:Ole_S skrev:andreas7074 skrev:Fedtsvindet er minimalt, det meste svind der forekommer er vand, fedtsvindet i 10-15% oksekød er ca. 3%+-
Okay, er det noget du, du er sikker på?
I så fald bør jeg indtaste oksekød med en fedtprocent på 3-7% i stedet for i min kostplan? Altså hvis det kun er vand og 3% fedt der steget ved under tilberedningen... Det kan jeg ikke rigtig få til at stemme oppe i mit hoved... Hehe
Hvis det er tilfældet, vil det jo være dumt at købe det fedtfattige oksekød med en fedtprocent på 3-7%.
Prøv at køre en hurtig søgning på google, det er der jeg har tallene fra. Der bliver cirka stegt 3-4% fedt væk under stegning i oksekød på 10-15% sådan cirka, jo mere fedt der er i oksekøddet jo mere bliver stegt væk. Jo mindre fedt oksekøddet er, jo mere fedt optager det fra bl. a. Olie/Magarine. tror jeg nok
andreas7074 skrev:Det vil sige, at når du beregner fedtet i dit oksekød, så træk 3% fra energien der kommer fra fedtet. altså
0,03*(Energien fra oksekøddets fedt)= XX kcal.
andreas7074 skrev:no probs. helg og lyk' me'det
Ole_S skrev:andreas7074 skrev:no probs. helg og lyk' me'det
Mange tak, og god jul <:-)
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 60 gæster