http://www.bodylab.dk/shop/hvad-betyder ... 886c1.html
Diskutér artiklen i denne tråd.
Hvor en stor del af forskningen har fokuseret på hvor meget protein man skal indtage, så er proteinkvalitet et område der for nyligt har fået mere fokus. Og som det gamle udtryk ”kvalitet frem for kvantitet” siger det, så er det måske vigtigere hvilken type af protein der er tale om, og mindre vigtigt hvor mange gram man præcist indtager.
En af de forskere, der har kigget meget nøje på proteins virkning på muskelmassen, er Stuart M. Phillips, der har været involveret i adskillige nye studier angående muskelproteinsyntese. Og netop muskelproteinsyntesen, altså opbygningen af de proteiner der udgør kroppens muskler, afhænger i høj grad af kvaliteten af det protein man indtager.
Derfor har Phillips skrevet et nyt review om proteinkvalitets betydning for muskelmasse, og netop dette vil være omdrejningspunktet for denne artikel. Reviewet har titlen The impact of protein quality on the promotion of resistance exercise-induced changes in muscle mass og er publiceret i Nutrition & Metabolism.