Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65562 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049543 indlæg i 100419 emner
1 nye indlæg i dag
kjehr skrev:Hvis i skulle få dækket så meget som muligt vitamin/mineral behov osv, igennem 3-6 frugter, hvilke ville i så spise dagligt som en routine?
Franz Biberkopf skrev:kjehr skrev:Hvis i skulle få dækket så meget som muligt vitamin/mineral behov osv, igennem 3-6 frugter, hvilke ville i så spise dagligt som en routine?
Hvis man skal vove pelsen og sige der skal prioriteres frugt en smule, så "fortrinsvis" blå og rød frugt.
Mit argument vil være at der er et vist overlap mellem grøntsager og så frugt. Men der findes jo ikke så mange af de blå grøntsager igen, det kan så opvejes af relativt mere fokus på "blå" frugt. Det kan så være mørke bær som er kram-pakket med næring. Blå er heller ikke bare blå. Kommercielle blåbær er meget forskellige fra vilde blåbær, farven på sidstnævnte er så kraftig at den er ekstrem svær at få af igen (herunder tænder).
Fører ingen kontrol med hvor varieret mit frugtindtag er, da det nemt giver madstress - for hvornår kan man overhovedet sige man spiser varieret nok med al den frugt der er? Så jeg satte mig i stedet ned for at lave min egen "madkultur" omkring frugt, som jeg ubevidst og lystbetonet følger, men som oprindelig har bund i en smule research omkring frugternes næringsindhold, smag, samt hvad der var en smule økonomi i (visse eksotiske frugter kan koste en jetjager uden at næringstætheden følger med).
Hvad jeg praktisk er kommet frem til med udgangspunkt i førnævnte:
Kiwi (de bløde og saftige) meget høj på C-vitamin og andet.
Bær (mix mellem frisk og frost). Meget næringsrig frugtgruppe. Den frugt jeg spiser absolut mest af. Jeg har desuden en gang set ret overbevisende argumenter for blåbær beskytter nerver som hører til det mest udsatte/metabolsk aktive væv i kroppen.
Vandmelon (rød vigtigst, læskende - smagsmæssigt holder Irma's forskårne altid)
Sæsonæbler, når de er fuldmodne fra bestemte danske avlere. Finder generelt æbler kedelige men de har mange gavnlige stoffer.
Ananas (del unikke ting) men kun når Super-brugsen har for/frisk-skrællet hel ananas i bøtte.
Appelsiner, specielt fra kreta, kernefri.
Mørke blommer.
Moden banan (imponerer ikke men mest fordi den passer perfekt med sammen med en lille pose valnødder som er sunde)
Disse spises som "frugt".
Rød peberfrugt (C-vitamin bombe)
Hel agurk (billig) giver næsten omgående velbehag da den hydrerer godt, K-vitamin bombe, anti-inflamatorisk. En af de få grønne grøntsager der ubesværet kan køres ned som frugt, IMO.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 48 gæster