Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65572 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049546 indlæg i 100419 emner

2 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1623
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 1620

Følg bodybuilding.dk på

Hvilke proteinkilder er mest bæredygtige?


Diskussion af artiklerne i arkivet

Tilbage til Artikel-diskussion





Hvilke proteinkilder er mest bæredygtige?

Ny artikel af undertegnede:
https://www.bodylab.dk/shop/hvilke-prot ... 821c1.html

Flere trænende er begyndt at gå op i bæredygtighed. Og nej, jeg mener ikke det at være dygtig til at bære på ting, dit muskelglade meathead! Selvom det selvfølgelig også er vigtigt.

Nej, med bæredygtighed mener jeg at vi kun har én jordklode til rådighed, og at mange mennesker i stigende grad bekymrer sig om at passe bedre på den. Det kan være i forhold til forurening med mikroplastik, tungmetaller eller forbrug af naturens ressourcer. Men det gælder også vores fødevareproduktion. Fremstillingen af visse madvarer er nemlig langt mere belastende for miljøet end andre. Og det gælder særlig når det kommer til proteinkilder.


Billede

Kom med din kommentar til artiklen i denne tråd.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Super artikel :)
Ift. andre bæredygtige kvalitetsproteiner kan jeg supplere med kidney bønner som udover et højt proteinindhold er fyldt med kostfibre, kalium og magnesium. Derudover er det vel en af de billigste proteinkilder der er :wink:

Jeg er på ingen måde vegetar men prøver selv at begrænse mit indtag af vegansk protein. Både af miljømæssige- og helbredsmæssige hensyn.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Jeg synes der i forbindelse med bæredygtighed er et alt for ensidigt fokus på drivhuseffekter. En fælde jeg også synes du falder i.

Antallet af insekter i Europa er styrtdykket de sidste 50 år. Insekter er en af de nederste led i rigtig mange fødekæder. Derfor er der rigtig mange fødekæder i naturen der er stærkt presset. Hvorfor er de så det? Mere intensivt landbrug. Ja der er selvfølgelig også pga. sprøjtegifte, men det skyldes i høj grad også at stort set alle markskæl er blevet fjernet til fordel for mere landbrugsjord. Det er rigtig mange små natur nicher der er blevet fjernet på den konto. Økologisk kvægbrug (i Danmark jeg kender ikke reglerne i udlandet) giver mulighed for at etablere overdrev hvor der som bonus ikke sprøjtes. Set fra et biodiversitets synspunkt bør folk æde nogle flere økologiske bøffer.
Brugeravatar
 
Reputation point: 85
 
Indlæg: 846
Tilmeldt: 25. sep 2014, 14:22
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Moriarty skrev:Super artikel :)
Ift. andre bæredygtige kvalitetsproteiner kan jeg supplere med kidney bønner som udover et højt proteinindhold er fyldt med kostfibre, kalium og magnesium. Derudover er det vel en af de billigste proteinkilder der er :wink:

Jeg er på ingen måde vegetar men prøver selv at begrænse mit indtag af vegansk protein. Både af miljømæssige- og helbredsmæssige hensyn.


Er vil med denne opskrift:
- et løg steges på panden med lidt god kalkunbacon. Tilsæt hakkede cherrytomater og lidt andet grønt der kan passe i.
- tilsæt salt og peber samt lidt tabasco og worchestershire sauce - lad det koge lidt ind.
- smid en dåse kidney bønner på og giv dem varme indtil de er møre.
- server med 5-6 æg scrambled.
Brugeravatar

 
Reputation point: 415
 
Indlæg: 4705
Tilmeldt: 7. jan 2010, 17:41
Geografisk sted: Aarhus
 
Træner her: Ultimate Gym
Crossfit Copenhagen - Spartan Mentality CrossFit
Aarhus Athlet Klub
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 155.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



dwellengers skrev: - smid en dåse kidney bønner på og giv dem varme indtil de er møre.


Jeg kan anbefale at bruge "rigtige" bønner (tørrede) og så lave en hel pose af gangen. Af det kan der fryses ned i portionsstørrelser. Derfra er det lige så nemt som dåsebønner og smager væsentlig bedre.
Brugeravatar
 
Reputation point: 85
 
Indlæg: 846
Tilmeldt: 25. sep 2014, 14:22
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Udgaard skrev:Jeg synes der i forbindelse med bæredygtighed er et alt for ensidigt fokus på drivhuseffekter. En fælde jeg også synes du falder i.


Det er en fin pointe med at der også er andre former for miljøpåvirkning, som er relevante. Mig bekendt er det bare kun drivhusgasudledning (og til dels vandforbrug), hvor der er tilnærmelsesvis gode komparative data for proteinkilder tilgængelige.

Udgaard skrev:Antallet af insekter i Europa er styrtdykket de sidste 50 år. Insekter er en af de nederste led i rigtig mange fødekæder. Derfor er der rigtig mange fødekæder i naturen der er stærkt presset. Hvorfor er de så det? Mere intensivt landbrug. Ja der er selvfølgelig også pga. sprøjtegifte, men det skyldes i høj grad også at stort set alle markskæl er blevet fjernet til fordel for mere landbrugsjord. Det er rigtig mange små natur nicher der er blevet fjernet på den konto. Økologisk kvægbrug (i Danmark jeg kender ikke reglerne i udlandet) giver mulighed for at etablere overdrev hvor der som bonus ikke sprøjtes. Set fra et biodiversitets synspunkt bør folk æde nogle flere økologiske bøffer.


Der (som nævnt i artiklen) til en hvis grad også bare er et biprodukt af produktionen af øko mælk.

dwellengers skrev:Er vil med denne opskrift:
- et løg steges på panden med lidt god kalkunbacon. Tilsæt hakkede cherrytomater og lidt andet grønt der kan passe i.
- tilsæt salt og peber samt lidt tabasco og worchestershire sauce - lad det koge lidt ind.
- smid en dåse kidney bønner på og giv dem varme indtil de er møre.
- server med 5-6 æg scrambled.


Baked beans er seriøst awesome. Jeg foretrækker dog hvide bønner. Og der skal gerne whisky i <3

Moriarty skrev:Jeg er på ingen måde vegetar men prøver selv at begrænse mit indtag af vegansk protein. Både af miljømæssige- og helbredsmæssige hensyn.


Mon ikke du mener animalsk protein ;)
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Nick9000 skrev:
Udgaard skrev:Jeg synes der i forbindelse med bæredygtighed er et alt for ensidigt fokus på drivhuseffekter. En fælde jeg også synes du falder i.


Baked beans er seriøst awesome. Jeg foretrækker dog hvide bønner. Og der skal gerne whisky i <3


Whiskey lyder som en kanon idé, og ja, hvide bønner er bare nummer ét.

Interessant artikel, den rykkede ihvertfald ved min opfattelse omkring miljøbelastning.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



dwellengers skrev:
Moriarty skrev:Super artikel :)
Ift. andre bæredygtige kvalitetsproteiner kan jeg supplere med kidney bønner som udover et højt proteinindhold er fyldt med kostfibre, kalium og magnesium. Derudover er det vel en af de billigste proteinkilder der er :wink:

Jeg er på ingen måde vegetar men prøver selv at begrænse mit indtag af vegansk protein. Både af miljømæssige- og helbredsmæssige hensyn.


Er vil med denne opskrift:
- et løg steges på panden med lidt god kalkunbacon. Tilsæt hakkede cherrytomater og lidt andet grønt der kan passe i.
- tilsæt salt og peber samt lidt tabasco og worchestershire sauce - lad det koge lidt ind.
- smid en dåse kidney bønner på og giv dem varme indtil de er møre.
- server med 5-6 æg scrambled.


Shit for en proteinbombe :lol: Den skal prøves!

Nick9000 skrev:
Moriarty skrev:Jeg er på ingen måde vegetar men prøver selv at begrænse mit indtag af vegansk protein. Både af miljømæssige- og helbredsmæssige hensyn.


Mon ikke du mener animalsk protein ;)


Jo jeg var lige lidt for hurtig på tasterne #-o :wink:
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Hej, super fin artikel, godt arbejde! :) Dette er et emne jeg har diskuteret en del med min kæreste om, da hun efter vi er flyttet sammen syntes jeg spiser for meget kød, hvilket jeg ikke selv har tænkt så meget over førhen.

Produktion af fjerkræ, fisk og æg udleder mere CO2 pr. mængde end vegetabilske proteinkilder – men er ikke mere miljøbelastende, set i forhold til det højere og mere tilgængelige proteinindhold.

Syntes dette er enormt interessant.


Et problem ved tallene for udledningen af drivhusgasser er nemlig at de ikke er skaleret i forhold til protein- eller kalorieindhold.

Kunne godt tænke mig at høre om du har en graf hvor de netop skaleret i forhold til protein eller kalorieindhold, så man bedre visuelt kan sammenligne med den anden graf i artiklen? prøvede at google det studie der er nævnt i kilde 5, men har ikke så meget erfaring med at læse denne slags studier
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 35
Tilmeldt: 24. nov 2016, 00:14
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Adritch skrev:Hej, super fin artikel, godt arbejde! :) Dette er et emne jeg har diskuteret en del med min kæreste om, da hun efter vi er flyttet sammen syntes jeg spiser for meget kød, hvilket jeg ikke selv har tænkt så meget over førhen.

Produktion af fjerkræ, fisk og æg udleder mere CO2 pr. mængde end vegetabilske proteinkilder – men er ikke mere miljøbelastende, set i forhold til det højere og mere tilgængelige proteinindhold.

Syntes dette er enormt interessant.


Et problem ved tallene for udledningen af drivhusgasser er nemlig at de ikke er skaleret i forhold til protein- eller kalorieindhold.

Kunne godt tænke mig at høre om du har en graf hvor de netop skaleret i forhold til protein eller kalorieindhold, så man bedre visuelt kan sammenligne med den anden graf i artiklen? prøvede at google det studie der er nævnt i kilde 5, men har ikke så meget erfaring med at læse denne slags studier


Det er desværre ikke lavet, men du kan jo bruge proteinindholdet fra de enkelte fødevarer, og udregne CO2 udledning pr. g protein - her tages der dog stadig ikke højde for den bedre kvalitet af animalsk protein. Men i alle tilfælde må man langt hen ad vejen sige at fravalg af fisk, fjerkræ og æg som proteinkilder giver bedre mening i forhold til dyrevelfærd, end miljøhensyn.

Jeg spiser selv rigtig meget valleprotein. Måske jeg også skulle gøre mere i de der insekter.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tilbage til Artikel-diskussion




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 4 gæster