Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65665 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049570 indlæg i 100421 emner

2 nye indlæg i dag


Online
I alt: 676
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 674

Følg bodybuilding.dk på

Kødprotein og hjertekarsygdomme


Diskussion af artiklerne i arkivet

Tilbage til Artikel-diskussion





Kødprotein og hjertekarsygdomme
Ny artikel fra undertegnede:
https://www.bodylab.dk/shop/koedprotein ... 020c1.html

”Desuden har forskerne krydstjekket med en række andre mulige faktorer, men deres konklusion er klar: Protein fra kød er usundt for hjertet - og protein fra nødder og frø er sundt for hjertet”

Sådan skrev Dansk Vegetarisk Forening (DVF) forleden på Facebook.

Så skal den kødspisende læser være bekymret? Ja, og nej.

Som altid er the devil in the details, og DVF's citerede konklusion at ”protein fra kød er usundt for hjertet - og protein fra nødder og frø er sundt for hjertet” er altså en kende unuanceret.


Billede

Kom med din kommentar til artiklen i denne tråd.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..

Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af :D
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..

Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af :D


Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?
Brugeravatar
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 606
Tilmeldt: 28. maj 2014, 13:38
 
Træner her: Fresh fitness
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



fyforenskefuld skrev:
Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..

Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af :D


Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?


Fordi som der står i artiklen, at kød kan øge risikoen for hjertekar sygdomme. Udover det, sparer man jo penge, ved at tygge gulerødder i stedet for kød ..
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 156
Tilmeldt: 5. maj 2018, 11:16
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



fyforenskefuld skrev:
Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..

Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af :D


Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?


Og for at ha plads til mere grønt? Det ikke en dum ide.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 410
Tilmeldt: 30. okt 2013, 22:54
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



YellowLight skrev:
fyforenskefuld skrev:
Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..

Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af :D


Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?


Og for at ha plads til mere grønt? Det ikke en dum ide.


Jeg vil jeg hellere have galoperende hjertekarsygdomme :*
Brugeravatar
 
Reputation point: 495
 
Indlæg: 4444
Tilmeldt: 7. okt 2006, 13:55
Geografisk sted: Vejle
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Pzyrex skrev:
YellowLight skrev:
fyforenskefuld skrev:
Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..

Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af :D


Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?


Og for at ha plads til mere grønt? Det ikke en dum ide.


Jeg vil jeg hellere have galoperende hjertekarsygdomme :*


Ja for satan. Forever young, som man siger.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 410
Tilmeldt: 30. okt 2013, 22:54
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Basisvidenskaben om mekanismer bag hjertekarsygdom er kendt i dag, men ukendt for det meste af offentligheden og selv mange læger. Videnskaben er efterhånden klar omkring at mange olier, mælkeprodukter, fugl, og kød beskadiger det vaskulære system.

Dr. Caldwin Esselstyn forklarer

”Redningsvestene for vores vaskulære helbred er det enkelte lag af endotelceller, som beklæder alle vores blodårer, og den magiske luftart nitrogenoxid, som endotelceller producer. Nitrogenoxid tillader en glat og ikke klæbrig blodgennemstrømning, udvider vores blodårer, inhiberer blokering og fjerner inflamation. Grunden til at dette system vakler er på grund af hvert måltid med olie, mælkeprodukter og kød beskadiger og inkapaciterer endotelcellefunktion der ultimativt leder til vaskulær sygdom.”

Indtager man en del usundt fedt til hvert hovedmåltid kan man således forkrøble endotelcellefunktion i hele 3 x 6 timer om dagen. Man kan forsøge at dæmme op ved at indtage grønt, frugt, nødder. Men en af Caldwin's store tilhængere omfatter en læge og helseorienteret motionist der har sværget til middelhavskost (siden internettets begyndelse), men fik chok over meddelesen om fremskreden kardiovaskulær sygdom.


http://www.dresselstyn.com/site/

Doktor Caldwell B. Esselstyn, Jr. opsummerer i hans s bog, Prevent and Reverse Heart Disease (se link) hans dengang tyve årige studie på sine patienter. Alle kompliente patienter stoppede deres sygdom i de mere end tyve år studiet varede, ofte med omslag i deres sygdom påvist ved angiogrammer. Dette inkluderer patienter som fik fortalt i starten af det 20 årige studie fra eksperter kardiologer at de ikke havde mere end et år tilbage at leve i. Caldwell’s forhindrede dette uden nogen anbefalinger om mere motion men satte dem tilgengæld på whole food plantebaseret kost uden olie, mælkeprodukter og kød. Som er den eneste dokumenterede der kan ikke bare bremse sygdommen men gøre rask.

Hans eget studie var inspireret af hvad han har set andre steder i verden. I Nord amerika trives Tarahumara Indianerne ved at konsumere en spartansk kost bestående af squash, bønner og majs. Kardio-vaskulære sygdomme findes ikke og deres styrke og udholdenhed er legendarisk. De blev screenet af Dr. William Connor for ernæringsmæssige mangler. Kardiovaskuær sygdom tillige fraværende i andre oprindelige kulturer også hvor der stor-ryges i lukkede telte (her dør de tilgengæld ofte af lungecancer).

I vestlige samfund ser man i kontrast at skolebørn allerede i tolv år alderen allerede har udviklet fortykkelse af arterierne i deres hjerne.


Kommenterer mere specifikt på artiklen i aften :-)
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?


1) fordi at særligt oksekød er en klimasynder, og det derfor er et nemt sted at skære (nemmere end at sælge sin bil og gå 30 k på arbejde hver dag )

2) Fordi det giver plads til flere grøntsager...og der er bare mange sundhedseffekter ved at skrue op her

3) fordi det nok kan være nogen moderate /små sunhedseffekter ved særligt at skære processed meat ned.

jeg er ikke vegetar eller veganer, men det er bare spændende at prøve at arbejde med hvor traditionsbunden man er i den måde man spiser på
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz Biberkopf skrev:Basisvidenskaben om mekanismer bag hjertekarsygdom er kendt i dag, men ukendt for det meste af offentligheden og selv mange læger. Videnskaben er efterhånden klar omkring at mange olier, mælkeprodukter, fugl, og kød beskadiger det vaskulære system.

Dr. Caldwin Esselstyn forklarer

”Redningsvestene for vores vaskulære helbred er det enkelte lag af endotelceller, som beklæder alle vores blodårer, og den magiske luftart nitrogenoxid, som endotelceller producer. Nitrogenoxid tillader en glat og ikke klæbrig blodgennemstrømning, udvider vores blodårer, inhiberer blokering og fjerner inflamation. Grunden til at dette system vakler er på grund af hvert måltid med olie, mælkeprodukter og kød beskadiger og inkapaciterer endotelcellefunktion der ultimativt leder til vaskulær sygdom.”

Indtager man en del usundt fedt til hvert hovedmåltid kan man således forkrøble endotelcellefunktion i hele 3 x 6 timer om dagen. Man kan forsøge at dæmme op ved at indtage grønt, frugt, nødder. Men en af Caldwin's store tilhængere omfatter en læge og helseorienteret motionist der har sværget til middelhavskost (siden internettets begyndelse), men fik chok over meddelesen om fremskreden kardiovaskulær sygdom.


http://www.dresselstyn.com/site/

Doktor Caldwell B. Esselstyn, Jr. opsummerer i hans s bog, Prevent and Reverse Heart Disease (se link) hans dengang tyve årige studie på sine patienter. Alle kompliente patienter stoppede deres sygdom i de mere end tyve år studiet varede, ofte med omslag i deres sygdom påvist ved angiogrammer. Dette inkluderer patienter som fik fortalt i starten af det 20 årige studie fra eksperter kardiologer at de ikke havde mere end et år tilbage at leve i. Caldwell’s forhindrede dette uden nogen anbefalinger om mere motion men satte dem tilgengæld på whole food plantebaseret kost uden olie, mælkeprodukter og kød. Som er den eneste dokumenterede der kan ikke bare bremse sygdommen men gøre rask.

Hans eget studie var inspireret af hvad han har set andre steder i verden. I Nord amerika trives Tarahumara Indianerne ved at konsumere en spartansk kost bestående af squash, bønner og majs. Kardio-vaskulære sygdomme findes ikke og deres styrke og udholdenhed er legendarisk. De blev screenet af Dr. William Connor for ernæringsmæssige mangler. Kardiovaskuær sygdom tillige fraværende i andre oprindelige kulturer også hvor der stor-ryges i lukkede telte (her dør de tilgengæld ofte af lungecancer).

I vestlige samfund ser man i kontrast at skolebørn allerede i tolv år alderen allerede har udviklet fortykkelse af arterierne i deres hjerne.


Kommenterer mere specifikt på artiklen i aften :-)


Jeg bliver meget meget skeptisk når jeg læser det du skriver. Jeg kender ikke de pågældende læger der udtaler sig, men det virker meget skråsikkert, samtidig med at det er meget unkonkret (se mine spørgsmål længere henne), uden referencer, og der bruges en for mig meget, hvad skal vi sige, manipulerende retorik.
Hvordan får olie endothellaget til at vakle? I hvilken grad og hvordan bliver det beskadiget og inkapaciteret (hvad vil det sige når vi snakker om endothelceller?) osv. Er endothellagets funktion den eneste og primære variabel/determinant for hjertekarsygdomme. Hvordan er der blevet taget højde for alder og aktivitets niveau i de tilfældige case, som halvt bliver præsenteret, men som klart skal bruges som underbyggende argumenter for det påståede.
Jeg siger ikke det er forkert, eller der ikke er noget om snakken, for har ikke læst de bøger eller hele artikler fra de herrer du linker til, men kan du følge mine tanker? Hvad har du selv gjort dig af kritiske tanker om ovenstående?
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 188
Tilmeldt: 21. aug 2006, 17:21
Geografisk sted: København
 
Træner her: AK Thor
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 1.00
- Squat: 2.00
- Dødløft: 3.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Hej zuzaki

En foreløbig kommentar inden jeg skal se film...

Jeg nævnte før hans besteller med de 20 år lange studie og resultaterne han har opnået er efter alle standarder imponerende.

Postede lænke til hans site og her kan du blandet andet under afsnittet artikler se papers publiceret i forskellige tidskrifter.

Jeg skal nok vende tilbage med uddybende kommentar.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



@zuzaki

Min baggrund er i filosofi hvor målet er at give den mest generøse læsning af og adressere den stærkeste version af et argument på vegne af en given forfatter. Det er påfaldende hvordan kritikere af plantekost konsekvent ignorer det stærkeste argument for veganerkost. I bedste fald nævner kritikere at de kan respekterer tilvalg af veganerkost når det er motiveret af etik.

Jeg kiggede forskellige veganerlæger an længe på afstand og fandt at Dr. Caldwell Esselstyn jr. skiller sig markant ud ved bl.a. at forske og det faktum at han har næsten eksklusivt fokus på kardiovaskulære sygdom - der modsat kræft - ikke er en kompliceret sygdom og derfor bør kunne komme til livs. Til dato findes kun to læger, Dr. Caldwell Esselstyn og Dr. Dean Ornish der har dokumenteret at kost (whole food plantebaseret) ikke bare sløver progression men fjerner hjertekarsygdom, således har Esselstyn været i stand til at holde levende døde i live siden 1985.

De fleste tænker på hjerte, arterier og vener, men det afgørende at forstå er endothelcellerne som forskningen gennem de sidste 10-15 år har rettet større opmærksomhed mod. Et organ i kroppen der ikke er mere end én celle tyk men alligevel kan dække et antal fodboldbaner! Endotel dysfunktion, når blodet bremser, er adelsmærket for vaskulære skader, og de opstår kort efter indtagelse af fleste typer fedtholdig mad, men også salt, fruktose og koffein. Et måltid med olivenolie mindsker fx blodgennemstrømning i 4 timer med 31% i forhold til en kontrolgruppe – og aktiverer clotting factor 7 (ligesom smør) så JA olie er dårligt for kardiovaskulær helse. I parentes er det måske ikke er så mærkeligt at mange mærker et ”crash” efter et mere fedtrig måltid. Omvendt findes specifikke nitritrige grønne grøntsager gør det muligt for endothelcellerne at producere nitrogenoxid som forhindrer klæbrigt blod, forhindrer formation af plak, og faciliterer udvidelse af årene (i stedet for sammentrækning efter et måltid).

Esselstyn anbefaler patienter en knytnævestørrelse med nitrit-grønt x 6 dagligt for at skudsikre dem selv mod yderligere anfald. Det samt viden om endotelfunktionen har jeg formidlet til videre til flere med hjertekarsygdom som føler at de er blevet snydt for den bedste viden.

Man bør notere sig at hjertekarsygdom kan være symptomløs med blokeringer på 10-70% men disse er samtidigt de mest farlige. Kolesteroltallet kan være fint, du kan dyrke motion, men ..

How Can a Symptom-Free Person With Arterial Blockage of Only 10-30% Possibly Have a Heart Attack?

• Arterial plaque is like little bubbles of inflammation. The Western diet of meat, dairy & fat keeps that inflammation going and the plaque growing.
• Even if the artery blockage is 30% or less, when the inflammation gets to the point that the protective cap covering the plaque starts to thin out, eventually the shear force of the blood running over the plaque can cause the plaque to tear away from the artery's lining. Think of plaque like a scab in the artery lining that comes loose.
• When the plaque ruptures, its contents ooze out, spilling into the blood.
• The ruptured plaque stimulates the formation of a clot which can now cause the artery's blockage to go from the previous safe 10-30% to 100%.
• Bingo! A heart attack occurs in someone who never had a previous symptom, who never even knew he had heart disease, and certainly never had a reason to have an angiogram.
• Inflammation in the presence of plaque is bad news.


Esselstyns kostanbefalinger gør at der ikke kan gå hul på plakken. Det tager 3-4 uger at skudsikre sig med hans kostanbefalinger.

Hjertekarsygdom betyder flere ting: rejsningproblemer, da vævet er fint i disse mere intime dele. Hjerneskanninger af den vestlige befolkning viser massere af hvide pletter i 50 års alderen, der er resultat af mini slagtilfælde, man ikke selv opdrager, men kan forklare voksende glemsomhed (hvor lagde jeg nu nøglerne, hvor stillede jeg billen osv.). Huden ældes hurtigere og bliver grim ved progression af vaskulær sygdom.

Adhærens
Kritiseres ofte at folk ikke holder sig til ’diæter’ men Esselstyn modgår dette med sygdomsindsigt, uddannelse af patienter omkring endotelfunktion, og hvordan skader opstår direkte efter et usundt måltid, evt. blodprop, hvilket måske kan være svær pille at sluge i Morten Elsøe-lejren når moderation dræber.

Monell Chemical Senses Study viser at elimination af fedt fra diæten nedregulerer fedtreceptorerne. I løbet af 90 dage vil crawings gå væk.

Andet

Motion fremmer nitrogenoxid - men diæt trumfer klart.

Endotelfunktionen halveret ved 50 års alderen - nitritrige grøntsager desto vigtigere.

Arginin bygger nitrogenoxid—virker kun fra mad—kosttilskud giver flere hjerteanfald. Linser og bønne anbefales. Valnødder har en del arginin og er den eneste nød Esselstyn siger god for i moderation.

Esselstyn anvender forsigtighedsprincip omkring nødder. Diæt høj på omega-6 er inflamatorisk. Omega 6 til 3 ratio bør være mellem 2:1 til 1:1. Mange har 17:1 ratio. Nødder har ugunstig omega 3 – 6 ratio med mættet fedt. Cashew eksempelvis 117:1. Valnød men også lidt mandler ok, men frarådes de syge som tæller de fleste af os. Avocado har dårlig omega ratio 16:1 og mættet fedt. Kun én pr. dag for raske.

HDL (det gode kolesterol eller skraldebiler) behøver ikke være høj når LDL er lav. Oprindelige Tarahumara indianere har LDL i området 80-115.

Nick stillede sig tidligere skeptisk overfor at Esselstyn siger fisk er usundt, på side 2 i Esselstyn’s 2017 paper står der om indvirkningen fisk har på tarmflora (50 gange mere end kød hvis jeg husker korrekt) med efterfølgende risiko for vaskulær skade:

“Researchers at Cleveland Clinic under the direction of Stanley Hazen, which included Tang,[21] Koeth,[22] and Wang,[23] studied the metabolism of lecithin and carnitine found in eggs, meat, milk and diary products, liver, shellfish, and fish. The intestinal microbiota of omnivores metabolizes these substances producing trimethylamine oxide (TMAO), which causes vascular injury. This investigation was a powerful validation for WFPBN because ingestion of these animal foods by persons who strictly consume plants produces no TMAO. In fact, plant eaters do not have intestinal bacteria capable of producing TMAO.”

http://www.jgc301.com/ch/reader/create_ ... 008&flag=1


Jeg mangler endnu at se kritikere svare tilfredsstillende på det.

Esselstyn er stimulerende læsning da man utvivlsomt kan lære en masse. For mig er juryen stadig ude om hvorvidt kødspisning kan sammenlignes med rygning, det var noget jeg først afskrev som sindssyg skingert, men mener ihvertfald at det ikke er u-problematisk at forstadiet til hjertekarsygdom allerede er etableret hos 10 årige skolebørn.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



På det personlige plan har læsning af Esselstyn betydet ophør med olivenolie som kaloriesupplement jeg indtog 3-5 spsk. dagligt (spiser fortsat olivenolie i mad). Ind billige hørfrø og chiafrø i stedet. Mælkeprodukter mener jeg ikke er noget at stræbe efter. Reduceret nøddeindtag til max. 30 gram pr. dag. På sigt gerne grønt sammen med morgenmåltidet.

Indtil da kan man høre Esselstyn snakke her. Som så mange andre veganerlæger er han efterhånden godt oppe i alderen - 84 år - men ligner ikke just noget omvandrende slagtilfælde. Jeg har også lige set en anden veganer der i dag er over hundrede år og først stoppede først som kirurg som 75 årig.





Mangler stadig kommentar til artiklen.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz Biberkopf skrev:På det personlige plan har læsning af Esselstyn betydet ophør med olivenolie som kaloriesupplement jeg indtog 3-5 spsk. dagligt (spiser fortsat olivenolie i mad). Ind billige hørfrø og chiafrø i stedet. Mælkeprodukter mener jeg ikke er noget at stræbe efter. Reduceret nøddeindtag til max. 30 gram pr. dag. På sigt gerne grønt sammen med morgenmåltidet.

Indtil da kan man høre Esselstyn snakke her. Som så mange andre veganerlæger er han efterhånden godt oppe i alderen - 84 år - men ligner ikke just noget omvandrende slagtilfælde. Jeg har også lige set en anden veganer der i dag er over hundrede år og først stoppede først som kirurg som 75 årig.





Mangler stadig kommentar til artiklen.


Statistik siger ikke noget om det enkelte menneske ligsom et enkelt menneske ikke siger noget om statistik.
Folk der går op i sundhed lever sundere det giver mening, men sundhed kan opnås på mange måder.

Men fælles for mange sunde mennesker uagtet metoden har de typisk til fælles at de ikke ryger, drikker for meget alkohol, stræber efter nok søvn, tænker over tilsætningsstoffer etc. Altsammen noget der er med til at mindske risikoen for hjertekarsygdomme og cancer.

Derudover så vær opmærksom på at størstedelen af de intagede hørfrø ryger lige i toilettet.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 1028
Tilmeldt: 29. maj 2009, 23:16
Geografisk sted: FYN
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 160.00
- Squat: 180.00
- Dødløft: 230.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Arginin bygger nitrogenoxid—virker kun fra mad—kosttilskud giver flere hjerteanfald


Her bliver jeg lidt skeptisk.. kan du vise nogen kilder? F.eks har citrulline malate en ret god effekt på rejsningsproblemer ved at stimulere NO

Generelt ...selvom denne her debat er spændende, så bliver det lidt "major in the minors"

Hvad VED man har en seriøs effekt på livskvaliet og længde?

1) Lad være med at blive overvægtig
2) Dyrk motion
3) Lad være med at ryge
4) begræns alkohol
5) Spis varieret og husk grøntsager
6) Gå til lægen hvis du er syg


Det kan sagtens være der er marginale effekter andre steder (kalorierestriktion, faste..etc) men på befolkningsviveau er det altså de ovenstående der betyder noget

Og jeg tror også at de fleste med fordel kan spise flere grønsager og mere frugt
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz Biberkopf skrev:Jeg har også lige set en anden veganer der i dag er over hundrede år og først stoppede først som kirurg som 75 årig.



Min Morfar var svinebonde og røg cigar og var kredsløbsmæssig sund indtil han døde langt oppe i 80'erne... så man skal passe på med at forholde sig til enkelte mennesker.

Og husk at oppe i den alder er den genetiske komponent ret vigtig
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz Biberkopf skrev:Mælkeprodukter mener jeg ikke er noget at stræbe efter.


der er jo lavet reviews der tyder på at ost kan beskytte mod hjerte/kar sygdomme

http://time.com/5048478/health-benefits-eating-cheese/
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Blackmoore skrev:
Franz Biberkopf skrev:Jeg har også lige set en anden veganer der i dag er over hundrede år og først stoppede først som kirurg som 75 årig.


Min Morfar var svinebonde og røg cigar og var kredsløbsmæssig sund indtil han døde langt oppe i 80'erne... så man skal passe på med at forholde sig til enkelte mennesker.

Jeg synes ikke rigtig du kan bruge dit eksempel til noget ift. den anførte argumentation. Vi taler 20-25 ældre veganerlæger der i op til fire årtier på forhånd er stået offentlig frem og sagt at man ikke kan få hjerte-kar-sygdom ved at følge nogle simple kostanbefalinger. Man kunne gå videre og inddrage Esselstyn's familie som offentlige kendte personligheder. Et mindre non-katastrofisk tilfælde blandt dem eller deres kompliante patienter så skulle vi nok have hørt om det, omvendt ikke svært at finde palæo og folk på middelhavskost med hjertekarsygdom.

Og husk at oppe i den alder er den genetiske komponent ret vigtig

Jeg synes du mangler at underbygge dit påstulat. Hvilken genetisk komponent? Eller hvilken genetisk komponent gør sig gældende forhold til hele befolkningsgrupper Esselstyn omtaler i sit paper? Forudsat at der spises sundt får man ikke hjerte-kar-sygdom.
Sidst rettet af Franz Biberkopf 14. maj 2018, 12:40, rettet i alt 2 gange.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Nu er jeg godt klar over, at videnskab er fremadskridende konstant og man opdager nyt heletiden. Men samtidig synes jeg også, at alverdens studier påviste at keto dieten var "the thing" . Det samme med LCHF diet og alle andre former for dieter, som har haft deres gang. Det virker bare som en kæmpe ping pong spil mellem kød, majeri og plante industrien. Og hver gang er der bare klokke klare beviser for, at der ene er det andet overlegen.
Med alt det sagt, så har det jo hellere ikke været nogen hemmelighed, at formeget kød aldrig har været godt. Det har vi altid fået at vide, eller læst. Men nu har vi også en forklaring på hvorfor.
Det er bare lidt svært at få sine 2 gr. Protein blot igennem nødder og bønner. I hvertfald meget mad der skal spise dagligt. Nu vil flere sige soja bønner, men selv soja bønner læser man, at i større mængde er test hæmmende!
Sidst rettet af MickyCBB 13. maj 2018, 23:52, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 50
 
Indlæg: 157
Tilmeldt: 5. jan 2014, 20:01
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Harriet Hall har lidt fornuftigt at sige:
https://sciencebasedmedicine.org/bill-clintons-diet/
 
Reputation point: 85
 
Indlæg: 294
Tilmeldt: 15. feb 2011, 16:35
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 67.50
- Squat: 87.50
- Dødløft: 70.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Filmen "What The Health" omtaler jo kødprotein som roden til alt ondt.

Den findes på Netflix til dem der ikke har set den.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 12
Tilmeldt: 9. mar 2018, 22:48
Geografisk sted: Herning - FW Viborgvej
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Miagi skrev:Filmen "What The Health" omtaler jo kødprotein som roden til alt ondt.

Den findes på Netflix til dem der ikke har set den.

Det gør det bare ikke merre rigtigt.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 1028
Tilmeldt: 29. maj 2009, 23:16
Geografisk sted: FYN
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 160.00
- Squat: 180.00
- Dødløft: 230.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



jon pall skrev:Derudover så vær opmærksom på at størstedelen af de intagede hørfrø ryger lige i toilettet.

Det må jeg høre mere om. Hele umalede hørfrø kan jeg forstå, men ikke at det gælder pulveriserede frø. Jeg har selv sjov om morgenen - synes jeg - ved at tygge dem hele i munden til en lind flydende masse uden noget identificerbart frø i de 8 minutter det tager at forberede min morgenmad.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Nu er ernæring ikke mit speciale, men jeg tilføjer nu lige lidt korte kommentarer til Esseltyn studierne:
Det første af dem har en lille samplesize, ingen blinding, randomisering eller kontrolgruppe og så har patienterne modtaget andre former for behandling undervejs (statiner og operation). [1]
Det andet, lidt større studie, har en upålidelig dataindsamling (per telefon, til tider kun med pårørende), ingen kontrolgruppe og er hverken randomiserede eller blinded. [2]
Studierne kan være udmærket til at danne hypotese, men det er immervæk ikke konklusiv data. Særligt den manglende datasikring, randomisering og betydelige confounding gør, at jeg stiller mig skeptisk over for studiernes konklusion.

Konkret om de mekanistiske studier, så er de spændende, men det er ligeså spændende at det ikke er en effekt der kan ses i storskala, forstået sådan, at indtag af fisk generelt er ikke er associeret med øget risiko for hjertekarsygdomme. Faktisk er jeg ikke den eneste der er overrasket over det [3].

Jeg vil ikke helt afvise, at der er noget om sagen for det er som sådan spændende forskning, men jeg betragter det som et tilfælde af en ekstraordinær påstand uden en (endnu) ekstraordinær bevisbyrde.

Ref.
[1] Esselstyn, C B et al. “A Strategy to Arrest and Reverse Coronary Artery Disease: a 5-Year Longitudinal Study of a Single Physician's Practice.” Journal of Family Practice 41.6 (1995): 560–8, 560–568.
[2] Esselstyn, Caldwell B. et al. “A Way to Reverse CAD?” Journal of Family Practice 63.7 (2014): 356–U63.
[3] Landfald, Bjarne et al. “Microbial Trimethylamine-N-Oxide as a Disease Marker: Something Fishy?” Microbial Ecology in Health and Disease 28.1 (2017): 1327309.
Sidst rettet af Bill Nye 16. maj 2018, 10:43, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 737
Tilmeldt: 29. aug 2015, 13:29
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Franz Biberkopf skrev:[
Jeg synes du mangler at underbygge dit påstulat. Hvilken genetisk komponent? .


Se her

"The study, published online in Journals of Gerontology: Biological Sciences, identified new rare gene variants associated with extreme survival and reduced risk for cardiovascular disease, hypertension and Alzheimer’s disease "


https://www.medicaldaily.com/extreme-ol ... ing-417978

og et andet studie

The scientists found that, as a group, the well elderly had a lower genetic risk of Alzheimer’s disease and coronary artery disease than the control group, but were at roughly the same genetic risk of developing diabetes and cancer. Ten of the long-lived volunteers, and none of the control population, carried rare variants of a gene called COL25A1

https://www.nature.com/news/genetic-sec ... ed-1.19794
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



/Niels skrev:Harriet Hall har lidt fornuftigt at sige:
https://sciencebasedmedicine.org/bill-clintons-diet/



Take home message fra den artikel

"Most sources of diet advice agree that eating more fruits and vegetables, less red meat, and fewer calories is a good idea"
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



/Niels skrev:Harriet Hall har lidt fornuftigt at sige:
https://sciencebasedmedicine.org/bill-clintons-diet/


Fik kigget lidt på hendes kritik.

Men Harriet omtaler slet ikke Esselstyn's større 2014 studie på 198 patienter.

HER
http://dresselstyn.com/JFP_06307_Article1.pdf

In 2014, we conducted a second larger study of 198 patients with significant CAD.[9] Of these patients, 119 had undergone a prior coronary intervention with stents or bypass surgery, and 44 had a previous heart attack. There were multiple comorbidities including hypercholesterolemia, hypertension, obesity, and diabetes. During four years of follow up, 99.4% of the participants who adhered to WFPBN avoided any major cardiac event including heart attack, stroke, and death, and angina improved or resolved in 93%. Of the 21 non-adherent participants, 13 (62%) experienced an adverse event. When comparing these results to the well-known COURAGE,[13] and Lyon Diet Heart Study,[14] which consisted of conventionally treated participants, there is beyond a 30-fold difference in major cardiovascular events favoring WFPBN.


Harriet mener statiner (Esselstyn sommetider bruger sparsomt pga. bivirkninger) kan forstyrre billedet men fra artiklen ovenfor side 2
“Coronary angiography reveals a diseased distal left anterior descending artery (A). Following 32 months of a plantbased nutritional intervention without cholesterol-lowering medication, the artery regained its normal confguration (B).”


Før Ornish og tildels Caldwell's pionerarbejde mente man ikke at regression af sygdommen overhovedet var mulig. Bemærk Ornish tillader vist 10% af energien at komme fra fedtfattige animalier.

Harriet kritiserer Esselstyn for ensidig fokus på kolesterol. Men den holder ikke for Esselstyn fortæller patienterne der ikke kan få deres kolesterol langt ned i niveau med de populationer han nævner som er fri af hjertekarsygdom, at det essentielle er at patienterne ikke leverer selve byggestenene til hjertekarsygdom – kolesteroltal har ikke direkte betydning. Esselstyn forklarer relateret at man hos primater med menneskelignende fedt-metabolisme man fodrede med oliven-olie forbedrede tal og ratio mellem de gode og dårlige kolesterol, men at det intet hjalp de stakkels dyr mod progression af hjertekarsygdom. Esselstyn skriver relativt lidt om kolesterol i forhold til at han taler stolpe op og ned om endotel-funktion og NO Harriet ikke nævner.

I første paper jeg lænker til adresserer han kritikken omkring randomiseret studie - mens han omvendt argumenterer at det er moralsk forkasteligt at ignorere de allerede foreliggende data. Wholefood plantebaseret kost er til dato den eneste dokumenterede kost med 'reversal' af hjertekar-sygdom. Det pointerede Maria Felding og læge Tobias Schmidt Hansen overfor Morten Elsøe.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Statiner vil forplumre billedet på flere måder da de også har - eller kan have - en potent antiinflammatorisk effekt.
Brugeravatar
 
Reputation point: 2314
 
Indlæg: 7369
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



kan effekten simpelthen ikke "bare" skyldes at folk taber sig,og dermed får et sundere blodtryk?

problemet med det andet studie der linkes til er at der ikke er en kontrolgruppe, men bare nogen der følger protokollen og så nogen der falder fra og ikke følger protokollen. der er så mange potentielle co-faktorer her.. Noget forfattweren også selv anderkender


" Without a control group, it is challenging to establish causality and assess how much of the observed changes are specifcally due to the diet"

Ikke at studiet ikke er spændende, men.....


Der er også studier der viser at en "Middelhavskost" med masser af grøntsager men også fisk og olie sænker risikoen for hjerteproblemer

https://www.healthline.com/nutrition/5- ... t#section2

Derfor er jeg altid forsigtig når der er en der siger at denne ene faktor er det der styrer kredsløbets helbred.
Sidst rettet af Blackmoore 14. maj 2018, 21:23, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



WPFBD kan også være en måde at sikre en lav-insulin og lav-inflammatorisk miljø, derved at kosten ikke kun er et spørgsmål om hvad man tilvælger, men hvad man qua mæthedsfornemmelsen også fravælger.
Brugeravatar
 
Reputation point: 2314
 
Indlæg: 7369
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan


Næste

Tilbage til Artikel-diskussion




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 4 gæster



cron