Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65562 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049543 indlæg i 100419 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1188
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1186

Følg bodybuilding.dk på

Kritik af kostplan

Udskriv emne


Kosten og dens betydning for optimale resultater

Tilbage til Kost & kosttilskud





Vægt 88,4 med fedtprocent omkring 15-20%

Aktivitetsniveau over middel : ''Cardio'' 5x35 min moderat løb/crosstrainer/stairmaster efterfulgt af ca. 1 times styrketræning.

Ønsker selvfølgelig på nuværende tidspunkt at øge min masse og er i gang med bulk, derfor er alt kritik af min nuværende kostplan velkommen.

På forhånd tak.

https://billedeupload.dk/images/E2BL7.jpg
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 13. jul 2010, 11:01
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25 :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 666
Tilmeldt: 20. dec 2012, 21:01
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 164.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25 :)


Nu er jeg kritisk bare for at være kritisk. :D
Men hvorfor?
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 667
Tilmeldt: 15. maj 2010, 09:58
Geografisk sted: Svendborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 115.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 160.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



newbiepumper skrev:
Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25 :)


Nu er jeg kritisk bare for at være kritisk. :D
Men hvorfor?


Fordi det slet ikke er nødvendigt at have så højt et proteinindtag, når man normalt anbefaler minimum 0,9 g - 1 g protein per kg kropsvægt, når man styrketræner. Desuden kan det være lidt problematisk at have et højt proteinindtag under bulk, da protein er en ineffektiv energikilde. Nogle studier har vist at personer, som øgede deres kalorieindtag - lidt over ligevægtsindtag - ved indtag af ekstra protein medførte ikke at testpersonerne tog på i vægt. Det giver derfor lidt mere mening at øge kulhydrat-indtaget til ca. 50 %. Plus, kulhydrater er billigere end proteiner = money saved .
"You can be half in alot of things... But don't be a half repper!"
Brugeravatar
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 750
Tilmeldt: 11. feb 2014, 13:22
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 200.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Mr. Petersen skrev:
newbiepumper skrev:
Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25 :)


Nu er jeg kritisk bare for at være kritisk. :D
Men hvorfor?


Fordi det slet ikke er nødvendigt at have så højt et proteinindtag, når man normalt anbefaler minimum 0,9 g - 1 g protein per kg kropsvægt, når man styrketræner. Desuden kan det være lidt problematisk at have et højt proteinindtag under bulk, da protein er en ineffektiv energikilde. Nogle studier har vist at personer, som øgede deres kalorieindtag - lidt over ligevægtsindtag - ved indtag af ekstra protein medførte ikke at testpersonerne tog på i vægt. Det giver derfor lidt mere mening at øge kulhydrat-indtaget til ca. 50 %. Plus, kulhydrater er billigere end proteiner = money saved .


Jeg er helt enig i dine udsagn. Men jeg synes bare, at man bør se på de enkelte fødevarer som kilder ift. mikronæringsstoffer. Eller bare efter hvorvidt, det er kvalitet eller ej. Oftest er folk så tunnelsynet ift. energifordeling.

Da han skal bulke, er det lige i dette tilfælde ret ligegyldigt på så et højt kalorieindtag, hvorvidt det kommer fra fedt, kulhydrat eller protein, da han får dækket alle behov. Hvis han tager på, kan han spise alt det protein, han har lyst til.

Se hellere efter grønsager og variation i kosten. Iøvrigt er hans kostplan ret lækker. Der er D-vitamin fra laks og der er sunde olier fra avocadoen + grønsager til de fleste måltider.
Sidst rettet af newbiepumper 30. jan 2017, 11:07, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 667
Tilmeldt: 15. maj 2010, 09:58
Geografisk sted: Svendborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 115.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 160.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



newbiepumper skrev:
Mr. Petersen skrev:
newbiepumper skrev:
Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25 :)


Nu er jeg kritisk bare for at være kritisk. :D
Men hvorfor?


Fordi det slet ikke er nødvendigt at have så højt et proteinindtag, når man normalt anbefaler minimum 0,9 g - 1 g protein per kg kropsvægt, når man styrketræner. Desuden kan det være lidt problematisk at have et højt proteinindtag under bulk, da protein er en ineffektiv energikilde. Nogle studier har vist at personer, som øgede deres kalorieindtag - lidt over ligevægtsindtag - ved indtag af ekstra protein medførte ikke at testpersonerne tog på i vægt. Det giver derfor lidt mere mening at øge kulhydrat-indtaget til ca. 50 %. Plus, kulhydrater er billigere end proteiner = money saved .


Jeg er helt enig i dine udsagn. Men jeg synes bare, at man bør se på de enkelte fødevarer som kilder ift. mikronæringsstoffer. Eller bare efter hvorvidt, det er kvalitet eller ej. Oftest er folk så tunnelsynet ift. energifordeling.

Da han skal bulke, er det lige i dette tilfælde ret ligegyldigt på så et højt kalorieindtag, hvorvidt det kommer fra fedt, kulhydrat eller protein. Hvis han tager på, kan han spise alt det protein, han har lyst til.

Se hellere efter grønsager og variation i kosten. Iøvrigt er hans kostplan ret lækker. Der er D-vitamin fra laks og der er sunde olier fra avocadoen + grønsager til de fleste måltider.


3.5g protein pr kg kropsvægt er på ingen måder sundt? hverken for musklerne eller for kroppen.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 666
Tilmeldt: 20. dec 2012, 21:01
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 164.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Zamoth skrev:3.5g protein pr kg kropsvægt er på ingen måder sundt? hverken for musklerne eller for kroppen.

Den påstand skal uddybes.

Jeg er dog ikke uenig i, at det er et unødvendigt højt protein indtag. Samtidigt er det næppe fornuftigt at akkumulere alle tungmetallerne fra en daglig tun, hvorfor den passende kunne skæres fra.
Borumpas skrev:Det sidste sæt stoppede tidligt fordi, for at være ærlig, jeg kunne ikke lave opspænd fordi jeg skulle skide
Brugeravatar
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 737
Tilmeldt: 29. aug 2015, 13:29
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



newbiepumper skrev:
Mr. Petersen skrev:
newbiepumper skrev:
Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25 :)


Nu er jeg kritisk bare for at være kritisk. :D
Men hvorfor?


Fordi det slet ikke er nødvendigt at have så højt et proteinindtag, når man normalt anbefaler minimum 0,9 g - 1 g protein per kg kropsvægt, når man styrketræner. Desuden kan det være lidt problematisk at have et højt proteinindtag under bulk, da protein er en ineffektiv energikilde. Nogle studier har vist at personer, som øgede deres kalorieindtag - lidt over ligevægtsindtag - ved indtag af ekstra protein medførte ikke at testpersonerne tog på i vægt. Det giver derfor lidt mere mening at øge kulhydrat-indtaget til ca. 50 %. Plus, kulhydrater er billigere end proteiner = money saved .


Jeg er helt enig i dine udsagn. Men jeg synes bare, at man bør se på de enkelte fødevarer som kilder ift. mikronæringsstoffer. Eller bare efter hvorvidt, det er kvalitet eller ej. Oftest er folk så tunnelsynet ift. energifordeling.

Da han skal bulke, er det lige i dette tilfælde ret ligegyldigt på så et højt kalorieindtag, hvorvidt det kommer fra fedt, kulhydrat eller protein. Hvis han tager på, kan han spise alt det protein, han har lyst til.

Se hellere efter grønsager og variation i kosten. Iøvrigt er hans kostplan ret lækker. Der er D-vitamin fra laks og der er sunde olier fra avocadoen + grønsager til de fleste måltider.


Nu ved vi ikke helt hvad hans ligevægtsindtag ligger på... Og han må selv bestemme hvor meget protein han spiser. Spørgsmålet er nok mere om der er en nemmere tilgang til hans bulk.

Der er alt for meget mættet fedtsyrer og LDL kolesterol i hans kost. Tun og laks indeholder tungmetaller, hvilket ikke er så smart at spise så meget af hver dag... Men det er godt at der bliver kørt en masse grønsager ned (700 g grønsager? VIldt! Så meget spiser jeg ikke engang på én dag )

Jeg ville nok bare erstatte det meste af kødet (og æg) med bønner, linser og nødder.


Og til TS: Din morgenmad lyder ret voldsom og kedelig. Spiser du 80 g havregryn rent eller blander du det med de 320 g æg?! :´)
"You can be half in alot of things... But don't be a half repper!"
Brugeravatar
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 750
Tilmeldt: 11. feb 2014, 13:22
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 200.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Mr. Petersen skrev:Der er alt for meget mættet fedtsyrer og LDL kolesterol i hans kost. Tun og laks indeholder tungmetaller, hvilket ikke er så smart at spise så meget af hver dag... Men det er godt at der bliver kørt en masse grønsager ned (700 g grønsager? VIldt! Så meget spiser jeg ikke engang på én dag )


Mættet fedt fra æg (og mælkeprodukter) er ikke problematisk. Nok heller ikke hvad angår fjerkræ.
Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.

Helt enig angående tungmetaller. Der er flere ting man kan gøre for at minimere dette fra tun, udover at skære ned på mængderne:
https://www.bodylab.dk/shop/spiser-du-meget-1872c1.html

Mr. Petersen skrev:Fordi det slet ikke er nødvendigt at have så højt et proteinindtag, når man normalt anbefaler minimum 0,9 g - 1 g protein per kg kropsvægt, når man styrketræner.


En evidensbaseret anbefaling ifbm. styrketræning ville ligge i omegnen af 1,6-1,8 g pr. kg. Betydeligt mere i et energiunderskud dog.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tak for alle de gode indlæg. Jeg må jo prøve at justere min kost lidt så jeg kommer ned på 2g protein pr kg. Så får jeg lidt mere en anbefalet og er i hvert fald dækket ind der. Kan jeg så i realiteten godt bare sætte resterne på fedt og kulhydrater 50/50 ish uden det har større betydning for ''kvaliteten'' af muskelmasse der kommer på under min bulk fase?

Mit ligevægt ligger omkring 3100 ish.
Angående min morgenmad. Jeg laver en omelet af 5 æg og 80 havregryn, super simpelt og super hurtigt.
Min tun kommer fra dåse og er er yellowfine.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 13. jul 2010, 11:01
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.


Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 667
Tilmeldt: 15. maj 2010, 09:58
Geografisk sted: Svendborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 115.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 160.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.


Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv


I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



kingoman skrev:Tak for alle de gode indlæg. Jeg må jo prøve at justere min kost lidt så jeg kommer ned på 2g protein pr kg. Så får jeg lidt mere en anbefalet og er i hvert fald dækket ind der. Kan jeg så i realiteten godt bare sætte resterne på fedt og kulhydrater 50/50 ish uden det har større betydning for ''kvaliteten'' af muskelmasse der kommer på under min bulk fase?


Ja, fordel de resterende kalorier efter præference. Hvis du har meget krævende træninger, så prioritér kulhydratindtaget.

kingoman skrev:Min tun kommer fra dåse og er er yellowfine.


Et af de bedre valg. Dog vil det stadig være tilrådeligt at skære ned på tunen - da du alligevel problemfrit kan sænke dit proteinindtag, så start her.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Nick9000 skrev:
newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.


Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv


I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.


Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 577
Tilmeldt: 12. jan 2017, 10:21
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 150.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



RappY skrev:
Nick9000 skrev:
newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.


Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv


I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.


Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?


Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.

Jens Lund har lavet denne oversigt:
Billede

(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)

... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Bill Nye skrev:
Zamoth skrev:3.5g protein pr kg kropsvægt er på ingen måder sundt? hverken for musklerne eller for kroppen.

Den påstand skal uddybes.

Jeg er dog ikke uenig i, at det er et unødvendigt højt protein indtag. Samtidigt er det næppe fornuftigt at akkumulere alle tungmetallerne fra en daglig tun, hvorfor den passende kunne skæres fra.


Personligt har jeg det ikke særlig godt efter overbrug af protein. med overforbrug snakker vi ex. 5g x 100kg kropsvægt = 500gram. hvorefter jeg læste lidt amerikanske studier omkring højt protein indtag, og ikke fandt noget positivt. ( mest baseret på min personlig erfaring.. Skal dog ikke gøre mig klog på det, og burde nok ikke have nævnt det. ) :lol:
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 666
Tilmeldt: 20. dec 2012, 21:01
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 164.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Nick9000 skrev:
RappY skrev:
Nick9000 skrev:
newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.


Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv


I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.


Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?


Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.

Jens Lund har lavet denne oversigt:


(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)

... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.

Kan du uddybe hvad specifikt, der gør det røde kød lidt farligere end fjerkræ?
Sidst rettet af newbiepumper 2. feb 2017, 21:29, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 667
Tilmeldt: 15. maj 2010, 09:58
Geografisk sted: Svendborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 115.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 160.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt.


"Generelt" er måskes så meget sagt, organismen er formentligt udviklet til at tolerere visse mængder skorper helt fint. Stenaldermanden har trods alt tilberedt meget brændt kød gennem tiden.
Derudover er budskabet helt legitimt, og jeg undgår altid at forkulle kød og stege-koger generelt alt der hedder kylling, svinekoteletter, mv.
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer
Brugeravatar
 
Reputation point: 2314
 
Indlæg: 7369
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:
RappY skrev:
Nick9000 skrev:
newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.


Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv


I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.


Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?


Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.

Jens Lund har lavet denne oversigt:


(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)

... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.

Kan du uddybe hvad specifikt, der gør det røde kød lidt farligere end fjerkræ?


Derudover fraråder kræftens bekæmpelse bla. over 500g rødt kød om ugen (mener jeg det er)
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 577
Tilmeldt: 12. jan 2017, 10:21
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 150.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



RappY skrev:
newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:
RappY skrev:
Nick9000 skrev:
newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.


Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv


I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.


Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?


Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.

Jens Lund har lavet denne oversigt:


(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)

... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.

Kan du uddybe hvad specifikt, der gør det røde kød lidt farligere end fjerkræ?


Derudover fraråder kræftens bekæmpelse bla. over 500g rødt kød om ugen (mener jeg det er)


Rødt kød lig kræft ?
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 667
Tilmeldt: 15. maj 2010, 09:58
Geografisk sted: Svendborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 115.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 160.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



newbiepumper skrev:
RappY skrev:
newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:
RappY skrev:
Nick9000 skrev:
newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.


Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv


I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.


Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?


Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.

Jens Lund har lavet denne oversigt:


(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)

... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.

Kan du uddybe hvad specifikt, der gør det røde kød lidt farligere end fjerkræ?


Derudover fraråder kræftens bekæmpelse bla. over 500g rødt kød om ugen (mener jeg det er)


Rødt kød lig kræft ?


Ikke lig kræft, men forstørrer chancen i større mængder, ifølge kræftens bekæmpelse :-)
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 577
Tilmeldt: 12. jan 2017, 10:21
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 150.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Bill Nye skrev:
Zamoth skrev:3.5g protein pr kg kropsvægt er på ingen måder sundt? hverken for musklerne eller for kroppen.

Den påstand skal uddybes.

Jeg er dog ikke uenig i, at det er et unødvendigt højt protein indtag. Samtidigt er det næppe fornuftigt at akkumulere alle tungmetallerne fra en daglig tun, hvorfor den passende kunne skæres fra.


Man kan sige at den kost man ved folk lever længe på, den er karakteriseret ved lavt proteinindtag. For eksempel Okinawa-diæten som også karakteriseres ved at meget få af proteinerne kommer fra kød. Højt protein-indtag må siges at være eksperimentet.

Fra forsøg med pattedyr ved man med sikkerhed at meget proteinrig kost afkorter dyrenes liv. Det ser også ud til at animalske proteiner qua det højere methionin og svovl-indhold kan være u-sundere for mennesker end proteinerne fra plantebaserede proteinkilder. Mekanismerne diskuteres i denne artikel som blev bragt i Aging Cell som er et peer-reviewed videnskabeligt tidsskrift.

http://www.krisverburgh.com/nutrigerontology.html
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz Biberkopf skrev:Man kan sige at den kost man ved folk lever længe på, den er karakteriseret ved lavt proteinindtag. For eksempel Okinawa-diæten som også karakteriseres ved at meget få af proteinerne kommer fra kød. Højt protein-indtag må siges at være eksperimentet.

Det her tekststykke læner sig lidt vel meget om af en naturalistisk fejlslutning.

Franz Biberkopf skrev:Fra forsøg med pattedyr ved man med sikkerhed at meget proteinrig kost afkorter dyrenes liv. Det ser også ud til at animalske proteiner qua det højere methionin og svovl-indhold kan være u-sundere for mennesker end proteinerne fra plantebaserede proteinkilder.
Mekanismerne diskuteres i denne artikel som blev bragt i Aging Cell som er et peer-reviewed videnskabeligt tidsskrift.
http://www.krisverburgh.com/nutrigerontology.html

Utrolig interessant - jeg skal havde det læst ved nærmeste lejlighed. Umiddelbart er det interessante hvorledes et sådan dosis-respons forhold for proteinindtag og dødelighed ser ud. Altså om et proteinindtag ved eksempelvis de 3,5 g pr kg kropsvægt afkorter livet markant eller ej.
Borumpas skrev:Det sidste sæt stoppede tidligt fordi, for at være ærlig, jeg kunne ikke lave opspænd fordi jeg skulle skide
Brugeravatar
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 737
Tilmeldt: 29. aug 2015, 13:29
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Bill Nye skrev:
Franz Biberkopf skrev:Man kan sige at den kost man ved folk lever længe på, den er karakteriseret ved lavt proteinindtag. For eksempel Okinawa-diæten som også karakteriseres ved at meget få af proteinerne kommer fra kød. Højt protein-indtag må siges at være eksperimentet.

Det her tekststykke læner sig lidt vel meget om af en naturalistisk fejlslutning.

Din kommentar her giver ingen mening.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz Biberkopf skrev:
Bill Nye skrev:
Franz Biberkopf skrev:Man kan sige at den kost man ved folk lever længe på, den er karakteriseret ved lavt proteinindtag. For eksempel Okinawa-diæten som også karakteriseres ved at meget få af proteinerne kommer fra kød. Højt protein-indtag må siges at være eksperimentet.

Det her tekststykke læner sig lidt vel meget om af en naturalistisk fejlslutning.

Din kommentar her giver ingen mening.

Det er også bare en tankestreg jeg glemte at fjerne fra indlægget efter jeg læste dit færdigt.
Borumpas skrev:Det sidste sæt stoppede tidligt fordi, for at være ærlig, jeg kunne ikke lave opspænd fordi jeg skulle skide
Brugeravatar
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 737
Tilmeldt: 29. aug 2015, 13:29
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Bill Nye skrev:
Franz Biberkopf skrev:
Bill Nye skrev:
Franz Biberkopf skrev:Man kan sige at den kost man ved folk lever længe på, den er karakteriseret ved lavt proteinindtag. For eksempel Okinawa-diæten som også karakteriseres ved at meget få af proteinerne kommer fra kød. Højt protein-indtag må siges at være eksperimentet.

Det her tekststykke læner sig lidt vel meget om af en naturalistisk fejlslutning.

Din kommentar her giver ingen mening.

Det er også bare en tankestreg jeg glemte at fjerne fra indlægget efter jeg læste dit færdigt.


Okay. Jeg prøvede at læse mit indlæg forlæns og baglæns. Den artikel jeg lænkede til skulle du tage at læse også. Jeg har tænkt over om den kunne være relevant for Anders Nedergaard at tage op i hans radioprogram. Desuden har Verburg også skrevet en bog. Jeg har lige opdaget der er kommet en video på tuben med ham, jeg endnu ikke har set, så jeg ved ikke om han kommer ind på de kanoniske mekanismer han omtaler i artiklen.

https://www.youtube.com/watch?v=OwvlHGdCFYs
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz Biberkopf skrev:
Okay. Jeg prøvede at læse mit indlæg forlæns og baglæns. Den artikel jeg lænkede til skulle du tage at læse også. Jeg har tænkt over om den kunne være relevant for Anders Nedergaard at tage op i hans radioprogram. Desuden har Verburg også skrevet en bog. Jeg har lige opdaget der er kommet en video på tuben med ham, jeg endnu ikke har set, så jeg ved ikke om han kommer ind på de kanoniske mekanismer han omtaler i artiklen.

https://www.youtube.com/watch?v=OwvlHGdCFYs


Det er bestemt en spændende artikel, men jeg vil dog sige der er en del "men'er", og bla. det de skriver til sidst i diskussionen omkring sammenligning af studier i model organismer.
- Og så synes jeg også det er lidt mærkeligt, at de baserer hele artiklen på to pathways, - selvom de er de mest kendte. Jeg tror simpelthen ikke på, at aldringsprocessen kan koges ned til nogle få pathways.

Netop aldringsprocessen snakker de om i det seneste afsnit af "24 spørgsmål til processoren"
- http://www.radio24syv.dk/programmer/24- ... ter-for-1/
- Og der virker aldringsprocessen lidt mere kompliceret.
 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 789
Tilmeldt: 29. jul 2012, 09:38
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Nick9000 skrev:
RappY skrev:
Nick9000 skrev:
newbiepumper skrev:
Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.


Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv


I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.


Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?


Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.

Jens Lund har lavet denne oversigt:


(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)

... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.


Jeg hiver lige op i en gammel tråd pga. Det fine skema og nogenlunde samme emne, håber det ok. Jeg har lige nogle spørgsmål:
1. Skal man også passe på for mange tungmetaller eller andet i torskerogn? Det er jo bare rogn og ikke en rovfisk. Jeg spiser ok meget torskerogn og ser det som en lækker spise.

2. Angående forarbejdet kød, skal kogt hønsekød i tern fra frost, ses som forarbejdet kød eller hører den til i den øverste liste?
http://www.nemlig.com/produkt/frost/kod ... 400-g.aspx

3. Jeg bruger min mikroovn rimelig meget og Stort set alle mine måltider indeholder et eller andet tilberedt i mikroovn. F.eks. Genopvarmning, nyt tilberedt, , F.eks. Havregrød, lidt grønt etc. Er der noget problem med at spise så meget mad fra mikroovn?

På forhånd tak :)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 43
Tilmeldt: 19. jun 2015, 16:02
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



koke skrev:Jeg hiver lige op i en gammel tråd pga. Det fine skema og nogenlunde samme emne, håber det ok. Jeg har lige nogle spørgsmål:
1. Skal man også passe på for mange tungmetaller eller andet i torskerogn? Det er jo bare rogn og ikke en rovfisk. Jeg spiser ok meget torskerogn og ser det som en lækker spise.


Torsk er ikke placeret meget højt i fødekæden, så akkumuleringen af tungmetaller i torsk eller torskerogn er ikke særlig høj.

koke skrev:2. Angående forarbejdet kød, skal kogt hønsekød i tern fra frost, ses som forarbejdet kød eller hører den til i den øverste liste?
http://www.nemlig.com/produkt/frost/kod ... 400-g.aspx


Nej, det er bare kogt kylling. Med forarbejdet menes der kød som bacon, pålæg, pølser etc., der er blevet forarbejdet på anden vis end tilberedning.

koke skrev:3. Jeg bruger min mikroovn rimelig meget og Stort set alle mine måltider indeholder et eller andet tilberedt i mikroovn. F.eks. Genopvarmning, nyt tilberedt, , F.eks. Havregrød, lidt grønt etc. Er der noget problem med at spise så meget mad fra mikroovn?


Overhovedet ikke.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Nick9000 skrev:
koke skrev:Jeg hiver lige op i en gammel tråd pga. Det fine skema og nogenlunde samme emne, håber det ok. Jeg har lige nogle spørgsmål:
1. Skal man også passe på for mange tungmetaller eller andet i torskerogn? Det er jo bare rogn og ikke en rovfisk. Jeg spiser ok meget torskerogn og ser det som en lækker spise.


Torsk er ikke placeret meget højt i fødekæden, så akkumuleringen af tungmetaller i torsk eller torskerogn er ikke særlig høj.

koke skrev:2. Angående forarbejdet kød, skal kogt hønsekød i tern fra frost, ses som forarbejdet kød eller hører den til i den øverste liste?
http://www.nemlig.com/produkt/frost/kod ... 400-g.aspx


Nej, det er bare kogt kylling. Med forarbejdet menes der kød som bacon, pålæg, pølser etc., der er blevet forarbejdet på anden vis end tilberedning.

koke skrev:3. Jeg bruger min mikroovn rimelig meget og Stort set alle mine måltider indeholder et eller andet tilberedt i mikroovn. F.eks. Genopvarmning, nyt tilberedt, , F.eks. Havregrød, lidt grønt etc. Er der noget problem med at spise så meget mad fra mikroovn?


Overhovedet ikke.


.
Sidst rettet af koke 19. maj 2017, 16:10, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 43
Tilmeldt: 19. jun 2015, 16:02
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan


Næste

Tilbage til Kost & kosttilskud




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 22 gæster