Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65562 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049543 indlæg i 100419 emner
1 nye indlæg i dag
Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25
newbiepumper skrev:Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25
Nu er jeg kritisk bare for at være kritisk.
Men hvorfor?
Mr. Petersen skrev:newbiepumper skrev:Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25
Nu er jeg kritisk bare for at være kritisk.
Men hvorfor?
Fordi det slet ikke er nødvendigt at have så højt et proteinindtag, når man normalt anbefaler minimum 0,9 g - 1 g protein per kg kropsvægt, når man styrketræner. Desuden kan det være lidt problematisk at have et højt proteinindtag under bulk, da protein er en ineffektiv energikilde. Nogle studier har vist at personer, som øgede deres kalorieindtag - lidt over ligevægtsindtag - ved indtag af ekstra protein medførte ikke at testpersonerne tog på i vægt. Det giver derfor lidt mere mening at øge kulhydrat-indtaget til ca. 50 %. Plus, kulhydrater er billigere end proteiner = money saved .
newbiepumper skrev:Mr. Petersen skrev:newbiepumper skrev:Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25
Nu er jeg kritisk bare for at være kritisk.
Men hvorfor?
Fordi det slet ikke er nødvendigt at have så højt et proteinindtag, når man normalt anbefaler minimum 0,9 g - 1 g protein per kg kropsvægt, når man styrketræner. Desuden kan det være lidt problematisk at have et højt proteinindtag under bulk, da protein er en ineffektiv energikilde. Nogle studier har vist at personer, som øgede deres kalorieindtag - lidt over ligevægtsindtag - ved indtag af ekstra protein medførte ikke at testpersonerne tog på i vægt. Det giver derfor lidt mere mening at øge kulhydrat-indtaget til ca. 50 %. Plus, kulhydrater er billigere end proteiner = money saved .
Jeg er helt enig i dine udsagn. Men jeg synes bare, at man bør se på de enkelte fødevarer som kilder ift. mikronæringsstoffer. Eller bare efter hvorvidt, det er kvalitet eller ej. Oftest er folk så tunnelsynet ift. energifordeling.
Da han skal bulke, er det lige i dette tilfælde ret ligegyldigt på så et højt kalorieindtag, hvorvidt det kommer fra fedt, kulhydrat eller protein. Hvis han tager på, kan han spise alt det protein, han har lyst til.
Se hellere efter grønsager og variation i kosten. Iøvrigt er hans kostplan ret lækker. Der er D-vitamin fra laks og der er sunde olier fra avocadoen + grønsager til de fleste måltider.
Zamoth skrev:3.5g protein pr kg kropsvægt er på ingen måder sundt? hverken for musklerne eller for kroppen.
Borumpas skrev:Det sidste sæt stoppede tidligt fordi, for at være ærlig, jeg kunne ikke lave opspænd fordi jeg skulle skide
newbiepumper skrev:Mr. Petersen skrev:newbiepumper skrev:Zamoth skrev:du får mere end 3.5g protein pr kg kropsvægt.. Det er mere end rigeligt. Du burde skære ned til 1.5 - 2g pr kropsvægt, og så gå lidt op i kulhydrater. evt. jeg ville nok gå efter 25,50,25
Nu er jeg kritisk bare for at være kritisk.
Men hvorfor?
Fordi det slet ikke er nødvendigt at have så højt et proteinindtag, når man normalt anbefaler minimum 0,9 g - 1 g protein per kg kropsvægt, når man styrketræner. Desuden kan det være lidt problematisk at have et højt proteinindtag under bulk, da protein er en ineffektiv energikilde. Nogle studier har vist at personer, som øgede deres kalorieindtag - lidt over ligevægtsindtag - ved indtag af ekstra protein medførte ikke at testpersonerne tog på i vægt. Det giver derfor lidt mere mening at øge kulhydrat-indtaget til ca. 50 %. Plus, kulhydrater er billigere end proteiner = money saved .
Jeg er helt enig i dine udsagn. Men jeg synes bare, at man bør se på de enkelte fødevarer som kilder ift. mikronæringsstoffer. Eller bare efter hvorvidt, det er kvalitet eller ej. Oftest er folk så tunnelsynet ift. energifordeling.
Da han skal bulke, er det lige i dette tilfælde ret ligegyldigt på så et højt kalorieindtag, hvorvidt det kommer fra fedt, kulhydrat eller protein. Hvis han tager på, kan han spise alt det protein, han har lyst til.
Se hellere efter grønsager og variation i kosten. Iøvrigt er hans kostplan ret lækker. Der er D-vitamin fra laks og der er sunde olier fra avocadoen + grønsager til de fleste måltider.
Mr. Petersen skrev:Der er alt for meget mættet fedtsyrer og LDL kolesterol i hans kost. Tun og laks indeholder tungmetaller, hvilket ikke er så smart at spise så meget af hver dag... Men det er godt at der bliver kørt en masse grønsager ned (700 g grønsager? VIldt! Så meget spiser jeg ikke engang på én dag )
Mr. Petersen skrev:Fordi det slet ikke er nødvendigt at have så højt et proteinindtag, når man normalt anbefaler minimum 0,9 g - 1 g protein per kg kropsvægt, når man styrketræner.
Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.
newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.
Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv
kingoman skrev:Tak for alle de gode indlæg. Jeg må jo prøve at justere min kost lidt så jeg kommer ned på 2g protein pr kg. Så får jeg lidt mere en anbefalet og er i hvert fald dækket ind der. Kan jeg så i realiteten godt bare sætte resterne på fedt og kulhydrater 50/50 ish uden det har større betydning for ''kvaliteten'' af muskelmasse der kommer på under min bulk fase?
kingoman skrev:Min tun kommer fra dåse og er er yellowfine.
Nick9000 skrev:newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.
Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv
I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.
RappY skrev:Nick9000 skrev:newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.
Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv
I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.
Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?
Bill Nye skrev:Zamoth skrev:3.5g protein pr kg kropsvægt er på ingen måder sundt? hverken for musklerne eller for kroppen.
Den påstand skal uddybes.
Jeg er dog ikke uenig i, at det er et unødvendigt højt protein indtag. Samtidigt er det næppe fornuftigt at akkumulere alle tungmetallerne fra en daglig tun, hvorfor den passende kunne skæres fra.
Nick9000 skrev:RappY skrev:Nick9000 skrev:newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.
Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv
I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.
Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?
Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.
Jens Lund har lavet denne oversigt:
(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)
... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.
Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt.
newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:RappY skrev:Nick9000 skrev:newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.
Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv
I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.
Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?
Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.
Jens Lund har lavet denne oversigt:
(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)
... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.
Kan du uddybe hvad specifikt, der gør det røde kød lidt farligere end fjerkræ?
RappY skrev:newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:RappY skrev:Nick9000 skrev:newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.
Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv
I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.
Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?
Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.
Jens Lund har lavet denne oversigt:
(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)
... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.
Kan du uddybe hvad specifikt, der gør det røde kød lidt farligere end fjerkræ?
Derudover fraråder kræftens bekæmpelse bla. over 500g rødt kød om ugen (mener jeg det er)
newbiepumper skrev:RappY skrev:newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:RappY skrev:Nick9000 skrev:newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.
Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv
I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.
Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?
Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.
Jens Lund har lavet denne oversigt:
(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)
... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.
Kan du uddybe hvad specifikt, der gør det røde kød lidt farligere end fjerkræ?
Derudover fraråder kræftens bekæmpelse bla. over 500g rødt kød om ugen (mener jeg det er)
Rødt kød lig kræft ?
Bill Nye skrev:Zamoth skrev:3.5g protein pr kg kropsvægt er på ingen måder sundt? hverken for musklerne eller for kroppen.
Den påstand skal uddybes.
Jeg er dog ikke uenig i, at det er et unødvendigt højt protein indtag. Samtidigt er det næppe fornuftigt at akkumulere alle tungmetallerne fra en daglig tun, hvorfor den passende kunne skæres fra.
Franz Biberkopf skrev:Man kan sige at den kost man ved folk lever længe på, den er karakteriseret ved lavt proteinindtag. For eksempel Okinawa-diæten som også karakteriseres ved at meget få af proteinerne kommer fra kød. Højt protein-indtag må siges at være eksperimentet.
Franz Biberkopf skrev:Fra forsøg med pattedyr ved man med sikkerhed at meget proteinrig kost afkorter dyrenes liv. Det ser også ud til at animalske proteiner qua det højere methionin og svovl-indhold kan være u-sundere for mennesker end proteinerne fra plantebaserede proteinkilder.
Mekanismerne diskuteres i denne artikel som blev bragt i Aging Cell som er et peer-reviewed videnskabeligt tidsskrift.
http://www.krisverburgh.com/nutrigerontology.html
Borumpas skrev:Det sidste sæt stoppede tidligt fordi, for at være ærlig, jeg kunne ikke lave opspænd fordi jeg skulle skide
Bill Nye skrev:Franz Biberkopf skrev:Man kan sige at den kost man ved folk lever længe på, den er karakteriseret ved lavt proteinindtag. For eksempel Okinawa-diæten som også karakteriseres ved at meget få af proteinerne kommer fra kød. Højt protein-indtag må siges at være eksperimentet.
Det her tekststykke læner sig lidt vel meget om af en naturalistisk fejlslutning.
Franz Biberkopf skrev:Bill Nye skrev:Franz Biberkopf skrev:Man kan sige at den kost man ved folk lever længe på, den er karakteriseret ved lavt proteinindtag. For eksempel Okinawa-diæten som også karakteriseres ved at meget få af proteinerne kommer fra kød. Højt protein-indtag må siges at være eksperimentet.
Det her tekststykke læner sig lidt vel meget om af en naturalistisk fejlslutning.
Din kommentar her giver ingen mening.
Borumpas skrev:Det sidste sæt stoppede tidligt fordi, for at være ærlig, jeg kunne ikke lave opspænd fordi jeg skulle skide
Bill Nye skrev:Franz Biberkopf skrev:Bill Nye skrev:Franz Biberkopf skrev:Man kan sige at den kost man ved folk lever længe på, den er karakteriseret ved lavt proteinindtag. For eksempel Okinawa-diæten som også karakteriseres ved at meget få af proteinerne kommer fra kød. Højt protein-indtag må siges at være eksperimentet.
Det her tekststykke læner sig lidt vel meget om af en naturalistisk fejlslutning.
Din kommentar her giver ingen mening.
Det er også bare en tankestreg jeg glemte at fjerne fra indlægget efter jeg læste dit færdigt.
Franz Biberkopf skrev:
Okay. Jeg prøvede at læse mit indlæg forlæns og baglæns. Den artikel jeg lænkede til skulle du tage at læse også. Jeg har tænkt over om den kunne være relevant for Anders Nedergaard at tage op i hans radioprogram. Desuden har Verburg også skrevet en bog. Jeg har lige opdaget der er kommet en video på tuben med ham, jeg endnu ikke har set, så jeg ved ikke om han kommer ind på de kanoniske mekanismer han omtaler i artiklen.
https://www.youtube.com/watch?v=OwvlHGdCFYs
Nick9000 skrev:RappY skrev:Nick9000 skrev:newbiepumper skrev:Nick9000 skrev:Afhængig af tilberedningsmetoden (stegning er ikke videre godt) kunne det godt være tilrådeligt at skære ned på oksekødet.
Hvad er der galt med oksekød? Nu spiser jeg det selv
I forhold til sundhedshensyn er rødt kød måske ikke det bedste at spise i større mængder - i hvert fald ikke hvis det er stegt eller forarbejdet.
Kan det samme siges for kylling med stegningen? er det fordelagtigt at koge i stedet?
Ja, generelt er stegeskorpe ikke sundt. Dog vil der være væsentlig mere stegeskorpe på hakket okse end fx et kyllingebryst, pga. overfladearealet. Men hvem fanden gider spise kogt kylling?! Bare sørg for ikke at brænde det på. Desuden vil det at marinerede kødet, og/eller spise grøntsager i måltidet i høj grad modvirker stegemutagenerne.
Jens Lund har lavet denne oversigt:
(fra artiklen: https://www.bodylab.dk/shop/protein-og- ... 982c1.html)
... Bemærk at det er set ud fra et sundhedsperspektiv, ikke proteinkvalitet i forhold til muskelvækst. Så vidt jeg husker (men hæng mig ikke op det) ligger oksekød højest hvad angår leucinindhold, og svinekød ligger i den lave ende.
koke skrev:Jeg hiver lige op i en gammel tråd pga. Det fine skema og nogenlunde samme emne, håber det ok. Jeg har lige nogle spørgsmål:
1. Skal man også passe på for mange tungmetaller eller andet i torskerogn? Det er jo bare rogn og ikke en rovfisk. Jeg spiser ok meget torskerogn og ser det som en lækker spise.
koke skrev:2. Angående forarbejdet kød, skal kogt hønsekød i tern fra frost, ses som forarbejdet kød eller hører den til i den øverste liste?
http://www.nemlig.com/produkt/frost/kod ... 400-g.aspx
koke skrev:3. Jeg bruger min mikroovn rimelig meget og Stort set alle mine måltider indeholder et eller andet tilberedt i mikroovn. F.eks. Genopvarmning, nyt tilberedt, , F.eks. Havregrød, lidt grønt etc. Er der noget problem med at spise så meget mad fra mikroovn?
Nick9000 skrev:koke skrev:Jeg hiver lige op i en gammel tråd pga. Det fine skema og nogenlunde samme emne, håber det ok. Jeg har lige nogle spørgsmål:
1. Skal man også passe på for mange tungmetaller eller andet i torskerogn? Det er jo bare rogn og ikke en rovfisk. Jeg spiser ok meget torskerogn og ser det som en lækker spise.
Torsk er ikke placeret meget højt i fødekæden, så akkumuleringen af tungmetaller i torsk eller torskerogn er ikke særlig høj.koke skrev:2. Angående forarbejdet kød, skal kogt hønsekød i tern fra frost, ses som forarbejdet kød eller hører den til i den øverste liste?
http://www.nemlig.com/produkt/frost/kod ... 400-g.aspx
Nej, det er bare kogt kylling. Med forarbejdet menes der kød som bacon, pålæg, pølser etc., der er blevet forarbejdet på anden vis end tilberedning.koke skrev:3. Jeg bruger min mikroovn rimelig meget og Stort set alle mine måltider indeholder et eller andet tilberedt i mikroovn. F.eks. Genopvarmning, nyt tilberedt, , F.eks. Havregrød, lidt grønt etc. Er der noget problem med at spise så meget mad fra mikroovn?
Overhovedet ikke.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 22 gæster