Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65682 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049574 indlæg i 100422 emner
1 nye indlæg i dag
Arbsorb skrev:Når der blot står angivet at siden er forfatter kan det være en smule svært at lave kildekritik. Hvem er egentlig forfatter af givne artikel?
El Patron skrev:At det først er nu videnskabsfolk er blevet enige om at kulhydrater feder, er godt nok skræmmende.
Kalorieoverskud jaEr de da det? Troede ellers det var kalorier, der gjorde folk fede.
Garik skrev:El Patron skrev:At det først er nu videnskabsfolk er blevet enige om at kulhydrater feder, er godt nok skræmmende.
Er de da det? Troede ellers det var kalorier, der gjorde folk fede.
El Patron skrev:Garik skrev:El Patron skrev:At det først er nu videnskabsfolk er blevet enige om at kulhydrater feder, er godt nok skræmmende.
Er de da det? Troede ellers det var kalorier, der gjorde folk fede.
De er sikkert ikke alle enige, men der er flere der enige end tidligere også dem der står for kostråd osv.
Men nej jeg tror ikke på at en kalorie er en kalorie. Så enkelt er det ikke.
Badejern skrev:El Patron skrev:Garik skrev:El Patron skrev:At det først er nu videnskabsfolk er blevet enige om at kulhydrater feder, er godt nok skræmmende.
Er de da det? Troede ellers det var kalorier, der gjorde folk fede.
De er sikkert ikke alle enige, men der er flere der enige end tidligere også dem der står for kostråd osv.
Men nej jeg tror ikke på at en kalorie er en kalorie. Så enkelt er det ikke.
En kalorie er en kalorie. Defineret ved den energi det kræves at opvarme 1g vand fra 14,5 C til 15,5 C. Det svarer til 4,18 J. Du kan jo prøve at lave nogle forsøg, men jeg er sikker på du vil ramme nogenlunde samme resultat.
El Patron skrev:Nu er der jo ingen der rigtig ved hvordan kroppen reagerer på alle fødevarer miljø og fysik osv. jeg mener at en det er noget naivt at tro at en kalorie er en kalorie i fødevare vel og mærke. Selvom det er en almen forståelse at indenfor fysikkens verden.
Jeg er sikker på at Gary Taubes har mange rigtige pointer i at insulin er det fedt lagrene hormon og at det ikke handler om kalorier ind og kalorier ud.
El Patron skrev:Ja! men han mener også at man kan spise fedt og protein i de forhold man lyster uden at tage nævneværdigt på.
Fordi at det ikke udløser de samme mængder insulin som kulhydrater.
essensen skrev:Arbsorb skrev:Når der blot står angivet at siden er forfatter kan det være en smule svært at lave kildekritik. Hvem er egentlig forfatter af givne artikel?
Nu behøver man ikke en forfatter for at lave kildekritik - men ellers er jeg enig i at alle artiklerne bør have forfattere.
Jev skrev:El Patron skrev:Ja! men han mener også at man kan spise fedt og protein i de forhold man lyster uden at tage nævneværdigt på.
Fordi at det ikke udløser de samme mængder insulin som kulhydrater.
arrr tror du selv på den?
det vil jo igen i sidste ende komme til at afhænge af den mængde energi du indtager vs den energi du bruger..
El Patron skrev:Jev skrev:El Patron skrev:Ja! men han mener også at man kan spise fedt og protein i de forhold man lyster uden at tage nævneværdigt på.
Fordi at det ikke udløser de samme mængder insulin som kulhydrater.
arrr tror du selv på den?
det vil jo igen i sidste ende komme til at afhænge af den mængde energi du indtager vs den energi du bruger..
Tjaa! jeg tror langt fra det er så firkantet at det bare handler om kalorier ind kalorier ud. Men syntes da du skulle læse bogen why we get fat og good calories bad calories hvis det interessere dig. Han har desuden lavet mange interviews hvor han fortæller om sine teorier som han baserer på videnskablige undersøgelser og antropologiske studier.
Shest skrev:Hej alle!
Jeg har lige læst artiklen og faldt over et spørgsmål.
Dette er citeret fra artiklen.
"Glukoneogenesen er faktisk det modsatte af glukolysen. Hvor glukolysen giver ATP, ved spaltning af glukose, så kræver glukoneogenesen ATP, for at fremstille glukose. Og når der skal fremstilles glukose, så kan man nok godt regne ud at det sker i situation hvor fødevareindtaget, eller mere specifikt, kulhydratindtaget er ekstremt lav. Den påkrævede ATP fremstilles ved fedtsyre-oxidation i leverens mitokondrier. Der dannes her ketonstoffer, som samtidig giver store mængder ATP. Denne ATP bruges til dannelsen af glukose. Gluconeogenesen kan fremstille glukose udfra mange forskellige biokemiske molekyler. F.eks. kan der dannes glukose fra visse aminosyrer."
Sådan som jeg læser det, så får du samme gode egenskaber fra kulhydrat (glukose som kroppen har brug for) fra sunde fedtstyre og visse aminosyre. Ergo ville du på en diæt med lavt kulhydrat indtag og højt fedt indtag + supplerende aminostyre (højt protein indtag er en selvfølge) få de samame gode sager som vidst man indtog et højt antal kulhydrater eller almindeligt.
Er der noget jeg har misforstået? Så må i kloge hoveder gerne råbe op
På forhånd tak, og god dag!
Stenalt skrev:Shest skrev:Hej alle!
Jeg har lige læst artiklen og faldt over et spørgsmål.
Dette er citeret fra artiklen.
"Glukoneogenesen er faktisk det modsatte af glukolysen. Hvor glukolysen giver ATP, ved spaltning af glukose, så kræver glukoneogenesen ATP, for at fremstille glukose. Og når der skal fremstilles glukose, så kan man nok godt regne ud at det sker i situation hvor fødevareindtaget, eller mere specifikt, kulhydratindtaget er ekstremt lav. Den påkrævede ATP fremstilles ved fedtsyre-oxidation i leverens mitokondrier. Der dannes her ketonstoffer, som samtidig giver store mængder ATP. Denne ATP bruges til dannelsen af glukose. Gluconeogenesen kan fremstille glukose udfra mange forskellige biokemiske molekyler. F.eks. kan der dannes glukose fra visse aminosyrer."
Sådan som jeg læser det, så får du samme gode egenskaber fra kulhydrat (glukose som kroppen har brug for) fra sunde fedtstyre og visse aminosyre. Ergo ville du på en diæt med lavt kulhydrat indtag og højt fedt indtag + supplerende aminostyre (højt protein indtag er en selvfølge) få de samame gode sager som vidst man indtog et højt antal kulhydrater eller almindeligt.
Er der noget jeg har misforstået? Så må i kloge hoveder gerne råbe op
På forhånd tak, og god dag!
Ikke helt. Fedtsyrer kan ikke omdannes til glucose. Visse aminosyrer kan,
Shest skrev:Stenalt skrev:Ikke helt. Fedtsyrer kan ikke omdannes til glucose. Visse aminosyrer kan,
Det sjovt du skriver det, nu citere jeg fra gyldendals lektikon omkring ketonstoffer som også nævnes i det citat fra artikel.
"ketonstoffer, betegnelse for de organiske forbindelser acetoacetat og D-3-hydroxybutyrat. De dannes i leveren ud fra fedtsyrer og i mindre omfang fra visse aminosyrer. Ketonstofferne afgives til blodet, da leveren mangler et enzym til omsætning af dem."
Altså må fedtstyre jo blive omdannet til glukose? eller hvad? :-)
Stenalt skrev:Shest skrev:Stenalt skrev:Ikke helt. Fedtsyrer kan ikke omdannes til glucose. Visse aminosyrer kan,
Det sjovt du skriver det, nu citere jeg fra gyldendals lektikon omkring ketonstoffer som også nævnes i det citat fra artikel.
"ketonstoffer, betegnelse for de organiske forbindelser acetoacetat og D-3-hydroxybutyrat. De dannes i leveren ud fra fedtsyrer og i mindre omfang fra visse aminosyrer. Ketonstofferne afgives til blodet, da leveren mangler et enzym til omsætning af dem."
Altså må fedtstyre jo blive omdannet til glukose? eller hvad? :-)
Nej. Fedtsyrer kan ikke omdannes til glucose. Det har jeg allerede skrevet en gang, så det er da lidt omsonst at spørge om det samme igen.
Shest skrev:
Men der står jo at ketonstoffer dannes ud fra fedtsyrer i leveren og i artiklens citat står der at ketonstoffer bruges til at danne glukose...
"Den påkrævede ATP fremstilles ved fedtsyre-oxidation i leverens mitokondrier. Der dannes her ketonstoffer, som samtidig giver store mængder ATP. Denne ATP bruges til dannelsen af glukose."
Stenalt skrev:Shest skrev:
Men der står jo at ketonstoffer dannes ud fra fedtsyrer i leveren og i artiklens citat står der at ketonstoffer bruges til at danne glukose...
"Den påkrævede ATP fremstilles ved fedtsyre-oxidation i leverens mitokondrier. Der dannes her ketonstoffer, som samtidig giver store mængder ATP. Denne ATP bruges til dannelsen af glukose."
ATP er energileverendør, men fungerer ikke som substrat for gluconeogenese. Jeg kan kun gentage mig selv en gang til, men det gider jeg næsten ikke.
Stenalt skrev:Shest skrev:
Men der står jo at ketonstoffer dannes ud fra fedtsyrer i leveren og i artiklens citat står der at ketonstoffer bruges til at danne glukose...
"Den påkrævede ATP fremstilles ved fedtsyre-oxidation i leverens mitokondrier. Der dannes her ketonstoffer, som samtidig giver store mængder ATP. Denne ATP bruges til dannelsen af glukose."
ATP er energileverendør, men fungerer ikke som substrat for gluconeogenese. Jeg kan kun gentage mig selv en gang til, men det gider jeg næsten ikke.
Dingo skrev:Tal venligst pænt
bigboi12345678 skrev:
Bliver det ikke en kende monotont at være sådan en idiot hele tiden?
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 22 gæster