Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65682 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049574 indlæg i 100422 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1327
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 1324

Følg bodybuilding.dk på

Mindre kød?

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic





Afledt at et arrangement jeg var til den anden dag, der handlede om fremtidens fødevareproduktion, var der bla. fokus på den "klima venlige kost." - Tidligere har argumenterne for at spise mindre kød, været baseret på dyre velfærd, og de er ofte kommet fra nogle til tider ekstreme veganere. Der er dog ved, at ske et skifte, hvor der bliver større fokus på klima aspektet.

- Jeg er klar over, at nogle mennesker stadig ikke tror på at klimaforandringerne er menneskeskabte, og andre mener, at vi alligevel ikke kan gøre noget ved det, fordi Danmarks bidrag til problemet er minimalt sammenlignet med andre landes.

Da folk her inden, i overvejende grad, er fornuftige mennesker tænkte jeg, at det kunne være interessant at høre om nogle af jer tænker over jeres valg af madvarer i hverdagen, i forhold til "klima venlighed."
- I så fald hvorfor / hvorfor ikke?
- Hvad skulle der til for at I ville gøre det?
- Og hvis I har andre interessant synspunkter på hele klimadebatten (for/imod), er de også velkomne.
Vedhæftede filer
FOOD - THERMOMETER.PNG
 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 789
Tilmeldt: 29. jul 2012, 09:38
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Jeg er igang med at starte en insektfarm sammen med tre andre. Jeg har eksperimenteret en del med melorme, og også lidt med græshopper og fårekyllinger i madlavningen. Jeg er ret sikker på at der er gode muligheder i det i fremtiden.

For ja, traditionelt dansk landbrug er ikke ret bæredygtigt i forhold til insekter.
Brugeravatar
Månedens skribent: Maj 2008 Månedens skribent: Juli 2008
Moderator
 
Reputation point: 257
 
Indlæg: 17388
Tilmeldt: 15. jun 2006, 18:10
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 275.00
- Squat: 215.00
- Dødløft: 240.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (3)
Kostplan: Vis kostplan



Af tingene på listen spiser/drikker jeg:

kylling, æg, rugbrød, mælk, bananer, grønsager

Okse/svine-kød, fisk, ost, pasta, appelsiner

Resten af tingene spiser jeg enten aldrig eller meget sjældent. Kan dog tilføje at lam spiser jeg sgu aldrig (mest fordi jeg ikke kan lide det)

hver eller hver anden dag

et par gange om ugen


Tænker jeg over hvad jeg spiser og hvorvidt det er miljøvenligt?

Det korte svar er ja, men der er flere parametre som spiller ind.
Ting som pris, varens oprindelse, næringsværdi, smag osv. spiller også ind.
Jeg har dog en nogenlunde basal madplan med nogle basale retter som er billige, nemme at lave og som jeg kender næringsindholdet i. Så det er faktisk relativt sjældent at jeg spiser noget "eksotisk" eller dansk oksekød for den sags skyld.

Hele diskussionen om fødevare og miljø er meget omfattende. Jeg tror ikke kun det kan opgøres i Co2 udslip forbundet med produktionen.
 
Reputation point: 255
 
Indlæg: 1564
Tilmeldt: 2. jun 2013, 21:49
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Så sent som i forgårs havde Friche en tørret græshoppe med til mig. Den var sgu udemærket.

Jeg har skåret lidt ned på mit kødindtag - men det er primært pga. dyrevelfærd og belejlighed. Til gengæld spiser jeg en hel del ost, skyr og valleprotein. Når jeg så køber kød, så er det ofte fra dyr der har haft det godt (øko eller friland), som jeg køber i store partier.

En anden faktor udover C02 udledning er ganske enkelt også at der i fremtiden ikke vil være mad nok, og at vi må forlade os på nogle alternative proteinkilder.

Spændende tråd, btw.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Friche skrev:Jeg er igang med at starte en insektfarm sammen med tre andre. Jeg har eksperimenteret en del med melorme, og også lidt med græshopper og fårekyllinger i madlavningen. Jeg er ret sikker på at der er gode muligheder i det i fremtiden.

For ja, traditionelt dansk landbrug er ikke ret bæredygtigt i forhold til insekter.


Sorry for spam, men jeg ku' ikke dy mig :oops:

I ain't a killer but don't push me revenge is like the sweetest joy next to getting pussy
Brugeravatar
 
Reputation point: 205
 
Indlæg: 2332
Tilmeldt: 10. aug 2011, 16:05
Geografisk sted: 5550 Langeskov
 
Træner her: OBBC
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Nick9000 skrev:En anden faktor udover C02 udledning er ganske enkelt også at der i fremtiden ikke vil være mad nok, og at vi må forlade os på nogle alternative proteinkilder.


Jeg kan love dig for at jeg ikke vil spise mindre kød fordi en "gruppe" (på et par milliarder) religiøse fanatikere ikke vil bruge prævention samt mener at jorden skal befolkes.
Brugeravatar
 
Reputation point: 85
 
Indlæg: 846
Tilmeldt: 25. sep 2014, 14:22
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Udgaard skrev:
Nick9000 skrev:En anden faktor udover C02 udledning er ganske enkelt også at der i fremtiden ikke vil være mad nok, og at vi må forlade os på nogle alternative proteinkilder.


Jeg kan love dig for at jeg ikke vil spise mindre kød fordi en "gruppe" (på et par milliarder) religiøse fanatikere ikke vil bruge prævention samt mener at jorden skal befolkes.


Hvor er din samvittighed henne? Husk, dine forfædre holdt SLAVER!
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer
Brugeravatar
 
Reputation point: 2314
 
Indlæg: 7369
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Udgaard skrev:
Nick9000 skrev:En anden faktor udover C02 udledning er ganske enkelt også at der i fremtiden ikke vil være mad nok, og at vi må forlade os på nogle alternative proteinkilder.


Jeg kan love dig for at jeg ikke vil spise mindre kød fordi en "gruppe" (på et par milliarder) religiøse fanatikere ikke vil bruge prævention samt mener at jorden skal befolkes.


Det er skam heller ikke min motivation, men det bliver en problemstilling nonetheless.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



http://www.memphismeats.com/about-us/

Our concept is simple. Instead of farming animals to obtain their meat, why not farm the meat directly? To that end, we’re combining decades of experience in both the culinary and scientific fields to farm real meat cells—without the animals—in a process that is healthier, safer, and more sustainable than conventional animal agriculture. Our products are not plant-based or "mock meats"—they're real meat grown without the animals (sometimes called clean or cultured meat). And they're delicious: all are developed with recipes honed over a half century by award-winning chefs.
Brugeravatar
 
Reputation point: 90
 
Indlæg: 1693
Tilmeldt: 6. jun 2011, 00:09
 
Træner her: Ultimate Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 122.00
- Squat: 152.00
- Dødløft: 182.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Friche skrev:Jeg er igang med at starte en insektfarm sammen med tre andre. Jeg har eksperimenteret en del med melorme, og også lidt med græshopper og fårekyllinger i madlavningen. Jeg er ret sikker på at der er gode muligheder i det i fremtiden.
For ja, traditionelt dansk landbrug er ikke ret bæredygtigt i forhold til insekter.


Spændende! Hvordan tænker du umiddelbart, at insekterne skal implementeres i maden?
- Jeg tænker at det nok ikke er alle som kan se sig selv lave en insekt lasagne. :)

Lucas1994 skrev:Tænker jeg over hvad jeg spiser og hvorvidt det er miljøvenligt?
Det korte svar er ja, men der er flere parametre som spiller ind.
Ting som pris, varens oprindelse, næringsværdi, smag osv. spiller også ind.
Jeg har dog en nogenlunde basal madplan med nogle basale retter som er billige, nemme at lave og som jeg kender næringsindholdet i. Så det er faktisk relativt sjældent at jeg spiser noget "eksotisk" eller dansk oksekød for den sags skyld.

Hele diskussionen om fødevare og miljø er meget omfattende. Jeg tror ikke kun det kan opgøres i Co2 udslip forbundet med produktionen.

Selvfølgelig er der en masse ting som spiller ind, og den her tråd er heller ikke for at "pege fingre", fordi jeg gør jo nøjagtig det samme selv.
- Og ja du har helt ret diskussionen er meget kompleks, og f.eks. tager tallene i det "barometer" heller ikke højde for hvor meget jord der går til at dyrene kan gå rundt, eller hvor meget jord der går til foderdyrkning, som så kunne gå til noget andet.
Hvis der blev taget højde for dette, ville forskellem mellem gris og ko f.eks. også være markant mindre.

Nick9000 skrev:Så sent som i forgårs havde Friche en tørret græshoppe med til mig. Den var sgu udemærket.

Jeg har skåret lidt ned på mit kødindtag - men det er primært pga. dyrevelfærd og belejlighed. Til gengæld spiser jeg en hel del ost, skyr og valleprotein. Når jeg så køber kød, så er det ofte fra dyr der har haft det godt (øko eller friland), som jeg køber i store partier.

En anden faktor udover C02 udledning er ganske enkelt også at der i fremtiden ikke vil være mad nok, og at vi må forlade os på nogle alternative proteinkilder.

Spændende tråd, btw.

Det er lidt samme tilgang jeg har, spiser stadig en del mælkeprodukter, men spiser stort set kun kød når jeg spiser med andre.
- Hvis man spørger industrien om de mener, at det bliver et problem at lave mad nok, så siger de sjovt nok nej. En del danske virksomheder kan faktisk godt producere langt mere end de gør i dag.


Ja det er spændende hvad der sker med erstatningsprodukter! Firmaet "Impossible Foods" har også lavet den første plantebaserede burger som bløder, og som eftersigende skulle smage ganske godt.
- http://www.perfectdayfoods.com/ har f.eks. også genmodiferet en gærbakterie til at kunne producere kasein protein, sådan at de kan "brygge mælk."

Jeg synes også, at det er en sjovt debat, fordi det for mange nærmest er en vane at spise kød, og som man sikkert kender, så er det sku' ikke sjovt hvis der kommer andre og ændre på ens vaner.. Bare se de voksne mænd, som nærmest har et barnligt forhold til det at spise grøntsager, eller tage deres sundhed bare en my alvorligt.
 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 789
Tilmeldt: 29. jul 2012, 09:38
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Riberrock skrev:
Friche skrev:Jeg er igang med at starte en insektfarm sammen med tre andre. Jeg har eksperimenteret en del med melorme, og også lidt med græshopper og fårekyllinger i madlavningen. Jeg er ret sikker på at der er gode muligheder i det i fremtiden.
For ja, traditionelt dansk landbrug er ikke ret bæredygtigt i forhold til insekter.


Spændende! Hvordan tænker du umiddelbart, at insekterne skal implementeres i maden?
- Jeg tænker at det nok ikke er alle som kan se sig selv lave en insekt lasagne. :)

Vi tænker først og fremmest at sælge dem frysetørrede og derudover at sælge dem som mel i første omgang. Der kommer også nogle barer inden så længe som også kunne være en god indgangsvinkel til at få markedet klar :) Derudover er der et par potentielle samarbejdspartnere som i forvejen producerer fødevarer som er ved at aforæve noget insektmel, så det er vi naturligvis også ret spændt på. Jeg kan dog ikke skrive hvem det er her, eller hvilke produkter vi snakker om, men det håber jeg snart at kunne fortælle mere om :)

Insektlasagne var et stort hit her på adressen da vi forsøgte det :) Det kan anbefales
Brugeravatar
Månedens skribent: Maj 2008 Månedens skribent: Juli 2008
Moderator
 
Reputation point: 257
 
Indlæg: 17388
Tilmeldt: 15. jun 2006, 18:10
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 275.00
- Squat: 215.00
- Dødløft: 240.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (3)
Kostplan: Vis kostplan



Jeg er primært motiveret til at spise mindre kød pga. dyrevelfærd. Så jeg køber aldrig selv kød eller tilbereder det i mit hjem, men spiser når nogen laver det til mig. Mælkeprodukter er reduceret til minimum for at køre havregryn ned. For mælkeindustrien kan være grim. De plantebaserede alternativer til mælk som soja, havre, og rismælk smager desværre grimt, men der skulle være lanceret en ny mælk Muufri produceret uden for koen, omtalt i mange tidsskrifter, og det kan gå hen og blive rigtig spændende. Måske sådanne ting med tiden helt kan afskaffe behovet for malkekøer.

edit: Riberrock skrev ovenfor om denne syntetisk komælk efter jeg skrev indeværende indlæg
http://www.perfectdayfoods.com/#animalfree

Jeg tænker mere systematiseret over etik fra harm reduktion perspektiv. Mange gode venner er engageret i Foundational Research Institute og Effective Altruism Movement. Åbningsindlægget nævnte at dyrevelfærd næsten er ensbetydende veganisme. Min ven antibullshitman profilerer som suffering reductionist nedenfor i første video en anden mulig tilgang til dyrevelfærd. Noget han herunder kommer ind på, er at lidelsen ude i naturen er ubegribelig. For mig er kostdelen også kun en enkelt brik.

The Vegan Mindset & Agential Narrowness
https://m.youtube.com/watch?v=WCZrnnPGROY

Godt sted at starte:

Effective Altruism For Cynics And Procrastinators
https://m.youtube.com/watch?v=-Be6t8qNaXQ

De fleste mennesker der ikke kan motiveres til at spise mindre kød af hensyn til dyr nu, kan næppe hejse sig op til at gøre det for "miljø'et", hvor effekten af ens handlinger er mindre tydelig, mens lidelse definitorisk er dårligt. Klimaforandringer i skala kommer nok alligevel.

Interessant hvad der skrives om insekter i tråden.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Off topic




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 158 gæster