Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65665 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049570 indlæg i 100421 emner

2 nye indlæg i dag


Online
I alt: 672
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 670

Følg bodybuilding.dk på

program som Stronglifts 5x5, men med mere volume?

Udskriv emne


Træning for styrke og eksplosivitet

Tilbage til Styrketræning





Jeg er glad for Stronglifts 5x5 fordi det holder sig til "helkrops-øvelser": Squat, dødløft, bænkpres, skulderpres, bent over barbell row

Det vil jeg egentlig gerne fortsætte med. Men mit problem med Stronglifts er, at volumen er relativt lav og intensiteten høj IMO. At man skal løfte så tungt man overhovedet kan i fem gentagelser gør, at jeg kommer til at "grinde" reps - hvis jeg har sovet ordentligt og spist ordentligt og fået en god kop kaffe inden træning kan jeg liiige akkurat holde god form i alle fem gentagelser når jeg er på min max vægt. Og selv der halter formen måske lidt i sidste sæt. Det tænker jeg ikke er hensigtsmæssigt som begynder. Derfor tænker jeg, det kunne være bedre, at måske køre med lidt lavere intensitet men derimod flere gentagelser, sådan så formen ikke braser helt sammen under den tunge vægt, og jeg får bedre mulighed for at øve teknik.

Desuden vil jeg gerne have et program med højere volumen, fordi jeg kan forstå, det giver bedre muskelvækst.

Findes der et program som inkorporere de ovenstående løft, men med lavere intensitet og højere volumen?

Synes i i øvrigt, at mine overvejelser er rimelige?

På forhånd tak for svar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 10. mar 2017, 16:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Hvem helvede er den kolbøtte som har anbefalet dig at køre udelukkende tunge løft i din træning? KÆMPE JA, til du skal skrue ned og føle dig bedre tilpas med teknikken. Du kan evt køre samme program og justere på set, reps eller tilføje ekstra øvelser hvis energien er til det. Prøv dig lidt frem og tilbage, det det eneste rigtige.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 410
Tilmeldt: 30. okt 2013, 22:54
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Mener altså at den kære Medhi skriver i sit program at det er en failed rep hvis formen ikke sidder i skabet, så du burde nok have deloaded nu.

Stronglifts handler om at opbygge styrke, så med mindre din styrkebase er af helvede til, er det nok ikke den optimale vej til de større muskler du efterspørger.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 359
Tilmeldt: 15. jun 2016, 20:56
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 131.00
- Squat: 172.00
- Dødløft: 187.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tak for svarene. Som jeg skriver i en anden tråd, kører jeg lidt død i programmet PT: Jeg når til 100 kg squat, grinder reps og har måske ikke den mest hensigtsmæssige form, deloader 10 %, bygger op til 100 kg igen og står i samme problem. Det samme sker i de andre løft. Jeg spiser rigeligt med kcal og protein og jeg får nok søvn og så videre. Derfor tænker jeg, at det må være min form, den er gal med. Nu overvejer jeg at starte programmet helt forfra. Jeg har da fået lidt gains, primært bredere skuldre og store arme, og lår, men jeg vil gerne have helt styr på formen. Jeg tror, problemet er, at jeg aldrig startede på de 20 kg som Mehdi anbefaler. Det forstod jeg ikke dengang hvor vigtigt det var, men det gør jeg nu.

Når nu jeg ikke er nået så langt - 100 kg squat, 65 kg bænk, 50 kg OHP, 90 kg dødløft :oops: :oops: - kan det så ikke være tilforladeligt og måske endda en ret god idé at starte programmet forfra? Det vil sige, måske deloade helt ned til 40 kg squat, 40 kg dødløft, 20 kg OHP og så videre og denne gang fokusere på ordentlig form? Jeg har trods alt fået en del mere styr på, hvordan løftene skal udføres nu, end jeg havde, da jeg startede. Dengang var jeg ikke så obs på at spænde op i maven, valsalva manøvre og så videre, og jeg tror også, det er derfor, at min core er så svag - det er nemlig primært den der gør, at jeg ikke kan holde god teknik. Det er lidt en kamel at sluge for egoet, men jeg vil egentlig hellere have ordentlig form end at ødelægge lænd og så videre med dårlig teknik.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 10. mar 2017, 16:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Er det alle 5 sæt der ligner lort? Hvis det først er på de sidste par sæt, kunne du jo overveje at gå fra 5x5 til 3x5.
Eller 4x5, 6x4 eller anden set/rep kombi.
 
Reputation point: 200
 
Indlæg: 948
Tilmeldt: 13. aug 2013, 20:01
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Sættene ser egentlig fine ud når man lige umiddelbart ser dem. Men jeg tror ikke, jeg får min core aktiveret ordentligt, og jeg tror, det stresser min ryg lidt nogle gange. Jeg har en meget svag core. Jeg kan mærke, at når bare jeg squatter 40 kg et par gange under opvarmning mærker jeg "pump" i mavemusklerne. Det fortæller mig, at mine mavemuskler er langt bagud i forhold til resten af kroppen, som naturligvis ikke bliver øm af at squatte 40 kg. Det er nok også derfor, at jeg nogle gange har svært ved at holde formen når det bliver tungt. Derfor tænker jeg at smide al vægt af og starte forfra, denne gang med fokus på at holde et godt spænd.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 10. mar 2017, 16:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Styrketræning




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 12 gæster