Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65670 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049572 indlæg i 100421 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 736
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 734

Følg bodybuilding.dk på

Skulderskade - hvordan kommer jeg videre?

Udskriv emne


Diskussion af egne skader eller forhold omkring skader

Tilbage til Skader





Jeg skriver for at høre, om der er nogen, der kan komme med gode råd i forbindelse med min skulderskade, som efterhånden har sat min træning fuldstændig i stå.
Jeg fik smerter i skulderen tilbage i januar, men jeg troede bare, det var almindelig overanstrengelse, så det var først omkring april, jeg fik det undersøgt af en fysioterapeut, som kunne fortælle mig, at mit skulderblad i venstre side sat omkring en centimeter højere end i højre side. Hun fortalte, at det var fordi, mine rygmuskler var for slappe i forhold til muskulaturen på forsiden.
Hun fik skulderbladet på plads, men sagde at der ville være inflammation de næste par måneder.
Jeg fortsatte med at træne, men undlod øvelser, der direkte belastede skulderne. Jeg lavede også genoptræningsøvelser med et elastikbånd, som fysioterapeuten viste mig. Men smerterne gik ikke væk, de har varieret i styrke; nogen gange været næsten helt væk, men er så kommet igen for fuld styrke.
For 5-6 uger siden besluttede jeg mig for at droppe al træning, indtil der er kommet styr på den skade, fordi jeg var i tvivl om, hvorvidt nogle af de øvelser, jeg lavede, alligevel indirekte belastede skulderen for meget, siden smerte og inflammation ikke gik væk.
Jeg tog en ibuprofen-kur, hvor jeg i 12 dage tog 3x600 mg, altså i alt 1800 mg om dagen. Det har haft en rigtig god indvirkning på inflammationen, som jeg nu stort set ikke mærker noget til. Der er kun en lille ansats til lidt murren ganske få gange om dagen.

Det var en lang smøre, men nu kende I baggrunden for mine skulderproblemer. Nu skal jeg videre, så jeg igen kan komme til at træne, selvom jeg kommer til at starte næsten fra scratch. HVAD GØR JEG? Jeg overvejer, om man skal tage en ibuprofen-kur til for at komme den sidste murren i skulderen til livs – denne gang evt. med 4x600 mg, som jeg kan læse mig til er absolut max dosis.
Og hvad i forhold til træning? Jeg er klar over, at jeg skal træne rotator cuff-manchetten; kan jeg gå i gang med anden træning? Det vil være totalt sur røv at begynde at træne og så få smerter og inflammation igen, når jeg nu (næste) er kommet af med det. Er det noget med ikke at træne overkrop i nogle måneder (udover rolator cuff), eller hvad gør man?
Jeg er efterhånden lidt desperat, for det har sgu været en lang ørkenvandring, det her, med mange tilbagefald hvor jeg troede, det endelig var ved at gå i orden, så det ville virkelig være rart med nogle ideer til, hvad man skal gøre og ikke gøre.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 5. maj 2015, 12:32
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Din fysioterapeut har behandlet ud fra et åndssvagt ræsonnement.
Det kan jo være, at du strukturelt set bare har skulderbladet lidt højere oppe i venstre side, så man kan langt fra med sikkerhed sige, at det er det, der er problemet.
Undrer mig også over, hvorfor hun mente, at der ville være inflammation de næste par måneder?

Du vil sandsynligvis ikke fået noget ud af en ibuprofen-kur. Din skade er ikke akut, hvorfor inflammationen vil være minimal. Husk at man sagtens kan have meget ondt uden nogen inflammation.

rotator cuff-øvelser er i de fleste tilfælde alt for overvurderet og ofte ikke svaghed/instabilitet/stramhed, der er problemet.
Kan du fremprovokere smerten ved bevægelser uden vægt? Eller kommer smerten kun under særlige øvelser, når du træner?
Brugeravatar

 
Reputation point: 60
 
Indlæg: 280
Tilmeldt: 3. aug 2015, 20:53
Geografisk sted: København K
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Nu er det som sagt blevet et del bedre siden ibuprofen-kur, så jeg har ikke oplevet at fremprovokere deciderede smerter. Men før kuren kunne smerterne fremprovokeres blandt andet ved at række armen over hovedet - også i dagligdagen, uden for træning.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 5. maj 2015, 12:32
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Jeg har lige svaret på et andet indlæg, hvor personen har ondt i hoften under øvelser.
Måske kunne du få gavn af at læse mit svar :)

er-du-sluppet-af-med-smerter-i-dine-hip-flexors-t87517.html

Jeg vil lige pointere igen, smerte er ikke nødvendigvis lig med skade. Der behøver heller ikke være noget galt i skulderen biomekanisk set.
Brugeravatar

 
Reputation point: 60
 
Indlæg: 280
Tilmeldt: 3. aug 2015, 20:53
Geografisk sted: København K
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Skader




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 6 gæster