http://www.bodylab.dk/shop/spiser-du-meget-1872c1.html
Og nej, jeg snakker ikke om at man kommer til at lugte som Poseidons armhule. Problemet er derimod indholdet af tungmetaller. Særligt tungmetallet kviksølv findes i relativt høje mængder i tunkød. Det er problematisk fordi kviksølv, særligt i den form der kaldes methylkviksølv, er giftigt for organismen, og blandt andet kan lede til skader på nervesystemet. Nervesystemet er særligt udsat i fostre (hvor nervesystemet stadig er under udvikling) og spædbørn, hvorfor gravide ofte frarådes at spise tun, eller begrænse indtaget.
Det efterlader os trænende i et dilemma. Vi vil jo gerne have billige proteiner, så vi kan bære rundt på tungt metal – på vægtstangen vel og mærke, ikke ophobet i kroppen. Heldigvis er der nogle ting du kan gøre for at minimere mængden af tungmetal i den tunfisk du spiser – og det er netop hvad denne artikel handler om.
Kom med din kommentar til artiklen i denne tråd.