Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65708 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049578 indlæg i 100422 emner
0 nye indlæg i dag
SinK skrev:Hej opf.
Hvis du spiser en masse usund mad og bulker på den måde vil det naturligt ske at du tager mere fedt på, end ved at have spist sund kost.
Garik skrev:SinK skrev:Hej opf.
Hvis du spiser en masse usund mad og bulker på den måde vil det naturligt ske at du tager mere fedt på, end ved at have spist sund kost.
Hvorfor tager han mere fedt på ved "usund" kost end ved "sund" kost? Og hvad indebærer de to? Jeg var ikke klar over, at termodynamikkens love blev tilsidesat af bestemte fødevarer.
SinK skrev:Garik skrev:SinK skrev:Hej opf.
Hvis du spiser en masse usund mad og bulker på den måde vil det naturligt ske at du tager mere fedt på, end ved at have spist sund kost.
Hvorfor tager han mere fedt på ved "usund" kost end ved "sund" kost? Og hvad indebærer de to? Jeg var ikke klar over, at termodynamikkens love blev tilsidesat af bestemte fødevarer.
Hej Garik.
Termodynamikkens love bliver bestemt ikke tilsidesat af bestemte fødevarer. Det har du helt ret i.
Argumentet for den øget fedtophobning ligger i, men begrænser sig ikke til, de gavlige effekter som sunde fødevarer har på kroppen.
Den type mad vi spiser har altså en effekt på helbred og træning.
Gode fødevarer hjælper med både fordøjelse, diverse hormoner og energiniveauer.
Hvis individet som effekt af sund kost bevæger sig mere end det ville gøre på usund kost stiger aktivitetsniveauet altså, som vil lede til et lavere kcal overskud selvom samme mængde kcal blev indtaget.
Hormonelt ser det ud til at usunde madvarer sænker blandt andet testosteron, hvilket leder til en øget fedtophobning og formindsket muskelopbygning.
Jeg omtalte også fordøjelsen da kost som generelt fordøjes dårligt, ofte usund kost, leder til kronisk inflamation, hvilket leder til flere sygedage og færre træningsdage, igen øget fedtophobning og formindsket muskelopbygning.
Jeg har ikke undersøgt disse dybere videnskabeligt men kun overfladisk og vil derfor gerne høre dine meninger om disse emner.
edit: der manglede lige nogle ord hist og her
Garik skrev:Jeg er, som sådan, med på, hvad du prøver på at sige, men uden at forklare, hvad "usunde" og "sunde" fødevarer er, giver det ringe mening.
Øget fedtophobning sker i et kalorieoverskud - også gennem "sund" kost/uforarbejdede fødevarer/clean eating/what ever, man vil kalde det. Men det er klart, at nogle fødevarer indeholder flere vitaminer, mineraler og fibre per kalorie end andre - men så er det det, man bør slå på.
Øget energiforbrug som følge af "sund" mad: Igen er det ikke rigtig et argument. Hvad nu, hvis jeg bevæger mig mere, når jeg spiser burger hver dag? Så argumentet falder lidt til jorden, da der er tale om et ret stort "hvis".
SinK skrev: eller har du en form for progression?
SinK skrev:Usunde kost ser jeg som kost som ikke befordrer og bevarer sundhed. Her er eksempelvis tale om de såkaldte junkfoods som typisk har lavere fiber og vitamin indhold.
Jeg er lidt i tvivl om hvad det er du forsøger at argumenterer for? er det du mener at det er ligegyldigt hvilke fødevarer individet indtager, så længe kcal tallet er det samme?
SinK skrev:Jeg omtalte også fordøjelsen da kost som generelt fordøjes dårligt, ofte usund kost, leder til kronisk inflamation, hvilket leder til flere sygedage og færre træningsdage, igen øget fedtophobning og formindsket muskelopbygning.
Garik skrev:Øget energiforbrug som følge af "sund" mad: Igen er det ikke rigtig et argument. Hvad nu, hvis jeg bevæger mig mere, når jeg spiser burger hver dag? Så argumentet falder lidt til jorden, da der er tale om et ret stort "hvis".
Nick9000 skrev:- Generelt er fordøjelsen/næringsoptaget fra junk food, etc. højere end for grøntsager og andre uforarbejdede fødevarer.
steinway skrev:Tomat i en salat = sundt;
tomat i en burger = usundt?
Oksekød i en gryderet = sundt;
hakket oksekød i en McD-burger = usundt?
Udgaard skrev:steinway skrev:Tomat i en salat = sundt;
jepstomat i en burger = usundt?
Nej. Men der er ikke særlig meget af det.Oksekød i en gryderet = sundt;
Ikke nødvendigvis.hakket oksekød i en McD-burger = usundt?
Med en fedtprocent på ~20. Ja.
steinway skrev: så er jeg kommet så meget længere at mange tomater er godt,
men at oksekød ikke nødvendigvis er godt og slet ikke med en fedtprocent på 20?
Træningsduden skrev:Nick9000 skrev:- Generelt er fordøjelsen/næringsoptaget fra junk food, etc. højere end for grøntsager og andre uforarbejdede fødevarer.
Sat lidt på spidsen, betyder det så at hvis man har 200kaloriers broccoli vs. 200kaloriers kage vil man optage mere af kagens indhold end af broccoliens?
Udgaard skrev:steinway skrev: så er jeg kommet så meget længere at mange tomater er godt,
Hvor i alverden skriver jeg det?
steinway skrev:...at når tomater i salat er godt og mængden af tomater er problematisk i en burger,...
steinway skrev:Men jeg fornemmer at du sidder med en gylden liste over hvad man bør spise - er du ikke rar at dele den?
Udgaard skrev:Hvis du følger med i medierne og forskningen vil du sikkert selv kunne lave en liste over hvad du bør spise og ikke bør spise. Den liste vil ændre sig sådan ca. hver femte år. Hvilket gør at det imo ikke giver nogen mening at blive hysterisk og følge en liste.
Men siden du insistere:
- Grønt og fisk bør indgå i din kost.
- Spiser du for ensidigt risikere du at mangle vigtige næringsstoffer.
- Spiser du i længer perioder af dit liv meget at fødevarer der er under mistanke for at være skadelige risikere du at udvikle de sygdomme de er mistænkte for at fremkalde. Det forudsætter selvfølgelig at det ikke senere viser sig at blot være nogen der råbte ulven kommer.
steinway skrev:Hvis jeg følger med i medierne, så kan jeg ikke spise noget som helst... jeg tror ikke der findes én fødevare der ikke i et eller andet omfang er blevet shamet.
Angående din "liste", så tænker jeg der er MEGET langt fra den og til at oksekød med en fedtprocent på 20 er usundt. Hvis man ikke spiser andet, morgen, middag og aften, så vil det formentlig have konsekvenser på den lange bane. Men hvem faen gør det?
Garik skrev:Du spiser bare for mange kalorier. Hvis du spiser eksempelvis 2000 kalorier i overskud hver dag, bliver du ikke nødvendigvis 20-30-50% stærkere, end hvis du "blot" spiste 200 kaloriers overskud.
Hej opf.
Hvis du spiser en masse usund mad og bulker på den måde vil det naturligt ske at du tager mere fedt på, end ved at have spist sund kost.
dog lyder det til at du er mere bekymret for at din styrke ikke stiger, hvortil jeg finder det nærtliggende at spørge hvordan din progressionscyklus er sat op. Er det sådan at du går ned og løfter de 100kg hver gang uge efter uger, eller har du en form for progression? Hvis ikke kan dette stærkt anbefales.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 26 gæster