Bruger loginUgen der gik, uge 28, 2018
Løb, Q&A og science!

Tilbudsguide, uge 29, 2018
Koldskål, grøntsager og kaffe!

Ugen der gik, uge 27, 2018
Forældre, vaner og CF!

Tilbudsguide, uge 28, 2018
Hel kylling, hakket kylling og kyllingebryst!


Statistik

Vi har 54943 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er JeppeAnd

Vores medlemmer har i alt skrevet 2024236 indlæg i 86013 emner

45 nye indlæg i dag


Online
I alt: 669
Medlemmer: 17
Skjulte: 2
Gæster: 650

Følg bodybuilding.dk på

Spørgsmål til SandyFrink

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic

Næste Apropos bliver en Q&A med vores skribent SandyFrink.
Så hvis du har et spørgmål til ham, om træning, kost eller alt derimellem, så stil det i denne tråd (eller send i en pb til undertegnede), og så kan det være det bliver taget op i den kommende Q&A.
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 650
 
Indlæg: 11842
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan3 bedste øvelser der burde være i ethvert program (medmindre det er utroligt specifikt)
3 værste øvelser der aldrig burde blive lavet af nogen (altså øvelser som rent faktisk bliver lavet, og ikke er helt vanvittigt opfindsomme og halsbrækkende)

Altså efter din mening vel og mærke.
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 426
Tilmeldt: 17. nov 2009, 21:19
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 105.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanBasic info om SANDY. Træningshistorik, højde, kampvægt, diverse mål; lår, arme, bryst osv. Derudover Sandys personlige kostfilosofi.
If no win ... practice more :).
Brugeravatar
 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 1711
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: AK Nordland, Horsens Styrkeløft Klub, Fitness World Haderslev
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanEr Sandy i virkeligheden Simon Emil Ammitzbøl?
Monsieur Baguette.
 
Reputation point: 110
 
Indlæg: 590
Tilmeldt: 25. dec 2016, 01:42
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanKære Sandy


1. Jeg er klar over at følgende variere fra muskel til muskel. Men hvis man antager, at 30 sæt er det maximalle samlede ugentlig volume, som man kan præsentere for hver muskel uden at overtræne og samtidigt opnå mest muligt fremgang. Hvor meget har muskel overlap så at sige? Her tænker jeg, at hvis man for eksempel kører 30 sæt triceps og 30 sæt bryst, så svar det jo i sidste ende til mere end 30 sæt for begge muskler på grund af den overlap der er mellem bryst og triceps. Det samme kan overføres til quads og bagkæde eller ryg og biceps. Hvordan skal man håndtære det således alle muskelgrupper bliver stimuleres tilpas og lige meget?

2. På grund af muskeloverlap mister man performance hvis man for eksempel træner triceps efter bryst eller biceps efter ryg. Man kan simpelthen ikke træne med samme intensitet, som man ellers ville kunne, hvis ikke man trænede bryst eller ryg inden. Løsningen kan være så simpel, som at træne bryst efter ryg og biceps sammen med underkroppen eventuelt. Men hvis man gør det på den måde frygter jeg, at de led og sener, som indgår i de muskelgrupper med overlap vil blive påvirket oftere og dermed have dårligere vilkår for at reducere den akkumuleret træthed, hvilket kan øge skadesrisikoen. Jeg vil meget gerne høre din mening?

3. Jeg har fået meget inspiration af at læse i din log hvilken jeg i øvrigt savner at se dig skrive i. Jeg har forsøgt, at forstå noget på dine træninger, som jeg ikke kan gennemskue. Det er noget, som jeg selv er i tvivl om hvordan jeg skal gribe an i min programmering. Det er nemlig mit indtryk, at når du præsentere en overload så gør du det ikke på hele kroppen på engang, men på en del af kroppen i mens du deload'er, vedligholder eller lignende på resten af kroppen. Såfremt tiden ikke er nogen begrænsning, hvilke fremgangsmåde tror du er den mest effektive? At præsentere en overload for hele kroppen på engang og blot nøjes med at skifte imellem quads og bagkæde eller gå hårdt til den med få muskelgrupper af gangen, vedligholde resten og variere på den måde?

4. Jeg husker dig skrive for et års tid siden, at du ville forsøge dig med okklusionstræning efter... meget velovervejet planlægning (noget i den stil, bare meget bedre formuleret selvfølgelig). Til det vil jeg gerne spørge, hvordan har du periodiseret det i dit program og hvordan har din erfaring med okklusion været? Jeg tænker, at du må være den ultimative test for hvor godt okklusion virker på en avanceret udøver. At dele din erfaring omkring det er nærmest som at offentliggøre et studie i sig selv.

5. Ifølge din fortolkning af alt det data og research du har set, hvad er så din "overbevisning", af hvilke langsigtet risikoer der er forbundet med en mild kur på 8-16 uger? Anvendt af en sund individ der samtidigt initier PCT på rette tidspunkt. Her tænker jeg bl.a. på effekter af ens naturlig t niveau efterfølgende. Jeg er klar over at der er en masse variabler der spiller en rolle her, men jeg håber, at du ønsker at generalisere det lidt.

6. Jeg husker engang for mange år siden, at have læst dig skrive noget i retning af, at dit trænings mål er at opnå dit genetisk max naturligt. Hvor tæt er du kommet på det mål og efter alle de år, kan du blive endnu større?


Det vil glæde mig meget hvis du kan finde tid til at besvare mine spørgsmål.
Brugeravatar
 
Reputation point: 80
 
Indlæg: 633
Tilmeldt: 21. jan 2010, 17:51
Geografisk sted: Esbjerg
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanEr der nogle af eksperterne man skal lytte meget til, og er der nogle man skal holde sig langt fra?

Jeg tænker navne som Mike Israetel, Brad Schoenfeld, Layne Norton, Eric Helms, Charles Poliquin (:D) osv.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 633
Tilmeldt: 14. maj 2013, 19:59
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 150.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJeg gentager mit sidste indlæg, i håb om at det bliver taget denne gang :D
"En debat om, hvad skal jeg kalde det, kultur omkring træning, måske? Har eks. tænkt en del over, at i mange centre ser man folk træne med hovedet oppe i røven, uden at der er nogle retter dem. End ikke "professionelle" der ved/burde vide bedre. Andre centre ser man decideret misinformation/inkompetence fra centerledere/instruktører/trænere. Jeg ved ikke hvor jeg vil hen med det. Jeg undres bare vældig over flere aspekter, af de observationer. Hvorfor mener så mange, at det at træne ikke kræver noget viden, og er noget alle mennesker uden videre kan gå i gang med?
Det var vanvittig dårligt specificeret af mig. Men som sagt, jeg undres, og det var mit forsøg på et indput til noget at skrive om."
Sidst rettet af Tr.Bjørn 6. dec 2017, 10:45, rettet i alt 1 gang.
"A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools."
Brugeravatar
 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 1057
Tilmeldt: 28. okt 2013, 09:47
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 95.00
- Squat: 133.00
- Dødløft: 160.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanEt spørgsmål..

hvorfor annonymiteten

Hvis man gerne vil have en forretning i dag med at arbejde med træning er synlighed ret centralt. Hvorfor betyder det så meget ikke at optræde som "sig selv" og hindrer det i længden mulighederne for at kunne få flere klienter/kunder (hvis det er nogen Simon/sandy ønsker)
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 110
 
Indlæg: 2098
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanKost:
Hvilke tilskud tager du? Hvilke har du taget men fundet uværdige?

Mere generelt:
Hvad var din sidste "a'ha oplevelse", inden for kost/motion og hvornår?

offtopic:
Hvor kommer navnet egentlig fra?
Sidst rettet af ProteanDK 6. dec 2017, 18:36, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 55
 
Indlæg: 304
Tilmeldt: 15. jun 2016, 20:56
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 118.00
- Squat: 155.00
- Dødløft: 187.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDet virker til, at du har rigtig meget at byde ind med i forhold til hele dopingdebatten - og har også deltaget i debatten i offentligheden. Men samtidig holder du fast i, at du gerne vil være anonym. Hvorfor er det så vigtigt for dig at forholde sig anonymt, når det på mange måder vil diskvalificere dig fra debatten - og på samme måde gør det lettere bare at kalde dig en keyboard-kriger?
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 153
Tilmeldt: 14. aug 2009, 17:42
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan1. På trods af din deltagen i dopingdebatten har du formået at holde dig anonym. De fleste kender dig nok som Sandyfrink, altid med indlæg i forskellige farver. Hvor ender figuren Sandyfrink, og hvor begynder privatpersonen "Simon"? Er der overhovedet tale om én person bag skærmen, eller er SandyFrink en kunstnerblok? Den danske styrkekulturs Claus Beck-Nielsen?

2. Søvn er en ofte overset del af styrketræning (og livet generelt). Hvordan kan man optimere sin søvnkvalitet? Tips og tricks?

3. Hvordan kan man imødegå fedmebevægelsens ideologer, der for tiden skvulper ind i den offentlige debat som en panniculus over et bristefærdigt bælte. Kan/bør man gå i rette med dem, eller er alt dialog på forhånd dømt til at fejle?
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 31
Tilmeldt: 2. nov 2017, 12:29
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJeg tilslutter mig strømmen af mennesker der gerne vil vide hvem du er og hvorfor du gerne vil være anonym.
SandyFrink er jo efterhånden lidt af en urban legend, som mange jo mener at kende i virkeligheden.
Med 60cm arme natty, statsbiblioteket som hjerne og selvtilliden som en narcissist på trenbolone, så burde det umildbart være svært at holde sig anonym i så mange år.
MAKE
PEDRO
GREAT AGAIN
Brugeravatar
 
Reputation point: 285
 
Indlæg: 1835
Tilmeldt: 10. aug 2011, 16:26
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 130.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDet kunne være interessant at høre, om Simon største fejlopfattelse. Indenfor træning/sundhed, forstås. Altså, hvilken opfattelse har han revurderet mest på baggrund af nye indsigter indenfor de seneste par år. Dernæst kunne det være interessant at høre, hvad han ser som sin største svaghed i relation til træning - og hvordan han tackler denne svaghed. Slutteligt, så ville det være gavnligt at høre, hvilken af sine rutiner han finder mest essentiel (udover den daglige træning).

Til de øvrige i tråden; når I anerkender Simons betydelige viden på en række felter, hvorfor benytter I så ikke lejligheden til at stille relevante spørgsmål, fremfor at komme med diverse bemærkninger om hans fremtoning og anonymitet? Der er snesevis af gode grunde til denne fremgangsmåde på nettet. I bybilledet på Østerbro er han af åbenlyse årsager ikke en særlig anonym karakter, når han vandrer rundt. Og der er desuden ikke grund til at skrive "Simon". Han hedder nu noget så almindeligt som Simon. Det er kun de mange efternavne, der er mere særpræget.
Brugeravatar
 
Reputation point: 308
 
Indlæg: 652
Tilmeldt: 25. aug 2013, 16:33
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanHvis du skulle udvikle dit eget træningsudstyr, hvad ville du så udvikle?
Feks. Kabeltræk opsat på en ny måde, Håndvægte med optimeret design, Motordrevet træningsudstyr. Hvor ser du en mulighed for at optimere nuværende træningsudstyr?
Brugeravatar
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 351
Tilmeldt: 29. nov 2009, 20:07
Geografisk sted: Odense
 
Træner her: Ålholm Vægtløfter Klub
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 2.00
- Dødløft: 7.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHvordan har du tilegnet dig din viden angående træning, og kroppens anatomi.
Er det gennem bøger, studier eller andre individer?
Brugeravatar
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 399
Tilmeldt: 9. aug 2014, 19:21
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.00
- Squat: 35.00
- Dødløft: 40.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHvordan bliver man klog på periodisering?

Kan du komme med periodiseringsstrategier til at modulere volume og intensiteter på forskellige niveauer?

Hvorfor træner du?
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 45
Tilmeldt: 6. okt 2016, 09:34
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanHvad, hvis du har en, er din holdning til yoga i forhold til skadesforbyggelse og mobilitetstræning.
MAKE
PEDRO
GREAT AGAIN
Brugeravatar
 
Reputation point: 285
 
Indlæg: 1835
Tilmeldt: 10. aug 2011, 16:26
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 130.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanMoose skrev:Med 60cm arme natty, statsbiblioteket som hjerne og selvtilliden som en narcissist på trenbolone, så burde det umildbart være svært at holde sig anonym i så mange år.


:lol:

---

Fedt med alle spørgsmålene, der er vist rigeligt at tage af. Tråden er lukket, og så vælger SF et par spørgsmål til denne Q&A - derefter kan vi åbne op for nye spørgsmål, til yderligere Q&A's.

Indtil da kan I jo læse/genlæse forrige Q&A, om lægge og barbell rows:
apropos.php?page=97
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 650
 
Indlæg: 11842
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanTilbage til Off topic
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 50 gæster