Bruger loginUgen der gik, uge 11, 2018
Målsætninger, Arnold Classic og træning for kvinder!

Tilbudsguide, uge 12, 2018
Storkøb af kaffe, kylling og grøntsager!

Ugen der gik, uge 10, 2018
Økologi, DM i VL og engelsk morgenmad!

Tilbudsguide, uge 11, 2018
Storkøb af frosne bær/grøntsager, havregryn og skyr!


Statistik

Vi har 54702 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er dor1

Vores medlemmer har i alt skrevet 2019463 indlæg i 85658 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 389
Medlemmer: 5
Skjulte: 0
Gæster: 384

Følg bodybuilding.dk på

Træning på en efterskole

Udskriv emne


Træning for større muskler og/eller en mere veltrænet krop

Tilbage til Fitness & bodybuilding

Motionsrum på skoler

Håber jeg har lagt det her i det rigtige sub forum, ellers må MOD's meget gerne flytte det

NU kommer der en lang smøre

Baggrunden for at skrive dette indlæg er at jeg selv er idrætslærer på efterskole og står for styrketræningen på skolen, både for fag og for indretning og vedligehold af lokalet.

Det er ikke bare et job men også en hobby for mig og jeg har derfor tænkt en del over hvordan man bedst muligt gør tingene. Dette indlæg er derfor både tænkt som en opremsning af de ting jeg har lært, hvis andre sidder i samme situation, og et oplæg til debat, så jeg forhåbentligt kan udvikle konceptet endnu mere.

Jeg skriver sikkert al for meget, så på forhånd undskyld for alt mit nørderi


Udgangspunkt: for snart 4 år siden blev jeg efterskolelærer og overtog arbejdet med skolens styrketræningsrum.

Jeg har tidligere trænet unge mennesker, men det er noget andet når man med et står for lokalet og samtidig er meget sammen med de unge mennesker, som man er på en efterskole

På det tidspunkt bestod det af en hjemmelavet bænk, et squatrack, en hel masse blandede skiver,(28 og 30 mm) en boksebold, en kombineret chinuypbar/dips station, et par bilka kabelmaskiner/multigyms og et par ældre kondicykler og romaskiner. Heldigvis var der, selv med blandede skiver, masser af vægte, så jeg kunne sagtens have det sjovt.

Jeg fik dog hurtigt skaffet flere penge, og i dag er vi noget bedre udstyrede. Vi har fået en bedre bænk, der både kan bruges flad og skrå, rigtigt mange vægte, en god romaskine, 2 gode kondicykler, et træktårn, elastikker, en hyperextensionsbænk, en decline bænk til mave, kettelebells og sandsække med mere. Og vi har selv lavet en chinupbar og en wrist roller i metal sløjd.

Og der er mere på vej, når leverandøren tager sig sammen til at levere min cable crossover station.

Man kan se vores rum på denne video:
Jeg lærte hurtigt at billigt TV Shop/Billa maskiner ikke overlever mødet med 15-17 årlige drenge og piger særligt længe. Faktisk er det kun efter lang overvejelse at jeg er endt med at købe en alm. kondicykel og en C2 romaskine, da min første og vigtigste erfaring er: Jo billigere produkt og jo flere bevægelige dele, jo hurtigere splitter eleverne det ad. Og skolen vil altid være mere interesseret i at investere penge i nyindkøb end i vedligehold, så jo mindre bøvl med vedligehold, jo længere levetid og jo federe motionsrum Det kan ellers være tillokkende med diverse multigyms, især da jeg i starten havde et meget lille lokale, men jeg har ikke oplevet at det er besværet værd.

Frie vægte, sandsække, kettlebells med mere er derimod svære at ødelægge, selvom jeg har fået smadret en 30 mm stang, der blev tabt ned på en boks da en knægt maskede i bokssquat med hovedet under armen. Men her kan jeg nøjes med at erstatte en stang.

Ting med elektronik skal man tænke meget over, for eleverne tænker tit at ”hvis den der elektroniske dims ikke virker som jeg vil, så er det hele i stykker og så behøver jeg ikke passe på det” Derfor er C2 romasinen også et sats, som jeg er spændt på om virker.

Så, hvad for noget grej virker for mig?

Basisvægte, bænke og racks, chinupbars og dip håndtag samt kettlebells og sandvække virker. Det samme gør helt simple maskiner, som det træktårn jeg har nu, hvor der kun er et kabel og 2 lejer. Det er ikke værre end jeg selv kan ordne sagerne, hvis noget går i stykker. Cardiomaskiner, der er holdbarhed og simpelhed også centralt. Og det må ikke være noget som løbebånd eller elipsetrænere der opfordrer til at blive hoppet på eller ”leget med”

Målgruppen:

Dem der primært træner i vores lokale er drenge der vil blive større eller stærkere, (helst begge dele og helst med det samme!!) drenge der vil arbejde imod det markerede look, piger der vil tabe sig/trimme og endelig drenge og piger der vil der vil arbejde imod at blive bedre til deres sport.

Instruktion:

Der er stor forskel på udgangspunkt og niveau/motorik hos de unge mennesker. Jeg har elever der er godt inde i sagerne og som nemt lærer god teknik og jeg har nogen der næsten kan dræbe sig selv med 20 kilo på stangen. Jeg gør en del ud af indøve teknik, men en vigtig erfaring er at den teknik de udviser når jeg står ved siden af og spotter eller instruerer ikke nødvendigvis er den samme de bruger 14 dage senere når de er oppe med 2 kammerater, der er noget stærkere. Så kan det ske at al tekni ryger(især hos drengene) ud over siden og det bliver ren macholøft med elendig teknik.

Derfor er det meget vigtigt at være opfølgende her og også være der almindelige træningsaftner og snakke med drengene. Det gør også at de selv tit senere kommer og nævner en af deres kammerater, som jeg bør tale med om skidt teknik i et løft.

Det handler tit om at opbygge en kultur hvor de løfter pænt og snakke med dem der kører ren ”brian biceps” på en pæn måde, så de ikke kommer til at dominere. Især da det er en efterskole,så betyder de sociale mønstre meget. Man skal faktisk prøve at fremme en god træningskultur,

Endelig så laver jeg selv nogen ”macho/konkurrence aftener” hvor de kan få lov til at konkurrere under ordnede forhold. Jeg vælger dog aldrig at have max løft, men f.eks. flest chinups på 1 minut eller flest dips i træk . Jeg har enkelte elever der kan administrere maks løft, men alt for mange der nok ikke kan godt nok til jeg tør arbejde med det.

Endelig. Jeg elsker squat og dødløft, men tænker meget over om de altid er de rigtige øvelser at starte med. Goblet squats med Kettlebells og squat med sandsække virker tit nemmere at lære folk på en sikker måde.

Træningsprogrammer:

Man skal være klar over at hvis man vil undgå kedelige standard 3*10 programmer, så er det enormt tidskrævende arbejde. Jeg har lavet programmer til nogen elever i år, men har vel en 10-15 der står og hiver mig i ærmet hele tiden for at få et program. Det griber om sig, for dem der følger et fornuftigt program med progression der er lavet til deres behov får meget mere ud af det end dem der kører bænk biceps bænk igen... Og når det rygtes vil alle have programmer, også de piger der træner 15 minutter om ugen. Jeg prøver at arbejde mest med dem der er seriøse, for det er trælst at bruge flere timer på et program til en, der mister interessen efter 2 uger

Kønsforskelle:

Især på en efterskole kan det være ene fordel at have en pige aften, især i starten af året. Mange af pigerne har svært ved at træne hvis der samtidig står drenge som de også ser tæt til daglig dag og kører forced biceps. Pigerne skal tit støttes mere i at det er fint de giver den gas. Omvendt ser jeg en del sportspiger der ender med at få meget ud at at arbejde med vægtene, og pigerne er tit bedre til rent faktisk at følge instruktionen.

Kost og kosttilskud:

Der er tit 2 grøfter her. Den ene del, der tror at lidt cola og en romkugle er god post workout og som træner og træner og ikke forstår hvorfor de ikke bliver stærkere. Den anden grøft er dem der hurtigt har købt alt hvad der er på gym nordics eller lignende netbutiks hjemmeside fordi de tror at det det vil gøre en enorm forskel, og så ender med at være skuffede og fattige. Især den sidste gruppe giver også bekymrede opkald fra forældre der vil høre om det der kreatin er doping. Naturligvis er der mange midt imellem, men det er de 2 yderpunkter der giver udfordringerne.

Jeg har valgt at fokusere meget på sund kost. Jeg har for det første erfaret at det virker. For det andet har jeg erfaret at hvis jeg fortæller alt for meget til eleverne om kosttilskud, så ryger de nemt over i ”køb alt grøften”. Jeg lyver ikke, og hvis nogen spørger hvad jeg selv bruger nævner jeg kreatin og valleprotein. Men jeg taler mindre om det end jeg gjorde i starten. Omvendt prøver jeg at rådgive dem der absolut vil have kosttilskud så de ikke (som nogen jeg før har haft) ender med at smide en masse ud på f.eks plasmajet, der er umådeligt dyrt og sikkert bare er penge ud af vinduet...når de nu kunne have købt 500 gram kreatin og en bøtte protein i stedet for. Men det er en svær balance, hvor jeg skal tænke meget over hvad min rolle er,især fordi jeg som efterskolelærer er ret tæt på eleverne. Det er vigtigt at man taler om tingene og hører hvad eleverne selv snakker om

Omvendt, da jeg fik en elev til virkelig at eksplodere i styrke og form fordi vi fik ham til rent faktisk at spise nok kalorier og en rigtigt sammensat kost af den almindelige mad på skolen, så spredtes det også blandt de andre og blev noget de ville høre en masse om.

Konklusion:

Jeg har verdens fedeste job, jeg får penge for at lege med styrketræning og fitness med unge mennesker. :D :D :D


Oplæg til debat:

Hvad er jeres erfaring virker godt til træning med unge (15-17 årige).. både med valg af udstyr og tanker om instruktion, kønsforskelle og hele snakken om kost, kosttilskud og doping?? Er der nogen der har erfaringer fra efterskoler? Eller er der nogen yngre brugere der selv har tanker /indspark. Det her er min hobby OG en del af mit job, så jeg vil meget gerne inspireres.

Mvh Blackmoore
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDu skal vidst lære dem at køre med en ordenlig excentrisk fase :)
Jack S. Jonathanson: SUNDHED og FISSEFORM?! Hva fuck snakker du om?! Jeg træner for at blive en freak!
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1598
Tilmeldt: 1. feb 2010, 19:22
Geografisk sted: Nakskov
 
Træner her: Fitness Center Wing Tsun Do
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDer er mange ting der kan arbejdes på... Nogen af dem er faktisk rigtig godt til den excentriske fase, men der sker også noget i det øjeblik jeg tager et kamera frem.. så får det hele lidt mere gas :D
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanBlackmoore skrev:Der er mange ting der kan arbejdes på... Nogen af dem er faktisk rigtig godt til den excentriske fase, men der sker også noget i det øjeblik jeg tager et kamera frem.. så får det hele lidt mere gas :D


Jeg ville da også vise mig lidt frem, hvis der var et kamera :D
Jack S. Jonathanson: SUNDHED og FISSEFORM?! Hva fuck snakker du om?! Jeg træner for at blive en freak!
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1598
Tilmeldt: 1. feb 2010, 19:22
Geografisk sted: Nakskov
 
Træner her: Fitness Center Wing Tsun Do
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplandon't we all :D :D

Det skal siges at jeg udover motionsrummet også har adgang til den klassiske old school gymnastiksal..det er faktisk rigtigt godt til cirkeltræning

Generelt prøver jeg at bruge træning med kropsvægt en del, især i starten, for at give folk en chance for at opbygge en fornuftig grundform. Jeg plejer at sige at hvis de ikke kan tage 20 strækkere, så er der ikke nogen grund til de begynder med vægtene endnu. Så vil jeg hellere have at man arbejder helt basalt til at starte med.

men nu er jeg også en gammel sur mand :oops:
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDet der kunne være spændende at høre var hvad de brugere på siden der er en 15-18 år selv ville forvente af grej, vejledning med mere hvis de skulle have et motionsrum i forbindelse med deres skole
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJeg smider lige en kommentar senere. :wink:

(er femten år)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1037
Tilmeldt: 21. nov 2010, 17:21
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanPrøv med noget holdtræning udover konkurrence :D eller noget stærkmand udenfor.
Agility træning om sommeren kunne også være fedt !
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 153
Tilmeldt: 11. sep 2009, 14:12
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 95.00
- Squat: 125.00
- Dødløft: 185.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanFølgende jeg kommer til skrive, er baseret på sociale erfaringer jeg har gjort mig med min omgangskreds, som primært består af femtenårige (jeg er også selv femten). Det vil med andre ord ikke være repræsentativt for alle unge og du må derfor selv tage det til dig, som du finder relevant i forhold til dine elever.


De mennesker du underviser, er i en alder, hvor der er mange andre ting, end sport som fylder. Jeg kender en del, som dyrkede sport på højt niveau, men netop i disse år er stoppet, da det sociale (piger herunder) fylder mere og mere. Samtidig skal det siges, at det langt fra er alle, som har de samme ambitioner når det gælder træning. Derfor er det utroligt svært at generalisere hvordan et træningsrum, vejledning mv. skal tilpasses de enkelte individer, da netop den aldersgruppe du har med at gøre, er så ufattelig bred, i forhold til faktorer som har en vigtig rolle på træningen.


Noget, som kraftigt, i fremtiden bør indgå i dine overvejelser, er, at disse år, hvor du underviser dine elver, vil være starten på deres træningskarriere. Der skal lægges et ordentligt fundament, som senere baner vej, for yderligere træning.

Derfor skal følgende prioriteres:

- Teknik
- Basal viden om kost og træning


Som jeg tidligere nævnte, er ambitioner, målsætninger mv. noget der varierer utroligt meget hos den enkelte elev (som jo også fremgår i din post). Ovenstående er ikke det mest interessante at beskæftige sig med - det er jo meget sjovere, at bænke med halv ROM. (sådan er det nu engang, og sådan er det også med mine venner).

Du står derfor i et dilemma; du skal finde en spændende og interessant måde, at formidle denne viden på. Når dine elever ved mere om træning, vil de også være i stand til, at ytre deres egne meninger, i forhold til at forbedre lokalerne, kulturen mv.

Ikke nok med det, vil de opleve resultater, som giver deres motivation et ordentligt boost.

Jeg tænker i hvert fald, at det på mange måder vil danne et ordentlig fundament.


I forhold til udstyret, så mener jeg at redskaber som powerracks vil være at fortrække. Det giver eleverne de bedste muligheder for træning. (samtidig med, at de er svære at ødelægge).


Du skriver, at du arrangerer konkurrencer. Dette kan resultere i to ting. Enten, at du skaber en konkurrencepræget atmosfære i den normale træning, eller, at de på den måde får "afreageret" og kan holde det, fra den normale træning. Igen er det noget, som du er nødt til at vurdere.


Lige en afsluttende bemærkning, hvor jeg vil vende tilbage til, at man ikke kan generalisere. Der vil være typer, som bare har lyst til at fyre nogle curls, og der vil være dem, som er meget seriøse - derfor gælder det vel om, især på en efterskole, at danne nogle fysiske rammer, hvori alle er tilpas.


Jeg håber, at det kunne bruges til noget. Hvis du ønsker noget uddybet, så bare sig til.


PS. Jeg undskylder for stavefejl, men jeg havde ikke lige tid til at læse korrektur.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1037
Tilmeldt: 21. nov 2010, 17:21
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJeg var selv på efterskole for et par år siden. det eneste vi have til rådighed var en curl stang, bænk stang, 2 bænke og et stativ til bænkpres og vejledning var ikke at finde.

så det er da fedt at se en lærer der går op i det! :)

som 15 årig elev kunne jeg ikke forestille mig at man forventede andet end mulighed for at træne bænkpres og biceps? men det er vel dit job at prøve at lave om på den indstilling, og give dem lyst til at træne hele kroppen. tænker man evt. kunne have nogen artikler til dem der faktisk gerne vil arbejde for at få fremgang. det er jo ikke nemt at kaste alt sin viden fra sig på en 15 min. samtale med 5 elever..
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 669
Tilmeldt: 29. nov 2007, 21:34
Geografisk sted: Skive
 
Træner her: BK Limfjord
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 202.50
- Squat: 270.00
- Dødløft: 290.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBlackmoore skrev:Det der kunne være spændende at høre var hvad de brugere på siden der er en 15-18 år selv ville forvente af grej, vejledning med mere hvis de skulle have et motionsrum i forbindelse med deres skole


Hey :)
Jeg går pt. selv på efterskole - Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole - den kender du nok. Vi har et virkelig sølle træningsrum, på grund små 30 kvadratmeter. Vi har det meste, og man kan lave mange ting hvis man er kreativ:
- Smith stativ til forskellige ting
- Masse dumbells, dog kun op til 20 kg ( :evil:)
- Maskine til baglår og quads
- bryst maskine
- ryg stativ, ved sgu ikke lige hvad det hedder, til pulldowns
- Mavebænk
- EZ curl stang
- et "multi stativ" ved sgu ikke lige hvad det hedder. Men det der hvor der er to søjler med vægte på hver siden, så kan man da lave lidt af hvert.

Man skal bare være lidt kreativ, så er det helt fint. Noget vi dog mangler rigtig meget efter min mening, det er et frit bænkpres sæt! - det kan jeg se i har. Vi har et til at stå et eller andet sted mener jeg, men lærerne er ligeglad med styrketræning på vores skole, så de gør ikke rigtig noget når jeg spørger dem. Synes det er et enormt fedt intiativ du tager! virkelig. Vi mangler sådan en på vores skole :)

Jeg bliver selv nogle gange nødt til at fungere som en lærer, fordi folk deroppe træner forkert eller lign., og så hjælper jeg dem..

Jeg synes det ser ud til at i har det meste, så ved ikke rigtig hvad jeg skal sige der mangler. Men kigger jeg på min egen, så savner jeg virkelig et par romaskiner, og jeg savnede generelt cardio maskiner her i vinter perioden! Ikke altid man lige gider ud i kulden og løbe :hihi:
Jeg savner virkelig også et større rum. Nu ved jeg ikke hvor stort jeres er, men det ser da ud til at det er bedre end vores


Ville egentlig bare sige at jeg synes det er super fedt af dig, og ville ønske du var på vores skole i stedet for :´) Keep it going, styrketræning på efterskoler skal nok blive rigtig populært gennem tiden, det er jeg sikker på!
Hvis du har lyst, så kan du følge med i min log. Ja, den er god nok!
http://www.bodybuilding.dk/post1274898.html#p1274898
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 422
Tilmeldt: 28. okt 2008, 16:26
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 1337.00
- Squat: 1337.00
- Dødløft: 1337.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (10)
Kostplan: Vis kostplanRigtigt mange spændende tanker.

A34, du kommer ind på mange ting. Jeg skal både kunne hjælpe ham jeg har der virkelig har et drive inden for styrkeøvelser og som Dødløfter 180 og squatter 130, de kampsortsinteresserede der er vilde med sandsække og Kettlebells og de mange for hvem træningen enten er et vej til et kropsideal eller bare en form for hobby/tidsfordriv.

Jeg prøver at differentiere en del i hvor meget viden jeg smider efter de forskellige typer.

Marcg: jeg har hørt om den holdning til styrketræning på mange efterskoler. Noget af det kommer også fra at DGI i mange år har haft et meget ambivalent forhold til styrketræningen

Solmand: Tak for dit indspark. jeg tror du rammer rigtigt mange af de drenge vi møder, men det er også nogen af dem der bliver hængende og ender med virkelig at gå op i sagerne.

Jeg kan som en lille sidenote nævne at der i år er 3 elever der bænker +100.
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanKan kun tale ud for hvad jeg har prøvet selv, og hvad mine venner og min lille bror har prøvet.

Altså. De ting der hittede var :

Håndvægte, vægtstænger og boksebolde/sække, supersets (det fik pulsen op og man følte man lavede noget), en ordentlig instruktion i øvelser, kosttilskud var for mig og min omgang kreds en "fed ting", da man jo hørte om alle de store som tog det der "protein og kreatin"..
Derudover var et ordentlig program fedt, ikke et klassisk 3x10.. Men vi kørte noget i stil med 5-8 reps, 5-6 sets..
:)
http://www.frederikbahne.wordpress.com
- Strength has nothing to do with how much you can squat, but how much effort you put in it -
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 5622
Tilmeldt: 1. aug 2009, 20:18
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 52.50
- Squat: 60.00
- Dødløft: 65.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanF.Bahne skrev:, supersets (det fik pulsen op og man følte man lavede noget),
:)


Ingen tvivl om at det er vigtigt. det er nok en af de ting jeg hører ret ofte.. "Giv os noget vi kan lave der er mega hårdt"

I den forbindelse plejer jeg at bruge cirkeltræning eller Tabata arbejde, men for dem der gerne virkelig vil være virkelig stærke gør vi mere ud af eksplosive løft og længere pauser mellem sæt.
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanNoget stærkmands gøgl kunne sgu også være sjovt at prøve krafter med :)
Billede
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 789
Tilmeldt: 1. feb 2011, 20:32
Geografisk sted: Høvelte, Birkerød, Nordsjælland, Sjælland, Danmark.
 
Træner her: Atletklubben Jyden
Løgstør Motionscenter
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 160.00
- Dødløft: 170.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanStærkmandsgøjl er sjovt, men man skal passe lidt på. Jeg har leget en del med træstammer, men ser også nogen gange drenge hvis motorik og fysiske evner ikke er samme sted som deres vilje og så kan der ske skader.

Vi bruger dog farmer walks af og til og jeg vil rigtigt gerne have nogen sager til at slæbe slæder med her til sommer
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanEt projekt der fylder en del for tiden er at lære de unge mennesker selv at arbejde med programlægning. Der er meget større forskel på udgangspunktet i dag end der var bare for få år siden, for nogen er vant til at hente excell ark ned fra nettet og bruge det, mens andre varierer mellem bænk og situps.

Planen for mit styrketræningshold er nu at lære dem selv at lægge programmer ud fra egne mål.
For ikke at gøre det for svært så har jeg sat nogen retningslinjer op:

Det skal være imod et specifikt mål (øget vægt, +10 kilo i bænk, 2 ekstra chinups osv.)

Der skal indgå en form for progression

Antal reps og sæt samt intensiteten skal passe både til de mål de vil nå og resten af ugens program uden for lokalet. Ingen grund til de squatter sig helt i smadder dagen før de har 2 timers fodboldtræning.

Der skal indgå elementer af:

Generel opvarmning
Specifik opvarmning og mobilitet
Øvelser imod styrke og hypertrofi, hvor basisøvelser skal være det vigtigste
Øvelser for kredsløbet eller work capacity

Jeg er spændt på hvordan det går.
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanWow, lækkert tiltag =D> !

Jeg er selv efterskole elev, og var det også sidste år og jeg kan nikke genkendende til mange af de ting du siger. Det der med udstyr har du helt ret i, folk har ingen respekt for tingene og hvis der er nogen ting der ligner lort i centeret, så tænker de at så kan resten vel også ødelægges. Der blev for nyligt lige ødelagt en del af loftet, så de var nød til at fjerne nogle plader, det betød at det så lidt kaotisk ud, og efter en uge lignede det et bombet lokkum fordi random folk bare havde ødelagt det, men de ting der var blevet ødelagt var de 2 forfærdelige maskiner vi har. Men, som sagt det gør ikke noget at der ikke er maskiner i et center, af flere grunde. Fri vægte og basis øvelser er langt bedre at bygge fundament op på, og hvis der er maskiner så er det den form de fleste tyr til hvilket slet ikke er anbefalelsesværdigt, dernæst er det som du selv siger meget sværere at ødelægge squatracks og så videre.

På min efterskole er der ingen der står for styrketræningen, men da folk kan se jeg har fået resultater og har en god viden så lytter de andre der gerne vil være seriøse da til mig, men en voksne er langt mere troværdige end en ung en, så det er godt for unge at du er der. Der var på et tidspunkt 2 praktikanter på min efterskole, og skulle undervise os og det var rent udsagt lort det der var blevet påpeget, de havde ingen som helst forstand på styrketræning/bodybuilding, de havde lige hentet et katalog som de så læste op fra om diverse lort som ikke havde et eneste teoretisk belæg, jeg blev glad da snakken omhandlede koncentrisk og excentrisk fase og så tænkte jeg, ohh shit these guys are bodybuilders. Men, så sagde de bare at det ene var når musklen var i bevægelse og det andet var når det ikke var, ohh shit hvad kan jeg bruge det til.

Jeg tror det handler om at du veksler mellem teori og praksis, hvis du tager dem ind i et rum og smækker noget powerpoint op, så kan de lade være med at hører det eller de kan rent faktisk prøve at lytte og sætte sig ind i ting - så kan du først fortælle dem om basalle ting hvad der skal være styr på, vise dem det i praksis og så få noget mere teori på, og noget mere praksis så du hele tiden veksler, det er trods alt vigtigt at de også har styr på hvad de laver teoretisk, og hvis de ikke gider lytte, jamen så gider de heller ikke se resultater.

Jeg syntes det er et rigtigt spændende tiltag, og kunne godt selv tænke mig at lave et linjefag på min skole eller anden skole med styrketræning og forbedre forholdende så jeg syntes det er super cool du selv har gjort det samme :)


Kan jeg få nogle stats + alder på folk på din efterskole så jeg lige kan sammenligne? :-)
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2591
Tilmeldt: 25. feb 2011, 01:23
Geografisk sted: Odense
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanhej Asomugha

Vores bedste knægt med fokus på styrke ligger på omkring 105 i bænk, 130 i squat og 180 i dødløft. han er også 190 cm og omkring 105 kilo og er naturlig stærk som bare pokker

jeg har 2 andre der bænker +100 og som også dødløfter +150

I andre performances er der piger der ligger på 45 strict pushups og 4-5 chinups

De bedste drenge er over 50 pushups og typisk 25-30 dips og 12-18 chinups, men den er en lille gruppe af lette men stærke drenge.

jeg vil prøve at lave en video en dag med de bedste løft, så kan du selv se.

Og du har ret i at det er vigtigt at tingene er pæne, ellers bliver de ødelagt. det er en konstant og vigtig udfordring. Jo pænere man holder det, jo pænere bliver det behandlet.

Hvad har i af grej hos jer? Og hvilken skole er det du går på?

mvh Blackmoore
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDu skulle tage at forsøge at dokumentere din indsats idrætsfagligt. Jeg tror sagtens det kunne publiceres i et idrætsfagligt tidsskrift, hvis det var målet.
Under alle omstændigheder er der meget lidt dokumentation for sikkerhed, og effekt af styrketræning i børn/unge i en "reel" applikationskontekst som jeres og alle ville have gavn af at hære om jeres erfaringer.
Følg min blog:
Kropblog.dk (nu med liv igen ;o)

Kontakt mig for bud på personlig træning, træningsvejledning og kostvejledning
Månedens skribent: November 2007
Redaktør
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 3200
Tilmeldt: 10. okt 2006, 13:22
Geografisk sted: Nørrebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 167.00
- Dødløft: 205.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanIncog..det lyder rigtigt spændende. Måtte jeg spare lidt med dig over mail mht hvordan man bedst gør den slags? Vi har nemlig planer om at fra 2013 at bruge styrketræning/fitness som et linjefag med direkte overførsel til de andre idrætsfag.
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanjonathanson skrev:Du skal vidst lære dem at køre med en ordenlig excentrisk fase :)


Hvad mener du, at der skulle være galt med denne, i ovenstående video?
Aldrig træt af at leve i skyggen?
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 6371
Tilmeldt: 28. nov 2008, 09:59
 
Træner her: Lillerød Vægtløfter Klub
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHvis det kunne have relevans for din undervisning har jeg skrevet BA omkring Børn og fysisk aktivitet, så fang mig evt. på Facebook hvis emnet kunne bruges på efterskolen :)

/Casper Jespersen
Månedens skribent: August 2008 Månedens skribent: Oktober 2008 Månedens skribent: Januar 2009
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 10229
Tilmeldt: 27. jul 2008, 15:40
 
Træner her: Ultimate Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 130.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBlackmoore skrev:hej Asomugha

Vores bedste knægt med fokus på styrke ligger på omkring 105 i bænk, 130 i squat og 180 i dødløft. han er også 190 cm og omkring 105 kilo og er naturlig stærk som bare pokker

jeg har 2 andre der bænker +100 og som også dødløfter +150

I andre performances er der piger der ligger på 45 strict pushups og 4-5 chinups

De bedste drenge er over 50 pushups og typisk 25-30 dips og 12-18 chinups, men den er en lille gruppe af lette men stærke drenge.

jeg vil prøve at lave en video en dag med de bedste løft, så kan du selv se.

Og du har ret i at det er vigtigt at tingene er pæne, ellers bliver de ødelagt. det er en konstant og vigtig udfordring. Jo pænere man holder det, jo pænere bliver det behandlet.

Hvad har i af grej hos jer? Og hvilken skole er det du går på?

mvh BlackmooreOkay, det var da nogle lækrer løft! jeg lægger også omkring de 100 i bænk og jeg vejer 80 kg :) 16 år. Men, da det er en gymnastik efterskole jeg går på kan jeg selv tage en fornuftig mængde push ups, på trods af mine 80 kg kan jeg godt tage 50-60 stykker vil jeg tro selvom jeg er rimelig bulk. Men, 18 chins klarer jeg dog ikke ;-).

Vil gerne se den video når den kommer frem :)

Hmm, vores center er kun cirka 20 m2, der er 2 maskiner til pull downs, den ene af dem er i stykker, og så er der 2 kabel tårne, der er den ene også i stykker, så er der pull up stang, dip station, bænk press stativ, og et squatrack som jeg også benytter til dødløft. Desuden er frivægtene nogle der er loddet fast så du ikke selv kan justere vægten, så håndvægtene er på maks. 20 kg, så jeg har været nød til at investere i mine egne vægte jeg kunne tage derned. Vi har også 2 ez-stænger. Vi har også 2 kondicykler.

Jeg går på bernstorffsminde efterskole hvor vi er cirka 220 elever :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2591
Tilmeldt: 25. feb 2011, 01:23
Geografisk sted: Odense
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanPoliquin skrev:Hvis det kunne have relevans for din undervisning har jeg skrevet BA omkring Børn og fysisk aktivitet, så fang mig evt. på Facebook hvis emnet kunne bruges på efterskolen :)

/Casper Jespersen


det vil jeg gøre :)
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanHej
Spændende projekt! Jeg tror du har fat i den lange ende og jeg husker tydeligt mit eget år på efterskole og efterfølgende 2 år på sports college hvor den slags vejledning havde været priceless.
Hvis du virkelig vil gøre det 110% rigtigt så vil jeg foreslå at du kigger på noget det hedder Omegawave - det er en dyr affære men du vil se at de muligheder den tilbyder er uvurderlige og som incoqnito skriver med hensyn til testforløb og dokumentation så er det perfekt.
Jeg havde selv fornøjelse at benytte mig af den i sommers hos Mark McLaughlin hos PTC i Oregon og den maskine er fantastisk.
No Sacrifices, just the decision to train hard
Brugeravatar
 
Reputation point: 55
 
Indlæg: 1530
Tilmeldt: 19. maj 2008, 06:07
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 135.00
- Squat: 180.00
- Dødløft: 160.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanUdstyr som Omegawave ligger stadig langt ude i fremtiden. bare det at få en flok pulsmålere er stadigt på planlægningsplanet. Når jeg får kabelstationen og et par nye bænke er mit næste ønske et rigtigt powerrack og så kettlebells i flere størrelser end nuværende.
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanBlackmoore skrev:Udstyr som Omegawave ligger stadig langt ude i fremtiden. bare det at få en flok pulsmålere er stadigt på planlægningsplanet. Når jeg får kabelstationen og et par nye bænke er mit næste ønske et rigtigt powerrack og så kettlebells i flere størrelser end nuværende.


Det er klart det ikke er noget man bare køber. Jeg ved de arbejder på en ny model og der findes også billigere modeller af den som er til at komme til for penge. Du kan evt. skrive til dem på deres hjemmeside og høre angående pris.

Ellers synes jeg en prowler/ slæde, med. balls, plyobokse og evt jump mat er næsten et must.
No Sacrifices, just the decision to train hard
Brugeravatar
 
Reputation point: 55
 
Indlæg: 1530
Tilmeldt: 19. maj 2008, 06:07
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 135.00
- Squat: 180.00
- Dødløft: 160.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanThomas må da kunne svejse prowler eller slæde sammen til dig? Det tror jeg kunne være fedt for de unge mennesker at lege med her til foråret. Desuden kunne man jo også lege med det som en del af undervisningen i fodbold eller håndbold.
"At hjælpe er at forstå" - Søren Kierkegaard

Træningstøj Proteinpulver
Brugeravatar
Moderator
 
Reputation point: 80
 
Indlæg: 22241
Tilmeldt: 9. jan 2005, 13:00
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: Unifitness
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan8800, du har læst mine tanker

Vi har en dygtig lærer i metalsøjd, der helt klart kunne være klar på sådan en udfordring.
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2172
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan


Næste

Tilbage til Fitness & bodybuilding
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 26 gæster