Side 1 af 1

Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 17:12
af egelund
Hej alle,

Har i et godt stykke tid nydt godt af skyr. Men det eneste sted jeg har fundet skyr, er i netto med deres Løgismose skyr på 350 g. til 12 kr. findes der ikke et billigere skyr produkt? konventionel eller økologisk er ligegyldigt.. :)

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 17:35
af Wopper
egelund skrev:Hej alle,

Har i et godt stykke tid nydt godt af skyr. Men det eneste sted jeg har fundet skyr, er i netto med deres Løgismose skyr på 350 g. til 12 kr. findes der ikke et billigere skyr produkt? konventionel eller økologisk er ligegyldigt.. :)

Nej, desværre. Du kan få det i en del butikker - Kvickly og Føtex har det, men det er ca. samme pris. Så vidt jeg husker 16 kr. for 400 g. i Kvickly. Det er dyrt, men man kan da håbe at det bliver billigere i fremtiden eftersom det jo er blevet rimelig populært.. (:

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 18:14
af Pillepinball
Ellers så skift til kvark eller fromage frais.. Det er lidt billigere :)

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 18:53
af The Dream
Wopper skrev:
egelund skrev:Hej alle,

Har i et godt stykke tid nydt godt af skyr. Men det eneste sted jeg har fundet skyr, er i netto med deres Løgismose skyr på 350 g. til 12 kr. findes der ikke et billigere skyr produkt? konventionel eller økologisk er ligegyldigt.. :)

Nej, desværre. Du kan få det i en del butikker - Kvickly og Føtex har det, men det er ca. samme pris. Så vidt jeg husker 16 kr. for 400 g. i Kvickly. Det er dyrt, men man kan da håbe at det bliver billigere i fremtiden eftersom det jo er blevet rimelig populært.. (:

Hvis din påstand tages for gode varer - at skyrs popularitet er steget - og forbrugerne dermed køber mere skyr, på trods af den relativt høje pris, skal du næppe regne med en sænkning af prisen, eftersom forbrugerne jo vælger at købe produktet til den nuværende pris. Derudover tror jeg ikke der er den store prisforskel på skyr, fromage frais og kvark. Personligt foretrækker jeg selv kvark af nærringsmæssige årsager.

I øvrigt kan du købe 500g lækker naturel fromage frais i Netto og Fakta for 15 kr. :-)

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 20:07
af 1banjo1
Rema 1000 - 500g for 12 eller 13 kroner er det vidst

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 20:23
af Wopper
ØbroMorten skrev:
Wopper skrev:
egelund skrev:Hej alle,

Har i et godt stykke tid nydt godt af skyr. Men det eneste sted jeg har fundet skyr, er i netto med deres Løgismose skyr på 350 g. til 12 kr. findes der ikke et billigere skyr produkt? konventionel eller økologisk er ligegyldigt.. :)

Nej, desværre. Du kan få det i en del butikker - Kvickly og Føtex har det, men det er ca. samme pris. Så vidt jeg husker 16 kr. for 400 g. i Kvickly. Det er dyrt, men man kan da håbe at det bliver billigere i fremtiden eftersom det jo er blevet rimelig populært.. (:

Hvis din påstand tages for gode varer - at skyrs popularitet er steget - og forbrugerne dermed køber mere skyr, på trods af den relativt høje pris, skal du næppe regne med en sænkning af prisen, eftersom forbrugerne jo vælger at købe produktet til den nuværende pris. Derudover tror jeg ikke der er den store prisforskel på skyr, fromage frais og kvark. Personligt foretrækker jeg selv kvark af nærringsmæssige årsager.

I øvrigt kan du købe 500g lækker naturel fromage frais i Netto og Fakta for 15 kr. :-)

Højere forbrug --> mere salg og mere konkurrence --> stordriftsfordele, flere udbydere, lavere priser.

Det burde sige sig selv. Hvis mælk ikke var så populært i Danmark, så kunne du sgu nok ikke købe en liter til 4-5 kr.

Hvis man skeler til økonomien, så kan man lige så godt vælge kvark eller fromage frais. Det ER billigere. Hvilke ernæringsmæssige årsager får dig til at vælge kvark?

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 20:28
af Pillepinball
Der er mere prot. i kvark :)

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 21:33
af Wopper
Pillepinball skrev:Der er mere prot. i kvark :)

Skyr, Levevis:
P: 12
K: 3,5
F: 0,2

Kvark, Karoline/Fromage Blanc:
P: 12
K: 4
F: 1

Same same..

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 22:09
af Lund88
1banjo1 skrev:Rema 1000 - 500g for 12 eller 13 kroner er det vidst


Jeg købte 2 bøtteri Rema, i dag for 28 kr. Så det er vist 14 kr ;)

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 22:10
af BåB
Wopper skrev:
Pillepinball skrev:Der er mere prot. i kvark :)

Skyr, Levevis:
P: 12
K: 3,5
F: 0,2

Kvark, Karoline/Fromage Blanc:
P: 12
K: 4
F: 1

Same same..


Dude, han vælger kvark fordi der er mere prot i end fromage frais. Han vælger mellem disse da de er billigst.
Different different

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 22:20
af Eiser
Holder personligt på kvark, både pga. økonomi, næringsindhold og ikke mindst SMAG!

Synes personligt skyr og fromage frais virker meget tyndt i det, og skiller i forhold til kvark, der er langt mere cremet og lækkert =P~

Kvarken holder self også en højere fedt-% (1,0 vs 0,1-0,3), men ikke noget, der vælter mit kalorieindtag.

Karolines Kvark står til en vejl. pris på 13,75 /500 g, altså en kg-pris på 27,50 - hvorimod 350g skyr for 12 giver lidt over 34,-

Dog vil jeg ikke anbefale Levevis' Kvark - virker meget tyndere og mere klumpet i det end Karolines - øv [-(

Og for lige at slå et sidste slag for kvarken, holder den altså et proteinindhold på 13g/100g :D

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 22:42
af Wopper
BåB skrev:
Wopper skrev:
Pillepinball skrev:Der er mere prot. i kvark :)

Skyr, Levevis:
P: 12
K: 3,5
F: 0,2

Kvark, Karoline/Fromage Blanc:
P: 12
K: 4
F: 1

Same same..


Dude, han vælger kvark fordi der er mere prot i end fromage frais. Han vælger mellem disse da de er billigst.
Different different

Nu sammenligner han skyr, kvark og fromage frais og det giver derfor fin mening at opridse deres næringsindhold som jeg har gjort.

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 23:04
af Pillepinball
Wopper skrev:
BåB skrev:
Wopper skrev:
Pillepinball skrev:Der er mere prot. i kvark :)

Skyr, Levevis:
P: 12
K: 3,5
F: 0,2

Kvark, Karoline/Fromage Blanc:
P: 12
K: 4
F: 1

Same same..


Dude, han vælger kvark fordi der er mere prot i end fromage frais. Han vælger mellem disse da de er billigst.
Different different

Nu sammenligner han skyr, kvark og fromage frais og det giver derfor fin mening at opridse deres næringsindhold som jeg har gjort.

Lad os nu lige opsummere, for ovenstående kommentar viser ikke ligefrem at der er overblik over tingene ;)
Skyr er dyrere end kvark og fromage frais. Derfor fravælger nogle skyr og står nu med valget mellem fromage frais og kvark. Her vil de fleste vel vælge kvark, da der er væsentlig mere protein i. Er man pisse ligeglad med prisen vil man nok vælge skyr eller kvark, da de har samme proteinindhold. Dog har skyr lidt mindre fedt... Og længere er den ikke!

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 23:12
af Jepperm
Den Rema 1000 som jeg handler i til dagligt, valgte at skifte deres salg af kvark ud med skyr.. Derfor var jeg lidt nødsaget til at prøve noget nyt :b

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 23:18
af 1banjo1
Lund88 skrev:
1banjo1 skrev:Rema 1000 - 500g for 12 eller 13 kroner er det vidst


Jeg købte 2 bøtteri Rema, i dag for 28 kr. Så det er vist 14 kr ;)


Så er det bare mig der har husket forkert ;)
Dog stadig det billigste sted at købe det, af hvad jeg har fundet indtil videre

Re: Skyr

Indlæg: 31. okt 2011, 23:45
af Wopper
Pillepinball skrev:
Wopper skrev:
BåB skrev:
Wopper skrev:
Pillepinball skrev:Der er mere prot. i kvark :)

Skyr, Levevis:
P: 12
K: 3,5
F: 0,2

Kvark, Karoline/Fromage Blanc:
P: 12
K: 4
F: 1

Same same..


Dude, han vælger kvark fordi der er mere prot i end fromage frais. Han vælger mellem disse da de er billigst.
Different different

Nu sammenligner han skyr, kvark og fromage frais og det giver derfor fin mening at opridse deres næringsindhold som jeg har gjort.

Lad os nu lige opsummere, for ovenstående kommentar viser ikke ligefrem at der er overblik over tingene ;)
Skyr er dyrere end kvark og fromage frais. Derfor fravælger nogle skyr og står nu med valget mellem fromage frais og kvark. Her vil de fleste vel vælge kvark, da der er væsentlig mere protein i. Er man pisse ligeglad med prisen vil man nok vælge skyr eller kvark, da de har samme proteinindhold. Dog har skyr lidt mindre fedt... Og længere er den ikke!

Nu gider jeg ikke fluekneppe for meget, men ØbroMorten snakkede både om skyr, fromage frais og kvark. Eftersom topic handler om skyr og han siger han vælger kvark af næringsmæssige årsager frem for de andre, så vælger jeg at sammenligne de to.

Indeed, når man går efter økonomi OG næringsegenskaber, så er kvark nok det bedste valg. Jeg gider heller ikke selv betale det ekstra som skyr koster. Så skulle det være for lidt smagsmæssig variation en gang imellem.

Re: Skyr

Indlæg: 1. nov 2011, 22:53
af egelund
Tak for svar allesammen!

Fandt rent faktisk en omgang skyr fra Levevis på 500 g. i føtex i dag, men til 15-16 kr. Valgte derfor kvart til 13 kr. for 500 g. også fra levevis. :)

nogle lækre retter med kvark?