Side 1 af 2

havregryn mærker

Indlæg: 15. mar 2017, 20:08
af mathiesjeppesen
min roomie påstår han kan smag forskel på OTA solgryn og andre mærker.

hvis nogenved om der er smagsforskel på mærker og om de fortræækere det ene mærke frem for det andet må det være bb!

kan i smag forskel?
hvis ja hvilket mærke fortrækker du?

ps. ikke interesseret i at vide om det er fin eller grov i kan lide da der klart er forskel

Re: havregryn mærker

Indlæg: 15. mar 2017, 20:18
af Zamoth
de billige mærker, er ofte tørre.. hvilket gør jeg kan smage forskel

Re: havregryn mærker

Indlæg: 15. mar 2017, 21:12
af Franz Biberkopf
Jeg har foretrukket OTA det meste af mit liv. Noget af det skyldes utvivlsomt æsken de kommer i som bevarer friskhed. Jeg mener at poserne muligvis trækker noget fugt ud af grynene. Jeg undlader også at overføre gryn fra æske til beholder, da det ilter grynene. OTA er endvidere kendetegnet ved kraftig ristning. Havregryn er en kornsort der skal behandles en hel del og det kan give variation i smag. De billige kan som Zamoth være meget tørre og nogen af dem er trykket meget flade så de kan blive skærende.

Ved et tilfælde prøvede jeg Irma's økologiske havregryn - også i æske - til 13,- og smagen passede mig bedre. Når jeg vælger den grove variant med smag af korn kan jeg faktisk spise dem uden sukker - forudsat der kommer en god mælk på. De finvalsede spiser jeg normalt.

Irma havde også havregryn fra Skærtoft/bæk?mølle som var naturlig sød, men igen i pose, der gjorde 3. portion kedelig.

Så ja, stor forskel, ihvertfald hvis man ikke er vant til at overdynge det man spiser med sukker, så tingene smager ens.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 00:26
af Pind
mathiesjeppesen skrev:min roomie påstår han kan smag forskel på OTA solgryn og andre mærker.

Det er ret nemt at finde ud af om den påstand er sand. I morgen går du bare ud og køber en af de billige og så fylder du det i hans OTA æske. Herefter siger du ikke noget før æsken er tom.. optag det evt. så du kan vise det til ham når det skal afsløres.

Min påstand vil være han ikke kan smage forskel i denne lille blindtest. Det har ingen af mine kammerater kunne, som jeg har lavet den på.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 09:42
af Franz Biberkopf
Utvivlsomt er der mange der ikke kan kende forskel. Men det er nemt at kende forskel på meget havregryn, hvis mad er noget man går op i. Det er faktisk ret høje krav at stille til havregryn de skal smage af noget i sig selv helt uden sukker eller noget andet på end mælk. Æder man dem tilmed ofte til aftensmad stiller man givetvis endnu højere krav til dem.

Allerede før de kommer i munden kan man se forskelle. De kedelige er tynde, blege og sammen-pressede så de kan sætte sig mellem tænderne. Skærtoft-mølle grynene (koldvalsede) er derimod krumme med sødlig duft. Ota er mørkere osv.

Jeg stod ikke for havregryns køb hjemme hos min mor der proppede havregryn i bøtte, hun vekslede mellem OTA og de grelle af de billige, så jeg fik øje for det ;-)

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 10:18
af NikolajBach
Änglamark finvalsede havregryn FTW!

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 12:06
af Hamtaro
Den fra lidl

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 12:11
af YellowLight
Økologiske, direkte fra marken

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 12:23
af Zamoth
Pind skrev:
mathiesjeppesen skrev:min roomie påstår han kan smag forskel på OTA solgryn og andre mærker.

Det er ret nemt at finde ud af om den påstand er sand. I morgen går du bare ud og køber en af de billige og så fylder du det i hans OTA æske. Herefter siger du ikke noget før æsken er tom.. optag det evt. så du kan vise det til ham når det skal afsløres.

Min påstand vil være han ikke kan smage forskel i denne lille blindtest. Det har ingen af mine kammerater kunne, som jeg har lavet den på.


Kender du det at man finder et hår i maden, hvorefter man ikke har lyst til at spise mere?

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 12:58
af Moose
Rusten Tampon skrev:Økologiske, direkte fra marken

Malet imellem marksten og ristet over bål



Personligt kan jeg bedst lide solgrun. Har fået af vide at de er sorteret bedre og består mest af helekerner, så det er måske derfor.
Her i huset køber vi dog bare de billigste økologiske, thi, så meget bedre smager solgryn heller ikke.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 13:34
af mathiesjeppesen
jeg spiser altid min som havregrød og jeg benytter alle mæker men har bare aldrig tænkt over der var forskel,
men kan det ikke også tænkes at når jeg laver havregrød med 450ml vand så neutralisere man forskellen?

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 14:28
af Liverpool
blød dem op i cola uanset mærke. drys lidt sukker på efterfølgende og smid en klat smør på og så i micro ovnen så det bliver til havregrød.

alternativ blød dem op i fanta uanset mærke. hæld olivenolie på og smid lidt kanel på og så i micro ovnen så det bliver til havregrød.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 15:35
af Go go gadget
Jeg er ret vild med Kornkammerets Økologiske Grovalsede Havregryn og deres 5-Gryn.

http://www.kornkammeret.dk/produkter/gr ... havregryn/

http://www.kornkammeret.dk/produkter/gryn/5-gryn/

De kan købes i Løvbjerg.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 16:01
af Riberrock
Det er dejligt at læse, at der er nogen som tager deres havregryn seriøst Franz!
- Husker I forresten at lægge grynene i blød med en eller anden form for kerner, for at få alle mineralerne med?

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 17:17
af Pind
Zamoth skrev:
Pind skrev:
mathiesjeppesen skrev:min roomie påstår han kan smag forskel på OTA solgryn og andre mærker.

Det er ret nemt at finde ud af om den påstand er sand. I morgen går du bare ud og køber en af de billige og så fylder du det i hans OTA æske. Herefter siger du ikke noget før æsken er tom.. optag det evt. så du kan vise det til ham når det skal afsløres.

Min påstand vil være han ikke kan smage forskel i denne lille blindtest. Det har ingen af mine kammerater kunne, som jeg har lavet den på.


Kender du det at man finder et hår i maden, hvorefter man ikke har lyst til at spise mere?

Den bliver du nød til at uddybe.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 18:33
af Franz Biberkopf
Riberrock skrev:Det er dejligt at læse, at der er nogen som tager deres havregryn seriøst Franz!
- Husker I forresten at lægge grynene i blød med en eller anden form for kerner, for at få alle mineralerne med?

Nu går jeg primært op i havregryn på grund af smag og velbehag. Og fordi det er noget jeg spiser næsten hver dag.

Mælken er også vigtig, selv var jeg fx. meget sen til at opdage at Arla's økologiske let er meget vandet. Mælk er heller ikke bare mælk. Jeg er pt. så heldig at ven kører forbi og leverer mælk frisk fra gård, som gør havregrøden til en lækker del af morgenmåltidet.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 19:09
af SandyFrink
Jeg undlader også at overføre gryn fra æske til beholder, da det ilter grynene


Er det med udgangspunkt i smag? Havregryn holder sig jo ganske længe.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 20:05
af Franz Biberkopf
SandyFrink skrev:
Jeg undlader også at overføre gryn fra æske til beholder, da det ilter grynene


Er det med udgangspunkt i smag? Havregryn holder sig jo ganske længe.

Yep, det var kun ment mht. til holdbarhed af smag.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 16. mar 2017, 20:11
af Zamoth
Pind skrev:
Zamoth skrev:
Pind skrev:
mathiesjeppesen skrev:min roomie påstår han kan smag forskel på OTA solgryn og andre mærker.

Det er ret nemt at finde ud af om den påstand er sand. I morgen går du bare ud og køber en af de billige og så fylder du det i hans OTA æske. Herefter siger du ikke noget før æsken er tom.. optag det evt. så du kan vise det til ham når det skal afsløres.

Min påstand vil være han ikke kan smage forskel i denne lille blindtest. Det har ingen af mine kammerater kunne, som jeg har lavet den på.


Kender du det at man finder et hår i maden, hvorefter man ikke har lyst til at spise mere?

Den bliver du nød til at uddybe.


ja. det ødelægger appetitten for at spise gryn

Re: havregryn mærker

Indlæg: 17. mar 2017, 12:45
af Pind
Hvad har det med forskellen på forskellige mærker af gryn at gøre?

Re: havregryn mærker

Indlæg: 17. mar 2017, 12:59
af Nettohunden
Pind skrev:Hvad har det med forskellen på forskellige mærker af gryn at gøre?

Quoted for truth!

Re: havregryn mærker

Indlæg: 19. mar 2017, 17:14
af mathiesjeppesen
der har været herre god respons på om folk kan smage forskel, så siden folk er så seriøse omkring vores oats, så hvordan spiser folk dem?

personligt
laver havregrød med 450ml
når det er færdigt krydder jeg det med kanal, salt og en tsk proteinpulver

hvad gør i andre og er der nogen der har nogen gode tips?

mit tip er hvis i gerne vil have variation i smag så prøver at bland kanel, kardemomme og nelliker, så smager det sqy af jul :)

Re: havregryn mærker

Indlæg: 19. mar 2017, 17:55
af newbiepumper
Nettohunden skrev:
Pind skrev:Hvad har det med forskellen på forskellige mærker af gryn at gøre?

Quoted for truth!


+1

Busted :lol:

Re: havregryn mærker

Indlæg: 19. mar 2017, 21:00
af Franz Biberkopf
mathiesjeppesen skrev:der har været herre god respons på om folk kan smage forskel, så siden folk er så seriøse omkring vores oats, så hvordan spiser folk dem?

personligt
laver havregrød med 450ml
når det er færdigt krydder jeg det med kanal, salt og en tsk proteinpulver

hvad gør i andre og er der nogen der har nogen gode tips?

mit tip er hvis i gerne vil have variation i smag så prøver at bland kanel, kardemomme og nelliker, så smager det sqy af jul :)


Jeg har lige prøvet havregrød på Mandelmælk (Naturli m.rørsukker), var lang tid om at få prøvet det, men ingen tvivl for mig om at den slår komælk når der laves grød. Komælk dog stadig favorit på ikke varmetilberedte gryn.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 19. mar 2017, 23:27
af Chelsea2013
Nogen der ved hvor man kan købe Steel Cut oats?

PS. Havregrød med kokosmælk, mums!

Re: havregryn mærker

Indlæg: 20. mar 2017, 12:51
af NikolajBach
mathiesjeppesen skrev:der har været herre god respons på om folk kan smage forskel, så siden folk er så seriøse omkring vores oats, så hvordan spiser folk dem?

personligt
laver havregrød med 450ml
når det er færdigt krydder jeg det med kanal, salt og en tsk proteinpulver

hvad gør i andre og er der nogen der har nogen gode tips?

mit tip er hvis i gerne vil have variation i smag så prøver at bland kanel, kardemomme og nelliker, så smager det sqy af jul :)


Det her er min natmad, så godt som hver eneste dag. Smager af pæretærte <3

3 dl Änglamark havregryn, finvalsede
Masser af salt
Halv vand, halv letmælk
1 pære i tern
(ovenstående mikrovnes)
25 g whey, vanilla milkshake
~20 g mørk chokolade (ned i grøden, så den smelter)
Lidt peanutbutter
Ceylonkanel, sukker, og rigtig meget skyr på toppen

Re: havregryn mærker

Indlæg: 20. mar 2017, 15:45
af Lucas1994
#Nick9000

Spiser du så også gryn til morgen?
For det da mange gryn på en dag så, men det jo også en super spise!

Re: havregryn mærker

Indlæg: 20. mar 2017, 19:56
af NikolajBach
Lucas1994 skrev:#Nick9000

Spiser du så også gryn til morgen?
For det da mange gryn på en dag så, men det jo også en super spise!


Nogen gange. Træner ofte halv tidligt, og så bliver det en shake med frosne bananer og whey.

Re: havregryn mærker

Indlæg: 21. mar 2017, 01:45
af Stritten
Det her er Quaker Rolled Oats, Old Fashioned. Jeg har forgaeves proevet at finde noget tilsvarende i Danmark. Ved nogen om denne type er til at faa?

Quaker_Old Fashioned.jpg

Re: havregryn mærker

Indlæg: 1. apr 2017, 15:38
af Marjor00
Nu er næsten alt havregryn i dag private label.
Så kig på posen og se hvor det bliver lavet - og vælg så noget dansk produceret.

Havregryn bliver stort set produceret ens, så den smagsforskel man oplever kan være hvor hårdt det lige er valset den pågældende dag/temperaturen det er valset ved.. Og så den forskel der er på havren fra mark til mark og land til land.
Ota rister deres havregryn og har deraf den ristede smag , men da det ikke bliver lavet i DK længere , så køb noget andet.

Steel Cut Oats - det er jo bare uvalset havregryn, hvad vil du med det ?