Æg - hvor varme skal de være, før de optages ordentligt
: 12. jan 2018, 03:51
Hej
Jeg læste fra nogle kloge hoveder, bl.a. herinde fra, at noget af det sunde næringsindhold i æg ikke optages ordentligt, når man sluger dem råt. Jeg er én, der ikke orker at lave mad - og for slet ikke at tale om at spise det - derfor foretrækker jeg at lave hurtig mad og hælde maden ned. Men hvis næringsindholdet ikke bliver optaget tilstrækkeligt, så vil jeg hellere undlade det. Derfor begyndte jeg på at varme det op i mikroovnen i en kop med vand i. Men jeg er lidt i tvivl om, hvor varmt det skal varmes op; skal det forstås således, at så længe æggehviden er flydende og gennemsigtig og ikke har den der solide hvide konsistens, kan de der sunde stoffer ikke (fra æggeblommen formoder jeg) optages? Eller skal man bare op på de 70 grader eller i noget i den stil? Det er muligvis et meget svært spørgsmål.
Mvh.
Jeg læste fra nogle kloge hoveder, bl.a. herinde fra, at noget af det sunde næringsindhold i æg ikke optages ordentligt, når man sluger dem råt. Jeg er én, der ikke orker at lave mad - og for slet ikke at tale om at spise det - derfor foretrækker jeg at lave hurtig mad og hælde maden ned. Men hvis næringsindholdet ikke bliver optaget tilstrækkeligt, så vil jeg hellere undlade det. Derfor begyndte jeg på at varme det op i mikroovnen i en kop med vand i. Men jeg er lidt i tvivl om, hvor varmt det skal varmes op; skal det forstås således, at så længe æggehviden er flydende og gennemsigtig og ikke har den der solide hvide konsistens, kan de der sunde stoffer ikke (fra æggeblommen formoder jeg) optages? Eller skal man bare op på de 70 grader eller i noget i den stil? Det er muligvis et meget svært spørgsmål.
Mvh.