Side 1 af 1

Wendler 531 og Fodbold

Indlæg: 10. jan 2017, 18:07
af J.M.H
Hej Alle.

Som overskriften siger, kunne jeg godt tænke mig at få jeres holdning til hvordan jeg skal sammensætte min træning.

Jeg har haft godt 3 måneders pause, med eksamen og stress(ish) så det har været helt i bero. Forinden kørte jeg Wendler 531 og var rigtig glad for de 4 pas i ugen. Mine løft var oppe på 125kg squat, 195kg dødløft, 100kg bænkpres og godt 55kg OH. Jeg vejede ca. 73kg fordelt på 183 cm .

Anyway. nu skal jeg igang igen.

Jeg vil gerne træne Wendler igen, men eftersom jeg starter med fodbold en gang i ugen (plus en gang hver weekend) når sæsonen starter, så er jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal sammensætte det.

Jeg har overvejet at køre de 4 pas som normalt, også brugt min fodbold dag som "rest" hvis jeg kunne lave noget ala. Squat-Bænkpres-Fodbold-OH-Dødløft. På den måde kunne jeg få 2 pausedage i weekenden.

Alternativt havde jeg tænkt at slå squat og dødløft dagen sammen, men det tækker virkelig i toppen af løftet.

Mht. kost har jeg styr på det, men har haft i tankerne at starte med Kreatin igen, også evt. prøve noget Kassein da jeg gerne vil have lidt ekstra protein og reste på over natten.

Hvad ville i gøre hvis det var jer?

Re: Wendler 531 og Fodbold

Indlæg: 10. jan 2017, 18:16
af NikoBabdi
Jeg går selv til muay thai i fritiden, og pt. er det kun 1 gang om ugen, at jeg har tid.. Men jeg kører 2 split. og mine dage er sålededs : mandag: ben, tirsdag: overkrop, onsdag: muay thai, torsdag: ben, fredag: overkrop. Weekend, rest eller hygge træning.
Det fungerer for mig.

Re: Wendler 531 og Fodbold

Indlæg: 10. jan 2017, 19:18
af Tr.Bjørn
Har set flere versioner, hvor 5/3/1 bliver inkorporeret i et fullbody 3 dage om ugen, hvor Squat og OHP er slået sammen. Tænker det måske vil passe bedre end Squat og DL sammen?
Det vil jeg nok foretrække i hvert fald :)

Re: Wendler 531 og Fodbold

Indlæg: 10. jan 2017, 20:14
af themik
Følge lige med, kunne godt overveje 531 da jeg også spiller fodbold

Re: Wendler 531 og Fodbold

Indlæg: 11. jan 2017, 11:11
af J.M.H
NikoBabdi skrev:Jeg går selv til muay thai i fritiden, og pt. er det kun 1 gang om ugen, at jeg har tid.. Men jeg kører 2 split. og mine dage er sålededs : mandag: ben, tirsdag: overkrop, onsdag: muay thai, torsdag: ben, fredag: overkrop. Weekend, rest eller hygge træning.
Det fungerer for mig.


Det var også min første tanke. "Problemet" er dog mit fodbold ligger om torsdagen, så i dette tilfælde skulle den hedde mandag:OH tirsdag: BEN Onsdag: Bænkpres Torsdag: fodbold Fredag/lørdag: Ben.

Det gør jeg formentlig ikke kan holde de 2 dages rest i weekenden.

- Alternativet med at ligge OH sammen med Squat kunne nok godt fungere, men det kommer nok til at påvirke top-løftet på både Ben og overkroppen så :c .

Alternativt, må jeg bide det i mig at have ben dag dagen før fodbold når jeg alligevel får 2 rest dage. Jeg har (aldrig) DOMS selvom jeg løfter tungt, men energien kan selvfølgelig være lav.

Re: Wendler 531 og Fodbold

Indlæg: 11. jan 2017, 11:56
af Garik
Mandag: Squat
Tirsdag: OHP
Onsdag: Off
Torsdag: DL + Fodbold
Fredag: BP
Weekend: Off

Fodbold er ikke "rest". Det er hårdt og kræver restitution.

Re: Wendler 531 og Fodbold

Indlæg: 12. jan 2017, 13:51
af themik
Er der andre protokoller med fokus på styrke i de store øvelser som vil være mere optimale i forhold til fodbold?