Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 59111 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er A.M.Rejkjær

Vores medlemmer har i alt skrevet 2045249 indlæg i 98510 emner

2 nye indlæg i dag


Online
I alt: 498
Medlemmer: 3
Skjulte: 1
Gæster: 494

Følg bodybuilding.dk på

Hvilken bog har du sidst læst

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic

Jeg har gang i alt for mange bøger. Jeg har dog umådeligt svært ved at holde interessen oppe. Jeg læste Laterna Magica og Radiator på rekordtid, men siden da er jeg faded ud af den ene og den anden bog.

Min far måtte i gennem en masse prøvelser for at skaffe denne bog til mig, da bogen ikke bare lige sådan er at opstøve. Ejermanden ville ikke sende og ikke mødes personligt. Han ville i stedet placere bogen i et redskabsrum i et kæmpemæssigt boligkompleks i Århus, hvortil aftalte penge skulle afleveres i mønter i en konvolut i en postkasse. En postkasse, der viste sig at være bag en dør, man kun kunne få adgang til ved hjælp af hjælpsomme naboers hjælp. Mystisk var det. Det var som taget ud af en film. Jeg havde i øvrigt ikke fået vedkommendes telefonnummer, da han foretrak kommunikation via DBA udelukkende, så det var noget af et virevar at dirigere min far i gennem denne labyrint, mens jeg selv var travlt beskæftiget på arbejdet.

carsten.jpg


SÅDAN - Af Carsten Mørch.

Gennemførte sammen med B.S Christiansen, det berygtede Ranger-school kursus i USA, hvor han i 3 måneder intensivt måtte i gennem alverdens prøvelser, hvortil det var tydeligt, at formålet med størstedelen af øvelserne ikke var andet end at teste folks grænser til DET YDERSTE. En grænse, der til tider balancerede på kanten af lemlæstelse og død. Ja, der døde sågar en aspirant på kurset, da en anden aspirant gik lidt for hård til vedkommendes hals i en show-off, da der skulle testes nærkampsteknikker. Ud af samtlige deltagere sluttede Carsten som nr. 1 og B.S som nummer 3.

Som sådan ikke nogen speciel oplevelse at læse bogen, da jeg føler jeg kunne have levet mig langt bedre ind i bogen og dette Rangers-univers, såfremt man havde været mere beskrivende i sin fortællerstil, men igen ... hvis det er sådan Carsten fortæller, så er det sådan Carsten fortæller. Der affødtes dog en del ubesvarede spørgsmål.
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 180
 
Indlæg: 2809
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: Primært kælderen + AK Nordland
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMichael Finkel - The stranger in the woods
Billede
Historien om en eneboer, som blev pågrebet efter at have levet fuldstændigt isoleret i 27 år i en skov i Maine. Han havde overlevet ved at stjæle mad fra forskellige fritidshytter rundt om i området, i alt over 1000 små-indbrud. Det vilde var at han allerede gik ud i skoven som 21-årig nærmest inden livet var gået i gang, og besluttede sig for at forblive alene forever, indtil en snedig tidligere marinesoldat mener jeg det var, besluttede sig for at fange ham.

Det er en afsindig god bog, som jeg slugte over ganske få dage. Christopher Knight som manden hedder er en meget interessant person, med en voldsom trang til at være i fred og være brutalt ærlig over for mennesker når han endelig er i nærheden af dem. Ud over at se på casen om Christopher Knight ser forfatteren også på isolation som fænomen gennem tiden og på andre, som har dyrket den ekstreme ensomhed. Det er både interessant når forfatteren optrevler Knights historie, det som skete med ham efter han blev fanget og hele processen med, som den eneste i verden at få lov til at interviewe eller bare snakke med Knight, men lige så interessant er det når han forsøger at dykke ned i Knights personlighed for at finde svar på hvorfor han valgte at leve som han gjorde, og se på hvordan Knight betragter livet og verden omkring sig. Det er svært ikke at få sympati for en mand der bare ikke passer ind i den moderne verden, men ikke har noget sted at fortrække hen, hvor han kan være i fred og ikke kan få lov at leve sit liv som han gerne vil.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanJohannes Møllehave - Det ender godt. Lydbogsudgaven indlæst af Møllehave selv.
Billede
Jeg har altid været glad for Møllehaves bøger, også selvom hans stærke kristne tro altid har været en ekstrem modpol til mit eget verdenssyn. Jeg erindrer at jeg læste denne også da den udkom tilbage i 2009 mener jeg det var, men i forbindelse med Møllehaves død fik jeg lyst til at genhøre den. Møllehave har altid nogle gode pointer, som man kan tage med sig på livets vej, uanset om man er kristen eller ej. Han har gode svar på livets hårde spørgsmål, svar som er gennemtænkte, og som ikke bare er floskler. Okay, man skal have ham i små doser, og som ikke-kristen er der meget 'støj' som skal filtreres væk, men jeg tror aldrig jeg har læst en Møllehave bog der var dårlig, og hvor jeg ikke kunne tage noget med.

Matthew D Lieberman - Social
Billede
En meget interessant bog, hvor der gennemgåes en masse forskning omkring hjernens sociale egenskaber. Der er masser af spændende info. Jeg har hørt mange gange før, at når man mediterer og lige mister fokus et øjeblik, så er det fordi hjernen slår over på sit såkaldte default network, hvor tankerne vandrer. Altså det hjernen laver når den får lov at 'passe sig selv' og ikke er optaget af en opgave. Noget jeg dog ikke havde lagt mærke til er, at det som regel er noget socialt hjernen begynder at tænke på. En eller anden samtale, situation eller andet socialt, som hjernen skifter over til at beskæftige sig med. Forskerne mener det er fordi sociale interaktioner er så afgørende for os mennesker, at hjernens default network 'øver sig' i sociale relationer, hver eneste gang den får den mindste pause.

Der argumenteres også for at sociale relationer skal placeres i bunden af maslows behovspyramide og ikke længere oppe, som ellers er standarden. Bla. ud fra babyers behov for at nogle gider tage sig af dem, som er forudsætningen for at babyer overhovedet kan overleve og få de essentielle ting i bunden af pyramiden opfyldt.

En noget opsigtsvækkende information er at fordi sociale afvisninger, af kroppen opleves som smertefulde, og er tilknyttede nogle af de samme hjernecentre, så har man faktisk set at paracetamol kan virke smertedæmpende, ikke kun på fysiske smerter, men også på sociale smerter. Måske lige en Panodil inden du skal på den næste Tinder date, så afvisningen ikke føles så brutal.

Der er også noget omkring hvordan bestemte genvarianter gør folk mere eller minde følsomme over for social smerte; at retfærdighedssansen tilsyneladende deler hjernecenter med centre for fysisk nydelse, og at man også ser hjerneaktivitet i samme centre, når andre giver en komplimenter.

Spørgsmålet omkring om vi mennesker egentlig altid handler egoistisk eller om vi faktisk er i stand til at være altruistiske besvares også. Giver vi ikke bare til velgørenhed og hjælper andre, fordi vi får det godt med os selv? Her er svaret meget klart, at det at være altruistisk er et lige så markant træk ved menneskearten som det at være egoistisk. Der er altså ingen grund til hele tiden at betvivle vores gode intentioner og forveksle dem med skjult egoisme.

Som os der træner med vægte sikkert for længst har erfaret, så kan selvkontrol også trænes som en muskel. Dog kan den også udmattes som en muskel og har brug for restitution.

Desuden lidt info om det moderne liv med konstant overvågning. Vi ser ud til at være programmerede til at udøve selvkontrol når vi føler andre betragter os. Man har desuden set at de som er bedst til selvkontrol ofte også er dem som tilpasser sig mest til flokken og bliver mest konforme. Man gør det som er bedst for gruppen og undertrykker derfor sine primitive impulser.

Og sidst men ikke mindst bliver det igen igen slået fast med syvtommersøm, at penge ikke er lig lykke, bl.a. grundet det som kaldes hedonic adaptation.

Det var bare lidt af de pointer jeg kan huske. Det er en ret interessant bog.

Tonny Vorm - Engang var jeg Jesper Skibby
Billede
Oven på den lidt tunge 'Social' havde jeg brug for en kort, let bog, og biografier er som regel et hit. Denne var dog en meget meget tynd kop te, og nærmest unødvendig. Skibbys historie er allerede fortalt i 'Forstå mig ret' fra 2006, og denne nye føjer ikke meget til den efterhånden noget tyndslidte historie om Jesper. Hele grundlaget for endnu en Skibby bog er ifølge forfatteren, at Skibby kom i en kæmpe krise efter sit karrierestop, og nu følte han, at han var kommet videre, og han ville gerne fortælle historien, så andre kunne spejle sig i den og måske få hjælp af den. Problemet er bare at det er meget meget få mennesker, som er i Skibbys situation, hvilket gør den ubrugelig for den fleste, plus at Skibby ikke rigtigt har nogle gode råd til at komme igennem et karrierestop som professionel sportsmand, andet end bare på et tidspunkt at tage sig sammen og få styr på tingene. Og ikke engang anekdoterne fra den gamle cykeltid var særligt interessante. Det var en fuser af en bog.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanEugenia Bone - Mycophilia : Revelations from the Weird World of Mushrooms
Billede

Fra tid til anden ynder jeg at kaste mig over en meget snæver bog om et emne jeg ikke ved en skid om. Fordi det er interessant at dykke ned i et helt nyt emne. Jeg erindrer jeg læste en absurd lang bog om humlebier tilbage i 2017, og denne bog om svampe var lidt i samme stil. Der er ikke det aspekt omkring svampe, som ikke rundes i denne bog. Både psykedeliske svampe, svamp der angriber kroppen, spisesvampe, skimmelsvampe, svampe som medicin, de ernæringsmæssige aspekter omkring svampe osv. osv. Man skal nok lige være i humør til så snævert et emne, men er man det, er det faktisk en ganske spændende bog. Jeg blev selv overrasket over at svampe faktisk byder på ganske glimrende næringsindhold, også ift. proteinkvalitet, hvor nogle ligger et sted mellem bælgfrugter og kød.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanDalai Lama - Beyond religion
Billede
Dalai Lama giver sig i kast med et forholdsvis urealistisk projekt: At skabe en universel etik, som alle, uanset religion, eller mangel på samme, kan leve efter. Det er ikke fordi det han siger er så dumt endda, det giver faktisk god mening, men der er desværre nok for mange idioter i verden til at hans visioner har gang på jord. Hans ideer udspringer af noget videnskab han har læst lidt om, kombineret med buddhistisk filosofi og går basalt set ud på at vi skal lave noget mere mindfullness meditationsbusiness, og blive pisse hamrende frontallapstyrede, så vi kan få afskaffet alle de idiotiske primitive impulser, som vi er drevet af, og som er med til at fucke verden op. Man kan håbe han får ført nogle ind på en god vej i livet, men når jeg kigger mig omkring, er det bare måske 0,1% af befolkningen, som potentielt set kunne blive som han drømmer om, mens resten enten er ligeglade med det han siger og aldrig kommer til at høre om det; hører om det, men synes han tager fejl eller bare hellere vil jagte ting og penge, vælte gennem livet på sprut og stoffer, eller bare hellere vil til fodbold på Brøndby stadion. Afslutningsvis får vi dog Dalai Lamas helt egen og meget detaljerede guide til hvordan han mediterer, hvilket måske egentlig er det mest brugbare i bogen, hvis den skal være andet end bare luftkasteller.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanJohn Green - The Anthropocene Reviewed: Essays on a Human-Centered Planet
Billede
John Green (manden bag The fault in our stars/En flænge i himlen) anmelder helt almindelige ting som aircondition, Dr. Pepper, det at hviske, meningitis, Matador brætspillet, at google fremmede, osv. osv. Det er lidt ligesom en poetisk udgave af Jørgen Leths 'Spørge Jørgen' med random emner der tages under behandling. Intet er for stort eller for småt. Okay John Greene har en tendens til at blive en smule Woody Allen agtig eller lidt skrøbelig, neurotisk og pubertær visdoms-agtig. Alt i alt bærer jeg dog over med ham, da mange af hans betragtninger på meget fin vis siger noget om os som mennesker. Desuden har han researchet sine emner meget grundigt, så vi får korrekte historiske gennemgange af emner, fremfor bare fortærskede myter. F.eks. kommer han med en meget grundig gennemgang af hvorfor vi bruger QWERTY-tastaturer, fremfor bare at nævne den gamle myte med at layoutet opstod for at undgå at tastearmene filtrede sammen på gammeldags skrivemaskiner. Jeg kan godt lide bogen, da den er både informativ, poetisk, interessant, rørende, velskrevet og filosofisk.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanHelen Russell - The year of living danishly
Billede
Britisk journalist får mulighed for at bo i Danmark i et år, og undersøger hvorfor vi efter sigende er det lykkeligste folkefærd på jorden. Det er en pisse hyl bog, og vi danskere elsker jo når udlændige beskæftiger sig med Danmark og synes vi er topfede. Det er et meget interessant blik på Danmark udefra, og jeg kunne ikke lade være med at holde lige liiidt mere af Danmark efterhånden som bogen skred frem. Især sammenligningerne mellem et almindeligt liv i Billund og et almindeligt liv i London, gav mig en følelse af at være ekstremt priviligeret og f.eks. kunne vælge et liv med mindre arbejde og mere fritid, hvis det er det jeg vil. Den er altså både informativ og sjov. Især hendes små betragtninger over ting som 90 års fødselsdagen, Volvo B18 210-sangen, kanelsnegle og forskellige danske traditioner er ret sjove. Alt i alt en hyggelig feel good bog, som sætter Danmark i perspektiv, og måske kan få os til at tage vores priviligerede liv lidt mindre for givet, og sætte pris på vores velfærdssamfund fremfor at tro at Liberal Styrtblødnings USA-idealiserende iværksætterungdom har fat i den lange ende. I virkeligheden er det langt lettere at leve den amerikanske drøm i Danmark end i USA (social mobilitet f.eks.) og det er bogen god til at vise gennem dagligdagsbetragtninger og interviews.

Okay på et tidspunkt vil hun undersøge noget omkring ligestilling og får fat på komiker og 'ligestillingsekspert' Sanne Søndergaard. Der måtte jeg krumme tæer, men resten af bogen er dejlig, så hun slipper med en advarsel.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanhvor hurtig læser du en bog? og hvor lang tid om dagen læser du ca
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 60
Tilmeldt: 2. jun 2010, 19:39
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 85.00
- Squat: 90.00
- Dødløft: 150.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanjsnjeppe skrev:hvor hurtig læser du en bog? og hvor lang tid om dagen læser du ca


Det kommer an på om det er lydbøger eller fysiske bøger. Jeg plejer altid at have gang i en af hver. Lydbøger kan jeg høre flere timer om ugen, da jeg kører rundt som fys og har tid i bilen. Ellers er det svært lige at sige hvor lang tid det tager. Det er måske ½-2½ t om dagen jeg plejer at bruge.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanViking: Ran, ild og sværd - Jeanette Varberg
Billede
Et mammutværk, som ikke kun beskriver vikingetiden, men også perioden op til vikingetiden og tiden efter. Der benyttes både skrevne historiske kilder, arkæologiske og forskningskilder, og jeg har svært ved at se hvordan nogen anden skulle kunne lave en mere omfattende bog. Det er både bogens styrke, men også dens svaghed. Jeg gik personligt død 48 % inde i bogen, som jeg læste som ebog. Jeanette Varberg bruger ca. 120 ud af bogens 560 sider på tiden før vikingetiden. Det er meget interessant at se hvad der skabte grundlaget for denne unikke tid. Jeg vender muligvis tilbage til bogen, da jeg er lige så interesseret i at høre hvorfor vikingetiden endte igen, men jeg kørte sgu død i selve vikingetiden med det ene slag efter det andet, og den ene konge efter den anden, som hedder det samme som den forrige konge og kongen før det og hvilke små områder de erobrede og hvilke arkæologiske fund man har gjort rundt omkring, som fortæller dit og dat. Det er en voldsomt imponerende bog, men 150 sider mindre ville nok ikke gøre noget for den alment interesserede læser.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanThe Great Courses/Robert Greenberg - The 30 greatest orchestral works
Billede

Lydbog med en 26 timer lang gennemgang af orkestermusik, lige fra Vivaldi og Beethoven, over Mahler og Debussy til mere moderne komponister som Holst og Shostakovich. Man må sige det er en forholdsvis grundig gennemgang, der gav en dejlig tur gennem den klassiske musiks historie og udvikling de sidste 300 år. Der er sket meget fra Vivaldis forholdsvis simple stykker til de moderne meget komplekse stykker. En favorit var gennemgangen af Richard Strauss' Nietzsche-inspirerede Also Sprach Zarathustra. Jeg blev dog også undervejs klar over at storslået orkestermusik faktisk ikke er min favoritgren af den klassiske musik. Jeg var langt mere begejstret for musikken i Robert Greenbergs gennemgang af klavermusik i The 23 Greatest Solo Piano Works, som jeg hørte for et par år siden.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanMussetrussen skrev:Jeg blev dog også undervejs klar over at storslået orkestermusik faktisk ikke er min favoritgren af den klassiske musik. Jeg var langt mere begejstret for musikken i Robert Greenbergs gennemgang af klavermusik i The 23 Greatest Solo Piano Works, som jeg hørte for et par år siden.

Jeg behøver strygerne. Klaveret alene er ikke nok. Det være sagt er det meget oprigtigt og minimalistisk med kun klaveret.

Min grandonkel var åbenbart et geni på klaver. Allerede som barn, og kunne spille uden videre. Turnerede i Europa, siden USA, og rygtet vil vide han ved en lejlighed optrådte Det hvide hus. Talte 8 sprog flydende.
Han spillede aldrig - ikke én eneste gang nogensinde - privat for folk, som i "spil lige noget for os".

En motorcykelulykke ødelagde lillefingeren og dermed karrieren.

Hans liv siden da er et mysterium. Han var kun i Danmark lejlighedsvist. Af hvad vi ved boede han mest i New York, og boede med nogle excentriske, flamboyante madammer.

Han endte sine dage i Nordafrika, og hvad der i det hele hændte ved få.
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer
Brugeravatar
 
Reputation point: 2174
 
Indlæg: 7225
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanThich Nhat Hanh - The Art of Living
Billede
Jo ældre jeg bliver, og des mere tid jeg bruger på at sidde stille og kigge ud i luften, og nyde mit liv, des mere er buddhistiske tanker begyndt at vinde genklang i mig. Det er utroligt så mange af tankerne i denne bog jeg selv har siddet og tænkt nærmest 1:1 de senere år. Så sent som det seneste indlæg i min log omkring viljesstyret evolution, nævner Thich Nhat Hanh også. Det er ellers ikke noget jeg synes jeg har hørt buddhister nævne før, at vi er gået fra home erectus til homo sapiens og, som Thich Nhat Hanh nævner, kan vi, gennem indsigt, beslutsomhed og vilje, forvandle os selv til noget vi kan kalde homo conscious. Et menneske som ikke bare er styret af det vi fra naturen af er styret af (jagt på penge, sex, status, oplevelser osv osv.), men som arbejder med drifterne og betragter dem med bevidsthed om hvad de er, og tilpasser sin adfærd gennem højere hjernecentre. Nogle gange kammer han lidt over, fordi han trods alt er munk, og derfor lever ret ekstremt, men hvis man kan hive hans tanker ned på et mere tilgængeligt plan er der meget guld at hente i denne her bog.

Det er altid svært når man skal beskrive indre ting eller "spiritualitet" med ord, fordi sprog oftest forfladiger eller simplificerer tingene, eller bevirker at folk misforstår det man prøver at sige, fordi de bruger deres egne erfaringer og sprogforståelse til at tolke det man siger eller skriver. Derfor foretrækker jeg tit at være tavs omkring sådanne ting for ikke at udvande dem. Det er det problem folk som Thich Nhat Hanh og andre har, når de prøver at formidle det, og det problem jeg også har når jeg skal gengive hvad han skriver. Det kommer let til at virke som noget religiøst new age shit, mens det i virkeligheden er det stik modsatte. Jeg synes dog han gør det så godt han kan, og det er en af de bedre bøger jeg har læst om buddhisme og mindfulness de senere år.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanHar under en omgamg Manflu genlæst "Into thin air"

thin air.jpg


Det kan være svært at forstå hvad der driver folk op af bjerge.. men som en der selv blev vildt rørt første gang jeg så Everest og også har travet op et bjerg eller 5 (dog ikke rigtig bjergbestigning) så rammer bogen noget i mig.

For det første skriver Jon Krakauer som en drøm. Han er taget med til Everest som Journalist i 1996, men han er selv gammel bjergbestiger og bliver bidt af bjergfeberen og bliver mindre og mindre en observerende journalist og mere og mere en del af bestigningen.

Hvad er mere tragisk og hvad giver bogen endnu mere vægt er at Jons tilstedeværelse som super kendt outdoor journalist nok er med til at guiderne er ekstremt optagede af at ekspeditionerne SKAL være en succes...så journalisten bliver en del af historien og ender med at skabe en del af baggrunden for at det ender med at gå så galt.

Jon beskriver også utroligt godt den effekt vi nok alle kender, når man bliver sat i en klient/træner rolle. Jon er faktisk en meget erfaren og kompetent bjergbestiger, især i forhold til mange af de "bjergtourister" man så på Everest den sæson.. men netop fordi de er delt op i guider og klienter,så ender han med ikke at handle i en meget vigtig situation, da ham der laver fejlen er Guide, og dermed nok har ret...og i hvert tilfælde har ansvaret.

Resultatet er kendt, en snestorm rammer bjerget og masser af både erfarne guider og uerfarne tourister dør eller får permanente skader.

Jon kommer selv ned uskadt, men har kæmpet med skyld og depression i mange år efter,

Det er benhård journalisme og et dybt kig ind i Journalistens rolle. Og så er det en magisk og skræmmende kig ind i den menneskelige psyke når topfeberen rammer.

Mvh Blackmoore der selv har set syner af højdesyge ;)
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 205
 
Indlæg: 2594
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanCivilized to Death: What Was Lost on the Way to Modernity - Christopher Ryan
Billede
Lige umiddelbart, i starten af bogen, virker det her som en sur gammel pessimistisk mand, der mener at alt var bedre i gamle dage og at alt i dag er lort. Og med 'gamle dage' mener han dengang vi var jægere og samlere. Efterhånden som bogen skrider frem bliver hans argumenter imidlertid svære at ignorere, og han har faktisk ret mange interessante pointer. Hele grundidéen er at vi med landbrugets indtog forlod en vej vi ikke længere kan betræde, da landbrug var så effektivt at vi eksploderede i antal og gjorde jæger/samler måden at leve på umulig. Mener Yuval Harari er inde på lidt af det samme i en af hans bøger. Han refererer så til studier lavet på de små stammesamfund der trods alt stadig findes rundt omkring i Amazonjunglen f.eks. og viser hvordan vi på mange områder i civilisationen er gået skævt ift. vores menneskelige natur. Han anerkender visse fremskridt som inden for lægevidenskab f.eks., men argumenterer meget overbevisende for at mange af de problemer civilisationen har løst de sidste mange tusind år, er løsninger på problemer som civilisationen selv har skabt, f.eks. tandproblemer, øget forekomst af cancer osv. Take away fra bogen er at det engang imellem kan være nyttigt at tænke over hvordan vi som mennesker egentlig 'burde' leve (som i sådan vi levede i tusindvis af år), da det tit kan kaste lys over hvorfor noget ikke fungerer for os i civilisationens stramme rammer (f.eks. ift. sociale relationer, teenagere og sex, psykedeliske stoffer osv osv).
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanMussetrussen skrev:Hele grundidéen er at vi med landbrugets indtog forlod en vej vi ikke længere kan betræde, da landbrug var så effektivt at vi eksploderede i antal og gjorde jæger/samler måden at leve på umulig. Mener Yuval Harari er inde på lidt af det samme i en af hans bøger.


Jeg tror han kaldte den agrikuluturelle revolution for "the biggest fraud in history" eller sådan noget i den stil. Dels fordi de ikke kunne fortsætte med at samle og jage, men også fordi afføringen begyndte at hobe sig op i jævnt usunde mængder og man ikke lige havde tænkt over hvilken indflydelse et bjerg af pølser kunne have for menneskets sundhed.
Brugeravatar
Månedens skribent: Maj 2008 Månedens skribent: Juli 2008
Moderator
 
Reputation point: 257
 
Indlæg: 16944
Tilmeldt: 15. jun 2006, 18:10
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 275.00
- Squat: 215.00
- Dødløft: 240.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (3)
Kostplan: Vis kostplanMussetrussen skrev:Civilized to Death: What Was Lost on the Way to Modernity - Christopher Ryan
Han anerkender visse fremskridt som inden for lægevidenskab f.eks., men argumenterer meget overbevisende for at mange af de problemer civilisationen har løst de sidste mange tusind år, er løsninger på problemer som civilisationen selv har skabt, f.eks. tandproblemer, øget forekomst af cancer osv. Take away fra bogen er at det engang imellem kan være nyttigt at tænke over hvordan vi som mennesker egentlig 'burde' leve (som i sådan vi levede i tusindvis af år), da det tit kan kaste lys over hvorfor noget ikke fungerer for os i civilisationens stramme rammer (f.eks. ift. sociale relationer, teenagere og sex, psykedeliske stoffer osv osv).


En af hovedårsagerne til øget forekomst af cancer, er højere levealder. Virker på en eller anden modstridende med anerkendelsen af lægevidenskaben. I hvert fald den del, der gør at vi bliver så meget ældre. Dertil skal man vidst huske, at gennemsnitslevealderen vel var 30-40 år mindre i jægere-samlere samfundet, end i dag?
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 385
Tilmeldt: 21. feb 2013, 18:49
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanbazinga skrev:En af hovedårsagerne til øget forekomst af cancer, er højere levealder. Virker på en eller anden modstridende med anerkendelsen af lægevidenskaben. I hvert fald den del, der gør at vi bliver så meget ældre. Dertil skal man vidst huske, at gennemsnitslevealderen vel var 30-40 år mindre i jægere-samlere samfundet, end i dag?


Hvad du nok er klar over, så er det en mudret statistik, pga den høje dødelighed blandt børn. 30-40 år lyder som en langt større forskel end jeg husker, når man fjerner dem der døde inden for de første 5 år fra statistikken.

Af hvad jeg erindrer lever Masai kortere tid end os, men flere raske år. Det er selvfølgelig indlysende at civilisation giver velstand og dermed gode rammer for forbrug, og at det er usundt forbrug folk slår sig selv ihjel med: alkohol, tobak, fedme.

Det er indlysende at masser af elementer af moderne levevis er ret så syge. Sygemelding med stress er helt standard og nærmest badge of honor, sex er inficeret af skam i stedet for nydelse og umiddelbarhed, folk er ensomme og lider af hudsult, gamle mennesker og syge er gemt væk i institutioner, insignifikante, blege og uinteressante som de er for resten, folk lider af informationsoverload - og en hel masse af det ting de intet kan gøre ved, og big tech har biohacket det gennemsnitlige menneskers forudsigelige stupiditet, og overtaget samfundet. Og ganske mange har meningsløse jobs, både objektivt og subjektivt, og lever alt for specialiseret, og kommer aldrig hinanden ved.

Den moderne levevis er ganske syg, ja. Masser af gode ting, som er åbenlyse. Det andet er tabu.


Prøv at se på haver, gårdhaver, græsplæner. Det er en have - en naturens ting. Den gror, svarende til sæsonen. Den BURDE være kilde til ro og fred og idyl. Grønt græs, afslapning. Harmoni. Hvad finder småtbegavede mennesker på? At "holde" den, med powertools. Græsset slås inden det bliver 1mm for højt, og gerne tidligt om morgenen og to gange om ugen, så alle kan tvinges ud af sengen og være produktive for maskine med meningsløse pseudojobs og så naboer kan blive fjender. Så kommer det til at klippe hæk: Fuldstændig sindssygt støjhelvede. Så kommer min favorit: Løvblæseren, fordi de 5 minutter man bruger med rive/kost er bare for lang tid. Så kommer der vogne og skal hente al have"affaldet", hvad også larmer.

Alt sammen fordi simple, anale idioter uden fantasi eller selvstændig tænkning ikke kan finde ud af at lade gode og naturlige ting være, men har en eller anden obsessiv idé om "orden", en norm de tyranniserer alle andre med, og som ender med at herske.

Det er fuldstændigt sindssygt.
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer
Brugeravatar
 
Reputation point: 2174
 
Indlæg: 7225
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMussetrussen; jeg kan anbefale denne bog i samme rille med en mere konstruktiv vinkel

Billede
Brugeravatar
 
Reputation point: 150
 
Indlæg: 3556
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanChristopher Ryan argumenterer for at den menneskelige krop altid har været bygget til at blive ca. 70 år. Før i tiden døde man rask væk af ting vi i dag synes er banaliteter, og kombineret med at hvert 5. barn ikke blev over 5 år gammelt, og mange mødre døde i barselssengen, så trak det gennemsnitslevealderen gevaldigt ned. Den primære grund til at vores levealder er steget så drastisk i moderne tid er medicin og lægevidenskab og ekstremt lavere børnedødelighed. Til gengæld har vi fået langt flere år med alvorlige funktionsnedsættelser (ofte årene +70) grundet kronisk sygdom, og lægevidenskab, som holder os "kunstigt" i live. Værdien af disse år med nedsat livskvalitet kan så diskuteres. Der argumenteres for at levealderen selvfølgelig ikke vil fortsætte med at stige lige så voldsomt som tidligere, nu hvor vi har fået styr på mange af de ting der slog os ihjel. Det er ikke sådan at vi om 100 år allesammen vil blive 150 år gamle. Den vil stagnere.

Ryan kommer også med det polemiske forslag at vi tager antallet af aborter med i statistikken over gennemsnitsalder, hvilket vil sænke den betragteligt.

Sandy: Ang. at være produktive effektivitetsmennesker, så er der nogle sjove beretninger i bogen fra forskellige jæger/samler stammer, som simpelthen ikke forstår vores trang til effektivitet. De forsøgte at sætte flere af dem til at arbejde, men gennem årtusinder havde de været vant til måske at bruge 4 timer dagligt på at indsamle det de havde brug for i deres næromgivelser, hvorefter de brugte tiden på at hvile, socialisere og bare leve. Da de blev sat i arbejde, knoklede de måske nok, men kun i ganske kort tid, hvorefter de (citat fra studiet: "følte en uimodståelig trang til at lægge sig i hængekøjer i flere timer") :lol: De gik også hellere 4 * 20 min ned til floden efter vand hver dag fremfor at effektivisere med et vandingssystem, større beholdere eller andet, som vi effektivitetsmennesker ville have opfundet. De var ganske enkelt tilfredse med at leve som de altid havde gjort, og vidste at store ændringer sandsynligvis bare gav nye problemer. Forfatterne fandt det meget svært at forstå ud fra en vestlig/kapitalistisk hvis-ikke-der-er-konstant-vækst-er-der-stilstand-eller-tilbagegang-oh-ak-og-ve-og-rædsel -tankegang.

Ang trimmede haver, så bor der i mig en kultiveringsdjævel, som gerne vil trimme alt i bund. Jeg tror det er et eksistentielt behov for anti-entropi. For at minimere kaos omkring mig i en verden der kun bliver til rod og kaos, hvis vi ikke griber ind. Det er en slags mening med galskaben, at vi mennesker, i et kort øjeblik, kan påvirke verden omkring os, inden kaos overtager igen. Det giver en ro, en slags betragten af en zen-have; en have version af en sand mandala. Jeg er dog bevidst om denne trang til at kultivere det som måske ikke behøver kultivering, og jeg har derfor ladet ca. 4000 m2 af min grund stå fuldstændig uberørt hen, mens jeg kultiverer andre dele. Yin yang og alt det der. Og så elsker jeg at tøffe rundt på min havetraktor og høre lydbøger. Naboer er der ingen af i nærheden, så det generer ingen. I byerne er de næsten lydløse eldrevne robotplæneklippere også eksploderet i antal de senere år, så det er da et skridt i retning af mere ro ;-)

Ironwarrior, tak for tippet, jeg vil kigge på bogen :-)
Brugeravatar

 
Reputation point: 1035
 
Indlæg: 7119
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanMussetrussen skrev:Det er ikke sådan at vi om 100 år allesammen vil blive 150 år gamle. Den vil stagnere.


Det er der faktisk mange der mener i dag. Skal man tro folk som David Sinclair og Aubrey de Grey er minimum 150 meget realistisk. Deres forskning er NO JOKE.
Brugeravatar
 
Reputation point: 145
 
Indlæg: 513
Tilmeldt: 6. feb 2019, 14:22
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan


Foregående

Tilbage til Off topic
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 28 gæster