Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 58956 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er KirlRat

Vores medlemmer har i alt skrevet 2043928 indlæg i 98460 emner

2 nye indlæg i dag


Online
I alt: 615
Medlemmer: 5
Skjulte: 0
Gæster: 610

Følg bodybuilding.dk på

Hvor meget sparer i om måneden

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic

Mig og konen står overfor en mulig flytning til vestegnen, og vi er selvf skrevet op ved diverse boligselskaber men der er jo 15 års ventetid. Så vi regner med at købe noget når vi har til udbetalingen på en lejlighed. Men jeg sidder lige pt og ligger et budget for vores husholdning, og er ærlig talt i tvivl om det vi kan spare op i måneden med en husleje på 13K det er i den lave ende. Så derfor vil jeg hører jer hvor meget i kan ligge til side hver måned, efter alle udgifter. Vi kan lægge 4-8K til side, vi er også kun 2 lige pt med en 3 på vej, så det ændre sig nok når han melder sin ankomst.
Brugeravatar
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 34
Tilmeldt: 29. maj 2017, 17:28
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanFratrukket udgifter til mad, rengøringsartikel m.m. sparer jeg 8.500-9.000 kr. op om måneden. Jeg har dog ikke bil og har generelt et lavt forbrug. Diverse rabatordninger via arbejdet gør også, at jeg kan holde udgifterne nede.
Brugeravatar
 
Reputation point: 690
 
Indlæg: 3391
Tilmeldt: 29. okt 2012, 09:43
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHar ret mange udgifter. Bor i hus, har bil, mc, 2 børn osv. Samt min hustru er studerende.
Men jeg sparer alligevel minimum 10% af min udbetalte løn pr måned. Ofte en del mere. Jeg sætter pengene i indeks fonde.. :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 218
Tilmeldt: 29. aug 2019, 22:15
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 10.00
- Squat: 10.00
- Dødløft: 10.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTo børn, dyr husleje. Sparer op til hus - ca. 5-7.000 pr mdr.
... My CNS is a neural net processor; a learning computer...

Billede

...there is a time in every one’s life when you must clench your teeth together and your fate only depends on your determination.
Brugeravatar

 
Reputation point: 390
 
Indlæg: 4604
Tilmeldt: 7. jan 2010, 17:41
Geografisk sted: Aarhus
 
Træner her: Ultimate Gym
Crossfit Copenhagen - Spartan Mentality CrossFit
Aarhus Athlet Klub
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 155.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBare det at ligge noget fra HVER måned gør jo meget, at have en backup hvis der sker noget uventet er priceless.

Selv ligger jeg fast 25% i opsparing, plus hvis der er noget til overs ved månedens afslutning.

Har ret høje faste udgifter med eget hus etc. så det er omkring 50% der ryger til ren budget og faste udgifter.

Lad være med at sammenlign kroner til kroner, men istedet procent af indtægt.

Hvad ligger i pengene til side for ? opsparing, ferie eller ? Det kommer jo langt hen af vejen an på ens livsførelse og prioriteter.
 
Reputation point: 195
 
Indlæg: 941
Tilmeldt: 13. aug 2013, 20:01
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanMin indkomst varierer en del, men sparer minimum 80% af min indtægt op, hvoraf den største del investeres i en indeksfond. Jeg lever ganske minimalistisk og har aldrig været god til at bruge penge.

Der er flere grunde til dette. Den største er dog, at jeg ikke vil være låst fast i noget, jeg ikke bryder mig om. Alt for mange mennesker har gæld op til halsen; store udgifter der skal betales. Nogle føler sig nødsaget til at blive sammen, på trods af at kærligheden blandt dem forlængst er ophørt, og andre må hver dag trække sig selv på arbejde; slide og slæbe for at få det hele til at løbe rundt i håbet om bedre tider, der synes langt væk, især med uforudsete udgifter, der gang på gang vælter korthuset og ønsket om materialistiske goder. Jeg vil være min egen herre. Der er bekymringer nok i livet. Penge skal bare ikke være en for mig.

Jeg er ikke SÅ langt endnu at jeg er økonomisk fri, og spekulerer ikke i at pensionere mig selv radikalt tidligere for GOOD, men deltid, lavere lønnet arbejde inden for interessesfæren eller årlig orlov er i tankerne. :) Lige nu tager jeg den sure tørn som Ted Kaczynski også gjorde i en årrække for at kunne befri sig fra samfundet (lol).
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 170
 
Indlæg: 2765
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: AK Nordland, Horsens Styrkeløft Klub og Centrum for Bænkpres
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDet er ikke meget jeg sparer op, både fordi et fysjob er pænt ringe betalt, og fordi jeg ikke ser det som specielt vigtigt at spare op. Som udgangspunkt forsøger jeg at bruge så få penge som muligt, fordi jeg har få penge, og det er bare lettere at spare penge end at skulle ud for at tjene dem. Men de fleste jeg tjener går til faste udgifter fordi faste udgifter = liv der leves lige nu. Faste udgifter lyder så kedeligt, men det er jo bare udgifter der går til en normal livsførelse. Jeg synes der er mange der ser penge som noget specielt, som har værdi i sig selv, og som der af en eller anden grund skal spares en masse op af, for en god stor opsparing er godt synes de. Men penge der bare står, og vokser, og ikke bruges til noget, er som vin der bliver købt og som ingen drikker. Det er formålsløst. Penge har én funktion: ombytning af arbejde til livsfornødenheder. Det er lige nu jeg lever. Med børn og hus og hvad jeg har lyst til at have i mit liv, og som udgør mit livsindhold. Selvfølgelig er det nødvendigt at sætte noget til side til uforudsete udgifter, og det sker naturligt gennem at lade være med at bruge unødige penge på f.eks. tøj, frisør, alkohol og andet som jeg stort set aldrig bruger penge på, men at sætte tusindvis og atter tusindvis af penge til side, som skal avle og skabe flere penge...til hvad? Hvis man lever som man gerne vil, hvad er det så man pludselig på et tidspunkt synes man skal med alle de penge? Jeg håber jeg går i nul den dag jeg dør, så pengene tjente deres formål så længe jeg levede og aldrig blev et mål i sig selv at akkumulere.
Brugeravatar

 
Reputation point: 955
 
Indlæg: 7054
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanMussetrussen skrev:men at sætte tusindvis og atter tusindvis af penge til side, som skal avle og skabe flere penge...til hvad? Hvis man lever som man gerne vil, hvad er det så man pludselig på et tidspunkt synes man skal med alle de penge? .


Personligt kan jeg sagtens følge dig, dog er det trist at bruger man sine penge på at rejse og se verden som vores medbruger den gode Daniel gjorde, så har folk ondt i røven over det. Sparer man sine penge op, så er man en fucking idiot fordi yolo.

Jeg har altid været god til at have penge på kontoen, da jeg altid har levet under evne. Dette betyder at jeg potentielt kan redde røven på mine søskende, eller mig selv hvis lorten rammer blæseren.

Desuden betyder penge på kontoen at jeg aldrig vil undgå begivenheder som koncerter, festivaler, rejser, eller andet underholdning / hygge, fordi budgettet kun lige tillader afdrag på hus og bil og forbrugslån.

Så hellere sætte det overskydende til side til en regnfuld dag eller disse begivenheder udover det ordinære.
Eller hvis jeg pludselig besluttede at videreuddanne mig og derved gik ned i indtægt, eller det lykkedes mig at sprede min sæd og derfor skulle brødføde andre.
Hvorfor skulle jeg så blæse hele min løn af hver måned frem for at ligge overskydende til side ?
 
Reputation point: 195
 
Indlæg: 941
Tilmeldt: 13. aug 2013, 20:01
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan8-9k, hvilket svarer til 35% af hvad min kæreste og jeg får udbetalt. Til gengæld bor vi i et eget hus, hvor lånet pt. er afdragsfrit, og vi har ikke bil. Da vi netop er husejere er opsparingen tænkt til renoveringer og ferier/oplevelser (50/50). I de to år vi sparede op, boede vi en lille skod (men billig) etværelses, og opsparingen var udelukkende tiltænkt huskøb; og vores livsstil var generelt utrolig spartansk. Vi bed altså i det sure æble for at have muligheden for hurtigere at kunne flytte i hus. Vil I have mulighed for at flytte i noget billigere, også selv om det ville være træls (og vigtigst: ville det være dét værd?). Men ellers, hvis jeres opsparing udelukkende er tiltænkt udbetaling til en lejlighed, virker det da også fornuftigt og som “nok” til at kunne købe inden for en overskuelig årrække.

I dag er vi til gengæld ikke bange for at bruge såkaldte “dumme” penge på ferier, restaurant/biograf-ture, takeaway, rengøringshjælp, velgørenhed og oplevelser. Det er hvad der giver vores liv værdi - for andre vil det være friheden i at have bil, kunne gå tidligt på pension eller noget helt tredje.
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: 23. maj 2017, 17:00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanPå mit tidligere arbejde og lejlighed havde jeg efter alle faste udgifter + dagligvare indkøb + penge til privat pensionsopsparing omkring 2000-3000 kr. til overskud. Jeg havde en okay men ikke særlig høj løn og en ret billig lejlighed, ingen bil og jeg har ikke nogen børn og bor alene. Jeg er ikke rigtig en der bruger store enkeltbeløb på at forkæle mig selv, det er mere drypvis; cafebesøg, kaffe eller øl med vennerne eller film og mad.

Med mit nye arbejde og nye lejlighed i en anden kommune har jeg lagt et budget som er rimelig udførligt, og efter faste udgifter, dagligvare, offentlig transport og pension burde jeg have omkring 4000-7000 kr. til overs hver måned som jeg vil lægge til side. Det er dog belagt med en del usikkerhed for jeg har ikke fået min første lønseddel endnu så jeg har regnet skat ud fra de sidste par lønsedler jeg har fået og dagpenge udbetalinger. Det betyder at der er en spændevidde mellem den højeste skat jeg har haft og den laveste, derfor også hoppet mellem 4000 og 7000 kr. Samtidig har jeg udregnet mit forbrug (el, vand, varme) ud fra hvad jeg har betalt tidligere men det er nok slet ikke retvisende. Min gamle lejlighed var gammel og rimelig utæt, mens den lejlighed jeg skal flytte ind i er fuldstændig ny og energimærket A2020. Formodentlig skal jeg derfor også bruge væsentlig mindre på forbrug.

Minipurz skrev:Personligt kan jeg sagtens følge dig, dog er det trist at bruger man sine penge på at rejse og se verden som vores medbruger den gode Daniel gjorde, så har folk ondt i røven over det. Sparer man sine penge op, så er man en fucking idiot fordi yolo.

Jeg har altid været god til at have penge på kontoen, da jeg altid har levet under evne. Dette betyder at jeg potentielt kan redde røven på mine søskende, eller mig selv hvis lorten rammer blæseren.

Desuden betyder penge på kontoen at jeg aldrig vil undgå begivenheder som koncerter, festivaler, rejser, eller andet underholdning / hygge, fordi budgettet kun lige tillader afdrag på hus og bil og forbrugslån.

Så hellere sætte det overskydende til side til en regnfuld dag eller disse begivenheder udover det ordinære.
Eller hvis jeg pludselig besluttede at videreuddanne mig og derved gik ned i indtægt, eller det lykkedes mig at sprede min sæd og derfor skulle brødføde andre.
Hvorfor skulle jeg så blæse hele min løn af hver måned frem for at ligge overskydende til side ?


Det beskriver også meget godt min holdning. For mig er der bare en sikkerhed i at vide, at hvis jeg vælger at tage ud med mine venner og spise en god middag og så tage ud og drikke nogle øl bagefter så har jeg den økonomiske sikkerhed til at gøre det lige når det passer mig fordi jeg har sparet op. Jeg skal ikke tælle hver en krone for at få måneden til at hænge sammen. Samtidig vil der jo sket uforudsete ting en gang imellem. I januar kom min kat ret slemt til skade og skulle til dyrlægen, og det endte med at koste med dyrlægeregninger, medicin og transport i taxa over 5000 kr. Selvom jeg ikke var glad for at bruge den slags penge er det sgu rart at vide at sådan noget uforudset ikke kan slå mig helt af pinden.
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 94
Tilmeldt: 2. dec 2018, 12:05
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMinipurz skrev:Hvad ligger i pengene til side for ? opsparing, ferie eller ? Det kommer jo langt hen af vejen an på ens livsførelse og prioriteter.

Jeg drømmer om at have købe nogle hektar med natur. Altså ikke et stykke jord overgødet til ind i helvede. Måske et overdrev eller et stykke eng, som ikke har været omlagt i 15+ år og så udlægge det til "naturformål". Så skal der gå nogle køer og græsse, og jeg skal botanisere, registrere dyr, planter og mosser og slå med le. De lokale må gerne komme forbi og få en guidet tur. :D
Brugeravatar
 
Reputation point: 690
 
Indlæg: 3391
Tilmeldt: 29. okt 2012, 09:43
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJeg sparede 20.000 kr op om måneden da jeg var lønmodtager som uddannet civilingeniør 25-årig i parforhold med eget hus i København. Nu er jeg ikke lønmodtager længere, så kan ikke spare specielt meget op, men hvad er det præcis du søger efter, som gav anledning til dette opslag?

Jeg tjente 47.000 brutto fra mit job og havde/har derudover indtægt fra bl.a. udlejning i vores hus. Mine faste udgifter er på ca. 9.000 kr hvoraf en stor del går til huset og hertil relaterede udgifter. Bolig, børn, bil og ballade er de største udgifter i manges budget.
Brugeravatar

 
Reputation point: 104
 
Indlæg: 4208
Tilmeldt: 19. okt 2011, 23:16
Geografisk sted: København
 
Træner her: Ullerslev motioncenter
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 160.00
- Dødløft: 185.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanMit mål var simpelthen finde ud af hvor meget andre ligger, om vi % ligger på nogenlunde samme sted. Vi er dog igang med at kigge efter lejlighed på midtsjælland, så må vi bare kører på arbejde, der er alligevel nogle tusinde og sparer om måneden. Så slår vi til hvis vi finder et godt køb eller lejlighed i boligselskab.
Brugeravatar
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 34
Tilmeldt: 29. maj 2017, 17:28
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanSmider som studerende med studiejob omkring 25-40% til side hver md.
Derudover alt hvad jeg ellers kan skrabe til mig af feriepenge, overskydende skat, gaver mv.

Vil gerne have fast ejendom ret hurtigt efter jeg er færdig på mit studie, så jeg forsøger at komme godt i gang allerede nu, dog uden at livet skal være alt for surt at leve.
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 550
Tilmeldt: 15. aug 2013, 19:39
Geografisk sted: Fyn
 
Træner her: Fitness Syd
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHar de sidste 4-5 år haft et månedligt underskud på 5.000. Dog ingen gæld :)
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 150
Tilmeldt: 5. mar 2020, 13:07
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTilbage til Off topic
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 18 gæster