Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 58952 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er KirlRat

Vores medlemmer har i alt skrevet 2043924 indlæg i 98460 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 764
Medlemmer: 4
Skjulte: 0
Gæster: 760

Følg bodybuilding.dk på

Second chance

Udskriv emne


Opret en logbog og lad andre følge din træning

Tilbage til Logbog

Briss skrev: manden bag SL5x5 siger man skal tage 5,4,3,2,1 rep af stigende vægt og det syntes jeg giver godt. så et minuts pause og derefter i gang, med 3 minutters pause imellem hvert sæt squat. Ja det er lang tid, men det hjælper.

Held og lykke, Hope.
Glæder mig til at høre mere fra dig.


Ok den havde jeg ikke lige fanget...
Er du også kvinde? Hvor meget træningserfaring havde du inden du startede på SL? Hvad med Overhead press hvor langt er du der? det er den øvelse jeg kæmper allermest med...
Ja, det med kosten er selvfølgelig vigtigst... det tog mig også lang tid at få styr på...

Dejligt at have nogle at udveksle erfaringer med :D
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHope skrev:Er du også kvinde? Hvor meget træningserfaring havde du inden du startede på SL? Hvad med Overhead press hvor langt er du der? det er den øvelse jeg kæmper allermest med..


Ermm nej jeg er en 30 årig mand.. c,*) og jeg havde trænet lidt forskelligt styrketræning inden. Var dog ikke særlig god, men jeg føler at denne strukturerede tilgang er virkelig god. OHP trækker tænder men er kommet lidt efter den, da teknikken haltede lidt inden. c,*)
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 105
Tilmeldt: 7. aug 2014, 18:58
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBriss skrev:Ermm nej jeg er en 30 årig mand.. c,*) og jeg havde trænet lidt forskelligt styrketræning inden. Var dog ikke særlig god, men jeg føler at denne strukturerede tilgang er virkelig god. OHP trækker tænder men er kommet lidt efter den, da teknikken haltede lidt inden. c,*)


Ok, det forklarer jo hvorfor du kan følge progressionen! Så er vi jo nærmest jævnalderen... Dejligt at du vil dele dine erfaringer med mig, jeg kører jo i snegletempo endnu... Men det er et overskueligt program - når der kun er 5 forskellige øvelser at forholde sig til :)
Sidst rettet af Hope 4. sep 2014, 17:22, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanTræning onsdag, d. 3. september

Opvarmning: Romaskinen i 10 min - 2 km

Goblet squat - sjovt som denne øvelse minder om dén jeg lavede for nogle år siden, da jeg planlagde, at jeg ville stå op og føde... Det blev desværre ikke til noget, da det endte med en ambulancefødsel.... = min 1. lektion i, at man ikke kan planlægge alle vigtige ting i sit liv...

Squat delvis på box:
32,5 kg x 5
37,5 kg x 5
40 kg her ville jeg have kørt med 5,4,3,2,1 men glemte det i 4. sæt og så kunne jeg lige så godt fortsætte med 3 rep. i 5. sæt også. Faldt for meget forover til sidst, så mere teknikøvelse næste gang!!

Overvejer rigtig meget at prøve et større center. Har ellers betalt frem til juni næste år, her i det lokale center, men jeg savner virkelig nogen der kan rette på mig... synes generelt også at det er kedeligt når jeg ikke rigtig møder nogen uge efter uge (udover dem, der snakker mere end de træner...)

OHP: kørte opvarmningen som sidste uge med Ez-stangen. Derefter tog jeg den store stang 20 kg og fik 5 sæt med 3. rep. - meget beskeden fremgang :oops:

DL:
30 kg x 5
37,5 kg x 5 var lidt i tidspres, så fik ikke varmet mere op.
45 kg x 5 - godt nok tungt...

Dagens træning: 45 min Zumba = i tophumør her bagefter :lol:
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanTror jeg fik forklaret mig forkert, da jeg fortalte om min træning. Jeg tager opvarmningen som 5, med baren, 4 med lidt mere vægt og så videre med 3,2 og 1 ret tæt på mit 5 rep. vægt. så dernæst pause hvorefter jeg går i gang med mit sæt. c,*)

Taget fra hans hjemmeside:
How should I warm up?
Start with two sets of five reps with the empty bar on Squats, Bench and Overhead Press. Then add 10-20kg (25-45lb) and do 2-3 reps. Keep adding 10-20kg, doing 2-3 reps on each set, until you’ve reached your 5×5 weight. Don’t rest between these warmup sets to keep your workout short. This means you don’t do any warmup sets for the Squat, Bench and Overhead Press the first weeks of StrongLifts 5×5 because your 5×5 work weight is the empty bar. But once you’re lifting 30kg/65lb for 5×5, warmup by doing two sets with the empty bar for the Squats, Bench Press and Overhead Press. Empty bar warmup sets don’t work for Barbell Row and Deadlift. The bar has to start at mid-shin level for proper form, you can’t hold it in the air. Plus, since you’re doing compound exercises, your whole body is warmed up already by the time you have to Barbell Row or Deadlift. So you can start heavier here. Never do a heavy 5×5 weight without doing lighter warmup sets first. The 5×5 weight will feel heavier, you can miss reps and could get hurt. Start with the bar and work your way up so you warmup your muscles and can practice proper form. This will make the 5×5 weight easier and you’re less likely to get hurt. Cardio pre-workout is not enough and can work against you. It’s not specific to Squatting, doesn’t let you practice proper form. So you still have to warmup with the bar. Worse, too much cardio pre-workout will pre-exhaust your legs and make it hard to Squat heavy. So warm up with the bar.
Read more: http://stronglifts.com/5x5/#How_should_I_warm_up
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 105
Tilmeldt: 7. aug 2014, 18:58
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanOkay, så kan jeg bedre forstå, at jeg ikke synes, jeg havde læst det.... Men tak for at du vender tilbage med det Briss :) Måske det også var mig, der huskede lidt forkert, når nu jeg læser dit råd fra igår, igen.... Svært at få styr på det hele på én gang :(

Har besluttet mig for, at jeg vil prøve at se, om jeg ikke kan downloade app'en på en anden telefon, her i weekenden. Kunne være dejligt med lidt vejledning når jeg er nede i centret...
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJeg har haft en meget atypisk træning i dag - helt uden for programmet.

Jeg tog en hurtig beslutning her i formiddags og fik booket en prøvetime i et større center i nabobyen. Jeg er lige kommet hjem og jeg er desværre ikke videre imponeret over det råd og vejledninger jeg fik. De harmonere ikke helt med de råd jeg har fået herinde bl.a. bænkpres - her fik jeg at vide, at jeg kørte alt for langt ned. Jeg måtte endelig ikke komme længere ned end, at en knyttet hånd på højkant kunne være mellem bryst og stang.. hmm... Mht. squat anbefalede hun, at jeg brugte en smith-maskine for her var der lang mindre risiko for at få en skade... Derudover mente hun ikke at man skulle længere ned end 90 grader for så belastede man sine knæer for meget... Men fortalte dog også, at det var der mange meninger om....

Jeg fik trænet teknikken i dødløft og barbell row - her har jeg jo lidt problemer med at få skuldrene ordentlig tilbage. Hun viste mig nogle gode strækøvelser og skulderøvelser jeg kunne lave.

Fik også gennemgået overhead pres og her havde de små lette vægtstænger som jeg nemt kunne løfte med. Nok også det eneste plus i forhold til mit lokale center. Fik dog også lært at lave power snatch, så helt spildt var det selvfølgelig ikke.

Har ikke helt styr på, hvor mange gentagelser og vægt jeg kørte med i dag, så det vil jeg helt undlade at skrive noget om.

Er sikker på, at denne oplevelse gør, at jeg fremover igen bliver glad for at træne i det lille lokale center.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHope skrev:De harmonere ikke helt med de råd jeg har fået herinde bl.a. bænkpres - her fik jeg at vide, at jeg kørte alt for langt ned. Jeg måtte endelig ikke komme længere ned end, at en knyttet hånd på højkant kunne være mellem bryst og stang.. hmm... Mht. squat anbefalede hun, at jeg brugte en smith-maskine for her var der lang mindre risiko for at få en skade... Derudover mente hun ikke at man skulle længere ned end 90 grader for så belastede man sine knæer for meget...


Noooo, Means NO!!! Hør på dig selv og brug (som du gjorde) din sunde fornuft. Syntes det er synd at de får ødelagt folks træning med så forkerte råd. c,*)
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 105
Tilmeldt: 7. aug 2014, 18:58
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJa, det er nu mest synd for alle de nybegynder som ikke kender dette forum og som derfor ikke får mere kvalificerede vejledning... Tror også at hun var helt nyuddannet. Utrolig sød og hjælpsom, hun tilbød mig 2-3 gange at lave et program til mig på diverse maskiner og med de små håndvægte... Havde jo ellers bedt om en instruktør som kunne lære mig øvelserne i Stronglift. Nå, men det vil jeg nu ikke bruge mere energi på. Er bare super glad for, at der er så mange herinde der vil guide mig igennem begynderfasen :D

Dagens "fedtforbrænding" var meget beskeden: 1,5 km svømning + diverse leg og plask med mine drenge. Det er nok begrænset hvor meget det giver oven på en rigtig cheat-day i går. Var på firmaudflugt i 12 lange timer med mine skønne kollegaer og deres familier, det blev næsten alt for socialt!!
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanTræning mandag d. 8. september

Så kom jeg tilbage i det lille lokale center igen. I den første halve time havde jeg selskab af 2 unge fyre på ca. 20-21 år. Den ene har haft pause i 7. måneder og den anden var lige startet. Vi snakkede ikke meget sammen, men det var nu hyggeligt alligevel. Om ikke andet synes jeg nu, at det er rart at se, at jeg ikke er den eneste, der ikke er stærk nok til dips. Men det er en øvelse som jeg skal have lært på et tidspunkt....

Pga. ømme håndled er jeg nødt til at holde en pause fra SL for et stykke tid. Jeg forsøgte dog at squatte, da det ikke belaster håndledene direkte som de øvrige øvelser, men tror alligevel ikke at det var så smart. Har jo problemer med at få armene ordentlig ned og under stangen, synes at jeg bøjer meget i håndleddene når jeg forsøger. Måske jeg skal prøve front-squat på onsdag?

Opvarmning: 10 min på crosstraineren - uden arme

Kørte med samme vægt og gentagelser i squat som sidste træning og havde ekstra meget fokus på teknikken. Kørte delvis på box.

Derefter forskellige ben/balde/maveøvelser:

Glutes bridge: 4 x 15
Lunges: 4 x 15 med hver ben
Mavebøjninger på den skrå bænk: 15 x 2 skrå til hver side + 20 alm. + 30 stk skrå skiftevis til hver side
plus nogle øvrige øvelser som jeg ikke helt ved hvad hedder...

Skal have fundet nogle flere benøvelser, inden træningen i morgen.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDet blev ikke til så meget logging i sidste uge. Har fortsat ondt i mine håndled, så jeg er en smule frustreret.... Har dog fortsat med squat, da jeg synes, at jeg er nødt til at lave bare én seriøs øvelse... Træningen onsdag og fredag blev stort set som i mandags dog fik jeg tilføjet planken.

Opvarmning: 10 min på Crosstraineren 3,4 km

Kom i dag op på 45 kg i squat, men kunne kun tage 3 rep. i de 5 sæt. Teknikken var ikke super.... Overvejede yder/inderlårsmaskinen igen - det var en af de få øvelser, hvor jeg følte at teknikken var god... he,he - har dog været standhaftig indtil videre!

Og ellers brugte jeg resten af tiden på:
Mavebøjninger på bænk: 15+15 stk. til hver side, 20 alm. + 30 stk skiftevis til hver side.
Glute bridges: 5 sæt af 15 rep.
Lunge: 5 sæt af 15 rep.
Planken: 5 x 90 sek.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanEr lige kommet i tanke om, at jeg tog forkert vægt på til squatten. Havde 3 x 5 kg på i hver siden, så det må være 50 kg i stedet for de 45 kg jeg skulle have kørt med. Ikke så sært at teknikken ikke var den bedste! 7,5 kg i forhold til sidste gang, det er mere end hvad jeg liiige kan klare. Det hjalp lidt på humøret :lol:
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanFik ikke trænet igår. Endte med at tage i biografen med en veninde og spise popcorn og drikke cola... Ved ikke helt hvorfor jeg ikke kan være mere standhaftig for tiden... Nå, men undlod dog at spise kage på arbejde i dag, så tror jeg holder kalorieunderskudet i dag...

Dagens træning

Opvarmning 10 min på Crosstraineren 3,23 km
Goblet squat

Squat:
30 kg x 5
35 kg x 4
40 kg x 3
45 kg x 5 x 5 med 3 min. pause kørte langt bedre i dag!

Glute bridges: 15 x 5
Mavebøjninger på skrå bænk: 15 + 15 til hver side, 20 alm, 30 stk skiftevis til højre og venstre
Lunge: 15x3x2
Seated calf raises: 15 x2

Hørte denne i radioen mens jeg squattede - det vækkede gode minder :D
http://www.youtube.com/watch?v=MJJs57UUNLk
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHope skrev:Squat:
30 kg x 5
35 kg x 4
40 kg x 3
45 kg x 5 x 5 med 3 min. pause kørte langt bedre i dag!


Sådan!! c,*) så er der kun en vej fra nu af.. c,*)
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 105
Tilmeldt: 7. aug 2014, 18:58
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanKiggede lige forbi. :)
Du er god nok, siger spejlet. :)
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 531
Tilmeldt: 12. sep 2013, 21:59
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanMyLady skrev:Kiggede lige forbi. :)


Du er altid velkommen MyLady - smukt navn :D

Kan jo se i din logbog at du er langt foran mig i bænkpres, dødløft m.m. så hvis du har nogle gode fif, bliver de modtaget med kyshånd [-o<
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanFik heller ikke dyrket nogen form for cardio igår. Det er ikke godt.... Skal vist til at stramme lidt mere op på min indsats både mht. kost og træning, da jeg her i 2. måned af projektet, ikke har oplevet halvt så store resultater som i 1. måned....

Det går dog bedre med mine håndled, men må vist hellere lade være med at bruge dem direkte i nogle uger endnu...

Dagens træning

Opvarmning: 10 min på Crosstraineren 3,34 km

Goblet squat + 6 kg på box

Squat på box:
20 kg x 5
30 kg x 5
37,5 kg x 4
42,5 kg x 3

Squat uden box:
47,5 kg x 5 x 3 rep. 3 min pause

Glute bridges + 15 kg 15 rep. x 5
MB på skrå bænk 15 + 15 til hver side + 25 alm. + 30 stk skiftevis
Lunges 15 x 2 - herefter kunne knæerne ikke klare mere i dag
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHope skrev:
MyLady skrev:Kiggede lige forbi. :)


Du er altid velkommen MyLady - smukt navn :D

Kan jo se i din logbog at du er langt foran mig i bænkpres, dødløft m.m. så hvis du har nogle gode fif, bliver de modtaget med kyshånd [-o<


Mange tak. Hope. :D

Bænk press kan kun sige, at der har jeg ingen råd, at give. Bøvler med teknikken. Og dødløft, tja, mon ikke det er de mange ekstra kg jeg har på kroppen. :) (ved ikke hvor stor du er?!). Men det gør vel en forskel, alt efter størrelse, vil jeg tro??. Anyone? Jeg er jo selv ret ny i det her. Jeg går da i hvertfald ikke ud fra, at jeg ville kunne løfte det jeg gør nu, dengang jeg vejede 57 kg.

Og Hvor længe har du været i gang?

Jeg startede jo med, slet ikke at udfordre mig selv nok, fordi jeg ikke havde sat mig ind i det med, at øge vægten. Men synes da, at det går okay hurtigt fremad, efter jeg satte mig ind i det. Så det skal nok komme. :)

Beklager hvis det hele lyder forvirrene. :lol:
Du er god nok, siger spejlet. :)
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 531
Tilmeldt: 12. sep 2013, 21:59
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanMyLady skrev:
Mange tak. Hope. :D

Bænk press kan kun sige, at der har jeg ingen råd, at give. Bøvler med teknikken. Og dødløft, tja, mon ikke det er de mange ekstra kg jeg har på kroppen. :) (ved ikke hvor stor du er?!). Men det gør vel en forskel, alt efter størrelse, vil jeg tro??. Anyone? Jeg er jo selv ret ny i det her. Jeg går da i hvertfald ikke ud fra, at jeg ville kunne løfte det jeg gør nu, dengang jeg vejede 57 kg.

Og Hvor længe har du været i gang?

Jeg startede jo med, slet ikke at udfordre mig selv nok, fordi jeg ikke havde sat mig ind i det med, at øge vægten. Men synes da, at det går okay hurtigt fremad, efter jeg satte mig ind i det. Så det skal nok komme. :)

Beklager hvis det hele lyder forvirrene. :lol:


Nej det er slet ikke forvirrene, MyLady. Jeg har været i gang med vægtstangen siden november sidste år. Men fik ikke teknikken forklaret ordentligt, så jeg har bestemt også haft en dårlig teknik. Samtidig med, brugte jeg også en del andre maskiner i centret uden at have et program eller forståelse for, hvad de forskellige øvelser gjorde...
Det er først efter, at jeg er kommet ind i dette forum, at jeg har forstået det med opspændet i bænkpres. Tror, at jeg er ved at have fanget det nu. Men desværre har jeg fået ondt i mine håndled, så jeg er nødt til at holde en længere pause fra stronglift.
Mht. til dødløft, så tror jeg ikke det har så meget med ens egen vægt at gøre, men med teknikken igen. Jeg vejer pt. ca. 59 kg (men har vejet næsten 10 kg mere for nogle år siden). Jeg var heller ikke god til at udfordre mig selv nok. Så er det jo rigtig skønt, at der er så mange hjælpsomme folk herinde, der vil guide én til, forhåbentligt, at få nogle flotte resultater.
Lige nu er den største udfordring for mig, at være noget mere standhaftig og undlade at spise kage m.m. når jeg er til diverse runde fødselsdage, familie-kom-sammen og lign. Jeg er simpelthen så madglad og synes af og til, at et enkelt stykke kage jo ikke kan skade. Problemet er bare, hvis jeg gør det hver weekend (som jeg har gjort de sidste 3 uger) så sker der desværre ikke så meget reduktion i fedt%. Heldigvis skal jeg ikke så meget i byen her den næste måneds tid, så jeg håber, at jeg bedre kan overholde min kostplan!
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHope skrev:
MyLady skrev:
Mange tak. Hope. :D

Bænk press kan kun sige, at der har jeg ingen råd, at give. Bøvler med teknikken. Og dødløft, tja, mon ikke det er de mange ekstra kg jeg har på kroppen. :) (ved ikke hvor stor du er?!). Men det gør vel en forskel, alt efter størrelse, vil jeg tro??. Anyone? Jeg er jo selv ret ny i det her. Jeg går da i hvertfald ikke ud fra, at jeg ville kunne løfte det jeg gør nu, dengang jeg vejede 57 kg.

Og Hvor længe har du været i gang?

Jeg startede jo med, slet ikke at udfordre mig selv nok, fordi jeg ikke havde sat mig ind i det med, at øge vægten. Men synes da, at det går okay hurtigt fremad, efter jeg satte mig ind i det. Så det skal nok komme. :)

Beklager hvis det hele lyder forvirrene. :lol:


Nej det er slet ikke forvirrene, MyLady. Jeg har været i gang med vægtstangen siden november sidste år. Men fik ikke teknikken forklaret ordentligt, så jeg har bestemt også haft en dårlig teknik. Samtidig med, brugte jeg også en del andre maskiner i centret uden at have et program eller forståelse for, hvad de forskellige øvelser gjorde...
Det er først efter, at jeg er kommet ind i dette forum, at jeg har forstået det med opspændet i bænkpres. Tror, at jeg er ved at have fanget det nu. Men desværre har jeg fået ondt i mine håndled, så jeg er nødt til at holde en længere pause fra stronglift.
Mht. til dødløft, så tror jeg ikke det har så meget med ens egen vægt at gøre, men med teknikken igen. Jeg vejer pt. ca. 59 kg (men har vejet næsten 10 kg mere for nogle år siden). Jeg var heller ikke god til at udfordre mig selv nok. Så er det jo rigtig skønt, at der er så mange hjælpsomme folk herinde, der vil guide én til, forhåbentligt, at få nogle flotte resultater.
Lige nu er den største udfordring for mig, at være noget mere standhaftig og undlade at spise kage m.m. når jeg er til diverse runde fødselsdage, familie-kom-sammen og lign. Jeg er simpelthen så madglad og synes af og til, at et enkelt stykke kage jo ikke kan skade. Problemet er bare, hvis jeg gør det hver weekend (som jeg har gjort de sidste 3 uger) så sker der desværre ikke så meget reduktion i fedt%. Heldigvis skal jeg ikke så meget i byen her den næste måneds tid, så jeg håber, at jeg bedre kan overholde min kostplan!Jeg er også glad for det her forum, for man kan lære noget her. Og det hjælper meget, når man er ny og ikke helt forstår den her verden endnu.
Det der med trangen til det søde, det kender jeg udemærket godt. Men jeg benytter mig meget af opskrifter, fra Proteinopskrifter.dk. Jeg føler, at det tager den værste trang fra de søde sager, og har egentlig vænnet mig til, at lave noget sundt i stedet for. selvfølgelig kan det da ske ind imellem, at jeg falder i. Men en dag af gangen. :)
Du er god nok, siger spejlet. :)
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 531
Tilmeldt: 12. sep 2013, 21:59
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanTak for dit tip mht. til opskrifter MyLady. Ja, du har ret: én dag af gangen. Det er dog lykkes mig at være standhaftig 3 dage i streg og har besluttet at det gerne skulle holde en hel måned nu, så jeg kan se lidt flere resultater!

Træning søndag, d. 21. september:

15,8 km på Crosstraineren 45 min, forbrændt 462 cal ved intervaltræning. Svedte en hel del, så gik der fra med god samvittighed.

Det var mere end hvad jeg gjorde i dag. Synes slet ikke at det kørte for mig, overvejede slet ikke at logge i dag, men nu kommer det alligevel...

Dagens træning:

Opvarmning: 10 min på Crosstraineren 3,29 km

Goblet squat + 6 kg

Squat på box: 20 kg x 5

Squat uden box:
32,5 kg x 5
37,5 kg x 4
42,5 kg x 3
47,5 kg x 3 sæt af 5. rep - kunne næsten ikke komme op til sidst, så det var nok bedst at stoppe med squat for i dag...

Superset med Glute bridge 15 kg, 5 sæt af 15 rep og russian twists 5 kg 5 sæt af 20 rep. (lidt inspireret af Nieb)

Så var tiden gået - må have holdt for mange pauser...
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJeg har følt mig lidt som nederste del af billedet de sidste par dage.... pga. et sygt barn og manglende søvn. Heldigvis er han rask igen. Tirsdag fik jeg slet ikke trænet og igår blev det kun til lidt gulvøvelser hjemme i stuen i ca 30 min.

I dag kunne jeg lige svinge mig op til 18 km på motionscyklen på 30 min...
Vedhæftede filer
Planken.jpg
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanFredag d. 26. september:

Det blev en kort og lidt ustruktureret træning...

Opvarmning: 10 min Crosstrainer 3,38 km

Startede med bænkpres, da jeg skulle have tjekket om mine håndled igen er klar til direkte belastning. Jeg havde virkelig håbet på, at jeg kunne tage 5 sæt med 5 rep i dag efter så mange ugers pause, men den gik desværre ikke. Havde ellers fulgt Niebs råd med lavere opvarmning, så jeg måtte bruge ez-stangen til opvarmningen. Jeg følte mig dog lidt dum, men det kunne lade sig gøre..

15,5 kg x 5 x 2 sæt
20 kg x 3
22,5 kg x 1
27,5 kg x 4 rep - her kunne jeg næste ikke få stangen de sidste 2 cm op...
27,5 kg x 3 x 2 sæt. Kunne mærke lidt ømhed i håndledene så derfor stoppede jeg.
Er vist nødt til at deloade til 25 kg næste gang...

Var nødt til at overlade vægtstangen til en anden.

I mens lavede jeg glute bridges 15 kg 15 x 5 sæt i superset med russian twist + 6 kg 20 x 5 sæt

Goblet squat +6 kg på box

Fik vægtstangen igen og nåede kun lige at køre 5 sæt med 20 kg og 5 sæt med 30 kg på box, inden jeg skulle hente sønnike til fodbold.

Lørdag: hviledag

Dagens motion: blev kun til en minifodboldtunering hjemme i haven. I betragtning af, at jeg aldrig har gået til nogen form for sport, så synes jeg faktisk, at jeg klarede mig rimeligt... :lol:
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJeg fik en ny kollega sidste mandag. En sekretær på ca. 55 år. Virkede egentlig sød men da jeg i dag spurgte til, om hun havde haft en god weekend, fortalte hun, at hun havde været til begravelse ved en venindes far og at det havde været "helt vild hyggeligt" hun havde mødt rigtig mange mennesker, som hun ikke havde set i årevis, så de havde "rigtig grinet og haft det dejligt sammen"... jeg vidste ikke lige, hvad jeg skulle sige, har sikkert set helt forkert ud. Tænker lidt om jeg skal spørge ind til, om hun da aldrig har mistet nogen hun virkelig har elsket.... måske er det bedre at lade være.... men det fyldte lidt mine tanker under træningen.

Opvarmning: 10 min crosstrainer 3,34 km

Havde ikke tålmodighed til hverken goblet squat eller boxsquat og opvarmning med kiloerne blev også kort idag:

Squat
20 kg x 5
32,5 kg x 4
37,5 kg x 3
47,5 kg x 5 x 5 - 3 min pause imellem - så lykkedes det endeligt!!

Pga ømme håndled på jobbet i dag, sprang jeg igen over de øvrige øvelser i stronglift. Måske jeg skal have vendt det med min læge...

Glute bridges 15 kg 5 x 15 rep.
Russian twist 6 kg 5 x 20 rep-
Planken 60+60+70 sek.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanTræning i V.I.C.

Opvarmning: 10 min stepmaskine

Squat:
30 kg x 5
35 kg x 4
40 kg x 3
45 kg x 2
50 kg x 3 x 5 sæt

Da jeg er ved at blive utålmodig for at vende tilbage til mit program, var jeg nødt til at prøve dødløft af - dog med lav vægt:
30kg x 5

Skulle også lige have prøvet vibrationsmaskinen af: 2 x 5 min.

Glute bridges: 15 kg 5 x 15
Russian twist: 8 kg 5 x 20
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJeg har fået en lille opsang af min læge - skal nok spare jer for alle detaljerne. Jeg har jo døjet en del med ømme håndled og ømme knæer flere gange inden for det sidste år. Samt haft seneskedehindebetændelse i håndleddene 2 gange inden for de sidste 4 år. Hun fandt frem til, at jeg har lidt hypermobile led, derfor frarådede hun, at jeg styrketræner mere end 1 gang om ugen.... :cry: Hun synes, at jeg i stedet skal fokusere på cardio og "kroppens indre sundhed". Men det kan jeg jo desværre ikke få slanke lår af :( , det har jeg jo prøvet i årevis. Så kom opsangen om, at jeg bestemt ikke måtte tabe mig mere og at alt det træning havde taget overhånd.... Vægten ligger pt. mellem 58,3 kg og 59 kg og det er jeg som sådan heller ikke ked af. Det er bare fordelingen af fedt på kroppen, der er helt forkert. Har stadig fedtfyldte inderlår og knæer og det passer slet ikke til overkroppen... Mht. træningen så er det jo ved at være 2-3 måneder siden, at jeg var oppe på 6 gange om ugen. Styrketræningen er stadig med beskeden vægt 3 gange om ugen i ca. 1,5 timer og cardio er ofte kun 30-45 min 2 gange om ugen. Kan jo se, at det ikke er meget i forhold til hvad andre kvinder herinde træner...

Det gør selvfølgelig indtryk, når en læge siger, at jeg skal passe på mine led og tænke på, at jeg skal kunne arbejde mange år endnu. Det er nemlig mest på jobbet, at de ømme håndled genere mig. Nu holder jeg foreløbig nogle ugers pause fra styrketræningen :shock: og finder nogle "øvelser der styrker leddene omkring knoglerne", efter lægens anvisning. Så må vi se hvordan det går. Er bare ked af, hvis jeg bliver nødt til at stoppe med stronglift. Selvom jeg har haft en del problemer med at gå op i vægt på flere af øvelserne, synes jeg dog godt om programmet.... Men nu må vi se hvad det ender med. Fortsætter med cardio, men får ikke skrevet det hele ind....
Sidst rettet af Hope 7. okt 2014, 15:12, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHope skrev:Jeg har fået en lille opsang af min læge - skal nok spare jer for alle detaljerne. Jeg har jo døjet en del med ømme håndled og ømme knæer flere gange inden for det sidste år. Samt haft seneskedehindebetændelse i håndleddene 2 gange inden for de sidste 4 år. Hun fandt frem til, at jeg har lidt hypermobile led, derfor frarådede hun, at jeg styrketræner mere end 1 gang om ugen.... :cry: Hun synes, at jeg i stedet skal fokusere på cardio og "kroppens indre sundhed". Men det kan jeg jo desværre ikke få slanke lår af :( , det har jeg jo prøvet i årevis. Så kom opsangen om, at jeg bestemt ikke måtte tabe mig mere og at alt det træning havde taget overhånd.... Vægten ligger pt. mellem 58,3 kg og 59 kg og det er jeg som sådan heller ikke ked af. Det er bare fordelingen af fedt på kroppen, der er helt forkert. Har stadig fedtfyldte inderlår og knæer og det passer slet ikke til overkroppen... Mht. træningen så er det jo ved at være 2-3 måneder siden, at jeg var oppe på 6 gange om ugen. Styrketræningen er stadig med beskeden vægt 3 gange om ugen i ca. 1,5 timer og cardio er ofte kun 30-45 min 2 gange om ugen. Kan jo se, at det ikke er meget i forhold til hvad andre kvinder herinde træner...

Det gør selvfølgelig indtryk, når en læge siger, at jeg skal passe på mine led og tænke på, at jeg skal kunne arbejde mange år endnu. Det er nemlig mest på jobbet, at de ømme håndled genere mig. Nu holder jeg foreløbig nogle ugers pause fra styrketræningen :shock: og finder nogle "øvelser der styrker leddene omkring knoglerne", efter lægens anvisning. Så må vi se hvordan det går. Er bare ked af, hvis jeg bliver nødt til at stoppe med stronglift. Selvom jeg har haft en del problemer med at gå op i vægt på flere af øvelserne, synes jeg dog godt om programmet.... Men nu må vi se hvad det ender med. Fortsætter med cardio, men får ikke skrevet det hele ind....Håber du finder ud af mere, omkring hele situationen. Ved desværre ikke noget om kroppen, på den måde, men det er der nogen der gør.
Du kan vel få lidt hjælp, fra en fysioterapeut?!
Du er god nok, siger spejlet. :)
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 531
Tilmeldt: 12. sep 2013, 21:59
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHej Hope,

Ikke for at kloge eller blande mig, men har læst dit indlæg om lægen, og vil tillade mig at kommentere det.

Har du fået henvisning til en fysioterapeut der kan hjælpe med "øvelser der styrker leddene omkring knoglerne"? Det er jo en ret diffus besked at blive sendt hjem fra lægen med, hvis den står alene.
Kender flere der er hypermobile, og som træner 3-4 gange om ugen uden problemer, så forstår ikke rådet om du kun må styrketræne 1 gang ugentligt. Kunne være interessant - ikke mindst for dig - at høre en nærmere forklaring?
Vil desuden mene det er din krop og dermed dig der disponerer over beslutninger om dens vægt - som jeg har skimmet din log og dine mål igennem, har det da ikke taget overhånd.
Min nok ret skeptiske tone skyldes jeg flere gange har fået dårlige/direkte skadelige råd af læger, hvad angår træning og rehab. Og hvis jeg stod overfor en beslutning om at stoppe med træning, så ville jeg gøre alt (især vurdering fra en anden med relevant speciale) for at få det undersøgt til bunds.
Råder dig ikke til noget (det er jeg ikke kvalificeret til), men håber meget du finder en god måde at arbejde med dine håndled, så du på sigt kan styrketræne uden gener.

Mvh
 
Reputation point: 110
 
Indlæg: 884
Tilmeldt: 31. mar 2011, 21:15
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 95.00
- Squat: 122.50
- Dødløft: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanTusinde tak for jeres råd MyLady og HenrDK. Dejligt at I vil hjælpe mig. Jeg bliver desværre ofte alt for usikker på mig selv når jeg sidder foran lægen. Det skyldes, at min viden omkring styrketræning og motion er meget lille... og at jeg er alt for autoritetstro... Jeg gik til fysioterapeut i foråret, da jeg havde seneskedehindebetændelse. Der fik jeg 3 øvelser hvor jeg skulle klemme på en skumgummibold, lave bagudvendt håndstræk samt sidelæns håndstræk. Det stoppede jeg egentlig med, da smerterne forsvandt, da jeg ikke synes at de hjalp så meget. Nu har jeg bare helt vild dårlig samvittighed over, at jeg ikke har gjort noget i 5 måneder for at forebygge smerter i håndleddene. Tænker, at der må være andre øvelser der kan hjælpe bedre? Vil prøve at få en henvisning til en fysioterapeut.

Jeg synes, at det er rigtig dejligt at høre, at der er andre med hypermobile led der kan træne 3-4 gange om ugen. Det giver mig da håb om, at jeg også kan det igen [-o<

Jeg synes jo netop heller ikke, at min træning har taget overhånd, selvfølgelig tager det en stor del af min fritid, men synes jo også at det giver mig en hel del energi og overskud til at tackle andre ting :D
Sidst rettet af Hope 11. okt 2014, 18:15, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHar lige fået bestilt tid hos en fysioterapeut - SKØNT, så ser det lidt lysere ud igen :D

Bliver da nødt til ned og træne mave, balder og lår i dag, så jeg kan få en krop som denne:
Vedhæftede filer
Being strong.jpg
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 977
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan


ForegåendeNæste

Tilbage til Logbog
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 18 gæster