Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 63470 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Mrmontanadk
Vores medlemmer har i alt skrevet 2048392 indlæg i 99706 emner
0 nye indlæg i dag
Klitmose skrev:Din praktiserende læge vil med al sandsynlighed ikke have erfaringen med TRT. Behandling af testosteronmangel er i Danmark en specialist opgave. Derfor skal du henvises, og henvisning kan kun ske på baggrund af en blodprøve. Blodprøver, der tester testosteron er dyre. Sammenholdt med testosteronmangel er en sjældenhed i Danmark (Specielt for unge mænd) bliver prøven sjældent foretaget. Din praktiserende læge har regler for hvornår de må henvise til blodprøver, de må ikke bare henvise uden årsag..
Lægen tester for nedsat testosteron på baggrund af følgende symptomer:
Nedsat libido, Tabs af kropsbehøring, svedeture, reduceret energi, øget træthed, depression.
Hvis du har forklaret din læge at du har følgende symptomer, og fortsat ikke kan få få en blodprøve kan du få taget den privat. Det gjorde jeg personligt. Du kan derefter gå til din læge og spørge om behandling.
Når du får taget den privat skal du ikke kigge efter total-testosteron, men frit-testosteron, da det er frit testosteron, der siger noget om hvor meget aktivt testosteron, der bliver optaget. Du kan se reference intervallerne for frit testosteron her: https://www.analysefortegnelsen.dk/Anal ... d=NPU03549
Der er mange måder at øge dit testosteron - og frie testosteron - naturligt. Se evt. dette blogindlæg:
https://healthgenie.dk/17-kosttilskud-o ... stosteron/
Ceneeh skrev:Man kan starte med at overveje om man kan optimere på andre punkter. Overvej hvor mange hormonforstyrrende stoffer mennesker dagligt, helt ureflekteret, propper i sig, og derudover udsættes for. Undgå tilsætningsstoffer. Undgå vegetabilske olier (der er fandeme nærmest solsikke- og eller rapsolie tilsat de fleste produkter. Må nogen fucking forbyde det). Spis mere mættet fedt af høj kvalitet; ikke danbo-ost og nitritpølser. Overvej desuden konsekvent at vælge økologiske produkter i det omfang det er muligt.
De personer, jeg kender, der enten er gået i behandling (oftest uden guidance), er alle fælles om ikke at have optimeret en hel del parametre inden. De er fælles om blot at vælge den lette løsning. Det er nemmere at tage en regnjakke på end lappe det utætte tag. Jeg ved ikke, om det er tilfældet for dig.
Ceneeh skrev:Det har jeg ikke sat mig ind i. Det var ment som en general anbefaling, da jeg har øjnet flere (der ved skift til en kost med højere mængde mættet fedt), ender med blot at gå amok i pølser, bacon, skiveost, æg og flæskesvær. I så fald, så gå amok i æg.
Bilsten skrev:Ceneeh skrev:Det har jeg ikke sat mig ind i. Det var ment som en general anbefaling, da jeg har øjnet flere (der ved skift til en kost med højere mængde mættet fedt), ender med blot at gå amok i pølser, bacon, skiveost, æg og flæskesvær. I så fald, så gå amok i æg.
Det har jeg også observeret tilfældet ofte. Det lader til, tror jeg..., at når man ikke har insulinrespons fra carbs men blot fra protein og herunder div. aminosyrer der stimulerer insulin, så har fedtet i blodet sværerer ved at lagres og vedbliver således længe i blodet, noget som kan ses i div. blodprøver. Kender du til noget om det og er det et problem?
Klitmose skrev:Bilsten skrev:Ceneeh skrev:Det har jeg ikke sat mig ind i. Det var ment som en general anbefaling, da jeg har øjnet flere (der ved skift til en kost med højere mængde mættet fedt), ender med blot at gå amok i pølser, bacon, skiveost, æg og flæskesvær. I så fald, så gå amok i æg.
Det har jeg også observeret tilfældet ofte. Det lader til, tror jeg..., at når man ikke har insulinrespons fra carbs men blot fra protein og herunder div. aminosyrer der stimulerer insulin, så har fedtet i blodet sværerer ved at lagres og vedbliver således længe i blodet, noget som kan ses i div. blodprøver. Kender du til noget om det og er det et problem?
Insulin hæmmer produktionen af SHBG, hvilket er positivt ift. optag af testosteron. Hvis insulin ikke udskilles i tilstrækkelige mængder får SHBG frit løb og det kan forværre optaget af testosteron da SHBG binder frit testosteron (det er kun det frie testosteron, der optages).
Hvis man eksempelvis tage en blodprøve på en person, der følger KETO/Low Carb kost (en typisk kost med meget mættet fedt) vil man oftest se hævet konc. af testosteron, men det er blot en effekt af total testosteron og øget SHBG - og ikke en effekt af hvor meget testosteorn der reelt bliver optaget.
Fødevare med lavt glykæmisk indeks og mættet fedt er godt for testosteron optimering. Man skal dog passe på sit kolesterol tal, da mættet fedt kan hæmme LDL-receptorerne og derved øge kolesterol i blodet.
Bilsten skrev:Lægerne ved jo godt alle de krumspring folk gør for at få lægeordineret TRT behandling, så undgå at spilde samfundets penge og din og lægens tid med forsøg på manipulation, tak.
At tilrette cyklusser af roids for at kunne fremvise lav test og høj shbg er normalt kendt af læger og andre, at det bliver forsøgt brugt i forsøg på at få test på recept.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 2 gæster