Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 56800 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Vintønden

Vores medlemmer har i alt skrevet 2034812 indlæg i 88422 emner

4 nye indlæg i dag


Online
I alt: 833
Medlemmer: 11
Skjulte: 0
Gæster: 822

Følg bodybuilding.dk på

Tråd for småspørgsmål og strøtanker

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic

taler skrev:Hvordan kan du mene det? De har jo været udsat for en regulær shitstorm.

Mjah, shitstorm og shitstorm. Det ord er der efterhånden gået inflation i. Der har været nogle politikere og meningsdannere på højrefløjen, anført af Søren Espersen, som har råbt lidt op.

taler skrev:De siger at der intet skandinavisk findes.

Gu' gør de da ej. De siger at skandinavisk kultur er en sammenblanding, fordi vi, skandinaver, historisk set har været, og er, et meget rejsende folk. Hvilket er fuldstændig korrekt. Sådan er det iøvrigt med stort set alle kulturer.

taler skrev:Alle de påstande SAS kommer med i videoen er i øvrigt usande. DR har på deres nyhedsside set på påstandene i reklamen.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/faktatjek-kan-det-passe-smoerrebroed-barsel-og-lakrids-slet-ikke-er-dansk

Say what? Har du overhovedet selv læst den artikel du poster? På intet tidspunkt konkluderes det, at alle påstående i reklamen er usande. Der diskuteres hvornår noget kan defineres som et bestemt lands kultur, om traditionen skal have sit ophav i landet eller om den ikke skal etc. Faktisk siger eksperterne at det er korrekt, at de nævnte traditioner oprindeligt stammer fra andre lande, så hvordan du kan skrive, at alle påstandende er usande er mig en gåde.

taler skrev:Ps.: Er du klar over, at den reklame SAS har på deres facebookside, er en forkortet version? Nedenfor kan du se reklamen i dens oprindelige længde:

Ja? Der er jo ingen substantiel forskel. Der er blot flere eksempler i den lange udgave.
Brugeravatar
 
Reputation point: 375
 
Indlæg: 4131
Tilmeldt: 7. okt 2006, 13:55
Geografisk sted: Vejle
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanMjah, shitstorm og shitstorm. Det ord er der efterhånden gået inflation i. Der har været nogle politikere og meningsdannere på højrefløjen, anført af Søren Espersen, som har råbt lidt op.


Videoen har på SAS’s facebookside fået 11.000 kommenter, rigtig mange af dem er enten negative eller meget negative. Det er vist ikke normalt for en reklamevideo fra et flyselskab. :wink:

De siger at der intet skandinavisk findes.

Gu' gør de da ej.


Citat: “What is truly Scandinavian? Absolutely nothing. Nada. Intet. There is no such thing. Every think is copied.
(På billede siden ser man et trist børn og musikken bliver dyster.)

Jeg ved godt, at SAS forsøger at sige med reklamen, at vores kultur er en mosaik af ting fra andre steder. At rejser og kulturmøder har beriget os og til stadighed gør det. Det er ikke forkert, men det er én bestem udlægning, en udlægning man typisk finder på venstrefløjen og derfor er reklamen politisk. Det havde været lige så rigtigt (og lige så politisk), at fortælle, at de skandinaviske kulturer har været (nogle af) de mest homogene i verdenshistorien, da indvandring af større omfang er meget nyt for os historisk set. To forskellige udlægninger af denne samme historie og begge er lige politiske.
Igen virker det til, at SAS slet ikke har tænkt disse ting igennem.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 1835
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanPå intet tidspunkt konkluderes det, at alle påstående i reklamen er usande.


Vi kan vist godt blive enige om, at den artikel ikke ligefrem bakker op om SAS’s påstande. Rugbrød fra Tyrkiet? Vi har spise det siden bronzealderen. Barselsorlov er åbenbart fra Schweiz, fair nok, men danske mænd er på barsel i gennemsnit 25 dage, i Schweiz har fædre slet ikke ret til noget betalt barsel. Artiklen er altså ganske hård overfor SAS’s påstande.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 1835
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDe nævner i videoen, at vi skandinaver har vores demokrati fra Grækenland. Selvfølgelig kommer demokratiet fra Grækenland (og Frankrig). Men blot fordi grækerne udviklede et demokrati - som de færreste af os nok vil mene var særligt demokratisk - betyder det jo ikke, at demokratiske værdier ikke er skandinaviske. Det er de i særdeleshed. Vi er måske endda ligefrem verdensmestre i demokrati. The Economist Intelligence Unit, der er et søsterselskab til det britiske magasin The Economist, har netop opgjort deres årlige indeks over 165 lande og to territoriers demokratiske tilstand (Se note). På både første-, anden- og tredjepladsen ligger tre nordiske lande, henholdsvis Norge, Island og Sverige. Danmark ligger også meget højt, en syvende plads ud af alle 165 lande. Og så siger SAS, at demokrati ikke er skandinavisk????

https://www.eiu.com/topic/democracy-index
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 1835
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanKina har, historisk set, været et af de mest isolationistiske lande i verden. Deres kultur har altså udviklet sig forholdsvist uafhængigt af eksterne påvirkninger.
Japan er et af de mest homogene lande i verden ifht. kultur og etnicitet.
Det forhindrer dog ikke japanerne i at rejse, hvilket de gør flittigt, mens de tager billeder med deres Kodak.
 
Reputation point: 195
 
Indlæg: 1438
Tilmeldt: 2. jun 2013, 21:49
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDet er noget lettere at besvare dine indlæg hvis du sammenskriver dem til ét fremfor at poste adskillige efter hinanden.

taler skrev:Videoen har på SAS’s facebookside fået 11.000 kommenter, rigtig mange af dem er enten negative eller meget negative. Det er vist ikke normalt for en reklamevideo fra et flyselskab. :wink:

Det er altså antallet af Facebook-kommentarer som afgør hvornår noget er en shitstorm og hvornår det ikke er? I så fald er der shitstorm hver gang man kan vinde en fladskærm i Bilka i en tilfældig provinsby eller når Fie Laursen poster et billede af sine nye tænder.

taler skrev:Citat: “What is truly Scandinavian? Absolutely nothing. Nada. Intet. There is no such thing. Every think is copied.
(På billede siden ser man et trist børn og musikken bliver dyster.)

Du glemmer lidt slutningen af videoen hvor pointen og forklaringen kommer.


taler skrev:Vi kan vist godt blive enige om, at den artikel ikke ligefrem bakker op om SAS’s påstande. Rugbrød fra Tyrkiet? Vi har spise det siden bronzealderen. Barselsorlov er åbenbart fra Schweiz, fair nok, men danske mænd er på barsel i gennemsnit 25 dage, i Schweiz har fædre slet ikke ret til noget betalt barsel. Artiklen er altså ganske hård overfor SAS’s påstande.

Du skrev før at alle påstandene i reklamen var usande. Det er jo bare lodret forkert. De fleste er faktuelt helt korrekte. Man kan diskutere om en tradition, en madvare eller en styreforms ophav er det afgørende for hvornår man kan sige, at denne er en del af et lands kultur, men det gør ikke reklamen usand.

Jeg mener såmænd også at det meste af det nævnte i reklamen tilhører klassisk skandinavisk kultur. Og jeg mener ikke, det er afgørende hvor rugbrød eller demokrati oprindeligt stammer, før man kan sige, at det er en del af skandinavisk kultur. Derfor føler jeg mig heller ikke krænket eller fornærmet over reklamen. Men det er ikke forkert at påpege at det meste, hvis ikke det hele, er kommet til Danmark udefra, fordi vi netop har en kultur og altid har haft en kultur, hvor vi rejser meget. Og det er jo sådan set bare budskabet med reklamen, hvilket giver perfekt mening i forhold til, at den kommer fra et flyselskab.

Jeg kan simpelthen ikke se, at det er at "shame" skandinavisk kultur. Jo, hvis man slukker videoen inden slutningen, så måske.

Om reklamen - set fra et rent kommercielt synspunkt - har været en succes eller ej, er umuligt at svare på allerede. Det må tiden vise.
Brugeravatar
 
Reputation point: 375
 
Indlæg: 4131
Tilmeldt: 7. okt 2006, 13:55
Geografisk sted: Vejle
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJeg kan simpelthen ikke se, at det er at "shame" skandinavisk kultur. Jo, hvis man slukker videoen inden slutningen, så måske.


Jeg tror der især er to forhold, hvor folk føler sig stødt over reklamen.

For det første:
I reklamen spørger de, hvad der er typisk skandinavisk. “What is truly Scandinavian?” efterfølgende svarer de så på spørgsmålet ved at sige, ”Absolutely nothing” og ” Nada. Intet”. De slutter af med at sige ”Everything is copied”.
Udtagelsen om, at alt vi har er kopieret (”Everything is copied”) kan let opfattes provokerede, især af folk der er stolte over deres land og deres kultur og de ting vi har opnået. Folk der føler, at alt hvad der er dansk eller vestligt konstant skal tales ned. Denne video taler lige netop ind i denne fortælling.


For det andet:
I videoen optræder der ganske mange med udenlandsk baggrund. Man kunne jo sige, at det er fordi der efterhånden er mange i Skandinavien med anden etnisk baggrund. Man kunne også se det som om, at SAS prøver at fremme en multietnisk og multikulturel agenda.


Ovenstående punkter er mit bud på, hvorfor SAS har fået så meget modvind med reklamen.
Sidst rettet af taler 20. feb 2020, 10:17, rettet i alt 2 gange.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 1835
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanHvis vi anskuer sagen helt overordnet, så er der som jeg ser det, to diskussioner i diskussionen.

1. Hvorvidt reklamen ”shamer” skandinavisk kultur
2. SAS’s rolle og håndtering af sagen

Jeg har allerede i indlægget ovenfor udtalt mig om punkt et, tillad mig derfor at sige lidt til punkt to.

Jeg synes det er helt utroligt og uforstående, at SAS kommer ud i denne situation. Vi lever i en tid, hvor især to emner er særligt følsomme og kontroversielle. Det ene er hele debatten om køn og ligestilling, det andet er den debat der har været angående indvandring, kultur og national identitet. Hvis man er virksomhed, politikker, offentlig person osv., så bør man være klog nok til at vide, at dette er et sprængfarligt minefelt. Dette burde SAS have forudset.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 1835
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanSkal lige høre.

Hvilken protein kilde køre i på shakeren?
Nogen bestemt grund til i feks har valgt whey over soja/ris eller andet?
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 75
Tilmeldt: 28. nov 2016, 11:11
Geografisk sted: NordVest
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Squat: 110.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanEr der nogen protein pulver flavors der er drikkelige? Det er næsten 10 år siden jeg sidst har indtaget protein pulver og det var fordi jeg var nødsaget til det på efterskole (ikke nok protein fra kosten og ikke nok plads i køleskabet til jeg kunne drikke mælk istedet for) og det var en kamp at kæmpe sig igennem en shake hver gang, det var det jeg hadede mest efter træning.


Er der noget godt fra bodylab?
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2677
Tilmeldt: 25. feb 2011, 01:23
Geografisk sted: Odense
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanMental skrev:Skal lige høre.

Hvilken protein kilde køre i på shakeren?
Nogen bestemt grund til i feks har valgt whey over soja/ris eller andet?Der var engang hvor folk var bange for at soja var skyld i en forringelse af testosteron niveauet

https://www.bodylab.dk/shop/det-skal-du-1579c1.html


Jeg mener også det var dyrere pr/g protein at få det igennem soja end whey, men det synes ikke at være tilfældet nu.
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2677
Tilmeldt: 25. feb 2011, 01:23
Geografisk sted: Odense
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanOkay jeg er en sær snegl og har derfor aldrig benyttet mig af streamingtjenester.

Nu har man jo en del tid hjemme i disse dage, så vil egentlig bare høre om Netflix er worth the price?

Så de havde en Miles Davis dokumentar, så det trækker lidt.
I never got along with my dad. Kids used to come up to me and say, "My dad can beat up your dad." I'd say Yeah? When?
-Bill Hicks
Brugeravatar
 
Reputation point: 360
 
Indlæg: 1727
Tilmeldt: 25. feb 2012, 21:36
Geografisk sted: Det Astrale Plan
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 102.50
- Squat: 95.00
- Dødløft: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanmartinkjr skrev:Okay jeg er en sær snegl og har derfor aldrig benyttet mig af streamingtjenester.

Nu har man jo en del tid hjemme i disse dage, så vil egentlig bare høre om Netflix er worth the price?

Så de havde en Miles Davis dokumentar, så det trækker lidt.


Udvalget er større på Netflix end så mange andre, men personligt vil jeg til en hver tid vælge HBO, hvis jeg var tvunget til et valg.
Kvaliteten er højere, uden tvivl.

Når det så er sagt, så kender du højest sandsynligvis nogen der har HBO, Netflix eller noget helt tredje. Hvis man deler sin tjeneste med dem, er de som regel tilbøjelig til at dele deres tjeneste med dig. På den måde får du adgang til begge dele.

Du kunne også gå 100% nasserøv og bare hægte dig på en eller andens :whistle:
Veni, vidi, vici
Brugeravatar
 
Reputation point: 40
 
Indlæg: 663
Tilmeldt: 28. nov 2012, 13:19
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanFNG skrev:
Udvalget er større på Netflix end så mange andre, men personligt vil jeg til en hver tid vælge HBO, hvis jeg var tvunget til et valg.
Kvaliteten er højere, uden tvivl.


Det er i mine øjne også en gamechanger for var inde og kigge på Amazon Prime og det så ud til at det kun være regulære film


FNG skrev:Når det så er sagt, så kender du højest sandsynligvis nogen der har HBO, Netflix eller noget helt tredje. Hvis man deler sin tjeneste med dem, er de som regel tilbøjelig til at dele deres tjeneste med dig. På den måde får du adgang til begge dele.


Ja, jeg kender et par stykker, som allerede deler Netflix.

FNG skrev:Du kunne også gå 100% nasserøv og bare hægte dig på en eller andens :whistle:Jeg kan nok betale de 100,- pr. måned, jeg er ikke helt på vagabond niveau endnu.

Tak for svaret :)
I never got along with my dad. Kids used to come up to me and say, "My dad can beat up your dad." I'd say Yeah? When?
-Bill Hicks
Brugeravatar
 
Reputation point: 360
 
Indlæg: 1727
Tilmeldt: 25. feb 2012, 21:36
Geografisk sted: Det Astrale Plan
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 102.50
- Squat: 95.00
- Dødløft: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanNogen der har erfaringer med udstyr fra Trithon ? Jeg tænker her på sl stang, skiver og racks.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 17. sep 2014, 16:33
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanRanderis skrev:Nogen der har erfaringer med udstyr fra Trithon ? Jeg tænker her på sl stang, skiver og racks.


Jeg har lige bestilt fritstående racks, stang, justerbar bænk og 130kg i løse vægte derfra. De var super hjælpsomme og hurtige til at ekspedere mig. Det burde alt ankomme imorgen :)

En ting jeg fortryder en smule, er at jeg ikke var mere opmærksom på kvaliteten og funktionaliteten af fritstående racks. Med maksbelastning på 150kg kommer det nok betyde at jeg kommer til at skifte det ud meget hurtigt, også kan det kun indstilles til min. højde på 125cm, hvilket betyder at det muligvis bliver besværligt at unracke i bænkpres og barbell extensions.

Hvis du er interesseret kan du skrive mig en PB også kan jeg prøve på at svare på dine spørgsmål når jeg har fået sat det op.
FRIENDS DON'T LET FRIENDS LIFT LIGHT
Brugeravatar

 
Reputation point: 55
 
Indlæg: 1774
Tilmeldt: 22. aug 2011, 09:06
Geografisk sted: Snake Mountain Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 97.50
- Squat: 140.00
- Dødløft: 170.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBarry skrev:
Randeris skrev:Nogen der har erfaringer med udstyr fra Trithon ? Jeg tænker her på sl stang, skiver og racks.


Jeg har lige bestilt fritstående racks, stang, justerbar bænk og 130kg i løse vægte derfra. De var super hjælpsomme og hurtige til at ekspedere mig. Det burde alt ankomme imorgen :)

En ting jeg fortryder en smule, er at jeg ikke var mere opmærksom på kvaliteten og funktionaliteten af fritstående racks. Med maksbelastning på 150kg kommer det nok betyde at jeg kommer til at skifte det ud meget hurtigt, også kan det kun indstilles til min. højde på 125cm, hvilket betyder at det muligvis bliver besværligt at unracke i bænkpres og barbell extensions.

Hvis du er interesseret kan du skrive mig en PB også kan jeg prøve på at svare på dine spørgsmål når jeg har fået sat det op.


Tror jeg du har ret i, men nu får du da noget udstyr til at komme igang. Du må gerne smide lidt info/vurdering af udstyret i homegym tråden :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 400
 
Indlæg: 4705
Tilmeldt: 19. maj 2011, 06:53
 
Træner her: SPH GYM
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBarry skrev:
Randeris skrev:Nogen der har erfaringer med udstyr fra Trithon ? Jeg tænker her på sl stang, skiver og racks.


Jeg har lige bestilt fritstående racks, stang, justerbar bænk og 130kg i løse vægte derfra. De var super hjælpsomme og hurtige til at ekspedere mig. Det burde alt ankomme imorgen :)

En ting jeg fortryder en smule, er at jeg ikke var mere opmærksom på kvaliteten og funktionaliteten af fritstående racks. Med maksbelastning på 150kg kommer det nok betyde at jeg kommer til at skifte det ud meget hurtigt, også kan det kun indstilles til min. højde på 125cm, hvilket betyder at det muligvis bliver besværligt at unracke i bænkpres og barbell extensions.

Hvis du er interesseret kan du skrive mig en PB også kan jeg prøve på at svare på dine spørgsmål når jeg har fået sat det op.


Hvilket rack er der tale om ? 150kg var godt nok ikke meget og jeg kan umiddelbart ikke se deres maksbelastning nogen steder.

Rettelse. Jeg fandt dem.

Hvilken vægtstang har du i øvrigt investeret i ?
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 17. sep 2014, 16:33
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan


Foregående

Tilbage til Off topic
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 8 gæster