Bruger loginTilbudsguide, uge 35, 2019
Hakket gris og okse!

Ugen der gik, uge 33, 2019
HST og kropshævninger!

Tilbudsguide, uge 34, 2019
Mandler og storkøb af frugt/grønt!

Ugen der gik, uge 32, 2019
Styrke i squat og Mr. Olympia 2019!


Statistik

Vi har 55808 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Rubensmine

Vores medlemmer har i alt skrevet 2031659 indlæg i 86846 emner

14 nye indlæg i dag


Online
I alt: 541
Medlemmer: 8
Skjulte: 1
Gæster: 532

Følg bodybuilding.dk på

Træning hjælp til kæresten og jeg

Udskriv emne


Har du ikke den store praktiske eller teoretiske erfaring, så kom indenfor. Her findes ingen 'dumme spørgsmål'

Tilbage til Begynder forum

Forord:
Mig og kæresten meldte os ind i Fitnessworld d. 15-02-2018 så dette er vores anden gang vi er på vej ned til centeret for at påbegynde vores træning. Der er ingen af os der har nogen form for erfaring inden for træning, men har længe snakket om at tilmelde os, og begynde at gå mere op i vores sundhed. (lettere sagt end gjort) men nu er vi begyndt.

Sagen er den, at vi begge er utrolig struktureret, og at gå ned i et center uden at vide hvad vi laver, eller hvad der fungerer bedst hurtigt vil komme til at blive en død-bold for os, derfor håber jeg der er nogle herinde der kan være behjælpelige.

Trænings program

Jeg har søgt google tomt for forskellige Trænings programmer og har fundet følgende:

https://www.bodylab.dk/shop/stoerre-mus ... 670c1.html

Man/torsdag: Bryst, skulder, triceps, mave
• 4x6-8 Bænkpres
• 4x6-8 Dumbbell decline bænkpres
• 4x6-8 Dumbbell skulderpres
• 4x6-8 Dumbbell side laterals
• 4x6-8 Skullcrushers/fransk pres
• 4x6-8 Weighted abs

Tirs/Fredag: Ben, ryg, biceps
• 4x6-8 Squat
• 4x6-8 Dødløft
• 4x6-8 Calf Raises
• 4x6-8 Bent over barbell row
• 4x6-8 Chin-ups
• 4x6-8 Cable row
• 4x6-8 Dumbbell curl

Dette program har jeg tænkt mig at følge, da jeg synes det virker lovende og at opretteren af dette trænings program, virker til at vide hvad han snakker om. Der er dog et enkelt problem, jeg ved at jeg føler mig utrolig malplaceret i et trænings center, og "føler ikke jeg har modet til at gribe vægtene" grunden til dette er fordi jeg er ny indenfor træning, og vil da gerne lige have lært lidt teknikker samt bygget noget muskel inden jeg skifter over til "de store drenge"

Mit spørgsmål er nu, er der en der har stor kendskab til maskiner, som kan skære ud i pap, hvilke maskiner jeg skal bruge for at udbytte følgende trænings plan nævnt ovenstående. Jeg har forsøgt at google mig frem, men billederne har ikke hjulpet mig super meget, til at vide hvilke maskiner der ville udskifte vægtene, og stadig træne ligesom ovenstående program.

Sæt / sets / Reps

Når der står 4 x 6, antager jeg at man tager eksempelvis 35 kg, løfter dette 6 gange. Holder 2 minutter pause, løfter de 35 kg 6 gange igen, gentager dette 4 gange, og skifter øvelse. Er dette korrekt forstået, starter man med opvarmnings kg, eller kører man bare lige på og hårdt.

Forleden dag hvor vi trænede, startede jeg lidt blidt ud, og synes da det jeg løftede var tungt, og kunne mærkes, jeg tog dog 12 løft, af 3 gange. Men jeg kunne sagtens have taget 14 løft med den vægt jeg anvendte, burde jeg i dette tilfælde gå 5 kg op, sådan jeg rammer det antal KG; som jeg præcis kan klare at løfte 6 gange.


Kostplan / Tilskud / Protein shakes?

Jeg har et utrolig stort stofskifte, og min kæreste har sygdommen PCO(gør at hun har utrolig svært ved at tabe sig) er der noget mad som kan gavne os begge, f. eks skal hun ikke have mad der gør at hun tager på, hvor jeg måske skal have lige omvendt, netop noget der gør at jeg tager på.

Er der nogle der ved om der er en mellemvej, hvor vi begge kan få noget ud af vores kost, eller kan vi eventuelt følge en kostvejledning der hjælper hendes vægttab, og at jeg så tager noget protein pulver.

"er det overhovedet nødvendigt med protein pulver for en nybegynder som mig, der bare gerne vil have noget volumen, blive større, og have store muskler"

Da jeg ved jeg er god til at gå All-in og naturligvis straks har kigget på noget til at hjælpe forøgelsen af min størrelse, men ingen større viden har om produkterne, ville jeg gerne hører nogle mere erfarerene trænere, om protein-pulver overhovedet ville gavne mig endnu.

Jeg håber mit opslag ikke blevet for langt og kompliceret, og at der sidder nogle der ude der har den viden jeg søger, samt tiden til at være behjælpelig, tusind tak på forhånd.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 15. feb 2018, 18:55
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplandet er et super godt program til jer begge. bare gå i gang med det og glem tankerne alle andre der også er i centeret har de samme selv om det ikke virker sådan.. maskiner er noget lort bare tag de frie vægte som programmet siger..

og læs denne http://www.bodybuilding.dk/newbies-helpfile-edit-2-t39845.html

og bare gå stille og roligt i gang og bliv ved og lad være med at gå 100% sundt med maden det er langt vigtigere ikke at gøre det så surt og kedeligt for en at man stopper med det helt og ikke får trænet.
If you can't fix it, you're not hitting it hard enough!
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 542
Tilmeldt: 6. apr 2012, 16:10
Geografisk sted: RAW Fitness
 
Træner her: Raw Fitness
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 80.00
- Squat: 85.00
- Dødløft: 135.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBack to basics er et glimrende program, som jeg selv har haft glæde af. Siden i er helt nye i træningsverdenen, kunne i måske overveje at træne et full body program 3 gange om ugen, også senere hoppe på back to basic programmet.

Tankerne og følelsen af at føle sig malplaceret i et træningscenter, kan så godt som alle der træner, nikke genkendende til. Vi har som bekendt alle startet et sted. Så mit bedste råd er "hop ud i det". Evt med hjælp til løftene, rent teknisk.
De frie vægte er og bliver the way to go, og derfor kan i lige så godt lære det fra starten af. At begynde at lede efter en masse alternativer blandt maskinerne, frem for frivægtsøvelserne er ikke bare tosset, men også komplet unødvendigt, når nu der ikke rent fysisk er noget der forhindrer jer i de frie vægte.

Hvad angår maden, så er der i virkeligheden ikke noget der afholder jer fra at spise samme mad, selvom i har forskellige mål. Det hele handler om mængderne i indtager. Protein pulver er hverken et must, eller et mirakelmiddel, Men det er en nem proteinkilde, der kan hjælpe dig til at indtage nok protein. Den rette mængde af daglig protein, kan dog også sagtens opnåes via den daglige kost, ved du sørger for at implementere nok proteinkilder i din kost.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 151
Tilmeldt: 6. aug 2013, 13:11
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTusind tak for de mange råd :) Jeg har kigget lidt på linksne der var vedhæftet, og synes faktisk dem hvor man kan se de forskellige øvelser på youtube, og hvordan de udføres har givet mig gejsten til at bevæge mig hen mod vægtene, vi er næsten lige kommet hjem fra centeret.

Og da der naturligvis ikke var ret mange folk der nede på denne tid 2 - 3 stk totalt, valgte vi at kigge lidt over ved vægtene, frem for maskinerne, men kan godt mærke at teknikken ikke helt er der endnu, men nu vil jeg studere youtube filmene, også gemme dem, sådan, jeg i morgen kan hive dem frem på mobilen, og hente lidt vejledning, så tusind tak :)

Til ped.

Vi har aftalt at træne lidt senere på aftenen, sådan der er langt færre folk der oppe, så jeg vil fremadrettet benytte vægtene frem for maskinerne.

Vi træner 5 - 6 gange om ugen, det er hvert fald planen, vi synes det er utrolig hyggeligt at være oppe at træne, vi kommer hinanden ved noget mere, og mellem øvelser står man jo pr. automatik og sludre lidt. Og da vi jo lige er startet i foregårs, foregår træningen nok heller ikke så intenst som den kunne gøre, men det satser vi da på kommer.

Angående maden, jeg er begyndt at spise 1 skål havregryn om morgenen, 1 bolle med tun i skolen (det er faktisk alt jeg får i skolen, (08:00 - 14.55) , dog når jeg er på arbejde fra 06:30 - 16:00 får jeg 4 - 5 rugbrøds madder hver pause, samt aftensmad.

Jeg er ikke den bedste til at spise mellem måltiderne, og er bestemt heller ikke god til at tage på, så havde overvejet noget Weight gainer eller Protein-pulver, er ikke helt bevidst om dette er en og samme ting :P

- Grunden til jeg gerne ville bruge protein / Weight-gainer er fordi at jeg allerede nu ved, hvis vi skal handle 100% ind efter træning, kommer vi til at kører træt i det, og efter 1 måned maks, ender vi med IKKE at følge kostplanen.

- Igen tusind tak for de utrolig mange, og hjælpende råd :) Virkelig værdsat, dejligt med sådan et fantastisk forum at rådgive sig i :)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 15. feb 2018, 18:55
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJeg vil bare lige tilslutte mig de andre, og sige at det er super fedt at I er kommet igang. Du skriver selv at I kommer hinanden ved og at I står og sludre mellem set, og det er præcis sådan jeg også havde det med min kæreste tidligere da vi havde mulighed for at træne samtidig. Det er virkelig kvalitetstid hvis begge vel at mærke kan lide træningen. Sidenhen er der kommet en lille til, og så må man tit lave lidt om på det, så nyd det mens I kan. :)

Jeg synes også at I skal 'se frygten i øjnene' og gå direkte til squat, dødløft, bænkpres osv. fremfor at lede efter maskine-alternativer. God ide at kigge på youtube og få nogle fif. Kig evt. også på http://www.maxer.dk - der er en masse tips til de forskellige øvelser, og også en masse anden brugbar viden.

God træning! :)
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 167
Tilmeldt: 8. maj 2017, 11:28
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTilbage til Begynder forum
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 12 gæstercron