Bruger loginTilbudsguide, uge 35, 2019
Hakket gris og okse!

Ugen der gik, uge 33, 2019
HST og kropshævninger!

Tilbudsguide, uge 34, 2019
Mandler og storkøb af frugt/grønt!

Ugen der gik, uge 32, 2019
Styrke i squat og Mr. Olympia 2019!


Statistik

Vi har 55806 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Cerenpredo

Vores medlemmer har i alt skrevet 2031648 indlæg i 86846 emner

3 nye indlæg i dag


Online
I alt: 565
Medlemmer: 6
Skjulte: 1
Gæster: 558

Følg bodybuilding.dk på

Træningsaddicted og nu gravid - hjælp

Udskriv emne


Træning for styrke og eksplosivitet

Tilbage til Styrketræning

Hej allesammen,
Jeg er en kvinde på 25 og gravid i 4 måned. Jeg har de sidste par år trænet rigtig meget, cyklet 30km hver dag, løbet 2 gange om ugen, HIT og styrketræning 3 gange om ugen og elsket det hele.

Nu kan jeg mærke hvordan kroppen modarbejder mig, bevares kan godt træne, men slet ikke i samme omfang da maven gør ondt at springe rundt med og der er øvelser som burpees jeg ikke kan lave, da maven ikke længere kan ligges på og mavemusklerne er svære at træne uden det gør ondt.
Jeg kan læse mig frem til på "kvindemagasiner" at man godt kan træne, men skal have lav vægt og stoppe ved ubehag...

Jeg har virkelig brug for hjælp til at komme igennem graviditeten i 'god' form, for kosten må jeg jo heller ikke pille for meget ved.
Er der nogen som har erfaring med træningsprogrammer til gravide eller anelse om hvornår vægten er for høj ved eksempelvis squat, dødløft og lunges? Føler aldrig at det har været vigtigere at passe på min krop og holde mig i topform trods en stor mave, som nu.

Tak på forhånd! :D :D
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 27. maj 2016, 13:37
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMan anbefaler, som udgangspunkt, at gravide ikke løfter noget der vejer mere end 10-12 kg. Tunge løft er ikke godt for ryg og bækken, der i forvejen bliver presset af graviditeten. Desuden er der risiko for blødninger, som kan medføre spontan abort. Det anbefales ligeledes ikke at dyrke højintensiv cardio.

Selvfølgelig skal du ikke lægge dig til at visne på sofaen, fordi du er gravid. Det er vigtigt, at holde formen ved lige, og en god fysik vil kun være til gavn, når fødslen går igang. Når det så er sagt, så ville jeg absolut ikke risikere noget, hvis jeg var dig. At miste mit ufødte barn, er det absolut mest hjerteskærende jeg nogensinde har været igennem, og jeg vil ikke ønske det for min værste fjende.

Dyrk lidt ekstra cardio ved moderat intensitet, og accepter at din krop forandrer sig, fordi den er igang med at skabe et nyt liv.
Brugeravatar
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 96
Tilmeldt: 5. nov 2017, 22:27
Geografisk sted: Midtjylland
 
Styrkeliste
- Squat: 100.00
- Dødløft: 110.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMåske en smule off-side, men kan nogen af jer to kvinder forsvare / forklare dette?Der synes at være mere end bare en håndfuld kvinder af hendes kaliber, og så vidt jeg har forstået, har ingen af de her hard core højgravide kvinder oplevet spontan abort. Ellers ville det helt sikkert være en nyhed svær at misse.
Brugeravatar
 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 862
Tilmeldt: 3. sep 2013, 21:17
Geografisk sted: Aalborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
- Squat: 235.00
- Dødløft: 280.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTillykke :)

Min kæreste trænede igennem hendes første graviditet og træner også i hendes nuværende. Hun var i topform, da hun blev gravid første gang og det hjalp hende helt sikkert lettere igennem hele graviditeten. Hun havde aldrig problemer med ikke at kunne holde til noget fysisk og den gode form gjorde det nemmere for hende at holde humøret oppe.

Vi forsøgte at tilrettelægge hendes træninger så hun ikke trænede med allout intensitet og så var det en stående ordre, at hun skulle lytte til, hvad kroppen sagde. xx blev ligeud sprint erstattet med bakkeløb og i stedet for at lave de tunge høje squats,som havde været normalt for Tine i hendes træningskarriere, blev fokus lagt på at lære dybe squats.

https://www.facebook.com/50424179965230 ... 183848431/

Kredsløbstræning, eventuelt på en crosstrainer, kan være en rigtig god ide på dette tidspunkt. Jeg kender ikke fysiologien bag, men fx Sara Slott gjorde stort brug af dette under sin graviditet. Hendes fysiske træner, Videnform, har en bruger på dette forum. Måske kan du være heldig at få nogle tips ud af ham. Jeg ved dog ikke, hvor ofte han frekventerer sitet længere.

Så key points:
- Lyt til din krop.
- Lav intelligente træningsvalg. Burpees kan fx nemt erstattes af andre øvelser, hvor maven ikke er i vejen/bliver klemt.
- Udnyt at kroppen er ekstra modtagelig overfor kredsløbstræning.
Nathan Jones skrev:At this point, we can only conclusively look at muscle growth on a large scale and say that picking things up and putting them down a lot makes muscles get bigger.
Brugeravatar
 
Reputation point: 300
 
Indlæg: 3106
Tilmeldt: 22. apr 2010, 14:42
 
Træner her: Team Danmark Aarhus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 145.00
- Squat: 222.00
- Dødløft: 280.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan0Mas svar er rigtig fint, derudover kan det være, du kan finde noget brugbart i Anders Nedergaards podcasts lavet i forbindelse med hans Fitness M/K på Radio 24/7, hvor der blev lavet to programmer om træning i forbindelse med graviditet.

https://www.radio24syv.dk/programmer/fitness-mk/

de er fra januar 2018
Brugeravatar
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 2201
Tilmeldt: 1. jun 2009, 10:52
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanBeingofglass skrev:Måske en smule off-side, men kan nogen af jer to kvinder forsvare / forklare dette?Der synes at være mere end bare en håndfuld kvinder af hendes kaliber, og så vidt jeg har forstået, har ingen af de her hard core højgravide kvinder oplevet spontan abort. Ellers ville det helt sikkert være en nyhed svær at misse.


Jeg tænker nu at det også er så ømt et punkt, at der nok ikke er nogen som praler af det, hvis der er mistanke om at de selv har forårsaget spontan abort.


Vi fik at vide af lægerne på fertilitetsklinikken, at alt der giver "stød" igennem kroppen (løb, hop på stedet osv), eller laver opspænd i bugen (squat, dødløft og lignende) er strengt forbudt. Derudover var det bare at lytte til kroppen og foretage intelligente valg.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 359
Tilmeldt: 15. jun 2016, 20:56
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 131.00
- Squat: 172.00
- Dødløft: 187.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMin kæreste fik at vide ved lægen, at hun måtte lave alt det, som hun plejede at lave til træning (Uden at lægen vidste præcis hvad og hvordan hun normalt træner) men at hun ikke måtte begynde på noget nyt som kroppen ikke var vant til. Hun måtte ud over det ikke bruge vægt over 12kg.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 245
Tilmeldt: 7. dec 2014, 09:04
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMin kærste trænede da hun/vi var gravide indtil dagen før fødsel og samme dag cyklede vi en tur på 10 km.
Personligt har jeg også hørt 10-12 kg max, men efter min mening gav det ingen mening, bare det at rejse sig gør man løfter mere end 12 kg. 12 kg er tungt for en svag kvinde men for en løfter er det ikke. men det er sådan en sikkerhedsting og virkelig generaliseret som mange anbefalinger er.
så jeg råede min kæreste til at køre ca 20-30% mindre end hun plejde med samme reps, for mig og se handler det mere om graden af anstrengenlse men selvfølgelig må det ikke blive for tungt da dine knogler, sener mm. er ved at gøre sig klar til at der kan presses et menneske ud af bækkenet, vigina osv. så hvis du mærker noget så hold hellere igen. Min kærste er selv læge og kunne sagtens se retionalet bag mine råd.

Kostmessigt så spis cirka hvad du plejer, en smugle mere, det er virkelig lidt baby indtager for at kunne vokse. Men påbegynd selvfølgelig ikke på et cut under vejs da der er stress nok på systement under vejs.


Og held og lykke. det bliver ubetinget den største oplevelse i dit liv :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 1013
Tilmeldt: 29. maj 2009, 23:16
Geografisk sted: FYN
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 160.00
- Squat: 180.00
- Dødløft: 230.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDet er i hvert fald gammel og forældet opfattelse at graviditet = INGEN AKTIVITET, BLIV LIGGENDE I SENGEN!
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

I'm cruel only to be kind, said the poet.
http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer/
Brugeravatar
 
Reputation point: 1764
 
Indlæg: 6442
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanHej allesammen,
Tak for svar. O:) :D

Jeg kan fornemme at jeg sagtens kan følge min mavefornemmelse og blot træne præcis som jeg plejer indtil jeg mærker smerte.
Jeg kan allerede mærke ligamenterne giver sig når jeg løber eller er fysisk aktiv i form af, at det hiver og trækker lidt i venstre lyske, men af hvad jeg kan se så er dette ganske harmløst.
Det næste "problem" er på mit arbejde.. Jeg arbejder på et lager (jep, meget feminint) men jeg elsker det. Jeg er fysisk aktiv en hel dag og det har jeg altid elsket! Men nu hvor jeg er gravid og som jeg stille og roligt vokser, er der jo flere og flere hensyn som jeg skal tænke over.
Eksempelvis at jeg ikke bare kan bære rundt på store ruller som vejer 5-10 kilo stk. (dem her: https://www.scanlux-flexible.dk/shop/71 ... -og-folie/ ) Normalt bærer jeg vel 10-20 ruller rundt om dagen når der skal afsendes enkelte ruller hvor det ikke kan svare sig at hente en hel palle med en truck.
Jeg er bange for at det betyder jeg ender i en tidlig barsel, for det har min jordmoder advaret mig imod.... Jeg har virkelig svært ved at vide hvor meget der er legit og hvor meget der "bare" er pyller, som vi gravide får virkelig meget af :D :D
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 27. maj 2016, 13:37
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanSandyFrink skrev:Det er i hvert fald gammel og forældet opfattelse at graviditet = INGEN AKTIVITET, BLIV LIGGENDE I SENGEN!


Helt bestemt endda. Det vides at børn fødes med generelt dårligere vilkår for motorisk udvikling, hvis moderen har været for inaktiv gennem store dele af graviditeten. Er man ude i de ekstremer der hedder store dele sengeliggende og stille tøflen rundt, skulle det vidst endda være decideret slemt. Men for meget er også skidt for babys' udvikling.

"Stress, malnutrition and physical inactivity are three maternal behavioral lifestyle factors that can influence immune and central nervous system (CNS) functions in both the mother and fetus, and may therefore, increase risk for neurodevelopmental/psychiatric disorders"

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9715656
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25451133
Brugeravatar
 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 862
Tilmeldt: 3. sep 2013, 21:17
Geografisk sted: Aalborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
- Squat: 235.00
- Dødløft: 280.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMan har fundet ud af at du kan træne meget mere end hvad man troede tidligere, hvis jeg husker rigtigt anbefaler de jo at man kun tager mellem7-12 kg på.

Jeg vil som fysioterapeut blot nævne nogle ting du skal være opmærksom på
1. hvis smerterne kommer ved bækkenet, kan det måske skyldes du mangler opspænding (bækken træning), men fortsætter de efter endt træning bør du kontakte læge
2. får du meget ondt i mavemusklerne uden du har lavet decideret mave træning
3. går vægten ned af i løbet af graviditen, hvordan passer dit fødeindtag kontra træning ?

det var mine tanker om hvad du skal være opmærksom på
træningen, jeg oplever i min klinik MANGE som træner frem til samme dag som de skal føde, selvfølgelig skal du korrigere det og lytte ekstra meget til din krop (somi forvejen sender mange signaler).

Cardio trænings forslag
er du begyndt at få smerterne skal du finde nogle ting som du kan lave uden smerter.
1. crosstrainer, den er god da du ikke får nogle stød og sammentidig bevæger både arme og ben så vi facilitere de store muskler. samt bevægelserne er gode for at få gang i ryggen som måske kan mindske ryggener
2. cykling, går lidt begge veje, nogle får ondt i lænden fordi det er for hårdt at sidde foroverbøjet med maven også, men kan du dette er cykling en mulighed... hvis du overvejer spinning vær obs på at nogle gravide kan opleve ubehag ved for høj puls
3. vand træning. her mener jeg svømning og løb i vand. på studiet lavede vi noget træning hvor vi havde korkbælte på og så skulle løbe ivand, det ser dumt ud men er vildt effektivt. måske du over sommeren også kan løbe lidt i sandet ?

jeg vil meget gerne snakke nærmere med dig herom, så har har du flere spørgsmål til dette tag kontakt til mig og så vil jeg prøve at guide dig igennem ;)
mvh casper fra fysioman

 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 7. maj 2018, 05:53
Geografisk sted: smedeholm 11, 1. sal, 2730 Herlev
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTilbage til Styrketræning
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 4 gæster