Side 1 af 1

Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 28. jun 2018, 13:48
af Tagdækkeren
Hej

Er ikke normal bruger af siden her, men efter gennemlæsning af flere andre tråde virker det til jeg måske kan få lidt hjælp her.

Sagen er den at jeg har haft en skade i ca 8 år, som jeg i de første 5 år brugte nær 100.000 kr på at få behandlet hos forskellige fysioterapeuter uden noget fremskridt, der var en som havde lidt held med at behandle den, men det virkede mere som en lappeløsning, fordi 3-4 dage efter behandlingen var det tilbage på samme niveau igen.

Lad mig først sige jeg er 28 år, arbejder som tagdækker så semi fysisk job, har tidligere trænet meget, men har i de seneste år haft for mange smerter i skulder og lænd efter job at jeg ikke har overskud til at træne mere end jobbet giver.

Skulder skaden opstod under et ungt dumt øjeblik som 20 årig, jeg havde lavet et væddemål med en ven om jeg kunne bestå jagtprøven til bue med kun 1 uges træning, dette betød at jeg i en uge stod med en bue i strakt arm i ~10 timer dagligt, hvilket jeg godt kunne mærke til sidst gav ømhed i armen, men antog jo det ville gå væk efter en pause bagefter. Det satte sig så bare langsomt og blev værre og værre, efter 2-3 måneder med skaden søgte jeg behandling, denne antog det var en overbelastnings skade og behandlede for arvæv, hvilket aflastede smerterne i 3-4 dage, men derefter kom de tilbage.

Jeg har siden været hos ~15 forskellige fysioterepeuter de næste 5 år, set dem alle 4x om måneden, og de har alle fået ca 4 måneder, skete der intet i den periode rykkede jeg videre til en ny, mest fordi alle lovede mig at det nemt kunne behandles, så når de på 4 mdr intet resultat gav måtte jeg jo antage at de ikke vidste hvad de lavede.

De sidste 3 år har jeg ikke modtaget behandling, da jeg mere eller mindre gav op og accepterede at måtte leve med smerterne, men nu har jeg de sidste 3-4 måneder haft markant forværret smerter i skulderen, og det har snart bredt sig til hele venstre side af kroppen gør ondt og føles tung, oprindeligt var skaden kun skulderen og biceps, nu er det så også blevet til at underarmen og fingrene er ømme og lidt svære at bevæge, samt stikkende smerter ved ribbene.

Smerten i overarmen er skærende og sidder imellem biceps og triceps (ca hvor de hæfter) på ydersiden af armen, og har været der i 3-4 måneder, ca ~8 cm nede fra skulderen af. Smerten i skulderen sidder i selve ledet, samt som ømhed og stikkende smerter bag skulderbladet, og det har så påvirket nakken en smule, men er mest ømhed sjældent smerter.

En anden mindre skade

Mindre diskosprolaps i lænden (lægen kalder det en diskos, jeg er i tvivl), kan stadig løfte tungt uden besvær, det giver lidt en stikkende smerte i lænden i kort tid efter dog, føles lidt som om jeg er ½ cm lavere og det niver i noget når det er dog, men tager af efter et par dage. Hvor alt så er normalt igen, og skaden opstår ikke af 5-10 løft, men kun de dage hvor man når at hive rundt i 1000-1500 kg over hele dagen af forskellige materialer.

Søger alle de råd jeg kan få omkring min skulder skade, samt meget gerne anbefalinger til en prof som måske kan hjælpe. Jeg er bosat på sjælland, men hvis der findes en ekspert på fyn eller jylland, så er jeg snart ikke af vejen for at prøve alt. De sidste 2-3 måneder har været så slemme at det snart ikke er det værd mere, gør ondt hele tiden, uro, stort set umuligt at sove, store smerter fra det øjeblik jeg vågner hvis jeg har fået ligget på den side.

Vh. Tagdækkeren

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 28. jun 2018, 14:32
af Einhill
Hvilken slags behandling har du fået, hos de fysioterapeuter du har været til?

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 28. jun 2018, 14:35
af Marcus Aurelius
Jeg havde tidligere store smerter i nakken, men købte en pude med memory foam der løfter hovedet, og det har os hjulpet på mine skulder problemer. Min mor døjede os meget med nakke og skulder problemer, og anbefalt hende puden, og hendes smerter er os blevet meget bedre, og gået væk.

Det kan hjælpe ihvertfald på din nattesøvn, og de smerter der kan være forbundet der.

Personligt har jeg selv været igennem et fysioterapi forløb på snart 6 måneder, og det er først her fornylig det rigtig er begyndt at give pote.

Har du husket at fortælle fysioterapeuterne at du ikke mener de gør det godt nok?

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 28. jun 2018, 15:02
af pumpfmaster
Muskelklinkken i Karlslunde snak med Brian Bayer :-)

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 28. jun 2018, 15:03
af Tagdækkeren
@Einhill

De fleste af dem gav mig en masse udstræknings øvelser som jeg fast kørte, og ellers har enkelte forsøgt direkte at behandle skulderen ved massage, eller anden påvirkning af skulderen.

Er snart så mange år siden så kan ikke specifikt påpege alle de ting der er forsøgt, kan nævne at jeg aldrig har prøvet akupunktur, shockwave, eller noget i den dur. Det var alt sammen øvelser og massage / bevægelse af skulderen de rodede med.

@Marcus

Tror ikke jeg kan gøre så meget for at sove bedre, sover i forvejen på en alt for dyr seng, med memory foam madress samt pude, dog uden at noget af det hjælper en døjt.

Hvad angår fysioterapeuterne så ja, jeg har hele tiden igennem holdt dem opdateret på virkningen af behandlingen, og de fleste har bare kastet mig ud i endnu flere udstræknings øvelser eller andre små mekaniske ting, rotator cuff træning etc. De mente alle at have de vise sten, men ingen lykkedes med at fjerne noget af det.

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 28. jun 2018, 18:09
af Marcus Aurelius
Det må være frusterende.

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 28. jun 2018, 19:23
af ProteanDK
Har du været forbi lægen på noget tidspunkt efter de mange fysioterapeuter?

Min læge sagde at hvis fys ikke virkede skulle jeg komme tilbage og få henvisning til folk højere oppe i "lægekæden". Især hvis det er svækkende i den grad du beskriver.

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 28. jun 2018, 23:24
af Snackman
Jeg ville også tage et smut forbi lægen, hvis du ikke allerede har været det. Kan være det kræver en operation.

Har du været hos Poul Haacker? Han har en bruger herinde, og er vistnok specialist i skulderskader efter hvad jeg kan huske. Han har klinik inde i København.

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 29. jun 2018, 07:04
af Blackmoore
jeg vil helst klart gå til lægen og få en henvisning til en der virkelig ved noget om skuldre.

Poul Haacker vil også altid være et godt bud!

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 29. jun 2018, 11:37
af Pind
I samme ombæring bør du overveje at skifte erhverv. Du beskriver at dit arbejde, som værende den eneste træning du laver, det har dog absolut intet med træning at gøre. Tværtimod vil man kunne tale om dit arbejde som værende nedbrydende. Det kan meget vel være det, der holder dig i din skulderskade.

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 29. jun 2018, 12:55
af Beingofglass
Lad mig først sige jeg er 28 år, arbejder som tagdækker så semi fysisk job, har tidligere trænet meget, men har i de seneste år haft for mange smerter i skulder og lænd efter job at jeg ikke har overskud til at træne mere end jobbet giver.


Tagdækker semi-fysisk job? Jeg kan næsten ikke tænke mig til et arbejde, der er hårdere ved ens ryg og skuldre end det. Det handler ikke engang om kilo, det handler om de arbejdsstillinger man bruger mange timer i dagligt. Jeg har selv næsten lige været med til at skifte et mindre stykke tag - lille stykke, 2 sider, 45 grader hældning;- der skulle rives eternit plader af, skiftes isolering, på med plader og tagpap. 2 dage tog det, og vi tog det i stille hobby tempo. Den indre fysioterapeut i mig, tog mange notits af, hvorfor netop dette job, kunne slide en ned på rekord tid.
Min personlige mening er, at ingen fysioterapeut med sine ekstra øvelser kan afhjælpe de symptomer du har tilstrækkeligt, så længe du arbejder hårdt i faget. Du beskriver et billede, der ligner en typisk fabriksarbejders, efter 40 år med opslidende, repetetivt arbejde.

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 29. jun 2018, 13:26
af Tagdækkeren
I forhold til lægen, ja har jeg, hun bliver ved med at insistere på at jeg skal finde en anden fys.

Generelt har hun ikke rigtigt gidet tage stilling til skaden, det har været utrolig korte besøg, og ender altid på samme måde med at jeg får besked om at finde en ny fys.

@Pind

Jeg er godt klar over at mit job måske ikke er optimalt, men det er ikke altid lige nemt bare at skifte job.

@Beingofglass

Har gået som tagdækker i snart 10 år, jeg betragter det ikke som et ekstremt hårdt arbejde, men er nok også an på hvad typer projekter man får, jeg går primært på flade/15 graders industri tage, og roder med at brænde under og overpap, samt enkelte issolerings dage, så som sådan er det meste af arbejdet at gå stille og roligt frem og tilbage med en brænder i hånden.

Men kan sagtens være at en fys ikke kan hjælpe mig så længe jeg er fysisk aktiv, men jeg ønsker ikke at sygemelde mig uden at det er nødvendigt, så vil være op til en evt fys at finde ud af.


Jeg har valgt at tage kontakt til Brian Bayer som anbefalet, så må jeg krydse fingre for at han kan hjælpe mig. Tak for anbefalingen

Så et par nævnte poul haacker, i følge hans hjemmeside arbejder han med personlig træning.

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 29. jun 2018, 17:37
af Pind
Tagdækker er fysisk krævende. Der er masser af ensidig gentagende arbejde, hvilke på sigt ofte kun leder til én ting: Skade

Det er muligt, at det ikke er nemt at skifte arbejde. Man kan også bare lære at leve med den resten af livet.

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 29. jun 2018, 18:48
af Blackmoore
Poul Haacker har arbejdet meget med smerter og træning

Re: Anbefalinger til skulderskade søges

Indlæg: 30. jun 2018, 13:01
af fyforenskefuld
Beingofglass skrev:
Lad mig først sige jeg er 28 år, arbejder som tagdækker så semi fysisk job, har tidligere trænet meget, men har i de seneste år haft for mange smerter i skulder og lænd efter job at jeg ikke har overskud til at træne mere end jobbet giver.


Tagdækker semi-fysisk job? Jeg kan næsten ikke tænke mig til et arbejde, der er hårdere ved ens ryg og skuldre end det. Det handler ikke engang om kilo, det handler om de arbejdsstillinger man bruger mange timer i dagligt. Jeg har selv næsten lige været med til at skifte et mindre stykke tag - lille stykke, 2 sider, 45 grader hældning;- der skulle rives eternit plader af, skiftes isolering, på med plader og tagpap. 2 dage tog det, og vi tog det i stille hobby tempo. Den indre fysioterapeut i mig, tog mange notits af, hvorfor netop dette job, kunne slide en ned på rekord tid.
Min personlige mening er, at ingen fysioterapeut med sine ekstra øvelser kan afhjælpe de symptomer du har tilstrækkeligt, så længe du arbejder hårdt i faget. Du beskriver et billede, der ligner en typisk fabriksarbejders, efter 40 år med opslidende, repetetivt arbejde.


Der er ikke noget bedre end en omgang asbest fra eternitplader .