Side 1 af 1

Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Indlæg: 30. jul 2020, 10:21
af LionKing
Jeg er i et kæmpe dilemma, jeg er kommet ind på begge uddannelser. Jeg blev færdig i juni måned med en serviceøkonom uddannelse, og søgte videre ind på IHM uddannelsen og er kommet ind. Men søgte også automationsteknolog uddannelsen, da den lød spændende og anerledes. Men kan ikke finde ud af hvad jeg skal vælge, og skal beslutte mig inden fredag. Så vil hører om i har gode råd, jeg har lavet følgende for og imod.

IHM:

Fordele: den ligger op ad serviceøkonom uddannelsen.
Jeg kan arbejde med markedsføring og salg.
Jeg kan få et arbejde indenfor turistbranchen.

Ulemper
Usikker jobmuligheder
Ligger 1 times kørsel væk fra min bolig.
Var ikke mit førstevalg

Automationsteknolog
Fordele
Job garanti
God startsløn
Fede jobmuligheder
30 minutters kørsel fra bolig

Ulemper
2 årig ( den anden er 1.5 )
Kan blive ensformige job
Svært at arbejde sig op ad

Re: Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Indlæg: 30. jul 2020, 12:30
af danielhansen13
De færreste ender med at arbejde (hele livet) med det, som de er uddannende inden for. Jeg har ikke kendskab til de to uddannelser, men du kan evt. stille dig selv følgende spørgsmål:
- Hvor ser du dig selv om 10, 20 eller 30 år og hvilken af uddannelserne kan bedst hjælpe dig derhen, hvor du gerne vil hen?
- Hvis du ser bort fra afstand, løn, jobsikkerhed osv. hvad brænder du så mest for, hvis du bare skulle følge dit hjerte og dine interesser?

Re: Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Indlæg: 30. jul 2020, 19:37
af --PRINCE--
Automationsteknolog lyder spændende. (synes jeg). Der står følgende inde på optagelseskravene: Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed samt matematik C. Vil det sige at jeg med en 3 år og 9 måneders kokkeuddannelse og en bestået matematik C fra gymnasiet kan søge ind her? (Jeg er ikke student)