Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65702 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049575 indlæg i 100422 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 737
Medlemmer: 4
Skjulte: 1
Gæster: 732

Følg bodybuilding.dk på

Vejning af mad?

Udskriv emne


Kosten og dens betydning for optimale resultater

Tilbage til Kost & kosttilskud





Jeg er lige i tvivl, skal jeg veje min mad, skal det så være inden eller efter tilberedning? for eksempel med grøntsager - der hvis du bager eller steger dem så ryger meget af væsken af og vægten falder derfor.
Mit størsteproblem er med brød, hvis du vejer en skive brød inden den er ristet og efter den er ristet så er vægten cirka 1/2 af det normale, Så skal jeg veje det inden eller efter tilberedning for at få det korrekte resultat?
Tobias Wernblad
Venlighed er et sprog som den døve kan høre og den blinde kan se
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1018
Tilmeldt: 19. okt 2009, 19:52
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (4)
Kostplan: Vis kostplan



Det skal vejes inden tilberedning.
Thomas Bay
Idrætsfysioterapeut og fysisk træner
Indehaver af Sport112.dk, FysioDanmark Holstebro og FysioDanmark Videbæk
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2007 Månedens skribent: Marts 2007
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 32988
Tilmeldt: 4. jan 2007, 12:13
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 200.00
- Dødløft: 250.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



oki, tak for det hurtige svar
Tobias Wernblad
Venlighed er et sprog som den døve kan høre og den blinde kan se
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1018
Tilmeldt: 19. okt 2009, 19:52
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (4)
Kostplan: Vis kostplan



Hvad angår kød - især kylling, skal det da ikke vejes før efter tilberedning, f.eks. stegning.. Det er jo de store mængder vand, de pumper kyllingen med der forsvinder og det vil jo snyde i regnskabet, vel?

Lavet engang et eksperiment hvor jeg stegte 250g kylling filet (altså en pakke, som rigtig nok vejede 250g inde tilberedning) og vejede dem igen efter tilberedningen, hvor der pludselig kun var 200g.. Så reelt spiser man jo kun 200g...
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 311
Tilmeldt: 12. maj 2009, 19:33
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



fred-t skrev:Hvad angår kød - især kylling, skal det da ikke vejes før efter tilberedning, f.eks. stegning.. Det er jo de store mængder vand, de pumper kyllingen med der forsvinder og det vil jo snyde i regnskabet, vel?

Lavet engang et eksperiment hvor jeg stegte 250g kylling filet (altså en pakke, som rigtig nok vejede 250g inde tilberedning) og vejede dem igen efter tilberedningen, hvor der pludselig kun var 200g.. Så reelt spiser man jo kun 200g...


Nej du spiser 250g, hvis du ellers går ud fra næringsindholdet per 100g.

Næringsindholdet per 100g er sat op efter hvad den indenholder før stegning dvs. med væske osv..
The closer you are to failure, the closer you are to victory, it all depends on how closely you walk the line
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2009
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 6916
Tilmeldt: 5. jan 2009, 18:52
 
Træner her: Frederikssund Motion Center ApS
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Xiva skrev:
fred-t skrev:Hvad angår kød - især kylling, skal det da ikke vejes før efter tilberedning, f.eks. stegning.. Det er jo de store mængder vand, de pumper kyllingen med der forsvinder og det vil jo snyde i regnskabet, vel?

Lavet engang et eksperiment hvor jeg stegte 250g kylling filet (altså en pakke, som rigtig nok vejede 250g inde tilberedning) og vejede dem igen efter tilberedningen, hvor der pludselig kun var 200g.. Så reelt spiser man jo kun 200g...


Nej du spiser 250g, hvis du ellers går ud fra næringsindholdet per 100g.

Næringsindholdet per 100g er sat op efter hvad den indenholder før stegning dvs. med væske osv..


Er du sikker på det? Jeg tror nemlig det er indholdet i det rene kød, hvorefter man vælger at pumpe dem lidt op med vand, så man sælger mere end man egentlig gør..
men altså, ellers vil det jo i virkeligheden sige at næringsindholdet pr 100g i f.eks. kyllingfilet reelt kun er næringsindholdet pr. 80g rent kød ?
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 311
Tilmeldt: 12. maj 2009, 19:33
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



fred-t skrev:
Xiva skrev:
fred-t skrev:Hvad angår kød - især kylling, skal det da ikke vejes før efter tilberedning, f.eks. stegning.. Det er jo de store mængder vand, de pumper kyllingen med der forsvinder og det vil jo snyde i regnskabet, vel?

Lavet engang et eksperiment hvor jeg stegte 250g kylling filet (altså en pakke, som rigtig nok vejede 250g inde tilberedning) og vejede dem igen efter tilberedningen, hvor der pludselig kun var 200g.. Så reelt spiser man jo kun 200g...


Nej du spiser 250g, hvis du ellers går ud fra næringsindholdet per 100g.

Næringsindholdet per 100g er sat op efter hvad den indenholder før stegning dvs. med væske osv..


Er du sikker på det? Jeg tror nemlig det er indholdet i det rene kød, hvorefter man vælger at pumpe dem lidt op med vand, så man sælger mere end man egentlig gør..
men altså, ellers vil det jo i virkeligheden sige at næringsindholdet pr 100g i f.eks. kyllingfilet reelt kun er næringsindholdet pr. 80g rent kød ?

Beskrivelsen af næringsindholdet på et produkt skal være den totale mængde næringsstoffer i produktet. Altså i dit eksempel med kylling med vand i, er det kyllingen med vand i næringsindholdet er udregnet ud fra, ikke kyllingen før den blev pumpet med vand.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2196
Tilmeldt: 5. nov 2008, 17:02
Geografisk sted: aalborg ø
 
Træner her: Unifitness
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



WeirdMoose skrev:
fred-t skrev:
Xiva skrev:
fred-t skrev:Hvad angår kød - især kylling, skal det da ikke vejes før efter tilberedning, f.eks. stegning.. Det er jo de store mængder vand, de pumper kyllingen med der forsvinder og det vil jo snyde i regnskabet, vel?

Lavet engang et eksperiment hvor jeg stegte 250g kylling filet (altså en pakke, som rigtig nok vejede 250g inde tilberedning) og vejede dem igen efter tilberedningen, hvor der pludselig kun var 200g.. Så reelt spiser man jo kun 200g...


Nej du spiser 250g, hvis du ellers går ud fra næringsindholdet per 100g.

Næringsindholdet per 100g er sat op efter hvad den indenholder før stegning dvs. med væske osv..


Er du sikker på det? Jeg tror nemlig det er indholdet i det rene kød, hvorefter man vælger at pumpe dem lidt op med vand, så man sælger mere end man egentlig gør..
men altså, ellers vil det jo i virkeligheden sige at næringsindholdet pr 100g i f.eks. kyllingfilet reelt kun er næringsindholdet pr. 80g rent kød ?

Beskrivelsen af næringsindholdet på et produkt skal være den totale mængde næringsstoffer i produktet. Altså i dit eksempel med kylling med vand i, er det kyllingen med vand i næringsindholdet er udregnet ud fra, ikke kyllingen før den blev pumpet med vand.


Korrekt.
Thomas Bay
Idrætsfysioterapeut og fysisk træner
Indehaver af Sport112.dk, FysioDanmark Holstebro og FysioDanmark Videbæk
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2007 Månedens skribent: Marts 2007
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 32988
Tilmeldt: 4. jan 2007, 12:13
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 200.00
- Dødløft: 250.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Alt bør vejes inden tilberedning, mht kylling, og nærringsindhold pr. 100g kan man jo lave en sammen ligning på fersk kylling og neutralmarineret kylling, den sidst nævnte er der pumpet vand salt og sukker i, derfor børe varedeklarationerne ikke være identiske

eidt Weird og bay beat me to it
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 3836
Tilmeldt: 18. sep 2007, 21:14
Geografisk sted: 2500
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Ok :)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 311
Tilmeldt: 12. maj 2009, 19:33
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



En ting er at dampe vand fra sin føde; det ændrer ikke på makronutrientindholdet. Men hvis jeg steger en gang hakket oksekød med 18-20 % fedt vil en betydelig del af fedtet som bekendt blive stegt fra og fordampe. Hvad gør man ved det? Laver et estimat på hvor meget fedt man har fordampet, som er lidt omsonst at gøre, eller finder man sig bare i at man nødvendigvis får et skævt tal?
This is your life and it's ending one minute at a time
Brugeravatar
Moderator
 
Reputation point: 710
 
Indlæg: 15068
Tilmeldt: 26. maj 2005, 23:14
Geografisk sted: Østerbro
 
Træner her: The Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 155.00
- Dødløft: 225.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Ups forkerte forum
Sidst rettet af karsten6623 21. okt 2009, 12:35, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 118
Tilmeldt: 10. okt 2009, 20:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



karsten6623 skrev:Hvis vi tager mænd til DM i BB hvor gammel var den yngste og hvor gammel var den ældste, for der er da nogen som ser ud til at være lidt ældre end 35??

Wrong topic fool :D :D :mrgreen:
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2196
Tilmeldt: 5. nov 2008, 17:02
Geografisk sted: aalborg ø
 
Træner her: Unifitness
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Karl Æg skrev:En ting er at dampe vand fra sin føde; det ændrer ikke på makronutrientindholdet. Men hvis jeg steger en gang hakket oksekød med 18-20 % fedt vil en betydelig del af fedtet som bekendt blive stegt fra og fordampe. Hvad gør man ved det? Laver et estimat på hvor meget fedt man har fordampet, som er lidt omsonst at gøre, eller finder man sig bare i at man nødvendigvis får et skævt tal?


hmm Jeg ville finde mig i en mere skæv fordeling.

men ville nok ikke købe 18-20% oksefars
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 3836
Tilmeldt: 18. sep 2007, 21:14
Geografisk sted: 2500
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Equus skrev:hmm Jeg ville finde mig i en mere skæv fordeling.

men ville nok ikke købe 18-20% oksefars


Det smager ellers fortrinligt :hihi:

Det er selvfølgelig bare et tænkt eksempel; problemet er jo det samme - omend i mindre udtalt grad - ved lavere fedtprocenter.
This is your life and it's ending one minute at a time
Brugeravatar
Moderator
 
Reputation point: 710
 
Indlæg: 15068
Tilmeldt: 26. maj 2005, 23:14
Geografisk sted: Østerbro
 
Træner her: The Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 155.00
- Dødløft: 225.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Karl Æg skrev:
Equus skrev:hmm Jeg ville finde mig i en mere skæv fordeling.

men ville nok ikke købe 18-20% oksefars


Det smager ellers fortrinligt :hihi:

Det er selvfølgelig bare et tænkt eksempel; problemet er jo det samme - omend i mindre udtalt grad - ved lavere fedtprocenter.


Det er jeg ikke i tvivl om det gør.

Der vil være samme problematik med næsten alle fødevare, den eneste løsninger er at æde det råt, hvis man vil have den mest nøjagtige fordeling.
tror dog ikke rå kylling nogensinde bliver et hit
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 3836
Tilmeldt: 18. sep 2007, 21:14
Geografisk sted: 2500
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Fandt lige en rapport fra fødevarestyrelsen omkring netop stegning af kød i forhold til optag eller afsmeltning af fedt.

Netop hakkedrenge, som æg nævner, med 12,5% fedt tabte 2 g fedt pr 100 g råt kød ved stegning i rigeligt med fedtstof.

Så må man jo så selv vurdere om man kan leve med den forskel i sin kostplan :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2196
Tilmeldt: 5. nov 2008, 17:02
Geografisk sted: aalborg ø
 
Træner her: Unifitness
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Kost & kosttilskud




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 18 gæster