Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65724 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049583 indlæg i 100422 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1496
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1494

Følg bodybuilding.dk på

Alternativ til BB æstetik

Udskriv emne


Diskussion af doping og konsekvenserne heraf

Tilbage til Doping





Jeg har brugt en smule tid på at gennemtrawle dette forum, og generelt tænke over BB og kropsæstetik. Godt hjulpet på vej af Mussetrussens glimrende Apropos, samt SandyFrinks gode indlæg i doping debatten er jeg nået dertil hvor lidt input og åben diskussion kunne være godt.

Nogle af de mere aktive diskussioner i dette forum vedrører om en given BB/fitness model er clean eller krudtet. Det virker vigtigt for folk at kunne navigere i forhold til om en given æstetik er opnåelig uden brug af PED - noget jeg tror de fleste af os kan sætte sig ind i. Er CT Fletcher clean? Er Jeff Seid? osv.

BB sporten er i denne sammenhæng en kompliceret størrelse. På den ene side er det svært ikke at blive fascineret af freak-store atleter, og på den anden side kæmper de fleste motionister med kost, træning og genetisk potentiale for at nå en opnåelig variant af dette kropsideal.

Bodybuilding.dk balancerer i denne forbindelse på en hård fin grænse (og gør det fint) mellem at kunne rose ekstrem fysik, rapportere fra BB events og samtidig undgå indirekte at promovere brugen af PED.

Mit spørgsmål går på om stillingstagen til PED og BB ikke ligeså meget handler om at udbrede et alternativ til den dominerende BB æstetik, hvor man kan viser hvad ekstremt hårdt arbejde og dedikation kan give af resulater alene? Dermed ikke sagt at Pro BB ikke er dedikeret…

Sikkert umuligt og bare en tanketorsk, men på den anden side kunne det være interessant at se lidt oprør fra indersiden af miljøet.
This is a Rouchefoucauld. The thinnest water-resistant watch in the world. Singularly unique, sculptured in design, hand-crafted in Switzerland, and water resistant to three atmospheres. This is 'the' sports watch of the '80s
Brugeravatar
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 410
Tilmeldt: 8. maj 2013, 21:30
Geografisk sted: US
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Først og fremmest; hvor har du fået den opfattelse, at bodybuilding handler om æstetik? Det gjorde det måske engang, men at kæde de to begreber sammen er lidt søgt idag. Jeg tror ikke der er mange der går og sukker efter Kai Greenes form. Desuden tør jeg godt påstå, at de fleste herinde ikke blot søger efter et bestemt ideal, men også træner for processens skyld. Det er samtidig en god motionsform og en glimrende måde at koble fra, og udlede nogle aggressioner, hvis man føler det er nødvendigt.
Brugeravatar
 
Reputation point: 893
 
Indlæg: 5424
Tilmeldt: 9. okt 2008, 23:40
Geografisk sted: Atlas
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Problemet med et alternativ er, at man ofte enten ender i de popsmarte Zyzz og Jeff Seid typer, de ikke-ben-trænende all-abs n' chest fitnessmodel typer eller de "lettere" bodybuilding kategorier, hvor folk alligevel kaster doping beskyldninger efter dem, fordi det er så svært for de fleste at afgøre hvem der er clean og hvem der ikke er. Det er lidt som status er i øjeblikket med Tour de France. Alle påstår de er clean og det er en ny tid for sporten med bedre kontrol og højere moral, og så kører Froome fra hele banden med et watt tal tæt på Armstrongs da han var dopet til sokkeholderne. Det er desværre en umulig opgave du stiller. Det eneste den enkelte kan gøre, er netop at fokusere på den enkelte, på sig selv, og tage the high road, hvor man forsøger at nå sit eget max potentiale på en måde man selv kan forsvare, og ignorere dem der tager the low road og springer over hvor gærdet er lavest. Jeg har faktisk netop lige afsluttet en mere uddybende artikel om emnet, som nok kommer op på Bodylab News engang i nærmeste fremtid.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1265
 
Indlæg: 7363
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplan



peter n skrev:Først og fremmest; hvor har du fået den opfattelse, at bodybuilding handler om æstetik? Det gjorde det måske engang, men at kæde de to begreber sammen er lidt søgt idag. Jeg tror ikke der er mange der går og sukker efter Kai Greenes form. Desuden tør jeg godt påstå, at de fleste herinde ikke blot søger efter et bestemt ideal, men også træner for processens skyld. Det er samtidig en god motionsform og en glimrende måde at koble fra, og udlede nogle aggressioner, hvis man føler det er nødvendigt.


Lad os afklare ordet æstetik i denne forbindelse (ikke at det skal være den store udredning, eller udvikle sig om korrekt brug af ordet). Mit indtryk er at BB hylder et bestemt kropsideal. Hvis kropsideal er bedre udtryk end æstetik, gør det mig ikke noget, at vi anvender det i stedet. Personlig higer jeg ikke efter Kai Greenes form, ligesom jeg går ud fra du ikke gør. Ikke desto mindre er han en stor atlet i BB. Og hvis BB udelukkende vil være/er et freakshow, er det vel også ok. Jeg troede, og håbede, bare at sporten havde mere i sig.

Personligt ser jeg også træning som en process, livsstil og holdning til hverdagens udfordringer. Men ikke desto mindre er mit indtryk at PED og fysisk potentiale er et emne som har interesse, både på dette forum, men også mere generelt. Hvilke filmstjerne er på PED, kan man opnå det naturligt osv. Hvis alle så det som process og personlig udvikling ville motionsdoping ikke være et issue...

Det kan vel være svært at finde rollemodeller indenfor sporten som udenforstående/begynder?
This is a Rouchefoucauld. The thinnest water-resistant watch in the world. Singularly unique, sculptured in design, hand-crafted in Switzerland, and water resistant to three atmospheres. This is 'the' sports watch of the '80s
Brugeravatar
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 410
Tilmeldt: 8. maj 2013, 21:30
Geografisk sted: US
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



De fleste filmstjerner krudter den op til film, hvor det kræves at de har en bestemt fysik. Christian Bale har gjort det op til samtlige Batman-film samt American Psycho. Jeg er usikker på om der findes evidens for dette. Det er dog "believed" blandt mange.
 
Reputation point: 232
 
Indlæg: 5111
Tilmeldt: 26. okt 2012, 16:46
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 102.50
- Squat: 210.00
- Dødløft: 220.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Mussetrussen skrev:Problemet med et alternativ er, at man ofte enten ender i de popsmarte Zyzz og Jeff Seid typer, de ikke-ben-trænende all-abs n' chest fitnessmodel typer eller de "lettere" bodybuilding kategorier, hvor folk alligevel kaster doping beskyldninger efter dem, fordi det er så svært for de fleste at afgøre hvem der er clean og hvem der ikke er. Det er lidt som status er i øjeblikket med Tour de France. Alle påstår de er clean og det er en ny tid for sporten med bedre kontrol og højere moral, og så kører Froome fra hele banden med et watt tal tæt på Armstrongs da han var dopet til sokkeholderne. Det er desværre en umulig opgave du stiller. Det eneste den enkelte kan gøre, er netop at fokusere på den enkelte, på sig selv, og tage the high road, hvor man forsøger at nå sit eget max potentiale på en måde man selv kan forsvare, og ignorere dem der tager the low road og springer over hvor gærdet er lavest. Jeg har faktisk netop lige afsluttet en mere uddybende artikel om emnet, som nok kommer op på Bodylab News engang i nærmeste fremtid.


Sammenligningen med cykelsporten er nok ikke helt ved siden af. Og jeg elsker cykelsporten som bare pokker, trods alle fejl og mangler.

Som jeg ser det er det værste ved cykelsporten dog at man har drevet klapjagt på rytterne, men ignoreret de strukturer, som er med til at gøre doping mulig og attraktiv (holdejere, sponsorer, sportsdirektører etc.). Det er tragisk nok rytterne som tager den største risiko og ofte betaler prisen, mens baglandet står med 'rene hænder'. Tror det er umådeligt hårdt at stå i rampelyser som eneste skyldige mand, når afsløringen falder.

Sammenlignet med den tåbelige dopingdebat, mener jeg ikke at vejen frem er en kriminalisering af den enkelte bruger, men derimod et nærmere kig på hvad der gør det attraktivt og muliggør brugen af doping. Du har ret i at man bør tage et valg, og stå ved det. Spørgsmålet er hvordan man skal forholde sig, som sport, når en del udøvere tager den nemme løsning?

Min originale pointe var at jeg ikke tror man ikke bør undervurdere effekten af mere eller mindre realistiske kropsidealer ,og eksponering af disse, i beslutningsprocessen for den enkelte.

Ser frem til artiklen.
This is a Rouchefoucauld. The thinnest water-resistant watch in the world. Singularly unique, sculptured in design, hand-crafted in Switzerland, and water resistant to three atmospheres. This is 'the' sports watch of the '80s
Brugeravatar
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 410
Tilmeldt: 8. maj 2013, 21:30
Geografisk sted: US
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Problemet er med bb, ligesom med alle andre sports, at den ikke kan trække et publikum med den almindelige menneskelige fysiologi.
Forstil dig en fyr med en fysik som Matt Ogus vinde Mr. O, det dur bare ikke.

Jeg synes derimod at man skal holde fast i bodybuilding som en drugsport, men begynde at dømme efter de samme ting som der blev gjort præ Dorian Yates. Vi skal tilbage til de små taljer og de brede skuldre, det store bryst og de massive arme osv.
Det skal tælle ned at blive stor og deform, i modsætningen til idag.
Jeg kunne sagtens se en fyr med en fysik som Jim Cordova vinde en Mr. O, det vil være en god kompromis imellem de to idealer.
MAKE
PEDRO
GREAT AGAIN
Brugeravatar
 
Reputation point: 285
 
Indlæg: 1835
Tilmeldt: 10. aug 2011, 16:26
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 130.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



SoS skrev:Mit spørgsmål går på om stillingstagen til PED og BB ikke ligeså meget handler om at udbrede et alternativ til den dominerende BB æstetik, hvor man kan viser hvad ekstremt hårdt arbejde og dedikation kan give af resulater alene? Dermed ikke sagt at Pro BB ikke er dedikeret…


Her tænker jeg i at det blandt andet kunne udformes som en artikel eller måske en tråd, der kunne bruges som reference for nybegyndere, og lignende, da det oftest er dem der har svært ved at skelne.

Problemet er at du bliver nødt til at finde en 10-20 mennesker, der er clean, og altid har været det. Det i sig selv er nok ikke en udfordring.
De skal samtidigt have trænet i lang tid. Minimum 5 år, efter min smag.
Og de skal være villige til at udstille dem selv.

Jeg kender personligt ingen clean mennesker, med så lang træningserfaring, der rent faktisk har lyst til at udstille dem selv. Måske hvis du kunne overbevise dem om at de skulle være kropslige rollemodeller for nybegyndere og ikke-løftere.

Men interessant, og relevant spørgsmål. For min skyld gerne noget der måtte arbejdes lidt mere i.

Og ellers kan man måske finde nogle villige mænd og kvinder i Fælles Billedeupdates. En pæn sjat brugere herinde fra har en pæn (og clean) fysik, men de rammer nok ikke alle kriteriet for lang erfaring.
When in doubt, remove shirt, flex, repeat.
Brugeravatar
 
Reputation point: 130
 
Indlæg: 791
Tilmeldt: 28. apr 2012, 09:49
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 100.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Doping




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 22 gæster