Antiøstrogener og aromatasehæmmere
Omdannelsen af mandlige kønshormoner til østrogener kaldes aromatisering på grund af enzymet aromatase. Aromatisering medfører østrogen dominans, der er medvirkende til mange problemer med sundheden. Østrogen er et nedbrydende hormon, som nedbryder muskelmasse og øger kropsfedt og aromatase. Testosteron og til en vis grad naturligt progesteron (bio-identisk) er anaboliske (væsopbyggende) hormoner, som fremmer en slank kropsmasse.
Aromatase er et enzym, der findes i østrogen-producerende celler i binyrerne, æggestokkene, moderkagen, testiklerne, hjernen og fedtvæv. Er indholdet af aromatase højt, omdannes mere testosteron og progesteron til østrogen.
kilde
http://radiodoktoren.dk/radiodoktoren/2 ... sehaemmere
Der omtales videre korsblomstrede grønsager som broccoli, blomkål, rosenkål og alle arter af kål nedbryder de østrogene molekyler. Men de sider jeg (foreløbig) lige har skimtet kommer aldrig med konkrete råd om hvilke mængder der skal konsumeres og om der er nævneværdig effekt af dem.
Nogen der ved mere?