En grim oplevelse har givet mig respekt overfor norovirus og hepatitis A.
Tur i mikrobølgeovn forekommer mig umiddelbart nemmest. I artiklen nedenfor står der 93 grader i mikrobølgeovn, hvilket jeg ikke fatter noget af, da en mikrobølgeovn opererer med watt?
Why You Might Want To Microwave And Refreeze Your Frozen Berries
Frozen berries can carry hepatitis A
/.../
Chapman said that he actually microwaves all of his berries before eating them or refreezing them, though he added that his method of heating them to above 200 degrees Fahrenheit (93 degrees C) might be overkill.
LINK
http://www.huffingtonpost.com/entry/how ... 42712e8911
Står der således 4 minutter optøning af frosne bær ved 700 watt på posen, hvor lang tid skal bærrene så tilberedes yderligere?
Nogen rejser betænkeligheder overfor varmefordelingen i mikrobølgeovn, men burde dette ikke kunne overkommes ved anvendelse af flad tynd tallerken?
Jeg går ud fra at mikrobølgeovn bedst bevarer mikro-næringsstoffer men kunne tænke mig at vide hvor alvorlig tabet er?
Hvordan tolkes Fødevarestyrelsen opkog af bær i gryde. Hvordan ser det ud?
Virker det i øvrigt at skolde de frosne/friske bær med vand fra el-keddel?
Giver det mening at skelne mellem typer af bær samt deres producenter? Spise nogen rå og varmetilberede andre. F.eks. kunne det tænkes at nogen var maskin-høstede som eliminerede lortefingre, samt vandet fra neden og dermed ikke oversprøjtet med spildevand.