Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65570 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049544 indlæg i 100419 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1621
Medlemmer: 2
Skjulte: 1
Gæster: 1618

Følg bodybuilding.dk på

Carnivore kosten

Udskriv emne


Kosten og dens betydning for optimale resultater

Tilbage til Kost & kosttilskud





For mange anskues carnivore kosten som et fladpandet amerikansk tiltag der skal forestille at udgøre en modpol til veganismehysteriet. For andre er det et sundhedstiltag med henblik på at ændre kropskomposition, energi, mental sundhed, at være i ketose, hele fordøjelsessystemet, være fri for autoimmun sygdom, og en hel masse andre benefits som alle er frit tilgængelige som anecdata spredt ud over internettet. Carnivore diæten mangler dog videnskabelig backing (ikke at det er atypisk i ernæringsfeltet) omend der er rigeligt med teori og hypoteser at tage fat i. Desværre får diæten nok, ganske ufortjent, samme label som enhver anden radikal måde at spise på, og får samme politiserede vibe som veganisme da de to jo nødvendigvis må udgøre hver deres fløj i ernæringsdebatten.

Af samme grund vil jeg i denne tråd gerne slå et slag for carnivore diæten, debattere om pros & cons og høre andres erfaringer med den. Jeg har selv spist carnivore 95% carnivore i en tre uger, og det har været intet mindre end fantastisk. Enhver parameter på healthspan fronten som ernæring kan indflyde synes at være bedre. Min autoimmune sygdom er forsvundet. Jeg spiser udelukkende økologiske animalske produkter, inklusiv lever og mejeriprodukter.



Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 3557
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Spændende emne. Noget jeg helt klart skal have undersøgt nærmere.

Jeg har en kammerat, som har kørt denne kost i stort set hele 2019 med ret gode resultater.

Jeg har ikke selv sat mig ind i, hvordan hans kost ser ud 100%, men de typisker billeder af hans aftensmad er noget anderledes end mine egne.
Som jeg kan forstå, er der lidt en tilvænningsperiode i starten, men han brød stærkt igennem dem og kan kun anbefale det.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 2901
Tilmeldt: 11. mar 2013, 10:56
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Spændende topic.

Jeg kommer helt sikkert til at prøve det på et tidspunkt.

Kører du helt uden nogle former for tilskud?
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Fistandantilus skrev:Spændende topic.

Jeg kommer helt sikkert til at prøve det på et tidspunkt.

Kører du helt uden nogle former for tilskud?


Grundet MTHFR mutation tager jeg 400 mcg methylfolate om dagen. Kreatin også, da jeg ikke indtager en svimlende mængde muskelkød. Ellers elektrolytter såsom magnesium, kalcium og kalium. Hvis der er noget jeg synes der er fedt ved diæten (som er unikt fra eks. keto, da benefits let kan confoundes) så er det simpliciteten af madlavning og at handle ind. For mange virker det sygt at skulle indtage så monoton en kost, og sådan var det umiddelbart også i starten, men nu nyder jeg det i fulde drag. Mit køleskab er fyldt med æg og smør, fryseren med kød, lever og okseflomme. Det kan dog være en udfordring at få nok kalorier ind, så hvis man har ambitioner om at blive en big bodybuilder er det ikke vejen at gå.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 3557
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.

Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.
Brugeravatar
 
Reputation point: 495
 
Indlæg: 4444
Tilmeldt: 7. okt 2006, 13:55
Geografisk sted: Vejle
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.

Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.


Mange die hard carnivores mener, at planter er det rene gift. De mener også, at det kan lade sig gøre at få alle vitaminer ved at spise rogn, lever, osv.
Sidst rettet af Barry 20. jan 2020, 10:46, rettet i alt 1 gang.
FRIENDS DON'T LET FRIENDS LIFT LIGHT
Brugeravatar

 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 1737
Tilmeldt: 22. aug 2011, 09:06
Geografisk sted: Snake Mountain Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 97.50
- Squat: 140.00
- Dødløft: 170.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Prøv engang at se på hvad det alternative forbund til IFBB i 90 erne , der hvor Strydom vandt overlegent, eksperimenterede med ang. kosten "The anabolic diet", som baseredes meget på de tilgange I beskriver. Husk på, der var dopingtests på, og selvom nogle kom på scenen helt ude af form og enormt fede, så var andre helt anderledes helt på toppen formmæssigt, og det med drugtest!
Teorien var meget hvordan at optimere hormonerne, spec. GH via det lave sukker/kulh. indtag. Det var en tilsyneladende anerkendt læge som var med i skabelsen af diæten. Jeg er klar over der vil kunne komme megen skepsis og hatered på denne tilgang, men der er virkelig noget om det, hvis man altså formår at "klikke" over til fedtstofskifte, noget altså ikke alle er istand til.
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.

Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.


Du kan faktisk få alle disse essentielle næringsstoffer (og mere til) gennem kød og organer - sågar i endnu højere koncentration og med bedre tilgængelighed. Eksempler herpå er D2 i planter kontra D3, K1 kontra K2, B-vitaminer, A-vitamin, mineraler, so on and so forth. Det store problem med grøntsager er deres iboende antrinutrienter og nutrienternes dårlige form. Det unikke ved grøntsager er a) fibre (som der også argumenteres for er kontraproduktivt fremfor egentligt at have en sundhedsmæssig gevinst hos mennesker) og b) phytonutrienter som også synes uklare hvorvidt de overhovedet har en positiv effekt i menneskets biologi, foruden at udgøre hormese som måske er gavnligt- men spørgsmålet er om bundlinjen for grøntsagers vedkommende er god. Gift i nogle henseende, og måske med gavnlig effekt i andre, men det er ikke absolut.

Prøv engang at se på hvad det alternative forbund til IFBB i 90 erne , der hvor Strydom vandt overlegent, eksperimenterede med ang. kosten "The anabolic diet", som baseredes meget på de tilgange I beskriver. Husk på, der var dopingtests på, og selvom nogle kom på scenen helt ude af form og enormt fede, så var andre helt anderledes helt på toppen formmæssigt, og det med drugtest!
Teorien var meget hvordan at optimere hormonerne, spec. GH via det lave sukker/kulh. indtag. Det var en tilsyneladende anerkendt læge som var med i skabelsen af diæten. Jeg er klar over der vil kunne komme megen skepsis og hatered på denne tilgang, men der er virkelig noget om det, hvis man altså formår at "klikke" over til fedtstofskifte, noget altså ikke alle er istand til.


Du skriver en anelse for implicit til at jeg kan få dit indlæg til at give mening. Hvad er det helt præcist du mener? En hurtig googling fortæller mig the anabolic diet gik ud på carb-cycling. Det er makrocycling, og går altså ikke ud på det samme som tråden drejer sig om. Selvfølgelig er alle som udgangspunkt i stand til at være fat-adapted, det er snarere det modsatte som er særligt problematisk i det moderne samfund.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 3557
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



The Anabolic Diet var en del af hele ICOPRO-projektet som kørte hos WBF. De kørte ketosediæt, og blev rent faktisk drugtested. Mauro Di Pasquale stod for deres kost (til dels), samt drug testingen. Vi finder dog aldrig ud af hvad der HELT præcist skete der, for ingen tvivl om en del kørte ketose, men med tiden hoppede en del fra. Eddie Robinson (som i øvrigt er gevaldigt goofed efter et fald i omklædningsrummet i et gym i USA) var en af de få der kørte det længe og holdt ved. Gary Strydom var guldkalven og poster boy for WBF, deres bedste Bodybuilder. Mike Christian og andre påstod at Strydom ikke blev drug tested som de andre, mens Gary siger han blev. Fysikken peger nok imod det, men det korte af det lange er: Vi finder aldrig ud af præcis hvad der foregik. Jeg ville ikke bruge ham eller dem som bevis eller argument, for det er for usikkert.

Grundlæggende set mener jeg det mest velargumenterede synspunkt er at vi er omnivores, mest af alt, og tilpasset de naturlige omgivelser. Mekanistisk kan man argumentere for alt: LCHF, keto, carnivore, whole plant raw whatever. Det er alt, alt, alt for komplekst på et molekylært og teoretisk, mekanistisk plan. Og så er der individuelle forskelle, forskelle på etniciteter.

Tag bare grøntsager: Selv hvis den klassiske tænkning måske ikke holder, og det i stedet handler om fermenterbare fibre og hormese - hvad hvis den effekt alligevel er så væsentlig at det er dét der batter, mere end vitaminerne, mineralerne og phytonutrienterne?

You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer
Brugeravatar
 
Reputation point: 2314
 
Indlæg: 7369
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



SandyFrink skrev:The Anabolic Diet var en del af hele ICOPRO-projektet som kørte hos WBF. De kørte ketosediæt, og blev rent faktisk drugtested. Mauro Di Pasquale stod for deres kost (til dels), samt drug testingen. Vi finder dog aldrig ud af hvad der HELT præcist skete der, for ingen tvivl om en del kørte ketose, men med tiden hoppede en del fra. Eddie Robinson (som i øvrigt er gevaldigt goofed efter et fald i omklædningsrummet i et gym i USA) var en af de få der kørte det længe og holdt ved. Gary Strydom var guldkalven og poster boy for WBF, deres bedste Bodybuilder. Mike Christian og andre påstod at Strydom ikke blev drug tested som de andre, mens Gary siger han blev. Fysikken peger nok imod det, men det korte af det lange er: Vi finder aldrig ud af præcis hvad der foregik. Jeg ville ikke bruge ham eller dem som bevis eller argument, for det er for usikkert.

Grundlæggende set mener jeg det mest velargumenterede synspunkt er at vi er omnivores, mest af alt, og tilpasset de naturlige omgivelser. Mekanistisk kan man argumentere for alt: LCHF, keto, carnivore, whole plant raw whatever. Det er alt, alt, alt for komplekst på et molekylært og teoretisk, mekanistisk plan. Og så er der individuelle forskelle, forskelle på etniciteter.

Tag bare grøntsager: Selv hvis den klassiske tænkning måske ikke holder, og det i stedet handler om fermenterbare fibre og hormese - hvad hvis den effekt alligevel er så væsentlig at det er dét der batter, mere end vitaminerne, mineralerne og phytonutrienterne?



Havde du en god ferie nordpå Sandymand?
 
Reputation point: 215
 
Indlæg: 620
Tilmeldt: 6. feb 2019, 14:22
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Når man ser Strydom full blown,så er det altså svært at tro på at han var noget i nærheden af drug free,,

Men han var, og er en flot mand med gode linjer!
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



SandyFrink skrev:Grundlæggende set mener jeg det mest velargumenterede synspunkt er at vi er omnivores, mest af alt, og tilpasset de naturlige omgivelser. Mekanistisk kan man argumentere for alt: LCHF, keto, carnivore, whole plant raw whatever. Det er alt, alt, alt for komplekst på et molekylært og teoretisk, mekanistisk plan. Og så er der individuelle forskelle, forskelle på etniciteter.

Tag bare grøntsager: Selv hvis den klassiske tænkning måske ikke holder, og det i stedet handler om fermenterbare fibre og hormese - hvad hvis den effekt alligevel er så væsentlig at det er dét der batter, mere end vitaminerne, mineralerne og phytonutrienterne?



Omnivores eller facultative carnivores, ja, således at hvis vores miljø fordrede det, så kunne vi overleve på grønt, men det er også vigtigt at distingvere mellem de to. Hvis målet er optimering, så kan der måske argumenteres for at vi er bedre tjent med kød eller i det mindste en kost der overvejende består primært af kød. Spørgsmålet om hormese er stadig interessant, men man bør også gøre op med sig selv om hvorvidt de potentielle trade-offs der kan være med bestemte grøntsager som ikke lige harmonerer med ens fysiologi, faktisk vil være det værd på bundlinjen. Personligt vil jeg hellere satse mine penge på sauna, træning, cold showers o.l., det er eksempelvis svært at trigger autoimmune problemer med den slags.

Jeg spiser btw stadig, for ikke at fremstå alt for doktrinær, gode mængder hvidløg. Den videnskabelige evidens (og ikke mindst smag) er simpelthen for tung til at jeg kan give slip på det.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 3557
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



SandyFrink skrev:The Anabolic Diet var en del af hele ICOPRO-projektet som kørte hos WBF. De kørte ketosediæt, og blev rent faktisk drugtested. Mauro Di Pasquale stod for deres kost (til dels), samt drug testingen. Vi finder dog aldrig ud af hvad der HELT præcist skete der, for ingen tvivl om en del kørte ketose, men med tiden hoppede en del fra. Eddie Robinson (som i øvrigt er gevaldigt goofed efter et fald i omklædningsrummet i et gym i USA) var en af de få der kørte det længe og holdt ved. Gary Strydom var guldkalven og poster boy for WBF, deres bedste Bodybuilder. Mike Christian og andre påstod at Strydom ikke blev drug tested som de andre, mens Gary siger han blev. Fysikken peger nok imod det, men det korte af det lange er: Vi finder aldrig ud af præcis hvad der foregik. Jeg ville ikke bruge ham eller dem som bevis eller argument, for det er for usikkert.

Grundlæggende set mener jeg det mest velargumenterede synspunkt er at vi er omnivores, mest af alt, og tilpasset de naturlige omgivelser. Mekanistisk kan man argumentere for alt: LCHF, keto, carnivore, whole plant raw whatever. Det er alt, alt, alt for komplekst på et molekylært og teoretisk, mekanistisk plan. Og så er der individuelle forskelle, forskelle på etniciteter.

Tag bare grøntsager: Selv hvis den klassiske tænkning måske ikke holder, og det i stedet handler om fermenterbare fibre og hormese - hvad hvis den effekt alligevel er så væsentlig at det er dét der batter, mere end vitaminerne, mineralerne og phytonutrienterne?


Kan godt huske Strydoms enormt fulde muskelbellies og enorme str. og pump, men udfra egne erfaringer, kan det meget vel være tilfældet, at han var ren. Det skift til fedtstofskifte er hovedsagligt ment for at provokere til skabelse af spec. GH, men da test og GH følges ad meget ad vejen og begge har relation til dopaminforholdelse, så tror jeg også test var hvad Di Pasquale optimerede, ligsom alle kroppens andre hormoner sådan skulle optimeres via diæten har foreskrev. Mener dog mest der var fokus på GH.
At man kører LCHF længe, er slet ikke ens med, at man laver dette skift til fedtforbrænding , heller ikke selv om man tror man har lavet det, hvilket klart kunne ses af spec. Mike Quiin og andre som var direkte fede og helt ude af form på scenen.
Når man laver skiftet til fedt som primære forbrænding i kroppen, kan man med det samme mærke det. Jeg har ca. 3 gange kunnet lave dette skift, men også skiftet tilbage igen. Når man laver skiftet føler man sig helt utroligt på toppen, lissom hvad jeg har set beskrevet af en gut der berettede om at tage gh injections i et år og lagde videoer op hver dag. Han berettede om, at han 2 dage var vågnet og havde følt sig helt utrolig klar i sindet og fantastisk følende i kroppen og at han ville give alt for at kunne føle sig sådan forevigt, da det var helt utrolig behagelig følelse; Det var netop hans beskrivelser, der passes præcis på hvordan jeg følte det dengang jeg hittede det sidst. Måske man kan læres til at adapte til at kunne respondere til høj gh niveau/produktion med ens andre hormoner naturligt og sådan erfare naturlig balance med/i ekstremt høj GH niveau?
Da jeg sidst var i ok form, kørte jeg også LCHF diæt og fastede desuden 16-18 timer inden træning , hvorfor jeg var temmelig flad og depleted til træning, da jeg ikke var istand til at lave dette skift, men når man hitter den, laver skiftet til fedtforbrænding, så vil det absolut intet problem være med at opleve sig selv helt fyldt ud selv uden pump. Mine erfaringer siger mig, at Strydom sagtens kunne være testet som alle de andre.

Det er måske også værd at nævne, at fedt kun kan forbrændes når der er tilstrækkelig med ilt, mens kulhydrater kan forbrændes uden ilt, anerobt. Måske folk bør satse på udvikling af åndedræt også, spec. på diæt og når LCHF, ketose diæt, for at få det maksimale ud af det? Sundhedsfaglige mener, at åndingen kører automatisk og at man ikke har behov for fokus på det, og ligeså med fordøjelsen, den siger de også kører af sig selv helt automatisk... men.... kineserne, de gamle kinesere fra før Kina gik ad lave, siger vi skal tage os af vores fordøjelse - og åndedræt. Mange studier viser nu at varetagelse af fordøjelsen er ganske vigtig for sundhed... Så hvad vi før søgte sikkerhed og tryghed i at vide var sandheden, har holdt os fra at kende sandheden... da vi dvælede i falsk tryghedsskabelse skabt af div. sandhedsapostle (læger mfl.) Som narkomaner der kan tilfredsstilles via drugs, tilfredsstilles mange egoister af at (ville) tro de ved. Begær og ego (vil vide for at føle sikkerhed) er årsagen til meget idioti.
Folk som fornægter videnskabelige fakta og udkomme fordi de ikke vil kende det, som feks. ang. intelligens, tilhører gruppen af narkomaner/afhængige af kun at vide hvad, de vil vide. De fornægter videnskabelighed hvis det strider mod deres religiøse tro, en trosretning hvor de selv ofte er guddommeligheden, helt lissom kejseren i Kejserens nye klæder. De fremstår ofte som naive, tossegode, sandhedsfornægtende svenske politikere, der ønsker at se, at indvandring fra tidl. østlande, mellemøsten og Afrika.... ikke udgør noget problem, og at befolkningen kan narres til at betale disse politikere for at lulle sig i søvn trods sandheden er lige frem for; Utroligt. Det minder jo helt om Stein Bagger sagen, hvor Asger Jensby, trods advarsler, fordi han troede mio. rullede, ignorerede alle advarsler direkte rettet personligt til ham, trods kommende fra særdeles kompetente mennesker i miljøet.
Sidst rettet af Bilsten 5. dec 2019, 14:29, rettet i alt 2 gange.
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



iRoN_wArrioR93 skrev:
SandyFrink skrev:Grundlæggende set mener jeg det mest velargumenterede synspunkt er at vi er omnivores, mest af alt, og tilpasset de naturlige omgivelser. Mekanistisk kan man argumentere for alt: LCHF, keto, carnivore, whole plant raw whatever. Det er alt, alt, alt for komplekst på et molekylært og teoretisk, mekanistisk plan. Og så er der individuelle forskelle, forskelle på etniciteter.

Tag bare grøntsager: Selv hvis den klassiske tænkning måske ikke holder, og det i stedet handler om fermenterbare fibre og hormese - hvad hvis den effekt alligevel er så væsentlig at det er dét der batter, mere end vitaminerne, mineralerne og phytonutrienterne?



Omnivores eller facultative carnivores, ja, således at hvis vores miljø fordrede det, så kunne vi overleve på grønt, men det er også vigtigt at distingvere mellem de to. Hvis målet er optimering, så kan der måske argumenteres for at vi er bedre tjent med kød eller i det mindste en kost der overvejende består primært af kød. Spørgsmålet om hormese er stadig interessant, men man bør også gøre op med sig selv om hvorvidt de potentielle trade-offs der kan være med bestemte grøntsager som ikke lige harmonerer med ens fysiologi, faktisk vil være det værd på bundlinjen. Personligt vil jeg hellere satse mine penge på sauna, træning, cold showers o.l., det er eksempelvis svært at trigger autoimmune problemer med den slags.

Jeg spiser btw stadig, for ikke at fremstå alt for doktrinær, gode mængder hvidløg. Den videnskabelige evidens (og ikke mindst smag) er simpelthen for tung til at jeg kan give slip på det.


Det er nok mest vigtigt at spise og træne mm ifht. ens omgivelser, omstændigheder, behov og krav til næring, for alt det med at udregne behov og leve efter tabeller, synes ofte at stoppe vores udvikling af føling med behov; Udviklingen af menneskelige, ikke emontionelle, følelser, virker meget vigtigt.

Jeg tror, at det at planteædere har øjnene på siden af hovedet, hvorimod kødædere, for at kunne 3D observere byttet, har fremadvendte øjne, måske kan have nogen betydning, da vi i vores arbejde i dagligdagen oftest har brug for at 3D observere mens vi fraviger fra samtidig varetagelse af vores fysiske behov, da vi istedet vil/ofte har brug for at gøre mange andre ting med vores bevidsthed og krop udover blot at fokusere på at æde og skide. At fravige fra sund, naturlig forholdelse, men istedet låse os selv fast i ofte delvis forkerte "rammer" - blot fordi det giver sikkerhed/tryghed (at vide), kan ofte have store konsekvenser ifht. helbred og udkomme af gøremål, feks. skader ifbm. træning el. varetagelse og udvikling af verden.
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.

Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.


Der er mange eksempler på mennesker, der igennem mange år har levet uden planter, og har det rigtig godt.

Men der er så stor forskel på mennesker, og hvad der er optimalt for et menneske, er måske ikke optimalt for et andet.

Hvis man lider af autoimmune sygdomme, og carnivore forbedrer din livskvalitet markant, så er det jo en no brainer. For andre har den gængse tilgang til kost fungeret godt, og et skifte til carnivore vil måske føles som nedgang i livskvalitet.

Min egen krop kan slet ikke klare den gængse high carb diæt, og det har været grunden til, at IF i sin tid virkede så voldsomt godt på mig. Og hvor alle andre er sprunget fra og til igennem årene, har jeg holdt ved uden afvigelse i et årti, da der er store konsekvenser for mig ved at leve efter standardtilgangen.
På samme måde, at jeg nu er på ketogen kost. Det er en fucking velsignelse at leve sådan for mig, og ikke bare en smart måde at tabe sig på, inden man kan komme tilbage til at spise kage igen.

Så for nogle mennesker er keto eller carnivore en desideret game changer, mens det for andre bare er en udrenselse, nustilling eller effektiv slankekur.

Jeg er dog 100% sikker på, at det er meget sundere, at være på en carb restricted diet, end at gå og fylde hovedet med hurtige carbs i tide og utide.
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.
I'm the stuff nightmares are made of for people like you!
Brugeravatar
 
Reputation point: 100
 
Indlæg: 1211
Tilmeldt: 15. aug 2015, 21:08
Geografisk sted: Pandoras Box
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Som Sandy er inde på er der individuelle forskelle og forskelle på etniciteter.
Mennesker fra store dele af Asien trives fx rigtig godt på en high carb diæt og kan være hamrende lactose intolerante.
I nordeuropa derimod fungerer vi ofte bedre på en low carb diæt - eller tolererer den bedre da vores forfædre ofte var nødsaget til at overvintre på kød og ikke så meget andet.
Det er svært at sige, hvad der er bedst fra den enkelte - især når man går til ekstremerne med disse diættyper.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Fistandantilus skrev:
Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.

Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.


Der er mange eksempler på mennesker, der igennem mange år har levet uden planter, og har det rigtig godt.

Men der er så stor forskel på mennesker, og hvad der er optimalt for et menneske, er måske ikke optimalt for et andet.

Hvis man lider af autoimmune sygdomme, og carnivore forbedrer din livskvalitet markant, så er det jo en no brainer. For andre har den gængse tilgang til kost fungeret godt, og et skifte til carnivore vil måske føles som nedgang i livskvalitet.

Min egen krop kan slet ikke klare den gængse high carb diæt, og det har været grunden til, at IF i sin tid virkede så voldsomt godt på mig. Og hvor alle andre er sprunget fra og til igennem årene, har jeg holdt ved uden afvigelse i et årti, da der er store konsekvenser for mig ved at leve efter standardtilgangen.
På samme måde, at jeg nu er på ketogen kost. Det er en fucking velsignelse at leve sådan for mig, og ikke bare en smart måde at tabe sig på, inden man kan komme tilbage til at spise kage igen.

Så for nogle mennesker er keto eller carnivore en desideret game changer, mens det for andre bare er en udrenselse, nustilling eller effektiv slankekur.

Jeg er dog 100% sikker på, at det er meget sundere, at være på en carb restricted diet, end at gå og fylde hovedet med hurtige carbs i tide og utide.

Rafinerede kulh. er vel lidt at kunne sidestille med masser af forarbejdede, hydrogenerede omega 6 fedtsyrer?
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.


Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 3557
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Bilsten skrev:
Fistandantilus skrev:
Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.

Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.


Der er mange eksempler på mennesker, der igennem mange år har levet uden planter, og har det rigtig godt.

Men der er så stor forskel på mennesker, og hvad der er optimalt for et menneske, er måske ikke optimalt for et andet.

Hvis man lider af autoimmune sygdomme, og carnivore forbedrer din livskvalitet markant, så er det jo en no brainer. For andre har den gængse tilgang til kost fungeret godt, og et skifte til carnivore vil måske føles som nedgang i livskvalitet.

Min egen krop kan slet ikke klare den gængse high carb diæt, og det har været grunden til, at IF i sin tid virkede så voldsomt godt på mig. Og hvor alle andre er sprunget fra og til igennem årene, har jeg holdt ved uden afvigelse i et årti, da der er store konsekvenser for mig ved at leve efter standardtilgangen.
På samme måde, at jeg nu er på ketogen kost. Det er en fucking velsignelse at leve sådan for mig, og ikke bare en smart måde at tabe sig på, inden man kan komme tilbage til at spise kage igen.

Så for nogle mennesker er keto eller carnivore en desideret game changer, mens det for andre bare er en udrenselse, nustilling eller effektiv slankekur.

Jeg er dog 100% sikker på, at det er meget sundere, at være på en carb restricted diet, end at gå og fylde hovedet med hurtige carbs i tide og utide.

Rafinerede kulh. er vel lidt at kunne sidestille med masser af forarbejdede, hydrogenerede omega 6 fedtsyrer?


Ja, det er helt sikkert. En ketogen diæt giver ikke carte blanche til at leve af forarbejdet kød og andet crap.
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Fistandantilus skrev:
Bilsten skrev:
Fistandantilus skrev:
Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.

Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.


Der er mange eksempler på mennesker, der igennem mange år har levet uden planter, og har det rigtig godt.

Men der er så stor forskel på mennesker, og hvad der er optimalt for et menneske, er måske ikke optimalt for et andet.

Hvis man lider af autoimmune sygdomme, og carnivore forbedrer din livskvalitet markant, så er det jo en no brainer. For andre har den gængse tilgang til kost fungeret godt, og et skifte til carnivore vil måske føles som nedgang i livskvalitet.

Min egen krop kan slet ikke klare den gængse high carb diæt, og det har været grunden til, at IF i sin tid virkede så voldsomt godt på mig. Og hvor alle andre er sprunget fra og til igennem årene, har jeg holdt ved uden afvigelse i et årti, da der er store konsekvenser for mig ved at leve efter standardtilgangen.
På samme måde, at jeg nu er på ketogen kost. Det er en fucking velsignelse at leve sådan for mig, og ikke bare en smart måde at tabe sig på, inden man kan komme tilbage til at spise kage igen.

Så for nogle mennesker er keto eller carnivore en desideret game changer, mens det for andre bare er en udrenselse, nustilling eller effektiv slankekur.

Jeg er dog 100% sikker på, at det er meget sundere, at være på en carb restricted diet, end at gå og fylde hovedet med hurtige carbs i tide og utide.

Rafinerede kulh. er vel lidt at kunne sidestille med masser af forarbejdede, hydrogenerede omega 6 fedtsyrer?


Ja, det er helt sikkert. En ketogen diæt giver ikke carte blanche til at leve af forarbejdet kød og andet crap.

Hvad betragter man så, økologisk, formodentlig ikke koldpresset peanutsmør, som (ang. forarbejdningsgrad), for værende, crap food el. sund kost? Jeg har erfaret, at søvn forbedres via sådan indtagelse, noget som iøvrigt er i tråd med, at man anbefaler omega 3 tidl. på dagen mens omega 6 anbefales til indtagelse sidst på dagen; Jeg troede sgu ikke det virkede så udtalt og effektivt el. kraftig, markant som jeg har erfaret nu gennem flere dage/nætter skeende; Nogen input?

Hvis man gerne vil prøve at sove dybere, så prøv med et par skefulde peanutbutter før sengetid el. sidst på aftenen istedetfor kage, proetinpulver, yougurt el. lign. og rapporter tilbage med feedback, tak.
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Peanuts er en dårlig idé. Prøv med MCT olie eller rå honning med æblecidereddike før seng i stedet. Som udgangspunkt er det bedst at have en mave der er mere tom end fuld når du skal sove.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 3557
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



iRoN_wArrioR93 skrev:Peanuts er en dårlig idé. Prøv med MCT olie eller rå honning med æblecidereddike før seng i stedet. Som udgangspunkt er det bedst at have en mave der er mere tom end fuld når du skal sove.

Men hvordan er indholdet af omega 6 i mct? Og er der ikke masser af enkeltumættede fedtsyrer i mct som giver energi på et tidspunktet hvor man netop ikke har brug for energi, tværtimod, hvilket vel er hvorfor man anbefaler ikke at have for meget mad i maven pga. det kan forstyrre indsovningen?
Jeg erfarer at omega 6 før søvn bedrer søvnen, det er det som er pointen i mine observationer og skriv. Det anbefales med omega 6 aften og 3 morgen. Jeg kan sagtens gøre som andre, tage hovedet under armen og alene stole blindt på hvad div. producenter og kyndige siger, men det er trods alt egne observation og erfaringer som skal danne grundlag for fremgang, stilstand el. problemer.
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Er der iøvrigt nogen som ved hvorfor, vi anbefales at indtage omega 3 først på dagen og omega 6 sidst på dagen? Altså, det har vel at gøre med prostaglandindannelse, men hvordan?
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Moriarty skrev:Som Sandy er inde på er der individuelle forskelle og forskelle på etniciteter.
Mennesker fra store dele af Asien trives fx rigtig godt på en high carb diæt og kan være hamrende lactose intolerante.
I nordeuropa derimod fungerer vi ofte bedre på en low carb diæt - eller tolererer den bedre da vores forfædre ofte var nødsaget til at overvintre på kød og ikke så meget andet.
Det er svært at sige, hvad der er bedst fra den enkelte - især når man går til ekstremerne med disse diættyper.


Eskimoer, grøndlændere mfl. er altså adapteret som vi vesterlændinge er det, til at leve i høj grad af kød? Hvad så med div. naturfolk i Afrika som lever af mælk alene, nærmest, el. det afrikanske naturfolk som stjæler kød fra løverne, skulle de så også være adapted til dette?
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



iRoN_wArrioR93 skrev:
Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.


Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.


Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.

Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske
I'm the stuff nightmares are made of for people like you!
Brugeravatar
 
Reputation point: 100
 
Indlæg: 1211
Tilmeldt: 15. aug 2015, 21:08
Geografisk sted: Pandoras Box
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Bulletproof Athlete skrev:
iRoN_wArrioR93 skrev:
Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.


Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.


Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.

Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske

Jeg ved, at store mængder gurkemeje kan mindske inflamation dramatisk, virker som et antidepressiv og har ved selvsyn observet, ude i asien, hvordan en hund befængt med mider i pelsen, blev drysset til og masseret med gurkemeje, hvorefter den blev fri for problemet.
Det virker også stimulerende på tarmen og gavnlige tarmbakterier.
Det kan indtages med feks. sukker el. stevia , surmælk mm. for at mindske ubehaget ved indtagelse og bør indtages med fedt og gerne sort pepper for optimal optagelse.
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Bulletproof Athlete skrev:
iRoN_wArrioR93 skrev:
Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.


Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.


Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.

Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske


Jeg sad lige og søgte på hvor basiskt/surt kakaopulver er, raw versionen, og fandt dette link, du måske kan bruge (jeg ved ikke om det er pop el. fake el. brugbart, og står ikke inde for det på nogen måde, ej heller aktualiteten i relevansen af det for dig el. andre:

https://www.alt.dk/sundhed/syre-basekost-test
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Bilsten skrev:
Moriarty skrev:Som Sandy er inde på er der individuelle forskelle og forskelle på etniciteter.
Mennesker fra store dele af Asien trives fx rigtig godt på en high carb diæt og kan være hamrende lactose intolerante.
I nordeuropa derimod fungerer vi ofte bedre på en low carb diæt - eller tolererer den bedre da vores forfædre ofte var nødsaget til at overvintre på kød og ikke så meget andet.
Det er svært at sige, hvad der er bedst fra den enkelte - især når man går til ekstremerne med disse diættyper.


Eskimoer, grøndlændere mfl. er altså adapteret som vi vesterlændinge er det, til at leve i høj grad af kød? Hvad så med div. naturfolk i Afrika som lever af mælk alene, nærmest, el. det afrikanske naturfolk som stjæler kød fra løverne, skulle de så også være adapted til dette?


Ja.
Tænk på hvor dårlig grønlændere er adapteret til alkohol og hvordan visse befolkningsgrupper eksploderer i fedme når high carb kost bliver introduceret til dem.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Bilsten skrev:
Bulletproof Athlete skrev:
iRoN_wArrioR93 skrev:
Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.


Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.


Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.

Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske

Jeg ved, at store mængder gurkemeje kan mindske inflamation dramatisk, virker som et antidepressiv og har ved selvsyn observet, ude i asien, hvordan en hund befængt med mider i pelsen, blev drysset til og masseret med gurkemeje, hvorefter den blev fri for problemet.
Det virker også stimulerende på tarmen og gavnlige tarmbakterier.
Det kan indtages med feks. sukker el. stevia , surmælk mm. for at mindske ubehaget ved indtagelse og bør indtages med fedt og gerne sort pepper for optimal optagelse.


Bilsten skrev:
Bulletproof Athlete skrev:
iRoN_wArrioR93 skrev:
Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.


Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.


Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.

Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske


Jeg sad lige og søgte på hvor basiskt/surt kakaopulver er, raw versionen, og fandt dette link, du måske kan bruge (jeg ved ikke om det er pop el. fake el. brugbart, og står ikke inde for det på nogen måde, ej heller aktualiteten i relevansen af det for dig el. andre:

https://www.alt.dk/sundhed/syre-basekost-test



Tak for omtanken begge to <3

Jeg har været i gang med gurkemejen og det sorte peber i lang tid, men der har ikke været nogen målbar forskel at se eller mærke. Jeg er til check hver 3 måned ved lægen for at se om der er mindskning af inflammation i tarmen i forhold til de kostændringer der bliver lavet i forbindelse med en læge ordineret diætist.

Jeg har ligeledes prøvet med kakao pulver, men jeg mangler stadig at få taget mig sammen til at give en generel basisk diet et skud.

Igen tak for omtanken
I'm the stuff nightmares are made of for people like you!
Brugeravatar
 
Reputation point: 100
 
Indlæg: 1211
Tilmeldt: 15. aug 2015, 21:08
Geografisk sted: Pandoras Box
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan


Næste

Tilbage til Kost & kosttilskud




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 4 gæster