Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65565 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049544 indlæg i 100419 emner

2 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1094
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1092

Følg bodybuilding.dk på

Carnivore kosten

Udskriv emne


Kosten og dens betydning for optimale resultater

Tilbage til Kost & kosttilskud





Bulletproof Athlete skrev:
iRoN_wArrioR93 skrev:
Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.


Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.


Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.

Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske


Jeg sad lige og søgte på hvor basiskt/surt kakaopulver er, raw versionen, og fandt dette link, du måske kan bruge (jeg ved ikke om det er pop el. fake el. brugbart, og står ikke inde for det på nogen måde, ej heller aktualiteten i relevansen af det for dig el. andre:

https://www.alt.dk/sundhed/syre-basekost-test
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Bilsten skrev:
Moriarty skrev:Som Sandy er inde på er der individuelle forskelle og forskelle på etniciteter.
Mennesker fra store dele af Asien trives fx rigtig godt på en high carb diæt og kan være hamrende lactose intolerante.
I nordeuropa derimod fungerer vi ofte bedre på en low carb diæt - eller tolererer den bedre da vores forfædre ofte var nødsaget til at overvintre på kød og ikke så meget andet.
Det er svært at sige, hvad der er bedst fra den enkelte - især når man går til ekstremerne med disse diættyper.


Eskimoer, grøndlændere mfl. er altså adapteret som vi vesterlændinge er det, til at leve i høj grad af kød? Hvad så med div. naturfolk i Afrika som lever af mælk alene, nærmest, el. det afrikanske naturfolk som stjæler kød fra løverne, skulle de så også være adapted til dette?


Ja.
Tænk på hvor dårlig grønlændere er adapteret til alkohol og hvordan visse befolkningsgrupper eksploderer i fedme når high carb kost bliver introduceret til dem.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Bilsten skrev:
Bulletproof Athlete skrev:
iRoN_wArrioR93 skrev:
Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.


Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.


Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.

Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske

Jeg ved, at store mængder gurkemeje kan mindske inflamation dramatisk, virker som et antidepressiv og har ved selvsyn observet, ude i asien, hvordan en hund befængt med mider i pelsen, blev drysset til og masseret med gurkemeje, hvorefter den blev fri for problemet.
Det virker også stimulerende på tarmen og gavnlige tarmbakterier.
Det kan indtages med feks. sukker el. stevia , surmælk mm. for at mindske ubehaget ved indtagelse og bør indtages med fedt og gerne sort pepper for optimal optagelse.


Bilsten skrev:
Bulletproof Athlete skrev:
iRoN_wArrioR93 skrev:
Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.

Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.

I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.

Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.

Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.


Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.


Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.

Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske


Jeg sad lige og søgte på hvor basiskt/surt kakaopulver er, raw versionen, og fandt dette link, du måske kan bruge (jeg ved ikke om det er pop el. fake el. brugbart, og står ikke inde for det på nogen måde, ej heller aktualiteten i relevansen af det for dig el. andre:

https://www.alt.dk/sundhed/syre-basekost-test



Tak for omtanken begge to <3

Jeg har været i gang med gurkemejen og det sorte peber i lang tid, men der har ikke været nogen målbar forskel at se eller mærke. Jeg er til check hver 3 måned ved lægen for at se om der er mindskning af inflammation i tarmen i forhold til de kostændringer der bliver lavet i forbindelse med en læge ordineret diætist.

Jeg har ligeledes prøvet med kakao pulver, men jeg mangler stadig at få taget mig sammen til at give en generel basisk diet et skud.

Igen tak for omtanken
I'm the stuff nightmares are made of for people like you!
Brugeravatar
 
Reputation point: 100
 
Indlæg: 1211
Tilmeldt: 15. aug 2015, 21:08
Geografisk sted: Pandoras Box
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Har du prøvet længerevarende faste, for at give tarmene helt ro?
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Fistandantilus skrev:Har du prøvet længerevarende faste, for at give tarmene helt ro?


Jeg kan lide din idé og ja det har jeg. Jeg er på warrior diet på tiende år - 20 timers faste og et 4 timers vindue. Det hjælper lidt.

Hypotesen fra eksperternes side er at jeg er blevet allergisk overfor en eller flere aminosyrer, som er til stede i kød og enten kun små mængder i planter eller kun nogle planter.
Quinoa, som har en fuld aminosyre profil reagere jeg ligeledes voldsomt på.
I'm the stuff nightmares are made of for people like you!
Brugeravatar
 
Reputation point: 100
 
Indlæg: 1211
Tilmeldt: 15. aug 2015, 21:08
Geografisk sted: Pandoras Box
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Anders Nedergaard har netop skrevet følgende om carnivorediæten på sin Facebook-side:

"Carnivore diet - Nej, kostfibre og grøntsager ER faktisk sunde

Tilhængerne af carnivore diet påstår at grøntsager slet ikke er nødvendige, ja faktisk slet ikke sunde, ligesom kostfibre. Kostområdet er fagligt set utroligt komplekst, og der er mange gråzoner, men noget af det som den samlede fagstand er mest sikker på, på tværs af hele kostområdet er, at det er godt at spise grøntsager og kostfibre.

Bevares, det er ikke "nødvendigt", det er der vitterligt stort set ingen fødevarer der er, og det står folk frit for om de vil vælge at lade være med at spise kød, planter, ikke-nedfalden frugt eller homøopatisk uran. Men når man nede i Carnivore diet kaninhullet, begynder at udbrede den slags standpunkter, så udbreder man faktisk folkesundhedsskadelige myter, og DET skal man satme stoppe med lige med det samme

Mange med irritabel tyktarm, vil nok opleve bedring af symptomer da carnivore diet er en FODMAP begrænset diæt. Og langt de fleste vil komme i energiunderskud, hvilket i sig selv vil bedre manges sundhedsstatus og velbefindende. Det er bare ikke det samme som at deres påstande om sundhedseffekterne af plantedele og kostfibre passer.

Der er flere der har skrevet til mig om carnivore diet, og gerne vil høre hvad jeg har at sige om det. Når jeg så giver min mening om det, går de i maksimal kognitiv dissonans selvsving og beskylder mig for at være forudindtaget. Og der må jeg bare sige, nej, det er ikke mig der er forudindtaget, det er dig/jer, der har valgt at tro på en person, der siger ting der klokkeklart er forkerte. Man finder vitterligt ingen kompetent ernæringsfaglig person, der ikke er enig i at det er veldokumenteret sundt at spise plantedele og kostfibre. Ingen.

Det dybt ironiske er at diskussionerne med de her carnivore apologeter, minder utroligt meget om diskussionerne med die hard veganere. Det er tydeligvis situationer, hvor der er nogle identitetsmæssige forhold, der gør at de klamrer sig til de forklaringsmodeller, giver af kostkonceptet."
Brugeravatar
 
Reputation point: 495
 
Indlæg: 4444
Tilmeldt: 7. okt 2006, 13:55
Geografisk sted: Vejle
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Moriarty skrev:
Bilsten skrev:
Moriarty skrev:Som Sandy er inde på er der individuelle forskelle og forskelle på etniciteter.
Mennesker fra store dele af Asien trives fx rigtig godt på en high carb diæt og kan være hamrende lactose intolerante.
I nordeuropa derimod fungerer vi ofte bedre på en low carb diæt - eller tolererer den bedre da vores forfædre ofte var nødsaget til at overvintre på kød og ikke så meget andet.
Det er svært at sige, hvad der er bedst fra den enkelte - især når man går til ekstremerne med disse diættyper.


Eskimoer, grøndlændere mfl. er altså adapteret som vi vesterlændinge er det, til at leve i høj grad af kød? Hvad så med div. naturfolk i Afrika som lever af mælk alene, nærmest, el. det afrikanske naturfolk som stjæler kød fra løverne, skulle de så også være adapted til dette?


Ja.
Tænk på hvor dårlig grønlændere er adapteret til alkohol og hvordan visse befolkningsgrupper eksploderer i fedme når high carb kost bliver introduceret til dem.

Ja, bla. amerikanere som via højt forarbejde carbs bliver enormt fede er klart og ligeså er det, stillet lidt på hovedet, at grønlændere er enormt.... GODT adopteret til at reagere på alkohol via de får mere nydelse ud af dette, har jeg læst om i et studie på aboriginals i AU, men måske det også har at gøre med manglende selvdisiplinering, selvbeherskelse samt manglende aktivitet via essentielle gøremål, fordi de idag har et helt anderledes let liv end tidl. Jeg mener at have belæg for, at kunne evaluere at div. naturfolk spec. reelt er meget mere sensitive, fintfølende end vesterlændinge og sådan får langt mere bang for the buck når indtagende feks. alkohol; Det har at gøre med virkemåde hvorpå spec. dopamin virker og influerer mennesker (- forskelligt ifht. div. biologiske baggrunde relative i høj grad til etnicitet og udvikling i at være menneske; Fintfølende og højtudviklede, menneskeligt, ikke emotionelt, er hvad som menes).
Jeg har ikke kunnet finde studiet fra AU igen, hvilket det derfor ikke helt kan valideficeres som værende doku, MEN... vi gider ikke mere snotdumme argumenter som folk i deres egoisme kaster rundt, som da div. personer klandrede mig for at være racist og idiot etc. - noget som de senere selv er blevet ramt af, som en boomerang, fra AU, da de udstillede deres egoisme og reelt har vist sig at gå glip af sandheden og læring i deres forherligelse af egne tilgange til egoistisk betragtninger på et falsk verdensbilled, så hvis man har kritik, så vær saglig og præcis, tak.
Buddisme/Daoisme går efter eliminering af ego da ego hindrer os i objektive betragtninger; Dette er der meget visdom i.
Buddisme går efter at nå sandheden, truth, hvilket også er virkeligheden uden twistninger pga. man vrider denne til at kunne indbefatte hvad man kan lide og ikke lide (ego = feks. at lide noget som ikke er godt, selvom man synes , i egoisme, at det er godt).
 
Reputation point: 45
 
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 14. maj 2019, 11:35
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Pzyrex skrev:Anders Nedergaard har netop skrevet følgende om carnivorediæten på sin Facebook-side:

"Carnivore diet - Nej, kostfibre og grøntsager ER faktisk sunde

Tilhængerne af carnivore diet påstår at grøntsager slet ikke er nødvendige, ja faktisk slet ikke sunde, ligesom kostfibre. Kostområdet er fagligt set utroligt komplekst, og der er mange gråzoner, men noget af det som den samlede fagstand er mest sikker på, på tværs af hele kostområdet er, at det er godt at spise grøntsager og kostfibre.

Bevares, det er ikke "nødvendigt", det er der vitterligt stort set ingen fødevarer der er, og det står folk frit for om de vil vælge at lade være med at spise kød, planter, ikke-nedfalden frugt eller homøopatisk uran. Men når man nede i Carnivore diet kaninhullet, begynder at udbrede den slags standpunkter, så udbreder man faktisk folkesundhedsskadelige myter, og DET skal man satme stoppe med lige med det samme

Mange med irritabel tyktarm, vil nok opleve bedring af symptomer da carnivore diet er en FODMAP begrænset diæt. Og langt de fleste vil komme i energiunderskud, hvilket i sig selv vil bedre manges sundhedsstatus og velbefindende. Det er bare ikke det samme som at deres påstande om sundhedseffekterne af plantedele og kostfibre passer.

Der er flere der har skrevet til mig om carnivore diet, og gerne vil høre hvad jeg har at sige om det. Når jeg så giver min mening om det, går de i maksimal kognitiv dissonans selvsving og beskylder mig for at være forudindtaget. Og der må jeg bare sige, nej, det er ikke mig der er forudindtaget, det er dig/jer, der har valgt at tro på en person, der siger ting der klokkeklart er forkerte. Man finder vitterligt ingen kompetent ernæringsfaglig person, der ikke er enig i at det er veldokumenteret sundt at spise plantedele og kostfibre. Ingen.

Det dybt ironiske er at diskussionerne med de her carnivore apologeter, minder utroligt meget om diskussionerne med die hard veganere. Det er tydeligvis situationer, hvor der er nogle identitetsmæssige forhold, der gør at de klamrer sig til de forklaringsmodeller, giver af kostkonceptet."


Nu er jeg helt enig med Anders.

MEN for nogle mennesker er carnivore stadig det bedste af alle alternativer ud fra deres fysiologi.

Jeg tror ikke det er bedre for mig end almindelig keto, men jeg har det på min liste af ting, der skal prøves af. Det samme har jeg med længerevarende fasteperioder.

Det jeg har fundet ud af er meget vigtigt, er at man skal være åben for at afprøve nye ting. Men det er ekstremt svært for de fleste.
Og her mener jeg selvfølge kun ting, som er rationelle og videnskabeligt velbegrundede.
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Jeg er uenig med Anders. Jeg er, ligesom ham og enhver anden sensible person der prøver at optimere sin diæt, åben for at vi ikke ved noget med sikkerhed. Der hvor vi divergerer er at grøntsagers touted benefit skulle være den endegyldige sandhed - efter min mening er det en maybe ligesom eksklusionen af dem også kan anses for at være det. Vi ved det ikke. For mig virker det dog mest sandsynligt at eksklusionen er et bedre udgangspunkt end inklusionen for langt de fleste mennesker, hvilket kun bliver tiltagende evident med den skare af anekdata der genereres på ugentlig basis.. der er heldigvis et universitet som har påtaget sig opgaven om at spytte en række carnivore studier ud til næste år.
Det var btw mig der skrev med ham over messenger hvor han lynhurtigt var oppe med paraderne og tilsyneladende mente jeg tilhørte selvsamme ekkokammer af ignorans og naivitet - en ad hominem der vel og mærke blev smidt afsted umiddelbart efter jeg bad ham om at give mig eksempler på interventionelle studier som skulle pege mod at fibre i sig selv faktisk var en net benefit for mennesker. Det hørte jeg ikke noget til. Hertil gjorde jeg ham opmærksom på at han jo nødvendigvis måtte være i samme position, altså i et ekkokammer, hvis ikke han kunne forsvare sit ståsted. Resten endte med at blive en rigtig dårlig samtale, hvor jeg mest af alt fik indtryk af at manden var i et usædvanligt dårligt humør og/eller stresset.

Som Anders berør sidst i sit indlæg, så er det fuldstændigt rigtigt (som jeg btw også påpeger i OP) at der er idioter på alle fløje i ernæringsdebatten - og måske ekstra mange af dem hos veganer og carnivorefløjen, fordi de begge udgør ekstremer, som jo som oftest også tiltrækker idioter. Jeg prøver tilgengæld at lave en pointe om, at der stadig kan være rationelt funderede, videnskabelige argumenter (og endda rigtigt gode af slagsen) for carnivore diæten, men ligesom der er med så meget på nettet, så er støj til signal ratioen bare dårlig.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 3557
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Anders tager det op i hans nyeste podcast og gennemgår forskningen
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan


Foregående

Tilbage til Kost & kosttilskud




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 18 gæster