Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 66328 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049766 indlæg i 100452 emner
0 nye indlæg i dag
Fistandantilus skrev:Spændende topic.
Jeg kommer helt sikkert til at prøve det på et tidspunkt.
Kører du helt uden nogle former for tilskud?
Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.
Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.
Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.
Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.
Prøv engang at se på hvad det alternative forbund til IFBB i 90 erne , der hvor Strydom vandt overlegent, eksperimenterede med ang. kosten "The anabolic diet", som baseredes meget på de tilgange I beskriver. Husk på, der var dopingtests på, og selvom nogle kom på scenen helt ude af form og enormt fede, så var andre helt anderledes helt på toppen formmæssigt, og det med drugtest!
Teorien var meget hvordan at optimere hormonerne, spec. GH via det lave sukker/kulh. indtag. Det var en tilsyneladende anerkendt læge som var med i skabelsen af diæten. Jeg er klar over der vil kunne komme megen skepsis og hatered på denne tilgang, men der er virkelig noget om det, hvis man altså formår at "klikke" over til fedtstofskifte, noget altså ikke alle er istand til.
SandyFrink skrev:The Anabolic Diet var en del af hele ICOPRO-projektet som kørte hos WBF. De kørte ketosediæt, og blev rent faktisk drugtested. Mauro Di Pasquale stod for deres kost (til dels), samt drug testingen. Vi finder dog aldrig ud af hvad der HELT præcist skete der, for ingen tvivl om en del kørte ketose, men med tiden hoppede en del fra. Eddie Robinson (som i øvrigt er gevaldigt goofed efter et fald i omklædningsrummet i et gym i USA) var en af de få der kørte det længe og holdt ved. Gary Strydom var guldkalven og poster boy for WBF, deres bedste Bodybuilder. Mike Christian og andre påstod at Strydom ikke blev drug tested som de andre, mens Gary siger han blev. Fysikken peger nok imod det, men det korte af det lange er: Vi finder aldrig ud af præcis hvad der foregik. Jeg ville ikke bruge ham eller dem som bevis eller argument, for det er for usikkert.
Grundlæggende set mener jeg det mest velargumenterede synspunkt er at vi er omnivores, mest af alt, og tilpasset de naturlige omgivelser. Mekanistisk kan man argumentere for alt: LCHF, keto, carnivore, whole plant raw whatever. Det er alt, alt, alt for komplekst på et molekylært og teoretisk, mekanistisk plan. Og så er der individuelle forskelle, forskelle på etniciteter.
Tag bare grøntsager: Selv hvis den klassiske tænkning måske ikke holder, og det i stedet handler om fermenterbare fibre og hormese - hvad hvis den effekt alligevel er så væsentlig at det er dét der batter, mere end vitaminerne, mineralerne og phytonutrienterne?
SandyFrink skrev:Grundlæggende set mener jeg det mest velargumenterede synspunkt er at vi er omnivores, mest af alt, og tilpasset de naturlige omgivelser. Mekanistisk kan man argumentere for alt: LCHF, keto, carnivore, whole plant raw whatever. Det er alt, alt, alt for komplekst på et molekylært og teoretisk, mekanistisk plan. Og så er der individuelle forskelle, forskelle på etniciteter.
Tag bare grøntsager: Selv hvis den klassiske tænkning måske ikke holder, og det i stedet handler om fermenterbare fibre og hormese - hvad hvis den effekt alligevel er så væsentlig at det er dét der batter, mere end vitaminerne, mineralerne og phytonutrienterne?
SandyFrink skrev:The Anabolic Diet var en del af hele ICOPRO-projektet som kørte hos WBF. De kørte ketosediæt, og blev rent faktisk drugtested. Mauro Di Pasquale stod for deres kost (til dels), samt drug testingen. Vi finder dog aldrig ud af hvad der HELT præcist skete der, for ingen tvivl om en del kørte ketose, men med tiden hoppede en del fra. Eddie Robinson (som i øvrigt er gevaldigt goofed efter et fald i omklædningsrummet i et gym i USA) var en af de få der kørte det længe og holdt ved. Gary Strydom var guldkalven og poster boy for WBF, deres bedste Bodybuilder. Mike Christian og andre påstod at Strydom ikke blev drug tested som de andre, mens Gary siger han blev. Fysikken peger nok imod det, men det korte af det lange er: Vi finder aldrig ud af præcis hvad der foregik. Jeg ville ikke bruge ham eller dem som bevis eller argument, for det er for usikkert.
Grundlæggende set mener jeg det mest velargumenterede synspunkt er at vi er omnivores, mest af alt, og tilpasset de naturlige omgivelser. Mekanistisk kan man argumentere for alt: LCHF, keto, carnivore, whole plant raw whatever. Det er alt, alt, alt for komplekst på et molekylært og teoretisk, mekanistisk plan. Og så er der individuelle forskelle, forskelle på etniciteter.
Tag bare grøntsager: Selv hvis den klassiske tænkning måske ikke holder, og det i stedet handler om fermenterbare fibre og hormese - hvad hvis den effekt alligevel er så væsentlig at det er dét der batter, mere end vitaminerne, mineralerne og phytonutrienterne?
iRoN_wArrioR93 skrev:SandyFrink skrev:Grundlæggende set mener jeg det mest velargumenterede synspunkt er at vi er omnivores, mest af alt, og tilpasset de naturlige omgivelser. Mekanistisk kan man argumentere for alt: LCHF, keto, carnivore, whole plant raw whatever. Det er alt, alt, alt for komplekst på et molekylært og teoretisk, mekanistisk plan. Og så er der individuelle forskelle, forskelle på etniciteter.
Tag bare grøntsager: Selv hvis den klassiske tænkning måske ikke holder, og det i stedet handler om fermenterbare fibre og hormese - hvad hvis den effekt alligevel er så væsentlig at det er dét der batter, mere end vitaminerne, mineralerne og phytonutrienterne?
Omnivores eller facultative carnivores, ja, således at hvis vores miljø fordrede det, så kunne vi overleve på grønt, men det er også vigtigt at distingvere mellem de to. Hvis målet er optimering, så kan der måske argumenteres for at vi er bedre tjent med kød eller i det mindste en kost der overvejende består primært af kød. Spørgsmålet om hormese er stadig interessant, men man bør også gøre op med sig selv om hvorvidt de potentielle trade-offs der kan være med bestemte grøntsager som ikke lige harmonerer med ens fysiologi, faktisk vil være det værd på bundlinjen. Personligt vil jeg hellere satse mine penge på sauna, træning, cold showers o.l., det er eksempelvis svært at trigger autoimmune problemer med den slags.
Jeg spiser btw stadig, for ikke at fremstå alt for doktrinær, gode mængder hvidløg. Den videnskabelige evidens (og ikke mindst smag) er simpelthen for tung til at jeg kan give slip på det.
Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.
Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.
Fistandantilus skrev:Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.
Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.
Der er mange eksempler på mennesker, der igennem mange år har levet uden planter, og har det rigtig godt.
Men der er så stor forskel på mennesker, og hvad der er optimalt for et menneske, er måske ikke optimalt for et andet.
Hvis man lider af autoimmune sygdomme, og carnivore forbedrer din livskvalitet markant, så er det jo en no brainer. For andre har den gængse tilgang til kost fungeret godt, og et skifte til carnivore vil måske føles som nedgang i livskvalitet.
Min egen krop kan slet ikke klare den gængse high carb diæt, og det har været grunden til, at IF i sin tid virkede så voldsomt godt på mig. Og hvor alle andre er sprunget fra og til igennem årene, har jeg holdt ved uden afvigelse i et årti, da der er store konsekvenser for mig ved at leve efter standardtilgangen.
På samme måde, at jeg nu er på ketogen kost. Det er en fucking velsignelse at leve sådan for mig, og ikke bare en smart måde at tabe sig på, inden man kan komme tilbage til at spise kage igen.
Så for nogle mennesker er keto eller carnivore en desideret game changer, mens det for andre bare er en udrenselse, nustilling eller effektiv slankekur.
Jeg er dog 100% sikker på, at det er meget sundere, at være på en carb restricted diet, end at gå og fylde hovedet med hurtige carbs i tide og utide.
Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.
Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.
I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.
Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.
Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.
Bilsten skrev:Fistandantilus skrev:Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.
Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.
Der er mange eksempler på mennesker, der igennem mange år har levet uden planter, og har det rigtig godt.
Men der er så stor forskel på mennesker, og hvad der er optimalt for et menneske, er måske ikke optimalt for et andet.
Hvis man lider af autoimmune sygdomme, og carnivore forbedrer din livskvalitet markant, så er det jo en no brainer. For andre har den gængse tilgang til kost fungeret godt, og et skifte til carnivore vil måske føles som nedgang i livskvalitet.
Min egen krop kan slet ikke klare den gængse high carb diæt, og det har været grunden til, at IF i sin tid virkede så voldsomt godt på mig. Og hvor alle andre er sprunget fra og til igennem årene, har jeg holdt ved uden afvigelse i et årti, da der er store konsekvenser for mig ved at leve efter standardtilgangen.
På samme måde, at jeg nu er på ketogen kost. Det er en fucking velsignelse at leve sådan for mig, og ikke bare en smart måde at tabe sig på, inden man kan komme tilbage til at spise kage igen.
Så for nogle mennesker er keto eller carnivore en desideret game changer, mens det for andre bare er en udrenselse, nustilling eller effektiv slankekur.
Jeg er dog 100% sikker på, at det er meget sundere, at være på en carb restricted diet, end at gå og fylde hovedet med hurtige carbs i tide og utide.
Rafinerede kulh. er vel lidt at kunne sidestille med masser af forarbejdede, hydrogenerede omega 6 fedtsyrer?
Fistandantilus skrev:Bilsten skrev:Fistandantilus skrev:Pzyrex skrev:Det lyder jo herligt blot at leve af kød, men taget i betragtning af hvor mange sundhedsmæssige benefits der er ved grøntsager, kan jeg simpelthen ikke forstille mig, at det skulle være fordelagtigt - set fra en sundhedsmæssigt perspektiv - med en carnivore-diæt. I hvert fald ikke for en længere periode.
Jeg forstiller mig at man relativt hurtigt vil komme til at mangle vitaminer, og ikke mindst de mange mikronæringsstoffer, der er i grøntsager.
Der er mange eksempler på mennesker, der igennem mange år har levet uden planter, og har det rigtig godt.
Men der er så stor forskel på mennesker, og hvad der er optimalt for et menneske, er måske ikke optimalt for et andet.
Hvis man lider af autoimmune sygdomme, og carnivore forbedrer din livskvalitet markant, så er det jo en no brainer. For andre har den gængse tilgang til kost fungeret godt, og et skifte til carnivore vil måske føles som nedgang i livskvalitet.
Min egen krop kan slet ikke klare den gængse high carb diæt, og det har været grunden til, at IF i sin tid virkede så voldsomt godt på mig. Og hvor alle andre er sprunget fra og til igennem årene, har jeg holdt ved uden afvigelse i et årti, da der er store konsekvenser for mig ved at leve efter standardtilgangen.
På samme måde, at jeg nu er på ketogen kost. Det er en fucking velsignelse at leve sådan for mig, og ikke bare en smart måde at tabe sig på, inden man kan komme tilbage til at spise kage igen.
Så for nogle mennesker er keto eller carnivore en desideret game changer, mens det for andre bare er en udrenselse, nustilling eller effektiv slankekur.
Jeg er dog 100% sikker på, at det er meget sundere, at være på en carb restricted diet, end at gå og fylde hovedet med hurtige carbs i tide og utide.
Rafinerede kulh. er vel lidt at kunne sidestille med masser af forarbejdede, hydrogenerede omega 6 fedtsyrer?
Ja, det er helt sikkert. En ketogen diæt giver ikke carte blanche til at leve af forarbejdet kød og andet crap.
iRoN_wArrioR93 skrev:Peanuts er en dårlig idé. Prøv med MCT olie eller rå honning med æblecidereddike før seng i stedet. Som udgangspunkt er det bedst at have en mave der er mere tom end fuld når du skal sove.
Moriarty skrev:Som Sandy er inde på er der individuelle forskelle og forskelle på etniciteter.
Mennesker fra store dele af Asien trives fx rigtig godt på en high carb diæt og kan være hamrende lactose intolerante.
I nordeuropa derimod fungerer vi ofte bedre på en low carb diæt - eller tolererer den bedre da vores forfædre ofte var nødsaget til at overvintre på kød og ikke så meget andet.
Det er svært at sige, hvad der er bedst fra den enkelte - især når man går til ekstremerne med disse diættyper.
iRoN_wArrioR93 skrev:Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.
Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.
I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.
Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.
Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.
Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.
Bulletproof Athlete skrev:iRoN_wArrioR93 skrev:Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.
Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.
I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.
Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.
Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.
Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.
Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.
Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske
Bulletproof Athlete skrev:iRoN_wArrioR93 skrev:Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.
Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.
I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.
Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.
Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.
Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.
Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.
Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske
Bilsten skrev:Moriarty skrev:Som Sandy er inde på er der individuelle forskelle og forskelle på etniciteter.
Mennesker fra store dele af Asien trives fx rigtig godt på en high carb diæt og kan være hamrende lactose intolerante.
I nordeuropa derimod fungerer vi ofte bedre på en low carb diæt - eller tolererer den bedre da vores forfædre ofte var nødsaget til at overvintre på kød og ikke så meget andet.
Det er svært at sige, hvad der er bedst fra den enkelte - især når man går til ekstremerne med disse diættyper.
Eskimoer, grøndlændere mfl. er altså adapteret som vi vesterlændinge er det, til at leve i høj grad af kød? Hvad så med div. naturfolk i Afrika som lever af mælk alene, nærmest, el. det afrikanske naturfolk som stjæler kød fra løverne, skulle de så også være adapted til dette?
Bilsten skrev:Bulletproof Athlete skrev:iRoN_wArrioR93 skrev:Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.
Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.
I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.
Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.
Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.
Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.
Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.
Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske
Jeg ved, at store mængder gurkemeje kan mindske inflamation dramatisk, virker som et antidepressiv og har ved selvsyn observet, ude i asien, hvordan en hund befængt med mider i pelsen, blev drysset til og masseret med gurkemeje, hvorefter den blev fri for problemet.
Det virker også stimulerende på tarmen og gavnlige tarmbakterier.
Det kan indtages med feks. sukker el. stevia , surmælk mm. for at mindske ubehaget ved indtagelse og bør indtages med fedt og gerne sort pepper for optimal optagelse.
Bilsten skrev:Bulletproof Athlete skrev:iRoN_wArrioR93 skrev:Bulletproof Athlete skrev:Der var ingen betegnelse for det dengang, men i starten af tyverne og et halvt årti frem, spiste jeg stort set kun kød.
Jeg var lige begyndt at styrke træne og havde ingen forstand på kost, men protein - det var vigtigt fik jeg at vide og det fik man igennem kød. Om jeg gjorde mig nogle tanker omkring fedt og kulhydrat er mig uklart, men kød var stort set det eneste jeg spiste. Jeg arbejdede for en slagter, som gav mig en god pris på kød og det koblet med at jeg lige var flyttet hjemmefra og ude af stand til at lave mad - så stod den på kød for det var nemt.
I dag har jeg flere gange været tæt på at blive tildelt førtidspenson grundet så voldsom ibs at jeg fra tid til anden har overvejet hvordan en håndgranat mon smager. Det startede midt i tyverne, altså godt efter 5 år som carnivore. Et tilfælde som samtlige special klinikker og læger i både ind og udland er enige i ikke er et tilfælde. Det er de fordi de er velvidende om at kød øger chancen for inflammation i tarmen. Den eneste lindring jeg har fundet er at droppe kød fuldstændigt og effektivt blive veganer. Ikke af eget valg vel og mærke! I dag har affundet mig med situationen, men der er ingen tvivl om at køddet, ihvertfald i mit tilfælde, er katalysatoren for at jeg sidder med et tarmsystem der til dagligt prøver at tage livet af mig.
Som jeg husker det var der ingen tegn på irritation eller dårligdom. Jeg havde det velsagtens fint. Træningen kørte godt og jeg husker at jeg på tidspunktet satte flere personlige rekorder, som jeg aldrig har kunnet følge op på sidenhen. Jeg var tungere, større, hurtigere og stærkere i den periode end på noget andet tidspunkt i mit liv, før eller efter. Det er dog et tradeoff jeg glædeligt ville sige nej tak til, hvis jeg fik chancen for at gøre det om.
Det er vel som rygning - alle har en mening, som ofte er meget individuel, men spørgere man eksperterne inden for lunge kræft er der nok rimelig meget konsensus. Samme kan siges om kød og ibs, hvis man altså gider lytte til hvad ibs eksperterne har at sige.
Først og fremmest er jeg ked af at høre om din situation. Dernæst har jeg en del spørgsmål til hvordan du spiste. Hvor meget kød fik du om dagen, vil du skyde på? Hvilken slags kød, gris eller ko? Økologisk eller konventionel? Spiste du organer ved siden af? Hvor meget fedt fik du? Jeg spørger fordi at svarene meget vel kan være afgørende for hvorvidt det egentligt var kødspisningen der gav dig de problemer eller noget andet. Jeg vil btw ikke sige at rygning er det mindste kontroversielt, hverken anekdotisk eller litteraturen. Der er, så vidt jeg ved, heller ingen solid litteratur der peger på at kød skulle være inflammatorisk for tarmene eller inducere IBS. Tværtimod er der mange der begynder på carnivore diæten for at løse deres IBS problemer, med succes til følge. Igen, så er der naturligvis variation i hvordan individer responderer, og hertil vil jeg sige at du givetvis udgør et særtilfælde såfremt det faktisk var kødet som udgjorde problemet.
Det var primært kylling bryst, kalkun og oksekød, hvor størstedelen nok har været kylling efterfuldt oksekød. Jeg ved ikke om det har været økologisk, det var ikke noget jeg spurgte ind til, men det tror jeg ikke. Det havde sikkert kostet en del mere i så fald.
Det primære fedt indtag kom igennem oksekødet og så nødder, som jeg også fik en del af. Nødder har jeg dog ingen issues med idag, kun kød. Jeg har selv læst om flere der angiveligt skulle have fået forbedret deres ibs ved at gå på kød kur og jeg har da også selv overvejet det. Kommer dog nok ikke til at ske
Jeg sad lige og søgte på hvor basiskt/surt kakaopulver er, raw versionen, og fandt dette link, du måske kan bruge (jeg ved ikke om det er pop el. fake el. brugbart, og står ikke inde for det på nogen måde, ej heller aktualiteten i relevansen af det for dig el. andre:
https://www.alt.dk/sundhed/syre-basekost-test
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 6 gæster