taler skrev:Bilsten skrev:Hubermanlabs pga. hans mange kompetente gæster;
Den podcast kender jeg ikke, den må jeg lige tjekke ud.
Bilsten skrev: Selv er han ass. professor, og viser klart hvorfor, der stor forskel i at være ass. prof og professor. Ved du egentlig, om der er øvre skridt op ad rangstigen efter at være tildelt tittel som professor?
I forhold til at være associate professor eller bare generelt? Titlen associate professor ved jeg ikke helt hvad indbefatter, det er ikke en titel der bruges i det danske akademiske system. Men får man et professorat, er man placeret højest i det akademiske hierarki og har gjort det ganske godt må man sige. Det er ikke noget jeg selv har opnået endnu.

Taler, tag lige og læs med her, hvis du stadig tænker på at prøve testosteron/drugs, for der kan være vigtig info. for dig.
Tror nu det er assistant professor, men det gode ved ham er, at han selv er bekendt med at have begrænset forståelse og viden, hvilket er hvorfor han inviterer en række meget interessante gæster i studiet for at hjælpe med at afdække hans egen manglende viden og visdom på de aktuelle områder på områder han har forståelse for er vigtige for ham og alle mænd (kvinder) samt som er i hans store interesse at kunne optimere på; Dvs. han er dybt engageret i emnet han debatterer.
Han er lidt som det jeg tidl. skitserede som: "jeg ved ikke alt på en række områder", men ved at være bekendt med dette, kender man i højere grad sine begrænsninger og undgår at spilde alles tid og er i højere grad åben og nysgerrig på en række områder relevante for ens tilgang og perspektiv.
Det var bla. ham, der via samtale med en gæst ansporede til fokus på, hvordan alkohol influerer testosteronprod./sammensætning i kroppen, og han udtrykte frustration over, at evidens på områder stak i alle mulige retninger....(han kan ikke forstå hvorfor, fordi hans forståelse er manglende/ikke er stor udover evidensbaseret akkumulering af viden, der ikke tager højde for genetisk forskellighed i undersøgte individder = evidens' største problem (som ingen har fokus på - udover jeg/folk som jeg, tilsyneladende)) osv. osv.
Da jeg nyligt drak lidt vin, faldt det mig ind, logiskt, at den følelse jeg udviklede, alene drikkende vin og til maden, når kontrolleret og styret, kunne udmynte sig i reaktiv stimuli på processer kendte for testosteronproud. Derfor søgte jeg og det første link der kom op, var det link jeg gengav i artikler sidst læst; Testosteron er fundet øget ifbm. alkoholindtag.
Det er det der med forståelse......, der, når man har det, lader til at spare een for en masse spild af tid, styrker selvtilliden og booster motivationen; Alle er disse elementer påvirkelig på spec. dopamin, der i sig selv er påvirkende testosteronprod. på meget positiv viis, hvilket så igen booster testosteron. (Det var det jeg var inde på ang. at elske at elske at træne)
Dvs. ved at vide (el. tro) man ved/vider', stimuleres testosteron, potentielt, HVIS fokus er korrekt rettet ind, - kæmp, ikke flygt (adrenalin og testosteron er også nært forbundne, og adrenalin er skabt ud af dopamin, hvorfor dopamin således ikke kan fungere som neurotransmitter, formoder jeg, da det jo allerede indgår i skabelsen af adrenalin (det kan ikke være aktivt 2 steder på samme tid, formoder jeg?! Nogen med anden viden på området?)!
Det var også Huberman som overraskedes over at lære, at
prolactin øges via caseinindtag, æg osv., hvilket sænker testosteronprod. el. dens effektivitet og forstyrrer søvnen.
Det var også Huberman der oplyste, at hans test sænkedes via indtag af gurkemeje, ja, det fik hans testosteronniveau til virkelig at falde drastisk. (og hvis gurkemeje forstyrrer testprod., hvilket kan ødelægge mulighed for god søvn, så KAN gurkemeje virkelig være et problem, hvis ikke opmærksom på I IKKE TRT/DRUGUSENDE INDIVIDDER.
Jeg spiste masser af mælk, æg, gurkemeje osv., bla. også da jeg skød den infamøse video i gym med bolleøvelsetræning i brysttræningsdelen - og stoppede helt en periode lidt senere, da jeg simpelthen blev for lidt entusiastified, ikke længere fik pump,
blev mat, blød osv.; Siden fik jeg sat stop for indtag af caseing og æg, har jeg virkelig sovet godt siden, spec. i de føste timer efter indsovning; Prolactin kvæler den gode søvn , - det kan vist bedre REM søvn, men på bekostning af den dybe søvn, formodes det; Det er ikke et tradeoff jeg ønsker. Damn, det minder mig om Sov godt, bogen om Ronaldos træner, der anbefaler mange kortere søvnperioder, OG præcis sådan får man potentielt flere af de dybe søvnperioder, der hvor kval. søvn, GH udløsening sker og ikke flimsy REM søvn (der måske er lidt som bollebrygstræningsøvelser uden ret megen vægt). (Jeg fandt ud af, at jeg er een af de som kan styre drømmene under søvn, hvilket gav mig indsigt i, at så vil jeg sgu hellere lave Nonsleepdeeprest træning istedetfor at sove REMsøvn.
Det her skema, passer godt på, at jeg føler fantastisk når sovende 4 timer, men hvis jeg vågner og falder i søvn igen el. sover 8 timer i streg, så er jeg generelt mere søvndrukken, træt og doven/ugidelige; Tror Ronaldos træner har fat i noget. - Skal have læst bogen færdig...
https://www.google.com/search?q=sleep+d ... XnhjzdmFtMKender andre det med, at man føler sig frisk og godt tilpas efter få timers søvn, men kan blive træt ret hurtig igen kort efter opvågning, hvorimod ved mange timer søvn, kan man føle sig grokky når vågnende, men er mere frisk resten af dagen og langt mindre søvning end hvis man kun sover få timer?