Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65564 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049543 indlæg i 100419 emner
1 nye indlæg i dag
AverageJoe's skrev: lakarol/gajol,
Pzyrex skrev:AverageJoe's skrev: lakarol/gajol,
Vær opmærksom på at de kan være særdeles afførende hvis indtages i store mængder.
Mussetrussen skrev:Pzyrex skrev:AverageJoe's skrev: lakarol/gajol,
Vær opmærksom på at de kan være særdeles afførende hvis indtages i store mængder.
Jeg sakser lige lidt om det fra en af mine egne artikler:
Hvorfor får du dårlig mave af sødestoffer?
Hvis du nogensinde har prøvet at guffe lidt for mange Gajoler på én gang, så har du måske lagt mærke til at det godt kan give riiimelig dårlig mave. På siden af Gajolpakker står der faktisk: ”Overdreven indtagelse kan virke afførende”. Denne oplysning skal ifølge mærkningsbekendtgørelsen stå på produkter, der indeholder >10% sukkeralkoholer.
Sukkeralkoholer eller polyoler som de også kaldes, er stoffer som ligner almindeligt sukker i deres kemiske struktur, og de tæller f.eks. sorbitol, mannitol, isomaltitol, maltitol, lactitol og xylitol. Fælles for sukkeralkoholerne er at de ikke er ‘kalorieløse’. Sukkeralkoholerne (bortset fra erythritol) indeholder mellem 1.6-2.6 kcal pr. gram, mens der er 4 kcal pr. gram i alm sukker, 4 kcal pr. gram i protein, 7 kcal pr. gram i alkohol, 9 kcal pr. gram i fedt og 2 kcal pr. gram i opløselige fibre.
Grunden til at der er færre kalorier i sukkeralkoholerne end i alm. sukker, er at de kun optages delvist i tarmen. Det uoptagede sukkeralkohol bliver fermenteret i tarmene, og er med til at trække vand ind i tarmen, og dermed har vi balladen. Hos nogle er det ikke det store problem, mens det hos andre resulterer i lind afføring, ondt i maven, en følelse af at være oppustet, samt masser af luft i maven. Normalt skal der omkring 20-25 g sukkeralkohol til om dagen, før det giver problemer.
I nogle typer fødevarer, som f.eks. sukkerfri slik, tilsætter man desuden fibre som fyldstof, for at kompensere for manglen på sukker. I produktet Nellie Dellies bruger man f.eks. polydextrose, som er opløselige fibre med et kalorieindhold på 1 kcal pr. gram. Når bakterier i tarmen begynder at arbejde med fibrene bliver der dannet tarmgas, og der er mange som vil opleve maveproblemer, hvis de stopper sig med sukkerfri slik som f.eks. Nellie Dellies. I en pose Nellie Dellies på 90 g er der hele 64 g fiber, og mange vil opleve maveproblemer ved polydextrose-doser på helt ned til 10 g.
Nellie Dellies indeholder for øvrigt også oligofruktose, som vel kan betegnes som en blanding mellem fiber og et ineffektivt sødemiddel, da det virker som fibre og søder 30-50% mindre end sukker.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 22 gæster