Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65994 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049651 indlæg i 100426 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 240
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 238

Følg bodybuilding.dk på

En bænkpressers bekendelser

Udskriv emne


Opret en logbog og lad andre følge din træning

Tilbage til Logbog

Der er nu blot én eksamen tilbage før, jeg kan holde sommerferie. For 5 dage siden afleverede jeg nyhedseksamen, hvortil der skulle produceres tre produkter. Det overordnede emne var "manglen på praktikpladser for journaliststuderende". Næste sommer skal jeg selv søge praktik, hvorfor det var nærliggende at undersøge, hvorfor det er endt sådan. I år er der godt 60 personer uden praktikplads, og det er stikmodsat de andre år, hvor der nærmere har været 60 pladser, der ikke kunne besættes. Dette var branchen dog ikke helt tilfreds med, hvorfor de bad DMJX (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole) om at genindføre 18 måneders praktik (RUC og SDU har blot 12 måneder), selvom beregningerne dermed viste, at det ville gå ud over de studerende i stedet, ligesom tilfældet var, da DMJX tidligere havde 18 måneders praktik. Argumentet? Jo, jeg fik da TV2's nyhedschef, Jacob Kwon til at indrømme, at de foretrækker praktikanter i 18 måneder fremfor 12, og det bakkede andre medier ligeledes op om. En professor og andre fra mediebranchen var dog enige om, at det lige så meget var et spørgsmål om økonomi - for hvem vil ikke hellere have en journalist til 14.000 kr. i måneden end +35.000? Det er indlysende. Konsekvensen er dog, at studerende på SDU og RUC på papiret er dårligere stillet i praktiksøgningen end dem fra DMJX, og dét er problematisk.

Nå, jeg var blandt andet forbi Dagbladet Ringkøbing-Skjern for at tale med deres chefredaktør om, hvor ærgerligt det er, at de ikke kan lokke en studerende til. Jeg talte ligeledes med flere københavnere fra mit studie, der havde fravalgt Ringkøbing, og hellere ville tage orlov.

Generel fremtidig note: Det er ualmindeligt svært:

1) at komme i kontakt med folk fra DR, selvom man smider mails og lægger beskeder på telefonsvaren.
2) at få fat i nogen, der vil tage ansvar. Ikke engang deres chefredaktør eller nyhedschef. Når man så endelig får fat i dem (og NEJ, ikke fordi de kontakter en), så sender de oftest en videre - oftest i ring.


Ift. kost og træning, så er der kommet en del flere dage med kulhydrater efter, at min kæreste (uofficielt) er flyttet ind hos mig. Det er der både fordele og ulemper ved. Det har dog en relativ god afsmitning på træningerne. Jeg er også gået over til et upper/lower split (4 dage i ugen) - hvilket jeg faktisk aldrig har kørt før. Indtil videre er jeg KÆMPE fan. Det hjælper på restitutionen, og gør, at jeg kan køre med højere intensitet. Bortset fra bænk, pullups og dødløft, køres alle sæt med korte pauser. Så kommer jeg virkelig i kontakt med mig selv, og det elsker jeg. Desuden er jeg stoppet med overhovedet at tjekke telefonen til træning. Jeg sætter bare en playliste på - oftest bare nogle gamle playlister med DJ Tiesto, hvor der ikke er vokal. Førhen brugte jeg meget tid på telefonen - simpelthen fordi jeg ledte efter passende musik alt efter humør og behov, men det stjal om noget fokus fra træningen. Nu lever jeg mig bare ind i nogle tankeuniverser i stedet.

I dag kørte jeg 4x127.5 i bænk, hvilket egentlig var ok. 4x130 er næste målsætning. Førhen kunne jeg ikke døje at køre 4 reps, men det var også et tankefængsel. Hvor mange kører bevidst - og ikke af nød, 4 eller 7 reps i noget? Nå, men generelt synes det, at være en fordel at køre (lidt) færre reps i bænk.

Når ja, jeg er også begyndt at drikke kaffe med jævne mellemrum, men kværner dem selv. Koffein har dog ikke rigtig nogen effekt på mig, og jeg agter heller ikke at starte et afhængighedsforhold.
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJeg holder sgu sommerferie. So far har sommerferien budt på sporadisk arbejde hjemme i Sønderjylland, utroligt meget grilleri (med træ) og en impulsiv tur til Italien. Turen til Italien varede 5½ dag og gik fra Pisa - Firenze - Pompeii - Sorrento - Capri - Napoli; oftest flere byer på samme dag. Udover 40 graders varme, enkelte urimelige overnatnings- og entrepriser og generel hensynsløshed i trafikken, var turen en kæmpe succes. Det var dog lige ved at gå galt allerede fra Billund, da flyet var overbooket med tre personer, men heldigvis trak vi ikke det korteste strå. Dagen efter gik turen til det skæve tårn, hvor entréprisen var 20 euro. Dette er vel at mærke uden guide eller whatsoever. Man skulle tro at en sådan entrépris ville få de fleste til at nyde udsigten ekstra meget, men for 90% af personerne, var udsigten kun tilgængelig igennem kameraet på deres smartphones. Et tema, der gentog sig meget på denne ferie. Selv nyder jeg, at tage billeder, men det bliver en decideret pest. Jeg har overvejet om man ikke blot kunne lave airdrop ved turistattraktioner, så alle frit kan få billederne af stedet, så de kan bevise over for mennesker, de alligevel ikke interesserer sig for, at de er ude at rejse. På denne måde kan de i stedet kan fokusere på at være tilstede - i stedet for at stå i kø på hinandens skuldre. Nå, vanviddet fortsatte i Firenze. 30 euro for at komme på museum (igen uden guide eller whatsoever). Det virker ikke specielt inkluderende med tanke på hvad den gennemsnitlige italiener har af indkomst. Nå, men jeg fik da set en skulptur af fortidens mest interessante leder, Marcus Aurelius. Senere stod jeg i kø i en halv times tid for at spise den bedst-tænkelige sandwich man kan forestille sig, og samme aften var jeg i kø i en time (før åbningstid) for at spise på byens bedste pizzeria. 7 pizzaer på 5 dage blev det til. Og nej, pizzaen blev ikke opfundet i Mellemøsten, selvom det er dem, der pryder de fleste steder herhjemme, der fejlagtigt tillader sig at kalde sig for pizzeriaer, selvom deres færdige produkt er et forsøg på at tilsvine italiensk kulturarv, og i øvrigt ikke bidrager med noget positivt til folkesundheden eller statskassen. De bedste pizzaer findes i Napoli og koster blot 5.5-6 euro, og fås ikke med palmeolie, cocktailpølser, salat og dressing eller ananas (selvom sidstnævnte egentlig er ganske fortræffeligt på pizza).

Inden jeg nåede til Napoli gik turen forbi Pompeii. Byen, der for 2000 år siden blev begravet under aske fra Vesuv. Sikken oplevelse. Selvom man ikke skal romantisere fortiden for meget, er jeg næppe i tvivl om, at byen sammenlignet med mudderhuller og lerhuler andetsteds i verden, faktisk var et ganske godt sted at befinde sig - hvis man da ikke var slave. Det undrer mig til stadighed hvordan man dengang kunne bygge ting, der 2000 år senere holder, når vi konstant skal gå op lappe på veje og bygninger herhjemme.

361069204_810291197222371_2352162459528088001_n.jpg


Nå, et generelt billede af Napoli. Jeg havde for små 10 år siden set en dokumentar, hvor en tryllekunstner rejste rundt i Napoli for at opspore et netværk af lommetyve. Jeg oplevede dog ikke spor, og jeg erkende, at vi opholdt os flere kompromitterende steder - selv i de seneste timer på døgnet. Hvad jeg i stedet oplevede var 8-12 årige drengebørn uden hjelm, der kørte på knallert gennem de snoede brostensgader, selv for øjnene af politi- og militærfolk. Der er knallerter over alt - og et dyt på hornet kan signalere mange ting. Lysreguleringer er vejledende, og når ambulancer skal frem, skal de ikke tro, at de får en forlomme. Efter 5½ dag på farten og godt 30.000 skridt om dagen, var der dømt hvile ved hjemkost.

Hjemme igen på arbejde i Sønderjylland, er det gået op for mig, hvor mange idioter, der færdes rundt omkring i verden, og især i dette ganske land. Hvad jeg ikke bevidnede af dumheder på denne tur. Personer, der forsøger at snige sig foran i en timelang kø, mens andre lader sig fotografere med citroner på størrelse med meloner, selvom der er flere skilte end citroner, der siger: "DO NOT TOUCH THE FRUITS", og gadesælgeren råber det samme ... folk der indridser deres initialer på verdensarv, og turister, der forsøger at løbe fra regningen på fortovsrestauranter. Overvej, hvor mange dårlige mennesker, der får lov at trække vejret. Jeg bestræber mig dog på ikke at indånde samme luft, da der unægteligt kommer noget godt ud af det. Af samme grund har jeg måttet skubbe flere mennesker ud af mit liv. Først og fremmest mennesker, der ikke kan glæde sig på andres vegne, og som i øvrigt ikke forstår sig på mennesker.

Det er dog vigtigt ikke at lade sig fuldstændig forblænde af alt dårligskaben, da man dermed risikerer ikke at se de få gode mennesker, der gudskelov gemmer sig ukendte steder derude. Hold ud.


Om to dage tager jeg et par dage til Skotland med en gammel kammerat. Jeg var sidst på tur med ham i 2015. Turen står beskrevet et sted langt tilbage i logbogen. Vi var på FLOSS i København og vi endte med at køre hjem fra Valby kl. 04:00 om morgenen, da vi blev forrådt af hans højskoleveninde. Vi gennemførte turen på trods for at det var en kold nat i januar, hvor soltaget var lappet med gaffatape, vi ikke havde adgang til en GPS, og at hans promile i øvrigt var langt over det tilladte. So far er planen at overnatte i telt i det skotske højland. Nu må vi se.
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDet blev til en fortryllende god sommerferie, der oftest blev tilbragt under udenlandske himmelstrøg.

Kultur- og madorgier i Italien, bjergbestigning og deltagelse i Highland Games i tovtrækkeri i Skotland, øhop i Grækenland, kulturoplevelser i Polen, termisk badning i Budapest, besøg i et gammelt stasi-fængsel i Berlin, og sidst, men ikke mindst ... ultra-trail overlevelsestur på Madeira. Alle oplevelser har været fede, men jeg kan mærke, at vandreture har bidt sig fast i mig, specielt når der er højdemeter inkluderet. Det blev til i alt 9500 højdemeter og 120 km. på 4 dage på Madeira. Det er ikke til at begribe, at nogen er i stand til at gennemføre den rute og distance på 13 timer. Vi fik dog en svær start. Samtlige 2-mands telte var udsolgt, pånær udstillingsmodellen, som de af sikkerhedsmæssige årsager ikke ville sælge. Til gengæld foreslog personalet, at vi skulle gå med et tungt og uhandy 3-mands telt, hvilket jeg fandt komisk. Det ville da om noget være uforsvarligt at sende folk ud på overlevelsestur gennem bjerge med sådan et. Nå, vi købte en windbreaker, noget snor, 1 sovepose og 2 tæpper, som vi så kunne bygge noget, der lignede et telt ud af. Pånær 4 teltpæle, røg resten ud. De 4 overlevende blev samt sammen til 2, og woila; nu havde vi pludselig en vandrestav hver, der samtidig var fundament for vores improviserede telt.

Der var i det hele taget mange mindeværdige oplevelser på den tur. Jeg skal forsøge at gøre det kort.

MEGET få steder på ruten, hvor man kunne fylde forrådskammeret op, og oftest af meget ringe kvalitet. Det kom dog ikke som en overraskelse. En lille afstikker på den officielle rute for at bade i en mindre by, efterlod mig dog måbende. Byen, der er hjemsted for øens smukkeste og bedste badestrand, og derfor velbesøgt af turister i dagstimerne, havde begrænset udvalg på restaurantscenen. I et slemt kalorieunderskud, så vi os nødsaget til at besøge, hvad der allerede havde antændt alle alarmklokker forinden; den værst tænkelige turistfælde. Menukortet var yderst sparsomt, hvorfor vi måtte ud i en tvivlsom disposition, som jeg egentlig set i bakspejlet, finder mere tvivlsom end et totalt fravær af mad. Nå, efter 1 time havde vi stadig ikke fået vores mad. I mellemtiden havde min kæreste spottet ejeren, der var ankommet undervejs. Han havde til trods for at være den senest ankomne "gæst" fået sin mad før alle andre. Nå, maden ankom omsider. Tunsandwichen var en dåse tun i vand, der var blevet kastet ud på 2 stykker fabriksfabrikeret brød. That's it. Ingen smørelse. Ingenting. Pizzaen, der stod til 12.5 euro, var fra Dr. Oetker. Ja, du læste rigtigt. Dr. Oetker. Champignonerne var tilmeld stadig halvfrosne. Alting tog tid dette sted, der havde 6 tjenere, der ikke anede, hvad de skulle gøre af sig selv, mens de blot havde 2 i køkkenet, og en ejer, der havde travlt med at prale over sin genistreg for sit medbragte bekendtskab, der øjensynligt var lige så usselt et menneske som ham selv. Min kæreste henvendte sig til ham for at få bekræftet om han var ejeren, hvorefter hun svarede, at hun blot spurgte, så hun kunne tilføje det til den dårlige anmeldelse, der var på vej. Modvilligt bad jeg om regningen, men efter at have stået i mere end 10 minutter med mit kort i hånden midt i restauranten, tænkte jeg, at hvis jeg nu gik, så ville de da komme rendende. De kom aldrig, og væk forsvandt jeg op i bjergene. Det var første gang, at jeg nogensinde gik fra en regning uden at betale. Det er som med alt andet i livet; der skal altid være undtagelser til reglen. Altid. Verden er bare et bedre sted med undtagelser.

Nå, Madeiras natur er meget alsidig - og skifter fra område til område. Enkelte steder minder om Sydsverige, mens andre steder tager en dybt ind i Amazonas regnskov. Det er interessant at opleve - ikke mindst på samme dag. Vi fik sovet i 1700 meters højde i et shelter, der var bygget ind i klippen - og sjovest af alt, sovet på asfalt foran en offentlig vej og parkeringsplads. I absurde situationer, har jeg lært, at det nemmeste egentlig blot er, at smile og grine. Det er langt nemmere at acceptere absurditeten og distancere sig, med tanken om, at det bliver sjovt at tænke tilbage på. Sover man så godt direkte på asfalt, hvor enkelte biler kører forbi i ly af natten og morgenen? Nej. Jeg vågnede nok 25 gange på 8 timer, og min kæreste holdt sig vågen hele natten. Der var dog ingen umiddelbare alternativer, da vi allerede var gået nedad en stejl, smal og glat bjergside i mørke, tåge og regn, mens pandelampen sang på det sidste strøm. Havde vi haft et reelt telt, havde vi haft nogle flere muligheder.

Nå, i mål kom vi - og efterfølgende lå vi 1½ dag på hotel og lavede ikke meget andet end at spise mad. Så langt så godt.

Ift. træning er jeg begyndt at træne med inspiration af Mike Mentzer. Det kan lyde tosset, men resultaterne so far er faktisk gode. Det er ikke Mentzer i sin helt klassiske forstand, hvis jeg da ikke tager fejl. I stedet for ét sæt til failure, kører jeg to - og enkelte gange kører jeg pre-exhausting, da jeg ikke tror, at 1 sæt er nok. 2 derimod synes fint so far. Jeg prøver at tage en del rest days i mellem, så det er egentlig følelsen i kroppen, der som udgangspunkt dikterer, hvornår næste træning finder sted. Jeg har rejst meget i sommerferien, men har alligevel formået at bevare styrken, selvom der har været flere perioder med 7-12 dages fravær af styrketræning (jeg har dog været meget aktiv på ferien på anden vis). I sin opbygning ser det således ud:


Pas 1
Bænkpres: 2x3 eller 2x4
Chinups: 2 sæt
DB incline presses: 30 kg. for max reps, 2 sæt
Machine rows: 2 sæt - oftest 20-30 reps med ultra slow eccentric og hold. Tit ved at kaste op mellem sæt 1 og 2.
One-armed DB curl, 2 sæt
Triceps pushdowns, 2 sæt
Nakke (Mike Tyson style), 2 sæt

-> Alt køres generelt med kontrolleret excentrisk og pauser.

Pas 2
Split squat, 2 sæt
Walking lunges, DB eller BB, 2 sæt - oftest 50-60 reps i én køre. Andre gange 1 sæt med 100 eller mere.
Reverse back extension, 2 sæt
Mave, 2 sæt med uendelig mængder reps

Off

Pas 3
DB higher incline, op til 2 tunge 5'ere
Pullups, 2 sæt
DB high incline flies, 2 sæt
One-armed neutral grip pulldowns, 2 sæt
Underarm, 2 sæt
Armstrækkere på kettlebells, 2 sæt

Pas 4
Sissy squat, 2 sæt
Reverse lunges, 2 sæt
Leg extensions, 2 sæt
Mave, 2 sæt

Jeg noterer vægt og reps gang til gang - og indtil videre går det fremad. Det bliver spændende at se, nu hvor jeg kommer til at træne mere kontinuerligt. Træningerne kræver også, at der bliver fyldt på med noget kulhydrat inden, og det giver desuden bedre pumps og performance.
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMelder alt jævnt godt fra Fyn. Bestilte for 2½ uge siden billetter til Israel sammen med en studiekammerat, og vågnede så op til nyheden om eskaleringen af konflikten i morges. Jeg skal mødes med nogle, der 1) ikke vil høre tale om >krig<, og 2) ikke vil høre tale om >Israel<, så det skal nok blive spændende. Turen var rent journalistisk ikke tiltænkt som en krigsreportage, men grundet omstændighederne, synes det svært at komme udenom nu. Vi rejser på onsdag. Hvis jeg kommer hjem igen bliver det blot 1½ dag inden jeg suser til Grækenland for at bestige Mount Olympus - gudernes (godt 3000 meter høje) bjerg.

Har pt. redigeringsweekend på bladet, og det er rart at være tilbage i rollen som leder, omend trættende i opstartsfasen. En medstuderende sagde fornylig om mig: "He will lead, he will not be led". Smukt - og med en vis portion sandhed. Sandheden er, at de fleste, der leder, ikke egner sig til at lede. Men hvorfor fanden tillader vi så dem at gøre det?
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJeg kom aldrig til Israel. For første gang i mit voksne liv, måtte jeg afstå fra at gøre noget, jeg ellers havde sagt, jeg ville gøre, og det var ikke sjovt. Jeg går utroligt meget op i at være en mand af mine ord. Et karaktertræk, jeg vægter utroligt højt blandt andre, for jeg er ikke meget til ord uden handling. Årsagen til dette afbud skulle dog udelukkende findes i, at min kæreste ikke var meget for at jeg rejste blot 4 dage efter terrorangrebet mod Israel. Ikke meget er måske en underdrivelse, for hun var knust på en måde, jeg aldrig havde oplevet før. Mest frustreret var hun over, hvor let, jeg tog på mit liv. Selv fandt jeg ikke faren foruroligende, og set i bakspejlet, havde det også været den rigtige beslutning at tage afsted, men en sjælden gang må man sætte andre over sig selv. Alligevel forfulgte det mig i et stykke tid.

Jeg kom dog i stedet til Grækenland, hvor jeg besteg landets højeste punkt, det mytiske Mount Olympus, der befinder sig i samme egne, som Alexander den Store levede en stor del af sit liv. Der er flere toppe af bjerget. Toppe, der dog er minimalt højere end hinanden. Den største, Mytikas, kræver teknisk snilde og decideret klatring, hvilket ikke afskrækkede mig, selvom der var på dagen var vind af orkanmæssig størrelse, og jeg ikke havde nogen reb til at sikre mig. Det værste var dog højdesygen. Vi kom for hurtigt fra 3000 meter ned til 0, og det gav bagslag.

På min fødselsdag besteg jeg så Spanien højeste punkt, der dog ikke ligger i Spanien, men på Tenerife. Det blev til en overnatning i 2600 meters højde i stiv kulling, så det blev ikke til meget søvn i teltet inden turen startede kl. 02:30. Turen sluttede naturligvis på toppen i 3700 meters højde.

Bjergbestigning er blevet det nye bænkpres for mig. Det er en utrolig fascinerende ting, hvor mange ting skal gå op i en højere enhed. Planlægning, kondition, mindset, udstyr, vand/proviant, vejrforhold, og det er ikke så simpelt. Det simple og befriende ved bjergbestigning er dog, at der er en defineret slutning. Derudover er det en god måde at lære sig selv at kende på, og lære sin partner at kende på. Personligt er jeg typen, der er god til de trælse stunder på sådan en tur. Måske fordi jeg har været igennem så meget møg før.

På næste søndag rejser jeg til Marokko for at bestige deres højeste bjerg på godt 4000 meter. Det bliver et besøg til det område, hvor en dansk og en norsk kvinde blev halshugget tilbage i 2018. Mest spændt er jeg på kulturmødet. Jeg må ærligt erkende, at jeg generelt har mine betænkeligheder ift. at rejse i den del af verden.

Apropos Marokko, afleverede jeg i går en større opgave om selv samme land - og dets fremtidige magt over Vesten. Landet ligger inde med mere end 70% af verdens fosforreserver, og det bliver ufatteligt vigtigt på sigt - især fordi Vestens reserver er små. Derudover alle de afrikanske flygtninge, der kommer til Marokko med ønsket om at rejse videre ind i EU... Spændende.

###

I dag var en interessant dag, hvor jeg for første gang i mands minde var i Århus- og omegn, for at træne i Nordland. På en helt speciel dag. Nordlands sidste dag. Klubben lukker grundet absurde stigende huslejepriser i kombination med faldende medlemstal. Det er lidt en skam. Man kan mene, hvad man vil om Nordland. Jeg har oplevet fordømmelse fra styrkeløftere fra andre klubber alene på baggrund af navnet og de forestillinger, der har været om, hvilken klub det var. I (en af) sin(e) storhedstider, som jeg oplevede i fra 2014-2016, var det dog en fedt at træne derinde fast - i det frirum, der kunne tilbydes. Jeg har fandeme mange syrede, absurde og fede oplevelser med i bagagen derinde fra. Mennesker, jeg ikke aner, hvor jeg ellers skullet ha' truffet. Desværre er klubben ikke det samme, som den har været, nok mest fordi Henrik var bindeleddet i klubben. Jeg håber at se mere til de mennesker i andre sammenhænge, for det er vigtigt at holde fast i gode mennesker. De hænger ikke på træerne.

Træningsmæssigt går det ok, men er meget påvirket af den årlige vinterdepression. Det bliver til 3 ugentlige træninger.

Overkrop
Underkrop
Overkrop

Lavede 5x120 i bænk i dag og 50x60 i walking bb lunges fornylig.
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDe sidste 3 år er der årligt forsvundet ét familiemedlem på min fars side. En side, der i forvejen tæller få, få personer. Tydeligst har det været juleaften, for der er turnusordning juleaften, hvorfor der er endnu færre end ellers. Desuden endnu færre i kraft af, at jeg de sidste 3 år har holdt juleaften i udlandet. To af dødsfaldene har været "legitime", da der har været tale om min farmor og farfar, der blev henholdsvis 93 og 94. Pæne aldre. Min farmor døde som følge af tarmslyng, der har en relativ høj dødelighedsprocent. Foruden dette, var hendes helbred i top. Tilbage har jeg nu kun min morfar på 92, hvis hund på 14 år er blevet blind og utæt bagi. Han kører stadig bil, klatrer på stiger og sit eget tag og svejser og hvad ved jeg. Hans mor døde og hans far var stukket af til København med en ny kvinde, så han måtte allerede ud at tjene som 10-årig, hvor han boede ude i kostalden. Et laaangt arbejdsliv, der har slidt hans krop ned til sokkeholderne. Han skulle nok allerede have haft 2 nye hofter for 50 år siden, men som han selv siger: "Jeg ved, hvad jeg har - ikke hvad jeg får".

I forlængelse af min snak om min morfar, vil jeg lige koble en samtale jeg havde på studiet fornylig. Det er ingen hemmelighed at langt størstedelen af de studerende er venstreorienterede, og det kommer tit til udtryk. I kredsen faldt emnet på arveafgift, hvortil der blev talt om, at "det er et strukturelt problem, at man kan arve sig til rigdom". Hertil nævnte jeg min morfar som modsvar. Manden har slidt og sparet op hele sit liv - og gør det stadig nu - med tanke på, at give sine børn et større pengebeløb. At der skal betales yderligere afgift af hårdt slidsomt arbejde, er jeg ikke just fortaler for. Det forekommer mig abnormt uforståeligt. Modargumentet var, at der jo så er folk, der vokser op med en fordel... Og det kan vi jo ikke have. Jeg græmmes.


I dag lavede jeg 5x122.5 i bænk, hvilket var noget nemmere end sidste uges 5x120. Det er fornuftige takter. Skal lige vænne mig til tanken om at stige lidt i kropsvægt. Fik et simpelt carb- og kalorieråd af Henrik, som so far virker til at give pote.

Nå, jeg har læst - og set talrige videoer om scumbags i Marokko og Marrakech, så wise me luck. Det er første gang, at jeg har valgt at tegne en rejseforsikring. Frygt sælger godt.

Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJeg kom til Marokko, og sikket show det var. Jeg havde på forhånd godt læst, at det skulle være slemt. Få dage før afrejse tjekkede jeg random Kurt Caz' youtubeprofil. Kurt er en gut, der rejser de mest vanvittige steder i verden - og skæbnen ville, at hans nyeste video var fra Marrakech. Indholdet gav mig ikke just fornyet optimisme eller lyst til at rejse, men der skulle mere til for at stoppe mig fra at bestige det bjerg.

Allerede da vi ankom ude i lufthavnen, var den helt gal. Mobilabonnementet kunne kun betales med kontanter - og åbenbart kun i euro (deres egen valuta er dirham). 20 euro for 20 gb. data.

Dernæst gik turen hen mod busstoppestedet. Vejen derhen var fyldt med nærgående taxachauffører med tics, der fik dem til at gentage spørgsmålet "TAXIIII???" i en uendelig køre. For hver gang udbrølt højere og højere, som om, at mit manglende svar skulle forklares ud fra hørevanskeligheder....

Da vi ankom med bus til centrum, gik det hurtigt op for os, hvor agtpågivende og opmærksomme vi skulle være. Mere om det senere.

Dagen efter tog vi afsted til en mindre by godt 60 km. fra Marrakech, hvor vi indlogerede os på et familiedrevet hostel. Vi havde haft svært ved at finde stedet, der lå i udkanten af byen. En lokal var dog behjælpelig. Det viste sig at være ejerens nevø. Den behjælpelige unge fyre viste sig også at være guide, og jeg kunne godt lide hans aura, der stak sig ud i mængden. Af samme årsag spurgte jeg, om han ikke ville være vores guide til at bestige bjerget (hvilket fremgår som et krav for at bestige bjerget siden terrorhandlingen mod den danske og den norske pige tilbage i 2018, hvor de selv besteg bjerget). Fyren ville gerne hjælpe, men sagde, at det ikke var ham, der bestemte det. Nå, tænkte jeg. Hvem bestemmer så? Det gjorde hans onkel. Denne onkel (ejeren af stedet), viste sig at være en forfærdelig mand - endnu mere forfærdelig end langt de fleste af dem, vi mødte. Det var tydeligt, at han var bosSEN, overhovedet, høvdingen, diktatoren, undertrykkeren, forpesteren.

Af mystiske årsager, kunne vi ikke få lov at få hans nevø som guide. I stedet fik vi en anden; Mohammed. Mohammed var som de fleste marrokanske mænd. Intolerant, dominerende, hånende, kvindeundertrykkende, toxic, grisk og selvhøjtidelig. Sådanne karaktertræk bør ikke prises - og bør i det hele taget mødes med foragt og længere afstand end 2 meter, mundbind og dobbeltsprittede gummihandsker. Sagen var desværre den, at det blot var ham vi kunne få - i hvert fald ifølge onklen. Eftersom vi jo skulle have en guide, måtte jeg bide i det sure æble. Et æble, der senere viste sig at blive mere surt end først frygtet.

Efter at have sovet forfærdeligt i Marrakech dagen før (byen, der aldrig sover), var jeg allerede i søvnunderskud. Det skulle ikke blive bedre, da bjergbestigningen under 24 timer senere, krævede at vi stod op kl. 03:30. Nå, det kan også noget. Jeg havde aftenen forinden spist et hjemmelavet måltid hos familien. Et måltid tilberedt i et lerfad. Udover at der var forsvindende lidt kød, var det tilmed undertilberedt og sejt, og skæbnen ville, at jeg allerede fra morgenstunden havde ondt i maven, hvilket blot forværredes gennem dagen. Efter at have nået toppen efter 5.5 times intensiv opstigning til 4167 meter, gik turen nedad af en anden rute, der var fyldt med is, sne og stenskred - nu i kombination med godt 28 graders stegende sol. Lige så effektiv og hurtig jeg er til at gå op, lige så ringe er jeg til at gå ned. Med disse yderligere forhold in mente, var jeg derfor som bambi på glatis på vej ned - og det faldt ikke guiden i god jord. Udover at han ikke gad at tale med mig, friede til min kæreste og ikke gik op i min sikkerhed, var han meget utålmodig på vej ned. Da vi nåede halvvejen, endte jeg med at gå fra ham. Langt foran. Jeg var træt og indebrændt. Vred for første gang længe, og det var første gang, at min kæreste følte min vrede.

Generelt er jeg ikke et menneske, der ønsker at udvise vrede - for jeg afskyr det normalvis. Vrede er naturligvis en uundgåelig følelse - og den har da sin berettigelse, men jeg oplever også, at den for mange, bliver altoverskyggende og herskende i deres liv, og det går ud over deres relationer. Når vreden så yderligere udvikler sig og manifesterer sig i truende adfærd - er det endnu mere skidt. For mig er det (GENERELT) et svaghedstegn at udvise vrede mod andre. Nå, lige den her dag var jeg lidt svag. Det var (naturligvis) ikke så galt, at det endte i trusler og vold, men min kæreste forstod i hvert fald, hvor meget jeg hadede "det her lorteland (Marokko)". Jeg var fyldt op - og det fortsatte desværre det meste af tiden de næste 3 dage - indtil vi satte os i flyveren.

Ned kom vi på godt 12 timer. Jeg var sejrende - og besejret, og forstod godt, hvorfor 98% af alle tager bjerget på 2 dage - både for at vende sig til højden, men også fordi det var en 38 km. lang tur, der krævede uhyggeligt fokus. Jeg gik direkte i seng uden at spise noget. Jeg var dehydreret og i kalorieunderskud. Jeg havde forsøgt at spise og drikke, men havde ikke lysten. Min krop afviste og frastødte. Vågnede om natten grundet akut behov for toiletbesøg, og sådan fortsatte ferien ellers. Dernæst var det halvanden dag på hotel i Marrakech.

Generelle betragtninger: Marokko er et forfærdeligt sted.

Selvom det ifølge forskrifterne er påkrævet, at man har en guide for at bestige bjerget - og der forekommer at være kontrolposter på vejen, kan man godt undlade dette, såfremt man blot starter kl. lort om morgenen. Guiden kostede alligevel 900 kr. At jeg gerne villet have undladt at betale de 900, skal ikke ses som et tegn på grådighed, men snarere fordi, guiden var en kæmpe idiot. Jeg ville gerne have betalt 900 kr. for at få lov til at bestige bjerget - UDEN guide, for det er utroligt krævende at tilbringe så lang tid i en låst relation med rollefordeling anyways.

Diskrimination. Jeg har "lært", at det ikke kan være racisme, når det går den anden vej. Det er angiveligt blot diskrimination, da racisme taler ind i noget strukturelt ... javel. Diskrimination er at spore alle steder i Marokko, og det vil jeg naturligvis ikke legitimere. Det med at legitimere, er noget, jeg tænker meget over. Hvis jeg ikke er tilfreds med noget, så skal jeg naturligvis ikke støtte det. Penge har magt - og først når turisterne stopper med at komme, kan der ske en ændring. Indtil da fortsætter alle ufortrødent.

Kulturen er fuldstændig gennemsyret af plattenslageri, fup og halve sandheder, og det var mildest talt forfærdeligt at opholde sig ude i offentligheden. Man skulle konstant være på vagt, og det var jeg så. Jeg observerede meget - og lagde mærke til scammers. Jeg fik afværget dem på mig selv - men iagttog dem i stor stil ske mod andre, og talte ikke med nogen som helst turist, der IKKE havde oplevet noget der var OFF. Det er usandsynlig svært at opstøve ærlige mennesker der. Der er grundlæggende tale om en kultur, jeg vil sætte under hvilken som helst andet. Nogle kulturer er bare er superior sammenlignet med andre. Jeg siger ikke, at vi i Vesten har fat i den lange ende i alle henseender. Det har vi unægteligt ikke, men jeg er nu heller ikke i tvivl om, hvor jeg helst vil leve i verden. Det er nemmere at være konservativ i en "liberal" verden, end det er at være "liberal" i en konservativ verden. Det skal ikke ses som, at jeg ikke er åben for andre kulturer, for der er gode ting at hente rundt i verden. Der er dog også mange steder, hvor der ikke er noget som helst at hente - og det må bl.a. være i Marokko. Så er det bare så ærgerligt, at Marokko sidder på 75% af verdens fosforreserver (mens Europa og USA stort set ikke har noget) - og samtidig i nogen grad kontrollerer strømmen af flygtninge til Sydeuropa... Øv. Jeg trættes.


toub.jpg
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanVar for ikke så længe siden i Georgien med 2 studiekammerater. Lavede nogle optagelser til en dokumentarfilm om livet langs grænsen til Rusland; en grænse, der åbenbart stødt rykker sig. Officielt set er det ikke Rusland, men "udbryderrepublikker", men sjovt nok spottede jeg russiske køretøjer og soldater på den anden side. Hm. Jeg glemte dog hurtigt faren, den ak47-bevæbnede poltieskorte, der fulgte mig over alt og de grufulde historier fra landsbyboerne. Dette skyldtes den enorme gæstfrihed, der må siges at være uden sammenligning. Blev taget imod med åbne arme af folk, der intet havde - og som intet forlangte. Deres alkoholkultur var dog en tand for skrap til mig, men jeg måtte være høflig og bunde med de første mange gange i hjemmebrændt og hjemmegærdet frugtvin. Et par dage senere tog vi rundt og tjekkede relativt velbevarede, omend forladte hoteller, spa og resorts fra sovjettiden. Fed tur. Planen er at vende tilbage senere på året når varmen tillader mere gunstige forhold for bjergbestigning i Kaukasusbjergene.

På hjemmefronten går det godt. Får trænet godt med en masse med en studiekammerat, hvilket er ganske nyt. Det er dog ikke så tosset at have en træningsmakker. Det har jeg savnet i årevis. Træningen byder på en masse tempomanipulation, der trækker tænder ud.

Ryg/bryst
Ben/mave
Off
Off
Support
Off
Off

Det fungerer glimrende! Suppleret godt op af ca. 10 km. daglig gang, da min cykel fornyligt måtte lade livet. Den havde ellers tjent mig godt for blot 300 kr. i godt ét år. Det var omsonst at investere yderligere i den. Update er dog, at min svigermor har foræret mig sin fancy mountainbike. En mountainbike af sådan en kaliber, at jeg ikke tør at stille den nogen steder af frygt for at svage sjæle med forkastelige moralkodekser med højtbelagt sandsynlighed vil forsøge at fremtvinge uformelt ejerskifte.

Inden for få ugers mellemrum har to i nærmeste familie fået konstateret kræft ved tilfældige screenings. Det er interessant at bevidne, hvordan mennesker håndterer en sådan besked. Jeg prøver egentlig bare på at tilbyde min hjælp for dem. Hvad end det er min blotte tilstedeværelse eller andet. Den ene hentede sin telefon og et par hørebøffer, og så skulle jeg ellers fortælle, hvad jeg fik ud af et givent stykke musik. Nummeret var dette:Ja, Johnny Madsen kan åbenbart andet end at synge om at være skidefuld. Jeg synes faktisk, at nummeret har en dybde. Jeg kom i hvert fald til at fælde et par tårer, da jeg genlyttede det på arbejdet. Måske fordi teksten er smuk. Måske fordi vedkommendes odds for overlevelse synes små, og det var hans måde at udtrykke sig på. Måske de ting i kombination.
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDer sker ting og sager. Snart rykker jeg til København, hvis det grusomme gede-boligmarked på de kanter tillader det.

I det store hele går det meget godt, men jeg kæmper mod konformitet. Der er krise i min branche, massefyringer og mangel på praktikpladser fylder meget. 1/3 af alle mine medstuderende står uden en plads efter sommer. Selv slap jeg med skrækken. Sjovt var det nu ikke. Jeg var selv til en nøje monitoreret 8-minutters samtale, hvor de ikke engang havde læst ansøgning eller tjekket min portefølje af produkter. Forkasteligt var det. Nå, jeg endte til nogle bedre og længere samtaler andetsteds, hvilket udmøntede sig i, at jeg blev valgt ud af 28 ansøgere. Stillingen er lidt hemmelig hihi.

På bagkant føles det mærkeligt. Tillad mig at forklare - og forstå mig ret. Det er underligt at have for meget medgang i livet. Jeg har vænnet mig til at leve i ét langt grind, som er blevet en del af min identitet. Jeg er bedre til at være undervejs end til at komme i mål - noglegange på en måde, hvor jeg tænker, at jeg ikke har lyst til at komme i mål. Et godt billede på dette var, da jeg fik pladsen - og et par af mine nærmeste kammerater ikke havde fået plads. De misundede mig - og jeg misundede dem. Lidt bizart.

Nu må målet så bare være at bevise, at jeg faktisk ER den bedste kandidat til stillingen. Det er dog først til august - hvorfor et nyt grind må indledes inden. Tanken er Mount Kazbek (5000 meter) i Georgien. Min kæreste kan dog ikke få det til at passe ind i sin kalender, så det må umiddelbart blive en solotur, omend det ikke er ufarligt. Det bliver første bjerg med isøkse, og hvor jeg samtidig er nødt til at have en overnatning på bjerget undervejs.
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDet er satme godt nok også op ad bakke for folk, som gerne vil skrive for a living. Nu har jeg gennem årene skrevet artikler for utallige danske, norske, svenske og amerikanske medier, men de lukker ned én efter én; kvaliteten falder drastisk (helt bevidst, fordi de formoder at folk er idioter), eller det meste bliver mekaniseret eller fokus rettes over på hurtige småting på SoMe fordi folks attentionspan er faldet til 53 sek. Et eksempel er Bonniers blad Aktiv træning, hvor jeg skrev artikler fra 2014-2022. De gik fra at være en kæmpe publikation til i 2022 at sidde 1 mand på redaktionen, suppleret af freelance skribenter, inden de blev lukket ned, og slået sammen med Iform. Nu har jeg lige for nylig skrevet en artikel om lat pulldown, som jeg brugte nogle dage på. Det tager tid at kigge studier igennem, opsummere resultaterne, flette det ind det relevante sted i teksten osv osv. Jeg har aldrig brugt AI når jeg har skrevet, men jeg prøvede lige for sjov at skrive dette promt i ChatGPT:
Skriv en artikel om hvilke muskler man aktiverer under forskellige rygøvelser. Inkluder mindst 4 studier.

Det resulterede i denne artikel, som den lavede på ca. 7 sek

Muskelaktivering Under Forskellige Rygøvelser: En Gennemgang af Videnskabelige Studier
Rygtræning er en essentiel del af en balanceret træningsrutine, da en stærk ryg bidrager til forbedret kropsholdning, øget styrke og reduceret risiko for skader. Forskellige rygøvelser aktiverer en række muskler på forskellige måder. Denne artikel undersøger, hvilke muskler der primært aktiveres under specifikke rygøvelser, baseret på resultaterne fra mindst fire videnskabelige studier.

1. Pull-Ups
Pull-ups er en klassisk rygøvelse, der er kendt for sin effektivitet til at træne øvre ryg og arme. Ifølge en undersøgelse af Youdas et al. (2010), som målte muskelaktivering via elektromyografi (EMG), aktiveres især de store rygmuskler såsom latissimus dorsi (den bredeste rygmuskel), biceps brachii (overarmens forside), infraspinatus (en af rotatormanchetmusklerne) og trapezius (den øvre rygmuskel) . Pull-ups aktiverer også core-musklerne, som stabiliserer kroppen under øvelsen.

2. Deadlifts
Deadlifts er en sammensat øvelse, der arbejder med hele bagsiden af kroppen. En studie af McGill et al. (2000) viste, at deadlifts markant aktiverer erector spinae (rygsøjlens strækkemuskler), gluteus maximus (ballemusklerne), hamstrings (baglåret), og trapezius . Den høje muskelaktivering i deadlifts gør øvelsen ideel til at opbygge generel rygstyrke og stabilitet.

3. Bent-Over Rows
Bent-over rows er en anden populær rygøvelse, der målretter flere muskler i øvre og midterste del af ryggen. En undersøgelse af Andersen et al. (2012) viste, at bent-over rows især aktiverer latissimus dorsi, trapezius, rhomboideus (muskler mellem skulderbladene), og biceps brachii . Bent-over rows er særligt effektive til at udvikle tykkelse og bredde i ryggen.

4. Seated Rows
Seated rows udføres ved hjælp af en kabelmaskine og fokuserer på midterste og nederste del af ryggen. I en undersøgelse af Signorile et al. (2002) blev det påvist, at seated rows aktiverer latissimus dorsi, rhomboideus, trapezius og biceps brachii, men også involverer de nedre del af trapezius og erector spinae . Denne øvelse er god til at forbedre rygstyrke og opretholde en god kropsholdning.

Konklusion
Forskellige rygøvelser aktiverer specifikke muskler i ryggen på forskellige måder. Pull-ups er fremragende til øvre ryg og arme, deadlifts arbejder med hele bagsiden af kroppen, bent-over rows fokuserer på midterste og øvre ryg, mens seated rows målretter midterste og nederste del af ryggen. Ved at inkludere en variation af disse øvelser i din træningsrutine kan du sikre en balanceret og omfattende udvikling af rygmuskulaturen.

Referencer
Youdas, J. W., Amundson, C. L., Cicero, K. S., Hahn, J. J., Harezlak, D. T., & Hollman, J. H. (2010). Surface electromyographic activation patterns and elbow joint motion during a pull-up, chin-up, or perfect-pullup™ rotational exercise. Journal of Strength and Conditioning Research, 24(12), 3404-3414.
McGill, S. M., Norman, R. W., & Sharratt, M. T. (2000). The effect of an abdominal belt on trunk muscle activity and intra-abdominal pressure during squat lifting. Ergonomics, 33(2), 187-195.
Andersen, V., Fimland, M. S., Mo, D.-A., Iversen, V. M., & Vasseljen, O. (2012). Electromyographic comparison of barbell deadlift, hex bar deadlift, and hip thrust exercises: a cross-over study. Journal of Strength and Conditioning Research, 32(3), 587-593.
Signorile, J. F., Zink, A. J., & Szwed, S. P. (2002). A comparative electromyographical investigation of muscle utilization patterns using various hand positions during the lat pull-down. Journal of Strength and Conditioning Research, 16(4), 539-546.


Hvorfor skal Bonnier give en journalist eller freelancer flere tusinde kr for en artikel, når AI kan generere sådan en artikel på 7 sek, som de med relativt få rettelser kan publicere som en helt ok, om end lidt anonym, artikel?
Og sammenholdt med at oplag af alle trykte medier falder; reklamer i stigende grad ender på SoMe og ikke i traditionelle medier, og kun få mennesker gider betale for noget som helst, når der ligger så meget gratis reklamefinancieret på nettet, bliver det ganske ganske få mennesker der kommer til at kunne leve af at skrive eller dyrke journalistik inden for få år.

Eller hvad tænker du?
Brugeravatar

 
Reputation point: 1265
 
Indlæg: 7367
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanDet skulle da lige være fordi at det der AI skribleri ikke er de 0’er og 1’er værd der er brugt på det, for hvem som helst der har trænet intelligent i bare et par måneder.
Det er rigtigt at for magasiner som iform m.fl. kan fyldes ud af sådan noget pis, simpelthen fordi “niveauet” blandt læserskaren er så lavt (og ikke noget galt i det. Det kunne være de havde andre ting at bruge deres tid på).

Hvis du skal til at skrive noget om lat træning kan du nu ikke længere slippe afsted med sådan noget bavl der.

Ikke at du ikke har en pointe. Det får mig til at føle mig helt luddistisk.
 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 475
Tilmeldt: 25. nov 2019, 17:07
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMussetrussen skrev:Det er satme godt nok også op ad bakke for folk, som gerne vil skrive for a living. Nu har jeg gennem årene skrevet artikler for utallige danske, norske, svenske og amerikanske medier, men de lukker ned én efter én; kvaliteten falder drastisk (helt bevidst, fordi de formoder at folk er idioter), eller det meste bliver mekaniseret eller fokus rettes over på hurtige småting på SoMe fordi folks attentionspan er faldet til 53 sek. Et eksempel er Bonniers blad Aktiv træning, hvor jeg skrev artikler fra 2014-2022. De gik fra at være en kæmpe publikation til i 2022 at sidde 1 mand på redaktionen, suppleret af freelance skribenter, inden de blev lukket ned, og slået sammen med Iform. Nu har jeg lige for nylig skrevet en artikel om lat pulldown, som jeg brugte nogle dage på. Det tager tid at kigge studier igennem, opsummere resultaterne, flette det ind det relevante sted i teksten osv osv. Jeg har aldrig brugt AI når jeg har skrevet, men jeg prøvede lige for sjov at skrive dette promt i ChatGPT:
Skriv en artikel om hvilke muskler man aktiverer under forskellige rygøvelser. Inkluder mindst 4 studier.

Det resulterede i denne artikel, som den lavede på ca. 7 sek

Hvorfor skal Bonnier give en journalist eller freelancer flere tusinde kr for en artikel, når AI kan generere sådan en artikel på 7 sek, som de med relativt få rettelser kan publicere som en helt ok, om end lidt anonym, artikel?
Og sammenholdt med at oplag af alle trykte medier falder; reklamer i stigende grad ender på SoMe og ikke i traditionelle medier, og kun få mennesker gider betale for noget som helst, når der ligger så meget gratis reklamefinancieret på nettet, bliver det ganske ganske få mennesker der kommer til at kunne leve af at skrive eller dyrke journalistik inden for få år.

Eller hvad tænker du?


Ah, ja. Jeg synes også at fornemme, at de gode tider er forbi (og ja, de har virkelig, virkelig været gode - men nok også for gode). Ikke alting bliver bedre med tiden, omend jeg godt kan se værdien i AI-værktøjerne i nogle henseender. AI i kombination med masse-digitaliseringen, sociale mediers totale overtagelse og det, at mediebranchen i mange år spyttede gratis indhold ud for senere at tro, at den almene læser pludseligt ville betale for det, har været mere gift end hvad branchen har kunnet klare.

Det er svært at begå sig som medie i dag. Mads Brügger er med sit projekt "Frihedsbrevet" i gang med at undersøge, hvorvidt det er muligt at generere et overskud som medie, mens man ikke modtager mediestøtte. Projektet virker fedt - og yderst seriøst. Det er anført af nogle af de skarpeste herhjemme. Talte med ham om det i samtaleugen. Utroligt, at den mand ikke har modtaget større anerkendelse for sin skelsættende journalistik, heriblandt flere undersøgende projekter med muldvarpe i udlandet, ingen andre kommer i nærheden af. Nå, men hvis ikke han kan - så tvivler jeg på, nogen kan.

Du har nok ret. Af samme årsag er brugen af freelancere mere udbredt end nogensinde før. Hver tredje freelancer i mediebranchen har en årsløn på under 250.000 - og mere end hver tredje har stress som følge heraf.


Jeg forstår godt pointen ift. ChatGPT - det er imponerende. Jeg er dog endnu ikke nået dertil, hvor jeg ikke har kunnet gennemskue den, når der har været tale om fortællende journalistik. Jeg husker, at et en fra 1. semester afleverede en artikel til mig, som hun ønskede godkendt til udgivelse. Det stank langt væk. Som du selv er inde på - kan det dog med lidt ekstra tid investeret i det, hurtigt blive til noget.

Jeg er selv en langsom skriver, der tænker meget inden jeg nedfælder noget, der skal publiceres, og det er ikke synderligt godt i denne tid. Jeg prøver dog at skille mig ud på mine brede viden, kreativitet, at jeg er god til kilder (især de sårbare) og desuden er god til research og OSINT-arbejde. Alligevel gruer jeg for min fremtid. Det ser dog ud til, at fremtiden for de fleste journalister er et sted i kommunikationsbranchen, og det alternativ er nu heller ikke det værste i verden. Jeg ville dog ønske, at jeg havde haft større indsigt i den fremtid, der venter mig derude, inden jeg lod mig indskrive på studiet.
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3040
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan


Foregående

Tilbage til Logbog
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 0 gæster