Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 64612 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Flatreal

Vores medlemmer har i alt skrevet 2048800 indlæg i 99721 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 480
Medlemmer: 4
Skjulte: 0
Gæster: 476

Følg bodybuilding.dk på

FAQ Fitness & Bodybuilding - LÆS HER inden du spørger!

Udskriv emne


Træning for større muskler og/eller en mere veltrænet krop

Tilbage til Fitness & bodybuilding

Mest stillede spørgsmål omkring fitness & bodybuilding

Hvad er forced reps?

Forced reps er en teknik man anvender, når man ikke selv kan tage flere reps. Man får makkeren til at tage ved stangen, og hjælpe en igennem det punkt hvor kræfterne slipper op.

Hvad er failure træning?

Failure træning betyder at man kører det enkelte sæt til udmattelse. Man fortsætter altså med at tage repetitioner, indtil man misser en gentagelse, hvorved man har nået failure.

Er det dumt at anvende failure træning og forced reps?

Failure træning og forced reps stresser kroppen ekstremt meget, og bør derfor bruges varsomt. Hvis man altid kører til failure, og altid anvender forced reps, så vil det på et tidspunkt føre til overtræning. De første tegn på at man er på vej i den retning er at ens styrke flader ud, og man står stille igennem længere tid.

Skal man løfte vægten langsomt eller hurtigt?

Den eccentriske del, som er den del af bevægelsen, hvor man sænker vægten, bør altid udføres langsomt, når man træner for muskelmasse. Den koncentriske del, eller den del af bevægelsen, hvor man løfter vægten, bør altid udføres hurtigt og kraftfuldt. På den måde opnår man den bedste stimuli af musklerne. Udførslen bør dog altid være 100 % kontrolleret.

Hvor mange gange i ugen bør man træne hver muskel?

Undersøgelser viser at proteinsyntese-hastigheden falder tilbage til udgangspunktet 36-48 timer efter endt træning. Herefter vil muskeltilvæksten være minimal. Man bør derfor ikke vente alt for mange timer efter de første 48 timer før man træner den samme muskel igen. Det hænger dog meget sammen med hvor mange øvelser og hvor mange sæt man kører med. Der er som sådan ikke noget galt i kun at træne hver muskel 2 gange i ugen i et 2-split. Det er dog meget tvivlsom om de populære ”hver muskel 1 gang i ugen” programmer er så optimale som de gøres til. Det strider i hvert fald imod den videnskabelige opfattelse. Så vil man ligge i det optimale område, så bør man træne hver muskel 2-3 gange i ugen.

Kan man smide fedt og øge muskelmassen samtidigt?

Det at smide fedt og øge muskelmassen er to vidt forskellige ting, som fungerer under 2 helt forskellige biokemiske tilstande. Kroppen kan ikke være i disse 2 tilstande på et og samme tidspunkt, og derfor kan det ikke lade sig gøre at øge muskelmassen, samtidig med at man smider fedtet.

http://www.news.bodylab.dk/artikler/145 ... ketraening
artikler/kost-kosttilskud/grundlaeggende-ernaering.html

Må man træne en muskel der stadigvæk er øm?

Ømhed er ikke nødvendigvis et tegn på at musklen ikke er klar til at blive trænet igen. Så svaret er derfor, ja, man kan godt træne en muskel selvom den er øm. Man bør dog være opmærksom på at det kan være en god ide at vente en ekstra dag, hvis der er tale om ekstrem ømhed. Svag ømhed og stivhed er dog ikke en undskyldning.

Hvordan får jeg et vaskebræt?

Et vaskebræt, eller en sixpack, som det også kaldes er primært noget som skabes i køkkenet. Man får ikke en flot mave ved at træne 100 vis af maveøvelser. Maven træder først flot frem, når fedtprocenten er lav. Og en lav fedtprocent opnår man ved at spise korrekt, og eventuelt ved at supplere sin vægttræning med lidt kardiotræning (konditionstræning). Derudover er det vigtigt at man træner maven som alle andre muskler. Det vil sige med modstand og reps mellem 6-15. Man får ikke en flot mave ved at ligge og lave 100 reps i mavebøjninger.

Hvordan får jeg et flot bryst?

Som det gør sig gældende ved alle de andre muskler, så bør man træne sit bryst med basisøvelser. Ved at træne tunge øvelser som bænkpres, skrå bænkpres, bænkpres med håndvægte osv., så har brystet optimale forhold at vokse under. Husk dog at en muskel ikke vokser, hvis man ikke også spiser derefter.

artikler/bodybuilding/vaegttraeningensvigtigstegrundregler.php

Skal man strække ud når man træner med vægte?

Et lidt kontroversielt emne, da det har været en naturlig del af fysisk aktivitet i så mange år. Men faktum er at har man ikke smidighedsproblemer, så er der ingen grund til at lave udstrækningsøvelser. Der findes ingen undersøgelser som viser at ømheden dagen efter bliver minimeret ved at strække ud. Faktisk er der undersøgelser som viser at udstrækning forværrer den. Hvad angår skadesforebyggelse, så viser de fleste undersøgelser at det ikke har nogen reel skadesforbyggende effekt. Så er man ikke stiv og usmidig, så bør man spare energien og droppe udstrækningen.

Hvordan får jeg større arme?

Igen et meget typisk spørgsmål, men der findes desværre ingen mirakelprogrammer. Den bedste måde at få store arme på, er ved at kører basisøvelserne, og ved at træne hele kroppen tungt og hårdt. Derudover er det vigtigt at man spiser for at tage på.

http://www.news.bodylab.dk/artikler/227 ... torre-arme
artikler/traeningsprogrammer/stoerrearmepaa12uger.php

Går det udover min vægttræning hvis jeg løber ved siden af?

Hvis vi snakker om en mindre mængde løb, som f. eks 3 dage i ugen af 30 minutters varighed, så vil det kun have en minimal negativ effekt på ens vægttræning. Snakker vi derimod om længere distancer, eller decideret træning til maraton eller lignende, så vil det have en negativ effekt på evnen til at blive større eller stærkere.

Jeg bliver stærkere, men ikke større. Hvorfor?

Det er vigtigt at vide at man sagtens kan blive stærkere, uden at blive større. Dette sker igennem tilpasninger i nervesystemet. Disse tilpasninger kaldes neuromuskulære tilpasninger. Hvis man bliver stærkere, men ikke større, og ens program er rettet til efter det at blive større, så skyldes den manglende vækst med 100 % sikkerhed at man ikke spiser nok.

Hvad er det bedste program man kan lave hvis man vil være større?

Der findes ikke noget ”bedste” program. Der findes en lang række programmer som er effektive. Det man skal være opmærksom på er om hvorvidt programmet overholde en række regler og retningslinier. Gør det det, så kan det ene for så vidt være ligeså godt som det andet. Så det kan godt betale sig at sætte sig ind i de fundamentale regler et program bør overholde, da man i så fald bliver i stand til selv at skille skidt fra kanel.

http://www.news.bodylab.dk/artikler/261 ... -to-basics
artikler/bodybuilding/vaegttraeningensvigtigstegrundregler.php

Er det i orden at træne hver dag, så længe jeg ikke træner den samme muskel?

Nej, det er bestemt ikke en god ide at træne hver dag. Også selvom man splitter sit program op så man ikke rammer den samme muskel mere end 2 gange i ugen. Grunden til at det ikke er en god ide, skyldes at kroppen ikke kun restituerer på et muskulært plan. Den restituerer også på et systemisk plan. Det vil sige at kroppen som helhed også skal restituere, og hvis man bruger kroppen til intens fysisk udfoldelse hver dag, uden at indlægge hviledage, så risikerer man at overtræne på et systemisk niveau.

Jeg har en makker som siger man ikke kan blive stor og stærk uden at tage AS, passer dette?

Nej, det passer i allerhøjeste grad ikke. Man kan blive stor og stærk uden at tage anabolske steroider. Faktisk kan man blive større og stærkere end mange umiddelbart regner med. De bodybuildere som havde deres storhedstid før de anabolske steroider fik deres indtog, var ekstremt massiv og monster stærke. Så træner man og spiser man korrekt, så kan man sagtens blive stor og stærk uden at rode med potentielt farlige medikamenter.

Folk snakker ofte om basisøvelser, hvad betyder dette?

Basisøvelser er øvelser som involverer flere led af gangen. I bænkpres bruger man f. eks både albueleddet og skulderleddet, og både brystmusklen, skuldermuskulaturen og tricepsmuskulaturen indgår som primære bevægede. Som tommelfingerregel kan man sige at øvelser man kan lave med en vægtstang er basisøvelser. Der er selvfølgelig ingen regel uden undtagelser, og der findes jo også øvelser som dips, chinups o.l. som er basisøvelser udført med kropsvægten. Visse maskinøvelser som benpres kan i princippet også kategoriseres som basisøvelser. Men som udgangspunkt er de fleste vægtstangsøvelser basisøvelser. Er man i tvivl, så kig på om hvorvidt flere led er aktive eller ej.

artikler/diverse/basisoevelsersaadanudfoeresde.php

Artiklen er beskyttet af de ophavsretlige regler og må ikke kopieres eller på anden måde viderebenyttes uden tilladelse fra Bodylab Nutrition.
Sidst rettet af Rasmus Thorup 2. jun 2008, 10:14, rettet i alt 5 gange.
Brugeravatar
Administrator
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 3061
Tilmeldt: 3. mar 2005, 00:09
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanEn guldgrube for begyndere!

Way to go!

:goodpost:
It pays to be a winner!
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: 16. jun 2007, 17:21
Geografisk sted: Kbh
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTangokat skrev:En guldgrube for begyndere!

Way to go!

:goodpost:


100% :D.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1142
Tilmeldt: 17. apr 2007, 07:16
 
Træner her: Skovsgård motionscenter
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanUdmærket skrevet må man sige!
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 17. aug 2007, 16:01
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanHar hjulpet mig meget, tak!:)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 122
Tilmeldt: 17. nov 2007, 18:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanRigtig god guide, ikke kun for begyndere.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 106
Tilmeldt: 19. okt 2007, 07:51
Geografisk sted: Glostrup
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanVirkelig flot.. Det er gudkorn ja selv til øvede brugere. Nogen ting man har glemt eller er i tvivl om. Perfekt.. Denne indlæg skulle fandme ha sin egen faste plads herinde!
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 73
Tilmeldt: 4. okt 2007, 12:13
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMeget brugbart indlæg, thumbs up! =D>
- Kim
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 30. mar 2008, 19:25
Geografisk sted: Silkeborg
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDet her er helt sikkert et godt indlæg. Giver et godt overblik over hvad bodybuilding/styrketræning er! =D>
City star light of Los Angeles.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 79
Tilmeldt: 1. okt 2007, 21:18
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 75.00
- Squat: 80.00
- Dødløft: 100.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanRigtig godt posted. Måske mangler der lige:

FØR du poster et emne: SØG SØG SØG.
Det er en generel fejl fra nye brugere på siden. de spørger ud i luften uden selv at søge efter svar først.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2196
Tilmeldt: 5. nov 2008, 17:02
Geografisk sted: aalborg ø
 
Træner her: Unifitness
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDet er da ligemeget, der er jo ingen der læser det alligevel :P
 
Reputation point: 60
 
Indlæg: 4316
Tilmeldt: 1. jul 2008, 21:59
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanRasmus Ladefoged skrev:Det er da ligemeget, der er jo ingen der læser det alligevel :P


Så laver jeg det om til:

FØR du poster et emne: SØG SØG SØG.
ELLERS griner folk af dig og ignorere dig :wink:
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2196
Tilmeldt: 5. nov 2008, 17:02
Geografisk sted: aalborg ø
 
Træner her: Unifitness
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanWeirdMoose skrev:
Rasmus Ladefoged skrev:Det er da ligemeget, der er jo ingen der læser det alligevel :P


Så laver jeg det om til:

FØR du poster et emne: SØG SØG SØG.
ELLERS griner folk af dig og ignorere dig :wink:hahahahahaha, jeg vil heller grine og ignore dig :)
Jesper Linde
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1777
Tilmeldt: 5. apr 2008, 10:13
Geografisk sted: Skanderborg.
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanjesperlinde skrev:
WeirdMoose skrev:
Rasmus Ladefoged skrev:Det er da ligemeget, der er jo ingen der læser det alligevel :P


Så laver jeg det om til:

FØR du poster et emne: SØG SØG SØG.
ELLERS griner folk af dig og ignorere dig :wink:hahahahahaha, jeg vil heller grine og ignore dig :)


Be my guest.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2196
Tilmeldt: 5. nov 2008, 17:02
Geografisk sted: aalborg ø
 
Træner her: Unifitness
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanFantastisk indlæg.
men,

kan man smide fedt og øge muskelmassen samtidigt?

Det at smide fedt og øge muskelmassen er to vidt forskellige ting, som fungerer under 2 helt forskellige biokemiske tilstande. Kroppen kan ikke være i disse 2 tilstande på et og samme tidspunkt, og derfor kan det ikke lade sig gøre at øge muskelmassen, samtidig med at man smider fedtet.


Det har jeg svært ved at forstå, ville være awsome hvis du kunne uddybe det for mig. :)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 21
Tilmeldt: 29. dec 2009, 14:26
Geografisk sted: Gilleleje
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 135.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 140.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJeppese.n skrev:Fantastisk indlæg.
men,

kan man smide fedt og øge muskelmassen samtidigt?

Det at smide fedt og øge muskelmassen er to vidt forskellige ting, som fungerer under 2 helt forskellige biokemiske tilstande. Kroppen kan ikke være i disse 2 tilstande på et og samme tidspunkt, og derfor kan det ikke lade sig gøre at øge muskelmassen, samtidig med at man smider fedtet.


Det har jeg svært ved at forstå, ville være awsome hvis du kunne uddybe det for mig. :)


Fordi du ligger i kalorieunderskud når du vil tabe vægt, og derfor er det meget svært/umuligt at øge din muskelmasse samtidig. Og ligeså den anden vej.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 43
Tilmeldt: 30. nov 2010, 06:14
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 142.50
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJeppese.n skrev:Fantastisk indlæg.
men,

kan man smide fedt og øge muskelmassen samtidigt?

Det at smide fedt og øge muskelmassen er to vidt forskellige ting, som fungerer under 2 helt forskellige biokemiske tilstande. Kroppen kan ikke være i disse 2 tilstande på et og samme tidspunkt, og derfor kan det ikke lade sig gøre at øge muskelmassen, samtidig med at man smider fedtet.


Det har jeg svært ved at forstå, ville være awsome hvis du kunne uddybe det for mig. :)


I kalorieunderskud befinder kroppen sig i et katabolsk stadie(nedbrydende stadie), hvor man i kalorieoverskud, befinder sig i et anabolsk stadie (et opbyggende). De to stadier gør sig gældende hhv. for at tabe sig, og tage på. Derfor kan du som udgangspunkt ikke øge muskelmassen og mindske fedtprocenten samtidig.

Der er dog teknikker man kan anvende, for i praksis, at øge muskelmassen og mindske fedtprocenten samtidigt, f.eks. en zig-zag diæt.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1035
Tilmeldt: 21. nov 2010, 17:21
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDen sætning med at man ikke får en pæn six pack ved at lave fx hundrede el mange mavebøjninger er vel ik helt rigtigt, det nævnes at der SKAL trænes med belastning med 6-15 rep.....hmmm, kan det pass...
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 18. jun 2011, 08:03
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 175.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGasarm skrev:Den sætning med at man ikke får en pæn six pack ved at lave fx hundrede el mange mavebøjninger er vel ik helt rigtigt, det nævnes at der SKAL trænes med belastning med 6-15 rep.....hmmm, kan det pass...


Hvorfor skulle det ikke passe?
 
Reputation point: 40
 
Indlæg: 2423
Tilmeldt: 17. maj 2009, 20:54
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanQmega skrev:
Gasarm skrev:Den sætning med at man ikke får en pæn six pack ved at lave fx hundrede el mange mavebøjninger er vel ik helt rigtigt, det nævnes at der SKAL trænes med belastning med 6-15 rep.....hmmm, kan det pass...


Hvorfor skulle det ikke passe?

Man kan da godt få pæne mavemuskler uden at træne i maskine med belastning....syns du ik det el hur..?
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 18. jun 2011, 08:03
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 175.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGasarm skrev:Man kan da godt få pæne mavemuskler uden at træne i maskine med belastning....syns du ik det el hur..?


Nææh.

Ja, ingen tvivl om, at du kan få bedre abs med træning uden belastning. Det er dog begrænset hvor meget dine abs udvikler sig. Man kan forresten også få abs uden at træne.
 
Reputation point: 40
 
Indlæg: 2423
Tilmeldt: 17. maj 2009, 20:54
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplangodt, så er det vel os lidt overdrevet i den artikel...
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 18. jun 2011, 08:03
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 175.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanOverdrevet?

Dine abs udvikler sig minimalt ved high-rep træning, her mener jeg +50 reps. Forholdsvis tunge reps med hypertrofi orienterede sæt vil gavne bedst.
 
Reputation point: 40
 
Indlæg: 2423
Tilmeldt: 17. maj 2009, 20:54
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanja, det er bedst med maskine og belastning, men det er jo ikke nytteløst med alm mavebøjninger.hurtige rep til det brænder er vel ok.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 18. jun 2011, 08:03
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 175.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGasarm skrev:ja, det er bedst med maskine og belastning, men det er jo ikke nytteløst med alm mavebøjninger.hurtige rep til det brænder er vel ok.


I hvorfor til hvad? Hypertrofi og styrke? Næppe.
Thomas Bay
Idrætsfysioterapeut og fysisk træner
Indehaver af Sport112.dk, FysioDanmark Holstebro og FysioDanmark Videbæk
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2007 Månedens skribent: Marts 2007
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 32988
Tilmeldt: 4. jan 2007, 12:13
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 200.00
- Dødløft: 250.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBay skrev:
Gasarm skrev:ja, det er bedst med maskine og belastning, men det er jo ikke nytteløst med alm mavebøjninger.hurtige rep til det brænder er vel ok.


I hvorfor til hvad? Hypertrofi og styrke? Næppe.


Hvad mener du ? er almindelige mavebøjninger ligeså godt el...?
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 18. jun 2011, 08:03
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 175.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGasarm skrev:
Bay skrev:
Gasarm skrev:ja, det er bedst med maskine og belastning, men det er jo ikke nytteløst med alm mavebøjninger.hurtige rep til det brænder er vel ok.


I hvorfor til hvad? Hypertrofi og styrke? Næppe.


Hvad mener du ? er almindelige mavebøjninger ligeså godt el...?


Det han skriver er at almindelige mavebøjninger uden nogen form for belastning er ikke optimalt for hypertrofi og styrke (giver så godt som intet)
Brugeravatar
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 1848
Tilmeldt: 6. dec 2010, 15:37
Geografisk sted: Århus
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanok, jeg træner ikke i center og har kun en mave-bænk.....er der gode alternativer til maskiner som er gode til hjemmetræning ????
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 18. jun 2011, 08:03
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 175.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanok, jeg træner ikke i center og har kun en mave-bænk.....er der gode alternativer til maskiner som er gode til hjemmetræning ????
Tag en håndvægt bag nakken (evt læg den på brystet) når du laver dine mavebøjninger, som du kalder dem.
The more I study religions the more I am convinced that man never worshipped anything but himself.
Sir Richard Francis Burton (1821 - 1890)
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 300
Tilmeldt: 13. mar 2011, 09:17
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanEr det i orden at træne hver dag, så længe jeg ikke træner den samme muskel?

Nej, det er bestemt ikke en god ide at træne hver dag. Også selvom man splitter sit program op så man ikke rammer den samme muskel mere end 2 gange i ugen. Grunden til at det ikke er en god ide, skyldes at kroppen ikke kun restituerer på et muskulært plan. Den restituerer også på et systemisk plan. Det vil sige at kroppen som helhed også skal restituere, og hvis man bruger kroppen til intens fysisk udfoldelse hver dag, uden at indlægge hviledage, så risikerer man at overtræne på et systemisk niveau.


Hva så med SDH :p
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 647
Tilmeldt: 5. mar 2011, 18:22
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan


Næste

Tilbage til Fitness & bodybuilding
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 48 gæster