Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65699 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049575 indlæg i 100422 emner
0 nye indlæg i dag
Han har en 12-15'ish fedtprocent, men har (for) høje LDL-kolesteroltal. De problemer har jeg så ikke.
BRN skrev:Du er en rottweiler af styrke, chihuahua af sind.
Daniel$an skrev:Skulle der bare stå "grønt", eller er det "grønt grønt" såsom spinat, broccoli, bønner etc.?
Daniel$an skrev:Skulle der bare stå "grønt", eller er det "grønt grønt" såsom spinat, broccoli, bønner etc.?
taler skrev:Jeg har faktisk selv været ret meget i tvivl om sundheden ved rødt kød. Vegan Gains fra youtube har ofte talt om hvor utrolig farligt det er at spise rødt kød, noget tyder på at han har en pointe, men at der ikke er enighed herom.
Vegan Gains er jo psykisk syg.. Var nok ikke lige ham jeg ville bruge som kilde til info, og det er lige meget hvad for info, jeg søgte.taler skrev:Jeg har faktisk selv været ret meget i tvivl om sundheden ved rødt kød. Vegan Gains fra youtube har ofte talt om hvor utrolig farligt det er at spise rødt kød, noget tyder på at han har en pointe mht. til en vis risiko, men at der ikke er enighed herom.
SandyFrink skrev:Daniel$an skrev:Skulle der bare stå "grønt", eller er det "grønt grønt" såsom spinat, broccoli, bønner etc.?
Grønt og grønt grønt.
SandyFrink skrev:Han har en 12-15'ish fedtprocent, men har (for) høje LDL-kolesteroltal. De problemer har jeg så ikke.
Jo ikke akut farligt, men en LCHF diæt kan sagtens sammensættes så ikke den producerer LDL, VLDL og triglycerider i den gale ende.
Rødt kød bør generelt indtages med måde, og sammen med grønt grønt.
Fistandantilus skrev:Og jeg får 60% af mit daglige energiindtag fra fedt.
Fistandantilus skrev:Den med at mættet fedt er usundt og mættet er sundt, er helt i skoven. Det er nærmere omvendt. Men det er for kompliceret, at sætte det så firkantet op.
Fistandantilus skrev:Men kilderne til det mættede fedt skal naturligvis være i orden, før det giver mening i et sundheds- og ernæringsmæssigt perspektiv.
Derfor er vores smør, ost, fløde, sødmælk, fede kød mv altid økologisk her i hjemmet.
Billedet er i hvert fald mudret - både mht. sundhedsrisici og -effekter - hvorfor jeg ikke spiser ud fra en enten/eller-tilgang. Jeg får en god blanding af både mættet og umættet fedt med en samlet energifordeling på 25-35 %.
Der mangler i øvrigt også undersøgelser af, hvad oprindelsen af mættet fedtstof har af betydning. Eksempelvis mættet fedt fra ost og mælk kontra mættet fedt fra kød.
Det prioriterer jeg også, selvom "økologisk" ikke som udgangspunkt er garant for kvalitet. Jeg spiser overvejende økologisk, danske produkter, for at undgå for meget "kemi" og madsminke. Udenlandsk frugt og grønt er jo nærmest sølet til i sprøjtemidler.
Og jeg prøver at holde nødder til max 50 gram om dagen, da jeg tænker meget over min omega 3 til omega 6 ratio.
SandyFrink skrev:Og jeg prøver at holde nødder til max 50 gram om dagen, da jeg tænker meget over min omega 3 til omega 6 ratio.
Det er jo ikke helt klarlagt om det er ratioen eller den selvstændige mængde O3 der er vigtig her. Personligt ville jeg spise lidt flere nødder, hvis målet var longevity og leanness.
SandyFrink skrev:Og jeg prøver at holde nødder til max 50 gram om dagen, da jeg tænker meget over min omega 3 til omega 6 ratio.
Det er jo ikke helt klarlagt om det er ratioen eller den selvstændige mængde O3 der er vigtig her. Personligt ville jeg spise lidt flere nødder, hvis målet var longevity og leanness.
SandyFrink skrev:Han har en 12-15'ish fedtprocent, men har (for) høje LDL-kolesteroltal. De problemer har jeg så ikke.
Jo ikke akut farligt, men en LCHF diæt kan sagtens sammensættes så ikke den producerer LDL, VLDL og triglycerider i den gale ende.
Rødt kød bør generelt indtages med måde, og sammen med grønt grønt.
Er det kød som er rødt når man køber det, som f.eks oksekød er jo rødt, eller er vi ude i at der menes en rare stegt steak eller andet kød som er rødt indeni altså ikke gennemstegt?
Fistandantilus skrev:Stort set alt hvad der tidligere har været anbefalet fra officiel side angående kost bør man stille sig MEGET KRITISK overfor.
I det her tilfælde, er der lige foretaget ny og grundig videnskabelig undersøgelse på emnet:
http://www.dssimon.com/MM/ACP-red-meat/
Rødt kød er med al sandsynelighed ikke skadeligt, med mindre man, som med alt andet, overdriver sit forbrug.
Asomugha skrev:Fistandantilus skrev:Stort set alt hvad der tidligere har været anbefalet fra officiel side angående kost bør man stille sig MEGET KRITISK overfor.
I det her tilfælde, er der lige foretaget ny og grundig videnskabelig undersøgelse på emnet:
http://www.dssimon.com/MM/ACP-red-meat/
Rødt kød er med al sandsynelighed ikke skadeligt, med mindre man, som med alt andet, overdriver sit forbrug.
Kan vi få klarlagt hvad der menes med "overdrive"?
Det er ikke særlig præcist når vi trods alt er på et bb forum hvor det nok er normalt at indtage 3-4x så meget kød dagligt som "normalen"
Er det at overdrive at spise 5 kg kød om ugen?
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 22 gæster