Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65564 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049544 indlæg i 100419 emner
2 nye indlæg i dag
method skrev:OK tak. Men er vi ikke enige om, at madvarer som hvidt brød og hvide ris har et højt GI? Altså det man vil definere som hurtige og usunde kulhydrater? Dem der er gode at spise lige efter træning sammen med protein?
Og de kulhydrater der med et højt GI er gode at tage under træning er fx ren glukose?
RappY skrev:Lige præcis. Ikke at der som sådan er noget usundt over dem, de er bare udtømt for fibre og så antager jeg niveauet af mikronutrienter som regel også er større i madvarer med lavt GI, men igen kommer jo helt an på om vi snakker chokolade eller røde linser her.
Hurtige kulhydrater efter træning (hvide ris, kartofler, brød, hvid pasta og så giver det god mening at det er et fedtfattigt måltid, da du selvsagt optager kulhydraterne langsomt ved et samtidigt indtag af fedt), hurtige “tømme kulhydrater” under træning (malto, dextrose mv. Som ikke giver fylde, ikke skide rart at træne på fuld mave).
method skrev:RappY skrev:Lige præcis. Ikke at der som sådan er noget usundt over dem, de er bare udtømt for fibre og så antager jeg niveauet af mikronutrienter som regel også er større i madvarer med lavt GI, men igen kommer jo helt an på om vi snakker chokolade eller røde linser her.
Hurtige kulhydrater efter træning (hvide ris, kartofler, brød, hvid pasta og så giver det god mening at det er et fedtfattigt måltid, da du selvsagt optager kulhydraterne langsomt ved et samtidigt indtag af fedt), hurtige “tømme kulhydrater” under træning (malto, dextrose mv. Som ikke giver fylde, ikke skide rart at træne på fuld mave).
Tak for svar.
Jeg prøver for så vidt muligt at få nogle langsomme kulhydrater 1 til 1,5 time før min træning (altså fiberrig kost) og under træning kan jeg finde på at drikke noget vand med en 40-60% druesukkerblanding i. Ellers ikke det vilde hokus pokus jeg indtager under min træning.
Efter træning plejer jeg at spise et par skiver toastbrød (hvidt brød) eller et par riskiks med en banan sammen med en scoop Bodylab protein drik med 250g laktosefri mælk.
Derudover har jeg:
Morgenmad: Havregryn, mælk, mandler, rosiner og en scoop protein.
Formiddagssnack: Frugt i form af pære, banan eller rosiner
Frokost: Salatbar med halvanden skive rugbrød og pålæg. Vi har kantineordning, så spiser det der er af pålæg.
Aftensmad: Kan variere en del, men altid fiberrig kost med kylling, magert kød (svin eller ko) eller fisk af en slags.
Aftensnack: Typisk protein og mandler eller fiberkiks med Philadelphia Light som snack.
Det her passer mig OK.
Men jeg kom til at tænke på. Du skriver, hvis man spiser hurtige kulhydrater efter træning (hvide ris, brød, pasta osv.) så giver det mening at spise fedtfattigt kød dertil osv. da kulhydraterne optages langsommere når de indtages med fedt? Og det giver god mening, da man lige efter træningen er interesseret i de hurtige kulhydrater? Men kunne man så ikke bare nøjes med kun at spise de hurtige kulhydrater alene lige efter træning? Skal man blande det med noget? Mange skriver jo at bl.a. en banan + protein shake eller hvidt brød fx riskiks osv. + protein shake er godt lige efter træningen? Men også KUN lige efter? Det kommer vel også an på, hvornår på dagen det er man træner osv. osv. osv.? Eller misforstår jeg dig?
+ er der noget tidspunkt på dagen det er bedre at spise kulhydrater end andre (hvis man ser bort fra lige efter træning) eller får man dem bare via sin kost? Hvornår skal man spise de langsomme kulhydrater? Og kan man sige, at man skal have X antal kulhydrater pr. kilo kropsvægt?
Håber I kan svare
method skrev:Hej - ja det er jeg med på, og at madvarer med et højt GI det er de "usunde" kulhydrater? Det er godt at spise madvarer med højt GI efter træning sammen med protein, men hvordan kan man sige, at gulerødder har et højt GI?
De madvarer jeg forbinder med et højt GI, og som defineres som de usunde kulhydrater det er fx hvidt brød, hvide ris, pasta osv. men det er måske forkert?
Garik skrev:Du tænker alt for meget over det. Du lægger 99% fokus på noget, der måske - og kun måske - giver dig 1%.
I stedet for at spekulere over “hurtige” og “langsomme” kulhydrater, bør du, som nævnt af andre, sørge for at få nok protein, fedt og kulhydrater. Hvis du kun styrketræner, oplever du med garanti aldrig tømte glycogendepoter - og så er hele snakken om timing stort set ligegyldig.
method skrev:Garik skrev:Du tænker alt for meget over det. Du lægger 99% fokus på noget, der måske - og kun måske - giver dig 1%.
I stedet for at spekulere over “hurtige” og “langsomme” kulhydrater, bør du, som nævnt af andre, sørge for at få nok protein, fedt og kulhydrater. Hvis du kun styrketræner, oplever du med garanti aldrig tømte glycogendepoter - og så er hele snakken om timing stort set ligegyldig.
Hej
Ja indrømmet, jeg tænker alt for meget over tingene, så dejligt I kan og vil skære nogle ting ud i pap
Men lige et spørgsmål. Hvis jeg får mine proteiner og fedt og holder mig til de langsomme kulhydrater som groft brød osv. så var et af mine spørgsmål bl.a. om der findes en tommelfingerregel for hvor meget kulhydrat jeg skal have i løbet af en dag, eller vil det være dækket fint nok ind, hvis jeg bare får mine proteiner og fedt?
method skrev:Rogn: Tak for dit svar.
Du skriver at du kun går op i dit protein, men tænker ikke over hvor mange kulhydrater du spiser eller hvor du får dem fra? Men har du ikke nogle foretrukne kilder for kulhydrater når du har behov for de ekstra og ellers bare generelt? For helt ligeglad er du vel ikke?
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 12 gæster