Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65562 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049543 indlæg i 100419 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1204
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1202

Følg bodybuilding.dk på

Gymnasium (10 og 12-taller)

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic





Jeg har længe interesseret mig for psykologi hvorom min interesse er vokset eksponentielt med tiden. Jeg er efterhånden ikke i tvivl om, at det er området, som jeg vil dedikere en stor del af mit liv til. Det har følgeligt motiveret mig til at igangsætte et karriereskifte i en alder af 27. Jeg skal starte på den to årlig HF-gymnasium fra den 14. august 2019 for at blive optaget på psykologi bachelor ved Syddansk Universitet i Odense.

Problemet er, at jeg tilsyneladende ikke er den eneste med denne drøm og med 1.491 ansøgere er et karaktergennemsnit på 10,09 kravet for at blive optaget via Kvote 1. Det er ikke en udfordring der skræmmer mig væk, men usikkerheden er en skræmmende størrelse.

Jeg forstiller mig, at mange herinde har gennemført gymnasiet og tilmed med gode karakterer, så mit spørgsmål til jer er: Hvad skal der til for at få 10 og 12 taller? I det hele taget har jeg meget brug for at høre alle tænkelige bemærkninger: tips og tricks og problemer og vanskelighed fra jeres erfaring med gymnasium.

Jeg er i øvrigt allerede nu gået i gang med, at studere hele pensum for de fag jeg skal have for, at være bedre stillet når jeg starter.
 
 
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (31)
Kostplan: Vis kostplan



Da jeg gik på ungdomsuddannelse var det eneste der skulle til at man satte sig ned og lærte stoffet. Der var ikke noget der var så teknisk at man ikke kunne lære det til et 12-tal hvis man gad bruge tiden på at sætte sig ned og lære pensum i min optik. Bare lad være med at blive uvenner med dine undervisere. Lyder som om at du har en fornuftig tilgang til det.

Held og lykke med det.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 170
Tilmeldt: 8. dec 2009, 15:21
Geografisk sted: Ribe
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 95.00
- Squat: 100.00
- Dødløft: 170.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Med din alder er det intet problem. Gymnasiefag er forholdsvise nemme og det der skal til er lidt tid med de enkelte fag. Der er din alder et stort plus. Du sejler vel ikke længere rundt i byen hver weekend og alt det man nu gør, i den alder hvor man normalt går på gymnasiet.

Flid er vejen frem og med din alder burde du have den mere seriøse tilgang.
I never got along with my dad. Kids used to come up to me and say, "My dad can beat up your dad." I'd say Yeah? When?
-Bill Hicks
Brugeravatar
 
Reputation point: 420
 
Indlæg: 1920
Tilmeldt: 25. feb 2012, 21:36
Geografisk sted: Det Astrale Plan
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 102.50
- Squat: 110.00
- Dødløft: 167.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Nu skriver du HF. Personligt gik jeg selv på STX, og måtte dagligt performe, lave alle mine lektier, flere afleveringer ugentligt, og være aktiv fra 08:00-14:35 for at holde høje karakterer, i en klasse med blot 14 elever. Dertil en masse afleveringer, fremlæggelser m.m, som havde indflydelse på mine årskarakterer og dermed mit snit.

Nu skal du gå på HF. Du behøver ikke være synderligt aktiv i timerne, da det udelukkende er dine eksamenskarakterer der gælder ift. dit snit. Du skal til eksamen i alle fag. Key er derfor at du bliver god til at gå til eksamen.

Held og lykke!
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3035
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Disse krav skal du opfylde for at komme ind og læse psykologi:
- Dansk A
- Engelsk B
- Matematik B
- Enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B

Samt følgende snit for kvote 1:

- KU: 11.7
- Aarhus: 11.4
- Odense: 11.1
- Aalborg: 10.6

Husk at de første 2 år efter du har fået din studentereksamen, kan du gange dit gennemsnit med 1.08.

Når det er HF handler det hele om 2 ting: eksamenerne og SSO. Mød velforberedt op til timerne, lad være med at pjække, lav dine lektier, være ikke bange for at spørge hvis der er noget du ikke forstår, deltag aktivt i timerne og ræk hånden op. Lav ekstra opgaver og udnyt de ekstra tilbud der er (lektiecafé, privat lektiehjælp osv.). Evt. spørg 1-2 af de dygtige hoveder på holdet om de vil gå sammen 1-2 gange om ugen og lave lektier sammen - det kan hjælpe meget at vende tingene med andre ligesindet.

Kontakt den VUC du skal begynde på og spørg om titlerne til de bøger I skal bruge i fagene du skal have.

På Matematik B skal I arbejde med CAS-værktøjer. Derfor vil jeg anbefale at du får programmet "Maple" på din computer og lære det at kende.

nyttige sider:
https://faa12.dk/
http://www.frividen.dk/
 
Reputation point: 90
 
Indlæg: 420
Tilmeldt: 27. dec 2013, 23:18
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Crux skrev:På Matematik B skal I arbejde med CAS-værktøjer. Derfor vil jeg anbefale at du får programmet "Maple" på din computer og lære det at kende.


WordMat er dælme også god. Har ikke haft min lommeregner oppe af tasken siden jeg installerede det. Har dog aldrig hørt nogen snakke pænt om maple eller geogebra.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 359
Tilmeldt: 15. jun 2016, 20:56
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 131.00
- Squat: 172.00
- Dødløft: 187.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Jeg har netop afsluttet HF som enkeltfag, med et snit på omkring 11. Det har så også betydet, at jeg har været til eksamen i alle fag, og på alle niveauer, som jeg har hævet. Jeg ved ikke om det samme gør sig gældende for dig, når det ikke er enkeltfag.
Hvis jeg skulle lave en liste over ting, som jeg synes er vigtige for at få høje karakterer, kunne den se nogenlunde sådan her ud:

1. Følg med i alle timer.
2. Tag noter til alt. Man husker bare bedre, hvis man har skrevet tingene ned.
3. Undgå at arbejde for meget sammen med de dovne kursister - opsøg de flittige.
4. Lad være at gå videre med noget stof, før du har forstået det. Eksamensperioden bliver bare lettere, hvis du kun skal repetere og huske.
5. Drop de dårlige undskyldninger for ikke at få lavet dine lektier og afleveringer.
6. Brug sommetider lidt ekstra tid på at læse.
7. Jeg har selv taget nogle af de tungere naturvidenskabelige fag, og her kan det anbefales at tage noter på papir - i hvert fald i matematik, fysik og kemi, hvis du skal have disse fag.
8. Mange har meget svært ved matematik, og man skal have mindst b-niveau for at komme ind på psykologi. Brug Frividen.dk og søg på Jim Larsen Mclean på Youtube, hvis du er en af dem der har svært ved det.

Skal du ikke til eksamen i alle fag, men i stedet får årskarakterer, er sådan noget som aktivitet i timer osv. en vigtig faktor. Der findes vidst en bog som hedder noget med "Sådan får du 12" eller lignende, hvor de også beskriver optimale steder at sætte sig i klassen for at blive spurgt mest osv. Men det er også kun, hvis du virkelig vil nørde i det her :)
 
Reputation point: 95
 
Indlæg: 422
Tilmeldt: 21. feb 2013, 18:49
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Find ud ad hvordan du lærer bedst. Gennem tekst, billeder, videoer, mindmaps, flow charts, flash cards osv. Eller måske er du mere auditiv, hvormed det eksempelvis hjælper at læse ens stof/notater højt.
Derudover er det også vigtigt især for en HF’er at forberede sig på eksamenssituationen. Fokus skal altså være på opgaveløsning, både inden for specifikke emner (eks. differentialregning i mat, eller Pontoppidan og det moderne gennembrud i dansk) samt konkrete eksamensopgaver/-sæt.
Og husk nu at repetere løbende, det er meget lettere at bruge 5 min på et emne én gang om måneden end at skulle lære sig selv det igen lige op til eksamen.
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: 23. maj 2017, 17:00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



flid
fedt
&
snyd

Flid: vær disciplineret og fokuseret, sørg for at læse og forstå lektien og ikke mindst at danne dit eget indtryk så du ikke bare lirer udenadslære af. Abstraher, kontekstualiserer og knyt tværfaglige og intra-tekstuelle betragtninger ind i dine redegørelser; være det sig mundtlige eller skriftlige. Sørg for at dine evt. historiske betragtninger flugter med samtidig analyse, med andre ord; anvendeliggør det læste så helheden bliver større end sine enkeltdele. Og hvis alt andet slår fejl; så er der altid dette gode råd fra min gamle seminarielærer Thomas Thurah: Don't get it right, get it done!

Fedt: forstå din modtager. Du skal ikke nødvendigvis gøre dem glade, og give dem ret -nogen gange er det det der skal til, men ofte er undervisere og censorer mere interesserede i at opleve dig argumentere og plædere et standpunkt der ikke lige flugter med deres, eller med generel konsensus. Læs din underviser/censor og forstå hvor det giver mening at være enig, uenig eller blot nuancerende ifht. et givent emne. Medmindre vi snakker matematik, selvklart, der er som oftest kun eet facit. Aldrig være påståelig eller arrogant, men vid hvornår der er ræson i at være kritisk og uenig; og hav din analyse på plads.

Snyd: lån og stjæl fra folk der er kvikkere end dig -men dæk din røv ind. Sørg for at omskriv og tilføj hvis du planker en hel passus fra en bog og ikke har tilsinds at citere kilden. Læs wikepedia, men tjek kilderne! Og gengiv i eget sprog.


.. og husk hyggen.


:dope:
.. eat, drink, fornicate, defecate, dream, dance, die.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1244
 
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 27. jan 2010, 01:10
Geografisk sted: The Perimeter
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



I alle fag er der en terminologi. Fagbegreberne er helt centrale i mange humanistiske og samfundsvidenskabelige fag. Hav fokus på at lære disse.

Lær at gøre det du bliver bedt om. Hvis du skal analysere en tekst, så opfind ikke den dybe tallerken, men brug den analysemodel du har fået af din lærer.

Sørg for at være god på den højere taksonomi, det er her du får 10 eller 12.
Brugeravatar
 
Reputation point: 260
 
Indlæg: 2523
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Bare flid. Så skal det nok gå.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 142
Tilmeldt: 16. jun 2011, 21:38
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



find en læsegruppe med nogen der er dygtigere end dig selv

Slut for alle sociale medier når du forbereder dig
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 2628
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Eksamens angst var en af grundene til at mit snit fik et hug. Skete både under mundtlig matematik og SSO. Heldigvis kræver økonomi ikke et så højt snit. Så overvej at gå til eksamens træning, og fremlæg når du har muligheden for hele klassen.
Brugeravatar
 
Reputation point: 40
 
Indlæg: 447
Tilmeldt: 9. aug 2014, 19:21
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.00
- Squat: 35.00
- Dødløft: 40.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tusind tak for alle inputs. Jeg gør ALT det man skal og som der forventes af en og så dedikere jeg også nogle timer ekstra hverdag. Derudover gennemgår jeg hele pensum inden jeg starter på studiet. Resten kommer vel ned til IQ. Ellers er det mit indtryk, at det centrale ligger i at forstå stoffet og den eneste måde at forstå det på er ved at investere nok tid på at forstå det godt nok.

Findes der nogle databaser på nettet hvor man kan downloade tidligere eksamenssæt?
 
 
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (31)
Kostplan: Vis kostplan



01-jeller skrev:Tusind tak for alle inputs. Jeg gør ALT det man skal og som der forventes af en og så dedikere jeg også nogle timer ekstra hverdag. Derudover gennemgår jeg hele pensum inden jeg starter på studiet. Resten kommer vel ned til IQ. Ellers er det mit indtryk, at det centrale ligger i at forstå stoffet og den eneste måde at forstå det på er ved at investere nok tid på at forstå det godt nok.

Findes der nogle databaser på nettet hvor man kan downloade tidligere eksamenssæt?


EMU har en materialeplatform, men jeg mener, man vist skal være underviser for at have adgang. Hvis dette er tilfældet kan du jo eventuelt snakke med en af dine og få dem til at downloade nogle filer til dig :)
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: 23. maj 2017, 17:00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



MeowMisser skrev:
01-jeller skrev:Tusind tak for alle inputs. Jeg gør ALT det man skal og som der forventes af en og så dedikere jeg også nogle timer ekstra hverdag. Derudover gennemgår jeg hele pensum inden jeg starter på studiet. Resten kommer vel ned til IQ. Ellers er det mit indtryk, at det centrale ligger i at forstå stoffet og den eneste måde at forstå det på er ved at investere nok tid på at forstå det godt nok.

Findes der nogle databaser på nettet hvor man kan downloade tidligere eksamenssæt?


EMU har en materialeplatform, men jeg mener, man vist skal være underviser for at have adgang. Hvis dette er tilfældet kan du jo eventuelt snakke med en af dine og få dem til at downloade nogle filer til dig :)


Jeg havde godt stødt på siden og hvis jeg havde adgang til materialet ville det være så belejligt. Jeg kender desværre ikke nogen underviser, men hvis der findes nogle herind holla at me!
 
 
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (31)
Kostplan: Vis kostplan



skal du have matematik Bond?
I never got along with my dad. Kids used to come up to me and say, "My dad can beat up your dad." I'd say Yeah? When?
-Bill Hicks
Brugeravatar
 
Reputation point: 420
 
Indlæg: 1920
Tilmeldt: 25. feb 2012, 21:36
Geografisk sted: Det Astrale Plan
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 102.50
- Squat: 110.00
- Dødløft: 167.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Find dig en læsegruppe og lav i fællesskab en realistisk læseplan for hver uge. Det motiverer. Det er nok de færreste, som synes, at det er rart at møde uforberedt op til et gruppemøde, hvor man ved, at de andre er, ja, forberedte...

Læsegrupppen bør være sammensat af personer med samme ambitionsniveau og tilgang til lektielæsning. Den asociale nørd kan derfor være et langt bedre valg end en ven, som du spiller pool og drikker øl med fredag aften. For mange venner i en læsegruppe øger chancen for, at I ikke får lavet en skid - ud over overspringshandlinger...
Brugeravatar
 
Reputation point: 695
 
Indlæg: 3446
Tilmeldt: 29. okt 2012, 09:43
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



martinkjr skrev:skal du have matematik Bond?


Den slipper jeg ikke for. Du har regnet ud hvor den største udfordring ligger..
 
 
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (31)
Kostplan: Vis kostplan



Jeg har en del gamle Mat B og Mat A eksamenssæt et sted.

Skal nok lede engang i den nærmeste fremtid.
I never got along with my dad. Kids used to come up to me and say, "My dad can beat up your dad." I'd say Yeah? When?
-Bill Hicks
Brugeravatar
 
Reputation point: 420
 
Indlæg: 1920
Tilmeldt: 25. feb 2012, 21:36
Geografisk sted: Det Astrale Plan
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 102.50
- Squat: 110.00
- Dødløft: 167.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Der er en hjemmeside der hedder bestaamatematik hvor man kan øve eksamen så mange gange man vil. Koster dog en 40kr om måneden. Det er min plan med matematik B, jeg starter på om små 10 dage.
Brugeravatar
 
Reputation point: 40
 
Indlæg: 447
Tilmeldt: 9. aug 2014, 19:21
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.00
- Squat: 35.00
- Dødløft: 40.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Min kæreste har været turen igennem.
Dengang hed snittet vist 10,6 På AAU?

Vil blot lige tilføje at måden man regner snit ud på (vægtning af fagene),
Gør det ret essentielt, at man ikke fucker op i B og A fag, samt SSO.

Det kan være fornuftigt at spekulere i, at øge niveauet indenfor de områder,
Hvor du kan “sikre dig” 12taller, på grund af den højere vægtning.

Det giver dog ingen matematisk mening at gå fra C-> B eller B -> A niveau,
hvis dette betyder, at du kan gå fra et 12tal og ned til 10. (Da dit snit skal være >10)

God vind i sejlene.
Hellere være anerkendt af få, end kendt af mange...
Brugeravatar
 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 3702
Tilmeldt: 1. sep 2010, 15:50
Geografisk sted: Horsens, HSK
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 115.00
- Squat: 180.00
- Dødløft: 225.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Sindssygt fedt at springe ud i det!
Mit råd er; få et godt forhold til læreren (vær ivrig efter at lære og vær aktiv i timerne), da årskarakteren jo også tæller med.

Derudover så læs bøger! Det lyder underligt, men en stor del af karaktergivningen i skriftlige fag bliver altså også givet på, om du er god til at formulere dig. Selvom alle censorer måske ikke indrømmer det, så er det altså nemmere at rette en letlæselig tekst med gode formuleringer end en tekst, hvor alt står lidt hulter til bulter, men måske er rigtigt.

Sørg endvidere for at få udleveret nogle tidligere eksamenssæt fra tidl. år i starten af forløbet, så du ved mere eller mindre præcis hvad der forventes af dig i hvert enkelt fag og hvordan de forventer spørgsmålene skal besvares :D
Mvh KSK55

Træning når der bliver tid til det :-D
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 7. aug 2017, 10:21
Geografisk sted: Jylland
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Kenny Nickelman=GUNS skrev:(Da dit snit skal være >10).

Nej, gennemsnittet for optagelse ligger jo ikke fast på noget tidspunkt. Det afhænger helt og holdent af antallet af ansøgere et givent ansøgerår kontra antallet af udbudte studiepladser i samme år. I teorien og i værste fald kan den adgangsgivende karakter ryge helt op på 12 fra et år og til det næste. Hvis 1) antallet af studiepladser skulle falde, 2) ansøgerantallet stiger og 3) ansøgernes afgangsgennemsnit stiger, så stiger det adgangsgivende gennemsnit for uddannelsen. Og vice versa.

Det modsatte var tilfældet for optaget på biologistudiet på KU. Der var nogle år tilbage i halvfemserne, hvor det adgangsgivende gennemsnit næsten lå på 10 (gammel karakterskala), fordi det var vældig populært at læse biologi. Men i starten af "nullerne" blev alle ansøgere, som opfyldte adgangskravene, optaget...
Sidst rettet af Etrius 4. aug 2018, 12:46, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
 
Reputation point: 695
 
Indlæg: 3446
Tilmeldt: 29. okt 2012, 09:43
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tusind tak for alle inputs alle sammen!

martinkjr skrev:Jeg har en del gamle Mat B og Mat A eksamenssæt et sted.

Skal nok lede engang i den nærmeste fremtid.


Wauw det lyder fedt, du er velkommen til at melde tilbage, tusind tak!

Kenny Nickelman=GUNS skrev:Min kæreste har været turen igennem.
Dengang hed snittet vist 10,6 På AAU?


Var det også for at komme ind på psykologi og lykkedes det hende? Tak!
 
 
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (31)
Kostplan: Vis kostplan



Hvis du skal starte på matematik C, vil jeg bestemt ikke anbefale dig overhovedet at begynde at kigge på B og A sæt.
 
Reputation point: 95
 
Indlæg: 422
Tilmeldt: 21. feb 2013, 18:49
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Hvis man kan finde ud af søge med de rigtige ord på google, kan man engang imellem være heldig at finde et eksamenssæt - man må jo ikke, i princippet, lægge dem ud offentligt mere pga. ophavsret.

Matematik C HF:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... ZmNjQ5NDM4

Værsgo.

Note: Matematik C-niveau er altså ikke særlig svært. Så længe at du øver tidligere eksamenssæt om og om igen, så finder du hurtigt ud af, at rigtig mange opgaver går igen - og har du dem på plads, scorer du et 12-tal let som ingenting.
 
Reputation point: 40
 
Indlæg: 466
Tilmeldt: 27. mar 2018, 15:09
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Desuden er det nok en god ide, hvis ingen har nævnt det endnu, at undgå at vælge de fag, som du ved, du har svært ved - såfremt de ikke er adgangsgivende til psykologistudiet.

Held og lykke her fra også - det bliver to stressende, hårde men det skal nok gå, hvis du lægger arbejdet i det!
 
Reputation point: 40
 
Indlæg: 466
Tilmeldt: 27. mar 2018, 15:09
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tusind tak perhym! Så kom der en mere i bunken. Jeg er også meget interesserede i at øve de tidligere eksamensæt, men jeg har problemer med at finde dem.

Jeg tager kun det der er nødvandigt og altså Mat på B niveau, Dansk på A, Samfundsfag på B, Engelsk på B og de obligatoriske kun på C.
 
 
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (31)
Kostplan: Vis kostplan



Hvis man kan forklare mekanismerne bag de forskellige emner dybtgående (for eksempel i Biologi), er det godt nok til at få 10 og 12 taller, eller skal man huske hele terminologien og altid anvende de rette termer?

Jeg mangler en dybere forståelse af hvad der helt præcis ligger bag den såkaldte "fremragende præstation".

--
12 - Fremragende:
Eksaminanden viser med få uvæsentlige mangler fortrolighed med fagets viden, modeller og begreber og demonstrer et for niveauet omfattende fagligt overblik. Eksaminanden redegør selvstændigt for eksperimentelt arbejde, feltarbejde eller andet empiribaseret arbejde, herunder inddrager relevante aspekter fra udførelsen og efterbehandlingen, samt diskuterer resultater med kun uvæsentlige mangler. Enkle problemstillinger og sammenhænge mellem teori og praksis forklares med få uvæsentlige mangler. Eksaminanden udtrykker sig klart,præcist og forståeligt under anvendelse af fagsprogog bilag, kan inddrage relevante faglige emner i argumentationen og indgår sikkert i den faglige samtale med få fejl. Fremlæggelsen er selvstændig og velstruktureret og perspektiverer opgavens emne sikkert.
--

Ud fra denne beskrivelser som indgår i Biologi lærplanen på HF 2018 virker det som om, at der er stor plads til den enkelts vurdering af hvad der er godt nok til et 12 tal. Beskrivelsen giver mig ikke en tilpas høj fornemmelse af hvor detaljeret præstationen skal være.
 
 
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (31)
Kostplan: Vis kostplan


Næste

Tilbage til Off topic




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 66 gæster