Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65724 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049583 indlæg i 100422 emner
1 nye indlæg i dag
Rubisco skrev:Kryddersnaps er let at lave! (Kryddersalt kan jeg dog ikke hjælpe med)
Jeg har lavet en hel del snapse gennem tiden og det gælder helt klart om at forsøge sig frem - ikke alle frugter/urter/krydderier er lækre at lave snaps på IMO. Der er dog mange opskrifter på nettet man kan bruge til inspiration.
Få grundregler:
- Brug Brøndum Klar Snaps, Aarlborg Basis, Vodka eller lignende stærk alkohol der ikke i sig selv har en stærk smag
- Lad tingene trække i et lufttæt glas, evt patentglas
- Trækketid kan variere meget. Frugter skal som regel have længere tid end urter/krydderier. Nogle gange kan snapse bruges som essens og fortyndes med mere snaps og giver bedre resultat
- Tefiltre af bomuld er det bedste at til at si smagsgiverne fra i
Kan anbefale denne opskrift på Chili-ingefærsnaps:
https://samvirke.dk/artikler/lav-din-egen-snaps
Asomugha skrev:Rubisco skrev:Kryddersnaps er let at lave! (Kryddersalt kan jeg dog ikke hjælpe med)
Jeg har lavet en hel del snapse gennem tiden og det gælder helt klart om at forsøge sig frem - ikke alle frugter/urter/krydderier er lækre at lave snaps på IMO. Der er dog mange opskrifter på nettet man kan bruge til inspiration.
Få grundregler:
- Brug Brøndum Klar Snaps, Aarlborg Basis, Vodka eller lignende stærk alkohol der ikke i sig selv har en stærk smag
- Lad tingene trække i et lufttæt glas, evt patentglas
- Trækketid kan variere meget. Frugter skal som regel have længere tid end urter/krydderier. Nogle gange kan snapse bruges som essens og fortyndes med mere snaps og giver bedre resultat
- Tefiltre af bomuld er det bedste at til at si smagsgiverne fra i
Kan anbefale denne opskrift på Chili-ingefærsnaps:
https://samvirke.dk/artikler/lav-din-egen-snaps
Det vil jeg prøve! Er en karaffel ikke god nok? Hvad med opbevaring? Skal det opbevares i køleskabet? Og hvor længe er sådan en fætter holdbar?
Flere bud er velkomne. Specielt på salt.
Miss84 skrev:Det er ikke svært at lave sin egen urtesalt. Tag de urter du gerne vil have smag af, pil bladene fra stilkene. Hæld dem i en foodprocessor sammen med salt, og hak det indtil det har den ønskede grovhed. Derefter breder du det ud på en bradepande beklædt med papir, og tørrer det i ovnen. Det tager ca. en times tid ved 75 grader - Selvfølgelig alt efter hvor tykt et lag du har lavet.
Du kan variere hvor grov salten bliver, ved at bruge forskellige typer af salt. Bruger du flagesalt, vil du få en meget fin urtesalt, da flagerne knuses meget let. Alm. groft salt giver et lidt grovere resultat, da det er længere om at blive helt findelt. Vil du gerne have en rigtig grov salt, kan du bruge himalayasalt, der oftest sælges så groft at det nærmest er små sten.
Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan resultatet bliver, hvis du forsøger dig med forårsløg (eller alm. løg for den sags skyld) Det har jeg aldrig forsøgt mig med, men løgsalt lyder da spændende. Jeg bruger granuleret løg i nogle af mine egne krydderiblandinger, og det smager fantastisk. Jeg tænker at du bare kan blende noget løg, blande salt i, så det suger løgsaften, og så tørre det i ovnen, ligesom alt muligt andet urtesalt.
Rubisco skrev:Asomugha skrev:Rubisco skrev:Kryddersnaps er let at lave! (Kryddersalt kan jeg dog ikke hjælpe med)
Jeg har lavet en hel del snapse gennem tiden og det gælder helt klart om at forsøge sig frem - ikke alle frugter/urter/krydderier er lækre at lave snaps på IMO. Der er dog mange opskrifter på nettet man kan bruge til inspiration.
Få grundregler:
- Brug Brøndum Klar Snaps, Aarlborg Basis, Vodka eller lignende stærk alkohol der ikke i sig selv har en stærk smag
- Lad tingene trække i et lufttæt glas, evt patentglas
- Trækketid kan variere meget. Frugter skal som regel have længere tid end urter/krydderier. Nogle gange kan snapse bruges som essens og fortyndes med mere snaps og giver bedre resultat
- Tefiltre af bomuld er det bedste at til at si smagsgiverne fra i
Kan anbefale denne opskrift på Chili-ingefærsnaps:
https://samvirke.dk/artikler/lav-din-egen-snaps
Det vil jeg prøve! Er en karaffel ikke god nok? Hvad med opbevaring? Skal det opbevares i køleskabet? Og hvor længe er sådan en fætter holdbar?
Flere bud er velkomne. Specielt på salt.
Hvis karaflen er lufttæt er det fint. Det er jo primært fordi alkoholen langsomt fordamper.
Snapsen behøver ikke køleskab da alkoholen konserverer den. Smid den tilgengæld ind bagerst i køkkenskabet hvor der ikke er stærkt lys - det skulle nemlig kunne ødelægge farven på snapsen. Holdbarheden kan være rigtig lang, og nogle snapse bliver kun bedre af at stå og hvile efter trækketiden. Ved en valnøddesnaps anbefaler nogle at lade den trække i min. 6 måneder og derefter lade den hvile i minimum 1 år.
Hvis du er i tvivl om en snaps vil jeg anbefale at bruge den klassiske "se-lugt-smag" fremgangsmåde til at finde ud af om den skulle være dårlig.
Kryddersnapse er helt klart et felt hvor mange har en mening om hvad der er bedst, men det gælder bare om at kaste sig ud i det. Find en opskrift online du synes lyder spændende, lav den, smag på den og tilpas med yderligere lagring, mere sukker/rørsukker/honning eller fortynding m. mere snaps og se så om den bliver bedre.
Asomugha skrev:Miss84 skrev:Det er ikke svært at lave sin egen urtesalt. Tag de urter du gerne vil have smag af, pil bladene fra stilkene. Hæld dem i en foodprocessor sammen med salt, og hak det indtil det har den ønskede grovhed. Derefter breder du det ud på en bradepande beklædt med papir, og tørrer det i ovnen. Det tager ca. en times tid ved 75 grader - Selvfølgelig alt efter hvor tykt et lag du har lavet.
Du kan variere hvor grov salten bliver, ved at bruge forskellige typer af salt. Bruger du flagesalt, vil du få en meget fin urtesalt, da flagerne knuses meget let. Alm. groft salt giver et lidt grovere resultat, da det er længere om at blive helt findelt. Vil du gerne have en rigtig grov salt, kan du bruge himalayasalt, der oftest sælges så groft at det nærmest er små sten.
Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan resultatet bliver, hvis du forsøger dig med forårsløg (eller alm. løg for den sags skyld) Det har jeg aldrig forsøgt mig med, men løgsalt lyder da spændende. Jeg bruger granuleret løg i nogle af mine egne krydderiblandinger, og det smager fantastisk. Jeg tænker at du bare kan blende noget løg, blande salt i, så det suger løgsaften, og så tørre det i ovnen, ligesom alt muligt andet urtesalt.
Har du måske en minihakker eller en morter? Jeg tror ikke du kan findele det nok til at det frigiver en masse smag, ved blot at hakke med en kniv (så skal du ihvertfald hakke meget længe)
Jeg går ikke så højt op i blandingsforholdet, når jeg laver kryddersalte. Der skal bare være salt nok til at suge den saft der kommer fra urterne.
Jeg har gennem tiden lavet med lidt af hvert: Ramsløg, hvidløg, citronskal, rosmarin, timian, oregano, persille osv. Jeg synes personligt det bliver mest spændende, når man laver blandinger. En af mine favoritter er Citronskal, hvidløg og rosmarin.
Inspireret af denne tråd, har jeg idag været i haven, og har plukket selleritop, timian og persille til en portion kryddersalt.
Fedt. Kan jeg bare hakke det fint med en kniv hvis jeg ikke har en food processor og så tilsætte salten efterfølgende inden jeg kommer det i ovnen? Er ratioen mellem urter og salt 1:1? Hvilke urter har du god erfaring med?
Miss84 skrev:Asomugha skrev:Miss84 skrev:Det er ikke svært at lave sin egen urtesalt. Tag de urter du gerne vil have smag af, pil bladene fra stilkene. Hæld dem i en foodprocessor sammen med salt, og hak det indtil det har den ønskede grovhed. Derefter breder du det ud på en bradepande beklædt med papir, og tørrer det i ovnen. Det tager ca. en times tid ved 75 grader - Selvfølgelig alt efter hvor tykt et lag du har lavet.
Du kan variere hvor grov salten bliver, ved at bruge forskellige typer af salt. Bruger du flagesalt, vil du få en meget fin urtesalt, da flagerne knuses meget let. Alm. groft salt giver et lidt grovere resultat, da det er længere om at blive helt findelt. Vil du gerne have en rigtig grov salt, kan du bruge himalayasalt, der oftest sælges så groft at det nærmest er små sten.
Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan resultatet bliver, hvis du forsøger dig med forårsløg (eller alm. løg for den sags skyld) Det har jeg aldrig forsøgt mig med, men løgsalt lyder da spændende. Jeg bruger granuleret løg i nogle af mine egne krydderiblandinger, og det smager fantastisk. Jeg tænker at du bare kan blende noget løg, blande salt i, så det suger løgsaften, og så tørre det i ovnen, ligesom alt muligt andet urtesalt.
Har du måske en minihakker eller en morter? Jeg tror ikke du kan findele det nok til at det frigiver en masse smag, ved blot at hakke med en kniv (så skal du ihvertfald hakke meget længe)
Jeg går ikke så højt op i blandingsforholdet, når jeg laver kryddersalte. Der skal bare være salt nok til at suge den saft der kommer fra urterne.
Jeg har gennem tiden lavet med lidt af hvert: Ramsløg, hvidløg, citronskal, rosmarin, timian, oregano, persille osv. Jeg synes personligt det bliver mest spændende, når man laver blandinger. En af mine favoritter er Citronskal, hvidløg og rosmarin.
Inspireret af denne tråd, har jeg idag været i haven, og har plukket selleritop, timian og persille til en portion kryddersalt.
Fedt. Kan jeg bare hakke det fint med en kniv hvis jeg ikke har en food processor og så tilsætte salten efterfølgende inden jeg kommer det i ovnen? Er ratioen mellem urter og salt 1:1? Hvilke urter har du god erfaring med?
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 12 gæster