Smeden skrev:Nu har jeg spist en bradepande fuld - de var gode! Jeg tror de skal have lidt længere næsten gang, fordi de var meget som små poser med karfoffelmos i, og det kunne være lækkert hvis de var lidt fastere indeni. Tror du ikke de ville vinde med lidt purløg og persille i?
Prøv med noget grønkål. Grønkål er aldeles uspiseligt, men også noget af det sundeste man kan fylde i sig. Hvis man kan spise det ved at pakke det ind i kartofler, er jeg all in
Kartofler er som sådan fint nok. Der er aldrig nogen der er blevet tyk af kartofler, men der er tilgengæld masser der er blevet tykke af den tilhørende flæskesteg og brune sovs.
Lige en opsummering af hvad jeg har kunne konstatere idag: Fedtvæv tiltrækker makrofager når der bliver for meget af af det. Derfor bliver fedtvævet inflammatorisk (måske før eller efter makrofagerne kommer?) og både fedtceller og især makrofager udskiller hormoner, der bl.a. ender med at udsende frie fedtsyrer i blodet. Disse optages af muskel og leverceller, der omdanner dem til triglycerider indtil der fyldt, og så laver den resten til bl.a. diacylglycerol. Dette hæmmer en reaktionskaskade, der kommer når insulin påvirker cellen, og derfor optager man ikke sit sukker.
Altså: først er man tyk, så blir man inflammatorisk, så får man fedtet lever og muskler, og så får man sukkersyge. Man kan opnå det samme ved at spise en masse fedt.
Hehe...ja, de er rimelig guf. Men desværre lidt krævende at lave, fordi de skal koges og ovnes..men tror du ik at man kan lave en ordentlig klump mos - så kan det vel holde sig nogle dage?
Tror helt sikkert de kan blive gode med purløg og persille, men jeg ved ikke med grønkål - det lyder sq farligt Men det skal da prøves - det er så lang tid siden jeg har smagt det, så jeg har glemt smagen
Lyder godt nok syret det der du lige lirede af! Jeg fattede hat! - hvorfor sidder du og skriver sådan noget? Det er skræmmende