Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 59105 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er A.M.Rejkjær

Vores medlemmer har i alt skrevet 2045018 indlæg i 98508 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 449
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 446

Følg bodybuilding.dk på

Hvilken bog har du sidst læst

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic

Jeg har gang i alt for mange bøger. Jeg har dog umådeligt svært ved at holde interessen oppe. Jeg læste Laterna Magica og Radiator på rekordtid, men siden da er jeg faded ud af den ene og den anden bog.

Min far måtte i gennem en masse prøvelser for at skaffe denne bog til mig, da bogen ikke bare lige sådan er at opstøve. Ejermanden ville ikke sende og ikke mødes personligt. Han ville i stedet placere bogen i et redskabsrum i et kæmpemæssigt boligkompleks i Århus, hvortil aftalte penge skulle afleveres i mønter i en konvolut i en postkasse. En postkasse, der viste sig at være bag en dør, man kun kunne få adgang til ved hjælp af hjælpsomme naboers hjælp. Mystisk var det. Det var som taget ud af en film. Jeg havde i øvrigt ikke fået vedkommendes telefonnummer, da han foretrak kommunikation via DBA udelukkende, så det var noget af et virevar at dirigere min far i gennem denne labyrint, mens jeg selv var travlt beskæftiget på arbejdet.

carsten.jpg


SÅDAN - Af Carsten Mørch.

Gennemførte sammen med B.S Christiansen, det berygtede Ranger-school kursus i USA, hvor han i 3 måneder intensivt måtte i gennem alverdens prøvelser, hvortil det var tydeligt, at formålet med størstedelen af øvelserne ikke var andet end at teste folks grænser til DET YDERSTE. En grænse, der til tider balancerede på kanten af lemlæstelse og død. Ja, der døde sågar en aspirant på kurset, da en anden aspirant gik lidt for hård til vedkommendes hals i en show-off, da der skulle testes nærkampsteknikker. Ud af samtlige deltagere sluttede Carsten som nr. 1 og B.S som nummer 3.

Som sådan ikke nogen speciel oplevelse at læse bogen, da jeg føler jeg kunne have levet mig langt bedre ind i bogen og dette Rangers-univers, såfremt man havde været mere beskrivende i sin fortællerstil, men igen ... hvis det er sådan Carsten fortæller, så er det sådan Carsten fortæller. Der affødtes dog en del ubesvarede spørgsmål.
Lev i dag, så du kan dø i morgen. Lad dit hjerte slå for mere end en. Den som skænker livet sine drømme, skal forlade jorden rig og ren.
Brugeravatar
 
Reputation point: 175
 
Indlæg: 2800
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: Primært kælderen + AK Nordland
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMichael Finkel - The stranger in the woods
Billede
Historien om en eneboer, som blev pågrebet efter at have levet fuldstændigt isoleret i 27 år i en skov i Maine. Han havde overlevet ved at stjæle mad fra forskellige fritidshytter rundt om i området, i alt over 1000 små-indbrud. Det vilde var at han allerede gik ud i skoven som 21-årig nærmest inden livet var gået i gang, og besluttede sig for at forblive alene forever, indtil en snedig tidligere marinesoldat mener jeg det var, besluttede sig for at fange ham.

Det er en afsindig god bog, som jeg slugte over ganske få dage. Christopher Knight som manden hedder er en meget interessant person, med en voldsom trang til at være i fred og være brutalt ærlig over for mennesker når han endelig er i nærheden af dem. Ud over at se på casen om Christopher Knight ser forfatteren også på isolation som fænomen gennem tiden og på andre, som har dyrket den ekstreme ensomhed. Det er både interessant når forfatteren optrevler Knights historie, det som skete med ham efter han blev fanget og hele processen med, som den eneste i verden at få lov til at interviewe eller bare snakke med Knight, men lige så interessant er det når han forsøger at dykke ned i Knights personlighed for at finde svar på hvorfor han valgte at leve som han gjorde, og se på hvordan Knight betragter livet og verden omkring sig. Det er svært ikke at få sympati for en mand der bare ikke passer ind i den moderne verden, men ikke har noget sted at fortrække hen, hvor han kan være i fred og ikke kan få lov at leve sit liv som han gerne vil.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanJohannes Møllehave - Det ender godt. Lydbogsudgaven indlæst af Møllehave selv.
Billede
Jeg har altid været glad for Møllehaves bøger, også selvom hans stærke kristne tro altid har været en ekstrem modpol til mit eget verdenssyn. Jeg erindrer at jeg læste denne også da den udkom tilbage i 2009 mener jeg det var, men i forbindelse med Møllehaves død fik jeg lyst til at genhøre den. Møllehave har altid nogle gode pointer, som man kan tage med sig på livets vej, uanset om man er kristen eller ej. Han har gode svar på livets hårde spørgsmål, svar som er gennemtænkte, og som ikke bare er floskler. Okay, man skal have ham i små doser, og som ikke-kristen er der meget 'støj' som skal filtreres væk, men jeg tror aldrig jeg har læst en Møllehave bog der var dårlig, og hvor jeg ikke kunne tage noget med.

Matthew D Lieberman - Social
Billede
En meget interessant bog, hvor der gennemgåes en masse forskning omkring hjernens sociale egenskaber. Der er masser af spændende info. Jeg har hørt mange gange før, at når man mediterer og lige mister fokus et øjeblik, så er det fordi hjernen slår over på sit såkaldte default network, hvor tankerne vandrer. Altså det hjernen laver når den får lov at 'passe sig selv' og ikke er optaget af en opgave. Noget jeg dog ikke havde lagt mærke til er, at det som regel er noget socialt hjernen begynder at tænke på. En eller anden samtale, situation eller andet socialt, som hjernen skifter over til at beskæftige sig med. Forskerne mener det er fordi sociale interaktioner er så afgørende for os mennesker, at hjernens default network 'øver sig' i sociale relationer, hver eneste gang den får den mindste pause.

Der argumenteres også for at sociale relationer skal placeres i bunden af maslows behovspyramide og ikke længere oppe, som ellers er standarden. Bla. ud fra babyers behov for at nogle gider tage sig af dem, som er forudsætningen for at babyer overhovedet kan overleve og få de essentielle ting i bunden af pyramiden opfyldt.

En noget opsigtsvækkende information er at fordi sociale afvisninger, af kroppen opleves som smertefulde, og er tilknyttede nogle af de samme hjernecentre, så har man faktisk set at paracetamol kan virke smertedæmpende, ikke kun på fysiske smerter, men også på sociale smerter. Måske lige en Panodil inden du skal på den næste Tinder date, så afvisningen ikke føles så brutal.

Der er også noget omkring hvordan bestemte genvarianter gør folk mere eller minde følsomme over for social smerte; at retfærdighedssansen tilsyneladende deler hjernecenter med centre for fysisk nydelse, og at man også ser hjerneaktivitet i samme centre, når andre giver en komplimenter.

Spørgsmålet omkring om vi mennesker egentlig altid handler egoistisk eller om vi faktisk er i stand til at være altruistiske besvares også. Giver vi ikke bare til velgørenhed og hjælper andre, fordi vi får det godt med os selv? Her er svaret meget klart, at det at være altruistisk er et lige så markant træk ved menneskearten som det at være egoistisk. Der er altså ingen grund til hele tiden at betvivle vores gode intentioner og forveksle dem med skjult egoisme.

Som os der træner med vægte sikkert for længst har erfaret, så kan selvkontrol også trænes som en muskel. Dog kan den også udmattes som en muskel og har brug for restitution.

Desuden lidt info om det moderne liv med konstant overvågning. Vi ser ud til at være programmerede til at udøve selvkontrol når vi føler andre betragter os. Man har desuden set at de som er bedst til selvkontrol ofte også er dem som tilpasser sig mest til flokken og bliver mest konforme. Man gør det som er bedst for gruppen og undertrykker derfor sine primitive impulser.

Og sidst men ikke mindst bliver det igen igen slået fast med syvtommersøm, at penge ikke er lig lykke, bl.a. grundet det som kaldes hedonic adaptation.

Det var bare lidt af de pointer jeg kan huske. Det er en ret interessant bog.

Tonny Vorm - Engang var jeg Jesper Skibby
Billede
Oven på den lidt tunge 'Social' havde jeg brug for en kort, let bog, og biografier er som regel et hit. Denne var dog en meget meget tynd kop te, og nærmest unødvendig. Skibbys historie er allerede fortalt i 'Forstå mig ret' fra 2006, og denne nye føjer ikke meget til den efterhånden noget tyndslidte historie om Jesper. Hele grundlaget for endnu en Skibby bog er ifølge forfatteren, at Skibby kom i en kæmpe krise efter sit karrierestop, og nu følte han, at han var kommet videre, og han ville gerne fortælle historien, så andre kunne spejle sig i den og måske få hjælp af den. Problemet er bare at det er meget meget få mennesker, som er i Skibbys situation, hvilket gør den ubrugelig for den fleste, plus at Skibby ikke rigtigt har nogle gode råd til at komme igennem et karrierestop som professionel sportsmand, andet end bare på et tidspunkt at tage sig sammen og få styr på tingene. Og ikke engang anekdoterne fra den gamle cykeltid var særligt interessante. Det var en fuser af en bog.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanEugenia Bone - Mycophilia : Revelations from the Weird World of Mushrooms
Billede

Fra tid til anden ynder jeg at kaste mig over en meget snæver bog om et emne jeg ikke ved en skid om. Fordi det er interessant at dykke ned i et helt nyt emne. Jeg erindrer jeg læste en absurd lang bog om humlebier tilbage i 2017, og denne bog om svampe var lidt i samme stil. Der er ikke det aspekt omkring svampe, som ikke rundes i denne bog. Både psykedeliske svampe, svamp der angriber kroppen, spisesvampe, skimmelsvampe, svampe som medicin, de ernæringsmæssige aspekter omkring svampe osv. osv. Man skal nok lige være i humør til så snævert et emne, men er man det, er det faktisk en ganske spændende bog. Jeg blev selv overrasket over at svampe faktisk byder på ganske glimrende næringsindhold, også ift. proteinkvalitet, hvor nogle ligger et sted mellem bælgfrugter og kød.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanDalai Lama - Beyond religion
Billede
Dalai Lama giver sig i kast med et forholdsvis urealistisk projekt: At skabe en universel etik, som alle, uanset religion, eller mangel på samme, kan leve efter. Det er ikke fordi det han siger er så dumt endda, det giver faktisk god mening, men der er desværre nok for mange idioter i verden til at hans visioner har gang på jord. Hans ideer udspringer af noget videnskab han har læst lidt om, kombineret med buddhistisk filosofi og går basalt set ud på at vi skal lave noget mere mindfullness meditationsbusiness, og blive pisse hamrende frontallapstyrede, så vi kan få afskaffet alle de idiotiske primitive impulser, som vi er drevet af, og som er med til at fucke verden op. Man kan håbe han får ført nogle ind på en god vej i livet, men når jeg kigger mig omkring, er det bare måske 0,1% af befolkningen, som potentielt set kunne blive som han drømmer om, mens resten enten er ligeglade med det han siger og aldrig kommer til at høre om det; hører om det, men synes han tager fejl eller bare hellere vil jagte ting og penge, vælte gennem livet på sprut og stoffer, eller bare hellere vil til fodbold på Brøndby stadion. Afslutningsvis får vi dog Dalai Lamas helt egen og meget detaljerede guide til hvordan han mediterer, hvilket måske egentlig er det mest brugbare i bogen, hvis den skal være andet end bare luftkasteller.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanJohn Green - The Anthropocene Reviewed: Essays on a Human-Centered Planet
Billede
John Green (manden bag The fault in our stars/En flænge i himlen) anmelder helt almindelige ting som aircondition, Dr. Pepper, det at hviske, meningitis, Matador brætspillet, at google fremmede, osv. osv. Det er lidt ligesom en poetisk udgave af Jørgen Leths 'Spørge Jørgen' med random emner der tages under behandling. Intet er for stort eller for småt. Okay John Greene har en tendens til at blive en smule Woody Allen agtig eller lidt skrøbelig, neurotisk og pubertær visdoms-agtig. Alt i alt bærer jeg dog over med ham, da mange af hans betragtninger på meget fin vis siger noget om os som mennesker. Desuden har han researchet sine emner meget grundigt, så vi får korrekte historiske gennemgange af emner, fremfor bare fortærskede myter. F.eks. kommer han med en meget grundig gennemgang af hvorfor vi bruger QWERTY-tastaturer, fremfor bare at nævne den gamle myte med at layoutet opstod for at undgå at tastearmene filtrede sammen på gammeldags skrivemaskiner. Jeg kan godt lide bogen, da den er både informativ, poetisk, interessant, rørende, velskrevet og filosofisk.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanHelen Russell - The year of living danishly
Billede
Britisk journalist får mulighed for at bo i Danmark i et år, og undersøger hvorfor vi efter sigende er det lykkeligste folkefærd på jorden. Det er en pisse hyl bog, og vi danskere elsker jo når udlændige beskæftiger sig med Danmark og synes vi er topfede. Det er et meget interessant blik på Danmark udefra, og jeg kunne ikke lade være med at holde lige liiidt mere af Danmark efterhånden som bogen skred frem. Især sammenligningerne mellem et almindeligt liv i Billund og et almindeligt liv i London, gav mig en følelse af at være ekstremt priviligeret og f.eks. kunne vælge et liv med mindre arbejde og mere fritid, hvis det er det jeg vil. Den er altså både informativ og sjov. Især hendes små betragtninger over ting som 90 års fødselsdagen, Volvo B18 210-sangen, kanelsnegle og forskellige danske traditioner er ret sjove. Alt i alt en hyggelig feel good bog, som sætter Danmark i perspektiv, og måske kan få os til at tage vores priviligerede liv lidt mindre for givet, og sætte pris på vores velfærdssamfund fremfor at tro at Liberal Styrtblødnings USA-idealiserende iværksætterungdom har fat i den lange ende. I virkeligheden er det langt lettere at leve den amerikanske drøm i Danmark end i USA (social mobilitet f.eks.) og det er bogen god til at vise gennem dagligdagsbetragtninger og interviews.

Okay på et tidspunkt vil hun undersøge noget omkring ligestilling og får fat på komiker og 'ligestillingsekspert' Sanne Søndergaard. Der måtte jeg krumme tæer, men resten af bogen er dejlig, så hun slipper med en advarsel.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanhvor hurtig læser du en bog? og hvor lang tid om dagen læser du ca
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 60
Tilmeldt: 2. jun 2010, 19:39
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 85.00
- Squat: 90.00
- Dødløft: 150.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanjsnjeppe skrev:hvor hurtig læser du en bog? og hvor lang tid om dagen læser du ca


Det kommer an på om det er lydbøger eller fysiske bøger. Jeg plejer altid at have gang i en af hver. Lydbøger kan jeg høre flere timer om ugen, da jeg kører rundt som fys og har tid i bilen. Ellers er det svært lige at sige hvor lang tid det tager. Det er måske ½-2½ t om dagen jeg plejer at bruge.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanViking: Ran, ild og sværd - Jeanette Varberg
Billede
Et mammutværk, som ikke kun beskriver vikingetiden, men også perioden op til vikingetiden og tiden efter. Der benyttes både skrevne historiske kilder, arkæologiske og forskningskilder, og jeg har svært ved at se hvordan nogen anden skulle kunne lave en mere omfattende bog. Det er både bogens styrke, men også dens svaghed. Jeg gik personligt død 48 % inde i bogen, som jeg læste som ebog. Jeanette Varberg bruger ca. 120 ud af bogens 560 sider på tiden før vikingetiden. Det er meget interessant at se hvad der skabte grundlaget for denne unikke tid. Jeg vender muligvis tilbage til bogen, da jeg er lige så interesseret i at høre hvorfor vikingetiden endte igen, men jeg kørte sgu død i selve vikingetiden med det ene slag efter det andet, og den ene konge efter den anden, som hedder det samme som den forrige konge og kongen før det og hvilke små områder de erobrede og hvilke arkæologiske fund man har gjort rundt omkring, som fortæller dit og dat. Det er en voldsomt imponerende bog, men 150 sider mindre ville nok ikke gøre noget for den alment interesserede læser.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanThe Great Courses/Robert Greenberg - The 30 greatest orchestral works
Billede

Lydbog med en 26 timer lang gennemgang af orkestermusik, lige fra Vivaldi og Beethoven, over Mahler og Debussy til mere moderne komponister som Holst og Shostakovich. Man må sige det er en forholdsvis grundig gennemgang, der gav en dejlig tur gennem den klassiske musiks historie og udvikling de sidste 300 år. Der er sket meget fra Vivaldis forholdsvis simple stykker til de moderne meget komplekse stykker. En favorit var gennemgangen af Richard Strauss' Nietzsche-inspirerede Also Sprach Zarathustra. Jeg blev dog også undervejs klar over at storslået orkestermusik faktisk ikke er min favoritgren af den klassiske musik. Jeg var langt mere begejstret for musikken i Robert Greenbergs gennemgang af klavermusik i The 23 Greatest Solo Piano Works, som jeg hørte for et par år siden.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanMussetrussen skrev:Jeg blev dog også undervejs klar over at storslået orkestermusik faktisk ikke er min favoritgren af den klassiske musik. Jeg var langt mere begejstret for musikken i Robert Greenbergs gennemgang af klavermusik i The 23 Greatest Solo Piano Works, som jeg hørte for et par år siden.

Jeg behøver strygerne. Klaveret alene er ikke nok. Det være sagt er det meget oprigtigt og minimalistisk med kun klaveret.

Min grandonkel var åbenbart et geni på klaver. Allerede som barn, og kunne spille uden videre. Turnerede i Europa, siden USA, og rygtet vil vide han ved en lejlighed optrådte Det hvide hus. Talte 8 sprog flydende.
Han spillede aldrig - ikke én eneste gang nogensinde - privat for folk, som i "spil lige noget for os".

En motorcykelulykke ødelagde lillefingeren og dermed karrieren.

Hans liv siden da er et mysterium. Han var kun i Danmark lejlighedsvist. Af hvad vi ved boede han mest i New York, og boede med nogle excentriske, flamboyante madammer.

Han endte sine dage i Nordafrika, og hvad der i det hele hændte ved få.
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer
Brugeravatar
 
Reputation point: 2169
 
Indlæg: 7212
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanThich Nhat Hanh - The Art of Living
Billede
Jo ældre jeg bliver, og des mere tid jeg bruger på at sidde stille og kigge ud i luften, og nyde mit liv, des mere er buddhistiske tanker begyndt at vinde genklang i mig. Det er utroligt så mange af tankerne i denne bog jeg selv har siddet og tænkt nærmest 1:1 de senere år. Så sent som det seneste indlæg i min log omkring viljesstyret evolution, nævner Thich Nhat Hanh også. Det er ellers ikke noget jeg synes jeg har hørt buddhister nævne før, at vi er gået fra home erectus til homo sapiens og, som Thich Nhat Hanh nævner, kan vi, gennem indsigt, beslutsomhed og vilje, forvandle os selv til noget vi kan kalde homo conscious. Et menneske som ikke bare er styret af det vi fra naturen af er styret af (jagt på penge, sex, status, oplevelser osv osv.), men som arbejder med drifterne og betragter dem med bevidsthed om hvad de er, og tilpasser sin adfærd gennem højere hjernecentre. Nogle gange kammer han lidt over, fordi han trods alt er munk, og derfor lever ret ekstremt, men hvis man kan hive hans tanker ned på et mere tilgængeligt plan er der meget guld at hente i denne her bog.

Det er altid svært når man skal beskrive indre ting eller "spiritualitet" med ord, fordi sprog oftest forfladiger eller simplificerer tingene, eller bevirker at folk misforstår det man prøver at sige, fordi de bruger deres egne erfaringer og sprogforståelse til at tolke det man siger eller skriver. Derfor foretrækker jeg tit at være tavs omkring sådanne ting for ikke at udvande dem. Det er det problem folk som Thich Nhat Hanh og andre har, når de prøver at formidle det, og det problem jeg også har når jeg skal gengive hvad han skriver. Det kommer let til at virke som noget religiøst new age shit, mens det i virkeligheden er det stik modsatte. Jeg synes dog han gør det så godt han kan, og det er en af de bedre bøger jeg har læst om buddhisme og mindfulness de senere år.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1010
 
Indlæg: 7105
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanHar under en omgamg Manflu genlæst "Into thin air"

thin air.jpg


Det kan være svært at forstå hvad der driver folk op af bjerge.. men som en der selv blev vildt rørt første gang jeg så Everest og også har travet op et bjerg eller 5 (dog ikke rigtig bjergbestigning) så rammer bogen noget i mig.

For det første skriver Jon Krakauer som en drøm. Han er taget med til Everest som Journalist i 1996, men han er selv gammel bjergbestiger og bliver bidt af bjergfeberen og bliver mindre og mindre en observerende journalist og mere og mere en del af bestigningen.

Hvad er mere tragisk og hvad giver bogen endnu mere vægt er at Jons tilstedeværelse som super kendt outdoor journalist nok er med til at guiderne er ekstremt optagede af at ekspeditionerne SKAL være en succes...så journalisten bliver en del af historien og ender med at skabe en del af baggrunden for at det ender med at gå så galt.

Jon beskriver også utroligt godt den effekt vi nok alle kender, når man bliver sat i en klient/træner rolle. Jon er faktisk en meget erfaren og kompetent bjergbestiger, især i forhold til mange af de "bjergtourister" man så på Everest den sæson.. men netop fordi de er delt op i guider og klienter,så ender han med ikke at handle i en meget vigtig situation, da ham der laver fejlen er Guide, og dermed nok har ret...og i hvert tilfælde har ansvaret.

Resultatet er kendt, en snestorm rammer bjerget og masser af både erfarne guider og uerfarne tourister dør eller får permanente skader.

Jon kommer selv ned uskadt, men har kæmpet med skyld og depression i mange år efter,

Det er benhård journalisme og et dybt kig ind i Journalistens rolle. Og så er det en magisk og skræmmende kig ind i den menneskelige psyke når topfeberen rammer.

Mvh Blackmoore der selv har set syner af højdesyge ;)
Naturvidenskab er sjovt!

http://hufysik.blogspot.dk/
Brugeravatar

 
Reputation point: 205
 
Indlæg: 2594
Tilmeldt: 6. jan 2008, 16:31
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 137.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 195.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan


Foregående

Tilbage til Off topic
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 10 gæster