Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65564 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049543 indlæg i 100419 emner
1 nye indlæg i dag
troublemaker skrev:Jeg er i den situation, at jeg snart får mig sådan en quooker til mit køkken. Og derfor hører det til, at jeg skal have mig en stempelkande for at kunne drikke min kaffe. Jeg drikker faktisk meget kaffe, ikke maskine, men filterkaffe. Men nu vil jeg prøve med en stempel. Hvilken stempel skal jeg vælge? Den billige fra IKEA til en 100 kr?
Men hvis det ikke skal være BKI eller Merrild, hvad skal det så være? Det må gerne være godt og jeg er ikke bleg for at smide en ekstra mønt efter noget godt kaffe.
Skal jeg selv ud og male kaffen? Hvor skal den købes? Hvad skal jeg være opmærksom på? Hvis det ikke skal være øjemål, men være lidt science, skal jeg så veje min kaffe og det varme vand? Hvor varmt skal vandet være?
Skal det være grov, mellem eller finmalet kaffe? Skal det være arabica eller robusta?
Jeg vil gerne prøve at nørde kaffe lidt, så I må gerne hjælpe mig i den rigtige retning.
Adritch skrev:troublemaker skrev:Jeg er i den situation, at jeg snart får mig sådan en quooker til mit køkken. Og derfor hører det til, at jeg skal have mig en stempelkande for at kunne drikke min kaffe. Jeg drikker faktisk meget kaffe, ikke maskine, men filterkaffe. Men nu vil jeg prøve med en stempel. Hvilken stempel skal jeg vælge? Den billige fra IKEA til en 100 kr?
Men hvis det ikke skal være BKI eller Merrild, hvad skal det så være? Det må gerne være godt og jeg er ikke bleg for at smide en ekstra mønt efter noget godt kaffe.
Skal jeg selv ud og male kaffen? Hvor skal den købes? Hvad skal jeg være opmærksom på? Hvis det ikke skal være øjemål, men være lidt science, skal jeg så veje min kaffe og det varme vand? Hvor varmt skal vandet være?
Skal det være grov, mellem eller finmalet kaffe? Skal det være arabica eller robusta?
Jeg vil gerne prøve at nørde kaffe lidt, så I må gerne hjælpe mig i den rigtige retning.
Har ikke så meget tid men kort sigt:
Køb en kaffekværn og mal kaffebønnerne før brug, hvis du maler kaffebønnerne i forvejen går en del af smagen tabt (efter 24 timer smider vi dem simpelthen ud, hvis de malede bønner ikke er blevet brugt).
Kaffebønnerne skal males meget groft når de skal bruges til en french press, ellers bliver kaffen meget hurtig bitter
Vandet skal ikke være kogende, men lige under. Dvs ca. 96 grader så vidt jeg husker. Lad det stå i 4 min inden du trykker ned, og drik indenfor 20 min. Brug ca. 30 gram malet kaffe til 0,5 liter vand.
Husk at fjern skummet i toppen inden du trykker ned
Det skal selfølgelig være arabica!, præcist hvilke bønner er smag og behag selfølgelig, personligt er jeg generelt mest til mørkristede bønner, men prøv dig frem.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 72 gæster