Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 63085 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Mrmontanadk

Vores medlemmer har i alt skrevet 2048265 indlæg i 99701 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 608
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 606

Følg bodybuilding.dk på

Hvordan påvirkes kroppen/slankekuren af en cheat day?

Udskriv emne


Kosten og dens betydning for optimale resultater

Tilbage til Kost & kosttilskud

Dette er måske et dumt spørgsmål, men jeg havde en diskussion med en kammerat i går, hvor vi snakkede om kalorier og hvor hurtigt kroppen reagerer på en ”cheat day”?

Hvis man i et par mdr. har lagt i et lean/let kalorieunderskud, og øget ens fysiske aktivitet med løb og træning, og derved har smidt en 6-7 kg. hvordan vil en ”cheat day” så påvirke ens forløb/kur og hvor hurtigt sætter den ”cheat day” sig på siderne, hvis den overhovedet gør?

Sådan en ”cheat day” med pizza til frokost og en 30 års fødselsdag til aften, og måske en lille tur i byen, hvor man over hele dagen jo vil få noget vin og øl m.m., så render man jo ind i en dag, hvor man måske ender med at indtage en 2.500-3.000 kalorier mere end man plejer? Jeg er med på, at man jo ikke behøver at grovæde, og drikke flere 100 genstande, men alligevel?

Når sådan en dag, at påvirke ens krop og kur, og man derved tager på igen efter sådan en dag? Eller har det ikke noget at sige, hvis man blot fortsætter sin sædvanlige levestil dagene efter, og ikke nødvendigvis propper sig med McD og cola ”dagen derpå”, men sørger for at spise lidt mere fornuftigt, selvom tømmermændene skriger efter junk?

Hvordan skal man forholde sig? :)
It's a man's obligation to stick his boneration in a women's separation; this sort of penetration will increase the population of the younger generation.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 21. dec 2006, 16:40
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanHusker jeg rigtigt, uden at have studierne på hånden, er det vidt forskelligt hvordan folk reagerer på hvad man i litteraturen definerer som "short term overfeeding". Jeg mener at have læst at sunde og lean personer tager mindre vægt på som følge af en cheat dag, end fede og insulinresistente personer. Jeg forestiller mig også at makrosammensætningen kan spille ind, eftersom glycogen-lagre vel kan være en slags "buffer" for kulhydrat, i alt fald for personer der træner hårdt og regelmæssigt. De novo-lipogenesis er heller ikke særlig aktiv i mennesker, medmindre man kronisk overæder. Ligeledes husker jeg også et studie hvor nogle subjekters NEAT steg voldsomt som følge af short term overfeeding, hvilket naturligvis også påvirker det egentlige weightgain.

Alt efter intensiteten af den diæt man følger, anbefales "cheat days", eller oftere "refeeds", for at opregulere ghrelin (?) og leptin i et forsøg på at lindre de metabolske nedreguleringer diæten har medført, påfylde glycogen, samt give et psykisk boost.
Sidst rettet af LilleLise 27. feb 2019, 14:11, rettet i alt 1 gang.
... But you, Adrian, you're just a man. The world's smartest man poses no more threat to me than does its smartest termite.
Brugeravatar
 
Reputation point: 812
 
Indlæg: 1371
Tilmeldt: 6. dec 2011, 02:04
Geografisk sted: San Quentin
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 36.00
- Squat: 24.00
- Dødløft: 36.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanTak for svar, men shit der var mange fremmedord der var lidt for avanceret til mig :D

Men jeg hæfter mig ved at du skriver at sunde mennesker i god form rammes mindre end overvægtige i dårlig form. Lyder som udgangspunkt meget logisk, men selvfølgelig er det stadig fra person til person.

Men alt i alt kan man vel ikke kalde det for en sund dag, at spise meget junk og samtidig drikke alkohol, da alko og salt vel binder det fede mad meget mere?
Dog så dør man vel næppe af sådan en tur, og da jeg selv betragter mig som sund og rask og i forholds god form (ikke marathonløber form) men OK form, så skal jeg nok overleve. Var dog i tvivl om sådan en tur vil ramme en mega hårdt da alkohol og fed mad jo ikke er en god cocktail.

Og så nævner du at folk i god form der træner regelmæssigt og er på kur rent faktisk anbefales at tage en cheat day i ny og næ? Interessant :D har du nogle gode danske artikler om området?
It's a man's obligation to stick his boneration in a women's separation; this sort of penetration will increase the population of the younger generation.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 21. dec 2006, 16:40
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDet er ikke en sund dag, hvis man fyrer junk og sprut ind, men ej heller noget man dør af, eller noget som i det store billede vil tilføje til eller fjerne fra kvaliteten af den endelig fysik efter diæt. (Afhængig af hvor tit man fyrer de her "dårlige" dage af.)

Ift. implementering under diæt, så skal det forstå at refeeds ikke har meget tilfælles med "cheat days". En refeed dag vil som regel involvere et kalorieindtag omkring ligevægt, eller et lille overskud.

Min viden er som insinueret i første indlæg rusten på området, og kender ej til danske artikler. Lyle McDonald deltog dog i en podcast tilbage i 17' hvor han diskuterede emnet igennem med nye studier in mente; https://bodyrecomposition.com/podcasts/ ... ited.html/

Han har godt styr på refeeds. Det er også noget han har indlagt praktisk i de fleste af hans diæter som Ultimate Diet 2.0 og RFL.

Personligt har jeg haft stor glæde af refeeds under tider med meget store kalorieunderskud. Oplevede flere gange af jeg vejede mindre dagen efter et refeed end dagen før, angiveligt fordi de negative hormonelle justeringer som følge af længerevarigt kalorierunderskud resulterede i væskeophobning.
... But you, Adrian, you're just a man. The world's smartest man poses no more threat to me than does its smartest termite.
Brugeravatar
 
Reputation point: 812
 
Indlæg: 1371
Tilmeldt: 6. dec 2011, 02:04
Geografisk sted: San Quentin
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 36.00
- Squat: 24.00
- Dødløft: 36.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHey

Tak for svar, og nej det er ikke en sund dag, det er vi enige om. Også derfor jeg spurgte herinde, da det jo ikke er sundt at smide godt 2.500-3.000 kcal ekstra indenbords på én dag godt fyldt med sukker, fedt og alkohol :D Så jeg spurgte herinde, da vi diskuterede om sådan én sund dag vil påvirke min træning og kur meget negativt, og om jeg ville tage meget på med det samme igen.

Du skriver også, at det ikke vil ødelægge kvaliteten af den endelige fysisk og diæt man er på, så går ud fra, at man godt kan overleve sådan en dag uden den store skade. Jeg har dog heller ikke tænkt mig at jeg skal fyre sådan en dag her af ret ofte. Jeg har en 30 års fødselsdag den 8. og den 15. marts, men så er det også slut, og den fest den 15. marts bliver mindre vild :) og da jeg ikke har rørt alkohol og junkfood siden ultimo december, og virkelig har taget min kur og træning seriøst, så ville jeg være ekstra sikker på, at jeg ikke ville øgelægge noget af med sådan en usund dag.

Kan man gøre noget om dagen eller dagen før, for at forebygge det endnu bedre, at man går sådan en usund cheat day i møde?
It's a man's obligation to stick his boneration in a women's separation; this sort of penetration will increase the population of the younger generation.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 21. dec 2006, 16:40
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanmethod skrev:Kan man gøre noget om dagen eller dagen før, for at forebygge det endnu bedre, at man går sådan en usund cheat day i møde?

Nedsæt dit indtag på selve dagen (spring fx morgenmaden over, spist kun lidt inden ædegildet begynder) og i dagene efter. Dyrk noget cardio på dagen, så du øger dit energibehov. Hvis jeg en dag under en diæt undtagelsesvist indtager 1.000-1.500 kcal ekstra, går der typisk 2-7 dage, før vægten har "normaliseret" sig. Jeg plejer at kombinere en planlagt cheat day med træning og en længere cykeltur (15+ km). Det giver en anelse mere luft i energiregnskabet.

Når det så er sagt, så betyder en enkelt dags æde- og drukgilde ingenting i det store hele, hvis du laver tilpas "damage control". Men så skal festen også slutte. I praksis kan du ikke lave det nummer hver uge, hvis du vil tabe dig.
Brugeravatar
 
Reputation point: 695
 
Indlæg: 3446
Tilmeldt: 29. okt 2012, 09:43
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHej og tak for dit gode svar. Jeg spiser mindre kalorier på selve festdagen om morgenen, og får indregnet en god træning om formiddagen med kombineret styrke- og motionstræning. Lyder som en god ide. Men jeg er ikke sikker på jeg forstår det du skriver med cardio på dagen, og at det øger mit energibehov. Eller jo det forstår jeg godt, men får jeg så ikke lyst til at spise mere? Men igen, tak for svar!

Og ja, jeg er klar over at en enkelt dag ikke ødelægger noget i det store hele. Det var bare at det er jo voldsomt at tænke på, at sådan en festdag jo nemt kan indbringe 2.000-3.000 kalorier ekstra end hvad jeg plejer, og så blev jeg pludselig bange for, at det nu ville ødelægge noget og gøre mig tyk igen, nu hvor der også er tilpas meget alkohol sammen med det usunde mad. Men ja...

Når du skriver "tilpas damage control" så mener du vel ting som at passe et trænings/cardio pas ind på selve dagen, og at jeg ikke skal proppe junk food indenbords "dagen derpå" med tømmerlars hjemme på sofaen, men i stedet spise fornuftigt rigtig mad og drikke masser af iskoldt isvand? :D

Jeg er klar over, at man ikke kan gå i byen eller æde sådan her hver uge, men det bekymrer mig, at jeg skal ud og til fest to weekender i træk, nu hvor jeg har fået så gode resultater de sidste 2 mdr. Jeg er klar over, jeg bare kan lade være, men synes også jeg har fortjent at leve lidt, men der er jo ikke nogen der siger, at fest nr. 2 skal være lige så slem som den første. Men så er det virkelig også slut efter de 2 uger i træk!
It's a man's obligation to stick his boneration in a women's separation; this sort of penetration will increase the population of the younger generation.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 21. dec 2006, 16:40
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanmethod skrev:Hej og tak for dit gode svar. Jeg spiser mindre kalorier på selve festdagen om morgenen, og får indregnet en god træning om formiddagen med kombineret styrke- og motionstræning. Lyder som en god ide. Men jeg er ikke sikker på jeg forstår det du skriver med cardio på dagen, og at det øger mit energibehov. Eller jo det forstår jeg godt, men får jeg så ikke lyst til at spise mere?

Hvis jeg spiser 2.000-3.000 kcal ekstra på en dag, har jeg næppe lyst til at spise mere - også selvom jeg vælger at være mere fysisk aktiv denne dag. Min pointe er, at du skal forsøge at begrænse dit faktiske kalorieoverskud den dag ved fx at dyrke cardio eller - måske bedre - tage ud på en længere gå- eller cykeltur.

method skrev:Og ja, jeg er klar over at en enkelt dag ikke ødelægger noget i det store hele. Det var bare at det er jo voldsomt at tænke på, at sådan en festdag jo nemt kan indbringe 2.000-3.000 kalorier ekstra end hvad jeg plejer, og så blev jeg pludselig bange for, at det nu ville ødelægge noget og gøre mig tyk igen, nu hvor der også er tilpas meget alkohol sammen med det usunde mad.

Hvis du på én dag spiser så meget mere end dit daglige kalorieindtag, vil du tage på i vægt. Det kommer du ikke udenom. Størstedelen af vægtforøgelsen vil dog være vand og øget mængde af mad i mavesæk og tarmene, men noget af vægten vil være fedt. Slet ikke meget, groft anslået måske op til nogle få hundrede gram. Hvis du derimod æder det dobbelte eller mere i løbet af en dag (ekstra 6.000+ kcal), vil du utvivlsomt opleve en markant forøgelse af fedtmængden. I praksis et stopfodrings-overspisningsprojekt, som næppe vil føles godt. :D

method skrev:Når du skriver "tilpas damage control" så mener du vel ting som at passe et trænings/cardio pas ind på selve dagen, og at jeg ikke skal proppe junk food indenbords "dagen derpå" med tømmerlars hjemme på sofaen, men i stedet spise fornuftigt rigtig mad og drikke masser af iskoldt isvand? :D

"Damage control" i den forstand at du ikke skal gentage udskejelserne igen dagen efter, men sørge for at passe træningen og spise tilpas (i kalorieunderskud) i dagene efter, så du rammer før-vægten igen. En sådan cheat day sætter en diæt på pause.

method skrev:Jeg er klar over, at man ikke kan gå i byen eller æde sådan her hver uge, men det bekymrer mig, at jeg skal ud og til fest to weekender i træk, nu hvor jeg har fået så gode resultater de sidste 2 mdr. Jeg er klar over, jeg bare kan lade være, men synes også jeg har fortjent at leve lidt, men der er jo ikke nogen der siger, at fest nr. 2 skal være lige så slem som den første. Men så er det virkelig også slut efter de 2 uger i træk!

Der er ingen grund til at bekymre sig, men hvis du fortsat ønsker at tabe dig (mere end du allerede har gjort), så begynd efter at de to fester er overstået.
Brugeravatar
 
Reputation point: 695
 
Indlæg: 3446
Tilmeldt: 29. okt 2012, 09:43
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanEtrius skrev:Hvis jeg spiser 2.000-3.000 kcal ekstra på en dag, har jeg næppe lyst til at spise mere - også selvom jeg vælger at være mere fysisk aktiv denne dag. Min pointe er, at du skal forsøge at begrænse dit faktiske kalorieoverskud den dag ved fx at dyrke cardio eller - måske bedre - tage ud på en længere gå- eller cykeltur


Nu mente jeg heller ikke, at de ekstra 2.000-3.000 kalorier kommer fra kun mad, men også fra drinks, øl og vin, så også mange flydende kalorier. Men jeg fanger din pointe nu, for det er jo smart at forbrænde ekstra kalorier den dag, så der er plads til at indtage flere kalorier også. Så en omgang hård træning og en afslutning på løbebånd eller en power-walk til centeret og også hjem kunne jo være en ide :)

Etrius skrev:Hvis du på én dag spiser så meget mere end dit daglige kalorieindtag, vil du tage på i vægt. Det kommer du ikke udenom. Størstedelen af vægtforøgelsen vil dog være vand og øget mængde af mad i mavesæk og tarmene, men noget af vægten vil være fedt. Slet ikke meget, groft anslået måske op til nogle få hundrede gram. Hvis du derimod æder det dobbelte eller mere i løbet af en dag (ekstra 6.000+ kcal), vil du utvivlsomt opleve en markant forøgelse af fedtmængden. I praksis et stopfodrings-overspisningsprojekt, som næppe vil føles godt.


Ja, men nu er der ikke snak om så voldsomme mængder, at jeg har tænkt at spise mig selv ihjel :D Der er snak om en normal dag indtil aftenen, hvor jeg sandsynligvis vil ende i en tag-selv buffet af diverse thai-retter eller en stor bøf med tilbehør. Hertil lidt is-dessert og så ellers bare vin, øl og drinks. Helt som vi kender det fra en festaften med en lille bytur. Så 6.000 kcal kommer jeg ikke op på, men ”bare” de måske 3.000 kcal ekstra ud fra en hurtig hovedregning. Og som du skriver, så vil meget af det være væske og mad sidde i tarmene, og vil udligne sig hurtigt, forhåbentligt.

Etrius skrev:"Damage control" i den forstand at du ikke skal gentage udskejelserne igen dagen efter, men sørge for at passe træningen og spise tilpas (i kalorieunderskud) i dagene efter, så du rammer før-vægten igen. En sådan cheat day sætter en diæt på pause.


Jep lige præcis – jeg er helt med. Jeg har ikke tænkt mig at proppe mig med pizza og cola på sofaen ”dagen derpå” med tømmermænd, men prøve at komme på benene, gå en tur og ellers spise som jeg plejer og drikke rigeligt med vand. Det har kroppen nok også bedst af under alle omstændigheder.
Hvor meget pause vil sådan en cheat day give? Du skriver, at jeg kan forvente op til en uge før at kroppen har normaliseret sig og ramt den vægt man kommer fra, selvfølgelig forudsat, at jeg fortsætter med at spise og træne som jeg plejer, går jeg ud fra.

Etrius skrev:Der er ingen grund til at bekymre sig, men hvis du fortsat ønsker at tabe dig (mere end du allerede har gjort), så begynd efter at de to fester er overstået.


Måske et dumt spørgsmål, men jeg ønsker ikke at tabe mig ret meget yderligere nu. Jeg har nået den vægt og størrelse jeg ønsker. Nu vil jeg bare holde det ved lige, og ellers trimme/stramme mig op ved at fortsætte min træning. Jeg vil dog ikke gå i kalorieoverskud, sådan jeg tager på igen, men bare holde mig her hvor jeg er. Så at du skriver, at jeg skal begynde igen med min diæt efter de to fester er overstået (spiser jo stadig sundt og velovervejet) – så træner og spiser jeg jo stadig som jeg plejer i ugen i mellem festerne, da der er en uges mellemrum. Eller misforstår jeg dig totalt?
It's a man's obligation to stick his boneration in a women's separation; this sort of penetration will increase the population of the younger generation.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 21. dec 2006, 16:40
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanEtrius skrev:
method skrev:Kan man gøre noget om dagen eller dagen før, for at forebygge det endnu bedre, at man går sådan en usund cheat day i møde?

Nedsæt dit indtag på selve dagen (spring fx morgenmaden over, spist kun lidt inden ædegildet begynder) og i dagene efter. Dyrk noget cardio på dagen, så du øger dit energibehov. Hvis jeg en dag under en diæt undtagelsesvist indtager 1.000-1.500 kcal ekstra, går der typisk 2-7 dage, før vægten har "normaliseret" sig. Jeg plejer at kombinere en planlagt cheat day med træning og en længere cykeltur (15+ km). Det giver en anelse mere luft i energiregnskabet.

Når det så er sagt, så betyder en enkelt dags æde- og drukgilde ingenting i det store hele, hvis du laver tilpas "damage control". Men så skal festen også slutte. I praksis kan du ikke lave det nummer hver uge, hvis du vil tabe dig.


Tænker ikke det er den bedste idé, hvis der skal indtages en masse alkohol.
Sulter du dig selv op til festen og træner du tilmed på selve dagen rammer alkoholen rigtig hårdt!

Nyd nu de par ture i byen og sørg for at spis godt på selve dagen så du ikke går kold som den første :)

Det kan godt være at det rodder lidt med din nuværende kur og struktur men rent mentalt tror jeg sgu, det er sundt at have nogle cheat days eller hvad man nu kalder det, hvor man nyder livet og slipper kontrollen et øjeblik :wink:
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanHej og tak for dit svar :D
Jeg havde nu heller ikke planlagt at skulle sulte mig selv, men du har helt ret i at det roder i min kur og i mit hoved, og nu hvor jeg har fået så mega gode resultater siden 31. december ca. så ville jeg bare være meget ked af at ødelægge noget af, når jeg skal til to fester de næste weekender. Men du har nok ret i at nogle gange skal man leve livet, selvom det bliver meget svært :D
It's a man's obligation to stick his boneration in a women's separation; this sort of penetration will increase the population of the younger generation.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 21. dec 2006, 16:40
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanmethod skrev:Hej og tak for dit svar :D
Jeg havde nu heller ikke planlagt at skulle sulte mig selv, men du har helt ret i at det roder i min kur og i mit hoved, og nu hvor jeg har fået så mega gode resultater siden 31. december ca. så ville jeg bare være meget ked af at ødelægge noget af, når jeg skal til to fester de næste weekender. Men du har nok ret i at nogle gange skal man leve livet, selvom det bliver meget svært :D


Sulte er måske også et voldsomt udtryk men så kalorieunderskud :)
Jo mere fyldt din mave er desto bedre håndterer du alkohollen.

Jeg har selv cuttet siden januar og var i byen i fredags. Det var en ret hård tur med masser af øl, vin og sprut og dagen efter skulle jeg til børnefødselsdag med kage og det hele. Søndag trænede jeg igen men spiste i vedligeholdelse niveau. Fra søndag aften til mandag eftermiddag fastede jeg så 20 timer og tirsdag havde jeg rent faktisk tabt 200 gram ift. fredag morgen, hvor vægten var på sit laveste under mit cut. I dag onsdag har jeg tabt mig yderligt.
Så en enkelt weekend der er off gør altså ingen ting, og du indhenter hurtigt det forsømte :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJa må nok hellere huske at få noget i maven til at stå i mod med ;)

Og det lyder som om det mere er i mit hovede noget af min kur bliver ødelagt end virkelig skade. Nu har jeg bare holdt det så godt i to mdr. så svært at give slip på den gode og nye levestil, men det skal nok gå. Tak for dot input. Håber jeg kan indhente det efterfølgende ligesom dig :D
It's a man's obligation to stick his boneration in a women's separation; this sort of penetration will increase the population of the younger generation.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 21. dec 2006, 16:40
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTilbage til Kost & kosttilskud
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 10 gæster