Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65564 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049543 indlæg i 100419 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1205
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 1202

Følg bodybuilding.dk på

Idrætseksamen om 1 uge

Udskriv emne


Alt om sport (Minus BB, styrkeløft og stærkmand)

Tilbage til Sport





Hej BB

Jeg skal til idrætseksamen om en uges tid. Her skal jeg op i både en praktisk og en teoretisk prøve. I den teoretiske prøve bliver vi præsenteret for en ukendt 'case'. Denne 'case' kunne stille problemstillingen om hvorvidt idræts betydning for vores samfund eller noget i den stil.

Derfor ville jeg høre om nogle af jer skulle have en brugbar viden omkring idrætssociolog og samfund, eller måske I har nogle links/artikler I ville dele?

På forhånd tusinde tak for jeres hjælp :-)
"You got to feel bad to look good"
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 136
Tilmeldt: 6. jun 2011, 18:12
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Den stigende Fedmeproblematik i USA kunne være en god ide at tage fat i. Nu ved jeg ikke præcis hvilke krav, eller hvad du skal snakke om, men du ville kunne gå ind og snakke om madkultur, dårlige vaner (forældre der giver de dårlige vaner videre til deres børn), fitness centre der afskræker de tungere kunder osv
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 11. apr 2011, 21:34
 
Styrkeliste
- Squat: 100.00
- Dødløft: 120.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Colonel skrev:Den stigende Fedmeproblematik i USA kunne være en god ide at tage fat i. Nu ved jeg ikke præcis hvilke krav, eller hvad du skal snakke om, men du ville kunne gå ind og snakke om madkultur, dårlige vaner (forældre der giver de dårlige vaner videre til deres børn), fitness centre der afskræker de tungere kunder osv


Han kan jo ikke selv vælge, han trækker en ukendt case

OT: Du kommer jo ikke op i noget, som du ikke har haft om på en eller anden måde? hold dig til dine noter?
Lev, kæmp og opnå kun det som du vil for dig SELV inderst inde! Lad dig ikke ændre af selv-paranoia eller folks meninger -- Du er elsket for den du er.

Brugeravatar
 
Reputation point: 62
 
Indlæg: 1418
Tilmeldt: 14. jul 2009, 13:04
Geografisk sted: Fyn
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 233123.00
- Squat: 20.00
- Dødløft: 313133.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tak for jeres svar

Umiddelbart tænkte jeg også selv noget med at idræt kan være med til at hæmme en folkesygdom og dermed også fjerne den økonomiske belastning der ligger i en hel befolkning der lider af overvægt.

Problemet er at jeg har kun én bog at læne mig op ad. Min idrætslærer har været ekstremt dårlig til at lære os noget rent teoretisk, derfor føler jeg mig lidt nødsaget til at lede efter inspiration fra nettet (eller andre bøger - har lånt lidt på biblioteket).
Kunne jo være jeg var heldig, at der sad en derude, der på en eller anden måde havde beskæftigede sig med idræt og samfund [-o<

På forhånd tak :-)
"You got to feel bad to look good"
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 136
Tilmeldt: 6. jun 2011, 18:12
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Der ligger nogle forskellige cases på "emu" - lav nogle vidt forskellige stykker af dem, så du lærer og besvarere disse. Til en idrætseksamen er det en god ide, at kunne lave et træningsporgram til fede, tynde, folk der dyrker anaerob træning og aerob træning. Kend desuden de fysiologiske krav for forskellige træningsformer, så er du godt på vej.
Brugeravatar
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 745
Tilmeldt: 22. okt 2012, 22:55
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 115.00
- Squat: 195.00
- Dødløft: 220.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Der hvor de gode points ligger, er hvis du får en case med en person som lever en dårlig livsstil og derfor er truet af en række sygdomme og derved mulige hospitals besøg, er det guld værd hvis du kan perspektivere til hvordan dette er negativt for samfundet.
Det er det selfølgelig i form af at være en udgift for samfundet flere millarder.

her er et lille udklip fra en idræt (b-niveau) rapport som gav et 12'tal, til inspiration

"Det er anderledes er det når man ser på hele Danmark. Årligt dør der 4500 danskere helt eller delvist på grund af fysisk inaktivitet. Der indlægges 100.000 årligt på grund af en eller anden form for fysisk inaktivitet. Alt i alt koster det 3 milliarder kroner fra det offentlige.
Øvrige dårlige livsstils valg ved rygning, alkohol og kost, udgør også en del af den samlede omkostning.
Samfundet har udviklet sig ekstremt siden samle og jage tiden. Med de teknologiske vidundermidler er alt blevet serveret for os: med bilen kan vi køre overalt og fastfood kan vi få bragt ud billigt. Jobbene foregår oftere og oftere foran computeren.
Det usunde valg er blevet for let. Får man som ungt menneske inkorporeret de sunde vaner kan det til sidst føre til en ond cirkel. Som voksen, hvor energiforbruget falder, kan eventuelle usunde vaner fører til overvægt der meget vel kan gøre fysisk aktivitet yderligere besværligt.

Markedet er i dag indrettet således at sund mad er dyrt og økologi endda endnu dyrere. I alle byer ligger der derimod fastfood kæder som kan servere aftensmad billigt og hurtigt. Det hele kan nemt blive et hverdags mønster, der fører til en ond cirkel, bestående af kalorierig mad og fysisk inaktivitet. Er man havnet i denne onde cirkel skal der meget motivation og muligvis coaching til at klare sig. Alternativet er at få sig en fedme operation, som blot er endnu en afgift til staten.
Man kunne gøre det dyrere at spise usund mad, men det har kun ført til massiv kritik af den nuværende regeringen.

Et bud på en løsning er at stoppe de usunde vaner så tidligt som muligt, så det ikke udvikler sig til et mønster. Allerede fra folkeskolen skal eleverne og forældrene vide hvad de usunde vaner, som f.eks. at køre børnene i skole eller servere fastfood til aftensmad, kan have af konsekvenser. Nytænkning af idræt i folkeskolen er til dette en mulighed. I dag har man kun en times idræt i folkeskolen om ugen, hvilket er alt for lidt for at kunne bygge en god base af viden og kondition til alle elever. En base som vil gøre det lettere i fremtiden at tage de sunde valg og derved forblive sunde.
Såfremt man ikke kan eliminere de usunde fristelser i dagligdagen, skal forebyggelsen starte i folkeskolen. Den nye folkeskole reform, er derfor en god mulighed for at finde den tilstrækkelige tid til at former disse elever, idet reformen netop indbefatter flere idrætstimer til eleverne"

Hvis du derimod trækker et case som ligger op til en perspektivering vedrørende fordelene ved at være en del af en idrætsforening
skal du hive fat demokratiske pointer som:
- strukturen i en idrætsforening minder om et demokrati og er derfor med (i en tidlig) til at lære børn om demokratiske værdier.
- I en holdsport kæmpes der om at nå et samlet mål, hvilket også avler demokratiske værdier hvor alle skal bidrage med en vist stykke arbejde for at det kan nås. Det nytter heller ikke at enkelte spillere opfører sig alt for egoistisk eller på anden måde er destruende for holdet da dette også vil gå imod at holdet (samfundet) kan fungere.

Du er fandeme heldig at have trukket idræt :D
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 17. maj 2013, 14:42
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Sport




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 4 gæster